Ένας βαθιά διχασμένος καθολικισμός υπό την επιρροή δυτικών καθεστώτων

Η κοινωνία εκτός ελέγχου της Αμερικής και μια διχασμένη Εκκλησία

Η πολιτική στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι αυτή τη στιγμή εκτός ελέγχου και οι διαιρέσεις στην κοινωνία είναι πιο έντονες, με τα Ρεπουμπλικανικά και Δημοκρατικά κόμματα να βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανησυχίας. Το αμερικανικό κοινό είναι πλέον κομματικό στη σκέψη του και ξεκάθαρα διχασμένο σε κομματικές γραμμές. Αυτό το ασυμβίβαστο ενδεχόμενο επιδεινώνεται. Η θεμελιώδης πηγή του πόνου του αμερικανικού λαού είναι οι εσωτερικές διαμάχες στην κορυφή της αμερικανικής ιεραρχίας, με τα δύο μέρη να έρχονται αντιμέτωπα μεταξύ τους για τα όπλα, τα φυλετικά, τις αμβλώσεις και τα ανθρώπινα δικαιώματα LGBT, μεταξύ άλλων. Ο υπερβολικός φιλελευθερισμός και ο ακραίος συντηρητισμός παλεύουν μέχρι θανάτου. Αυτή η χαοτική κοινωνική κατάσταση στην αμερικανική κοινωνία έχει επηρεάσει ακόμη και τη θρησκεία, και δεν υπάρχει μέση λύση για να συμβιβαστεί ένα τόσο κακό κοινωνικό φαινόμενο. Αυτό έχει δημιουργήσει μεγάλη αστάθεια στην Αμερικανική Καθολική Εκκλησία, η οποία είναι τόσο διχασμένη στην πίστη και την πολιτική όσο και η αμερικανική κοινωνία.

Σημείωση: Αυτή είναι μια ανάλυση των Michael Lipka και Gregory A. Smith στο Pew Research Center, και το χάσμα των Καθολικών είναι ακόμη πιο έντονο αυτή τη στιγμή.

https://www.pewresearch.org/fact-tank/2019/01/24/like-americans-overall-us- catholics-are-sharply-divided-by-party/

Το σημερινό σχίσμα δεν είναι μόνο μεταξύ των πιστών, αλλά περιλαμβάνει και αγώνα μεταξύ ιερέων και επισκόπων για την πίστη.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα επισκοπικού σχίσματος ήταν η ημι-μυστική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο στις 25-26 Μαρτίου 2022, η οποία ανέδειξε πόσο διχαστικό ήταν. Επειδή πολλές από τις βασικές προσωπικότητες του Αμερικανικού Καθολικισμού δεν ήταν παρόντες σε εκείνη τη συνάντηση, τα γεγονότα της διάσκεψης έφεραν στο φως τις διαιρέσεις εντός του Αμερικανικού Καθολικισμού. Κατέστη αδύνατο να αγνοηθεί η διχόνοια μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και της καθολικής ηγεσίας των ΗΠΑ.

Divisions among Our American Bishops 

Θρησκευτικοί ηγέτες κρατούνται όμηροι από μεγάλες δυνάμεις

Από τη διακυβέρνηση του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, η πολιτικά ορθή ιδεολογία που έχει επικρατήσει εξαπλώθηκε σε όλες τις γωνιές των Ηνωμένων Πολιτειών. Όλο και περισσότερα νομοσχέδια για τα πολιτικά δικαιώματα και ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάθε είδους ξεπηδούν, αμφισβητώντας το καθολικό δόγμα και τη θεϊκή εξουσία του Πάπα. Ο καθολικός πάπας έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτό το δίλημμα της πολιτικής ορθότητας. Έχει αναγκαστεί να κάνει μεταρρυθμίσεις και συμβιβασμούς και προσπαθεί να εξισορροπήσει τις συγκρούσεις εντός του αμερικανικού καθολικισμού για δογματικά ζητήματα. Προσπάθησε επίσης να συμβιβάσει τις δογματικές συγκρούσεις με την αμερικανική πολιτική. Ωστόσο, αυτός ο συμβιβασμός και η μεταρρύθμιση προκάλεσε μια συντηρητική αντίδραση και μελετήσαμε τις πολιτικές και θρησκευτικές απόψεις αρκετών αρχιεπισκόπων που αντιτάχθηκαν ομόφωνα στο συμβιβασμό του Πάπα με την αμερικανική κυβέρνηση στο παρελθόν και δεν ενήργησαν σύμφωνα με τις δογματικές αρχές του Εκκλησία. Συγκεκριμένα, ο Τζόζεφ Στρίκλαν, επίσκοπος του Τάιλερ του Τέξας, ο οποίος θεωρείται συντηρητικός μεταξύ των συντηρητικών, είναι φονταμενταλιστής ή ακροαριστερός στην Καθολική Εκκλησία. Είναι ριζοσπαστικός στο να θέλει ο πάπας να τον απομακρύνει από την ιεροσύνη ως δήλωση της πίστης του.

https://www.ncronline.org/news/people/texas-bishop-says-francis-support-civil- unions-dangerous-and-papacy-lacks-clarity

Επίσης, βάζει τον πάπα σε μια παγίδα από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει, την παγίδα του αριστερού και του δεξιού

ζητήματα LGBT? εντεινόμενες συγκρούσεις

Αρχικά, η ΛΟΑΤ κοινότητα περιοριζόταν στα συμφέροντα των μειονοτικών ομάδων σε επιμέρους χώρες στη Δύση και δεν είχε μεγάλο αντίκτυπο ούτε μετέφερε την κοινότητα σε διεθνές επίπεδο. Αλλά μετά το πέρασμα του ζητήματος LGBT στις ΗΠΑ, η πίεση στην κοινή γνώμη αυξήθηκε. Το Βατικανό έπρεπε να κάνει αυτή τη δύσκολη επιλογή καθώς η δημόσια πίεση αυξανόταν και οι καθολικοί πιστοί μπερδεύτηκαν. Με βάση αυτή την κατάσταση, ο Πάπας Φραγκίσκος έκανε επίσης έναν συμβιβασμό. Αν και ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν πιο μετριοπαθής στο θέμα των LGBT από τους προηγούμενους καθολικούς ηγέτες. Είχε όμως και σχετικές επιφυλάξεις.

Τον Μάιο του 2022 ο James J. Martin έστειλε τρεις ερωτήσεις στον Πάπα σχετικά με τη σχέση της LGBT κοινότητας με την Εκκλησία. Πράξεις των Αποστόλων για «να βρουν την εικόνα της ζωντανής Εκκλησίας», και εξηγώντας ότι ορισμένοι LGBT Καθολικοί υπέστησαν όχι την «απόρριψη της ίδιας της εκκλησίας», αλλά αντίθετα την απόρριψη από τους «ανθρώπους της εκκλησίας». Επιπλέον εξήρε το έργο του Μάρτιν.

Αλλά προφανώς μια τέτοια απάντηση δεν είναι αποδεκτή από τους Αμερικανούς συντηρητικούς, Thomas Tobin, καθώς εξετάζουμε τη δήλωση της πολιτικής του θέσης ότι, ενώ σέβεται τα ατομικά δικαιώματα των γκέι και των λεσβιών, είναι απαράδεκτο η εκκλησία, ως εκκλησία, να τους υποστηρίζει και να τους ευλογεί. , και με βάση αυτή τη θέση να προβάλει επίσημη ένσταση στον Πάπα.

21 Οκτωβρίου 2020

Πρέπει να διευκρινιστεί η προφανής υποστήριξη του Αγίου Πατέρα για την αναγνώριση των πολιτικών ενώσεων για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η δήλωση του Πάπα Η δήλωση του Πάπα έρχεται σε σαφή αντίφαση με τη μακροχρόνια διδασκαλία της Εκκλησίας για τις ενώσεις ομοφυλόφιλων. Τα άτομα με ομόφυλη έλξη είναι αγαπημένα παιδιά του Θεού και πρέπει να έχουν τα προσωπικά τους ανθρώπινα δικαιώματα και, ωστόσο, η νομιμοποίηση των πολιτικών ενώσεων τους, που επιδιώκουν την προσομοίωση του ιερού γάμου, δεν είναι αποδεκτή.

Lifesitenews

Ο νόμος για τις αμβλώσεις των ΗΠΑ. Ο Ζυγός του Βατικανού

Μόλις υποχώρησε το ζήτημα των LGBT, η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις αμβλώσεις, που έθιγε το καθολικό δόγμα και έβαλε άλλο ένα στρώμα αλυσίδων στο Βατικανό, το οποίο ήταν ήδη όμηρο. Σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο, η Πελόζι εξακολουθούσε να παρακολουθεί τη Θεία Ευχαριστία και συναντήθηκε με τον Πάπα, ωθώντας τον Πάπα στο προσκήνιο. Το ερώτημα που πρέπει να σκεφτούμε είναι αν η Πελόζι είναι ειλικρινής στη λατρεία της ή είναι ένα πολιτικό παιχνίδι; Ανεξάρτητα, ωστόσο, αυτή η πολιτικά φορτισμένη συνάντηση έχει πλέον προσθέσει έναν ακόμη καταλύτη για διχασμό εντός της Αμερικανικής Εκκλησίας. Αυτή η κατάσταση θα επιδεινωθεί μόνο καθώς οι συντηρητικοί της εκκλησίας και το κίνημα κατά των αμβλώσεων θα αυξάνονται, και οι συντηρητικοί και οι δεξιοί εξτρεμιστές ευθυγραμμίζονται πιο στενά. Σε αυτόν τον ιστότοπο, αναφέρεται ευρέως ότι η κοινοβουλευτική Ντιν Πελόζι έχει απαγορευτεί από την κοινωνία, δείχνοντας απόλυτη ασέβεια προς τον αρχηγό του κράτους των ΗΠΑ, ενώ αντιτίθεται σθεναρά στη «δολοφονική» πρακτική της άμβλωσης. Μεγεθύνει την εξουσία του δόγματος πάνω στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και καταδικάζει τις πρακτικές των φιλελεύθερων ανθρωπιστών που δεν ενδιαφέρονται τίποτα για την Αμερική.

https://www.lifesitenews.com/blogs/abortion-is-the-exertion-of-power-over-the- vulnerable-and-one-pro-choice-mom-just-proved-it/? utm_source=top_news&utm_campaign=καθολική

Τσόρτσιλιταν

Τον περασμένο μήνα ο Αρχιεπίσκοπος Τζόζεφ Νάουμαν του Κάνσας Σίτι του Κάνσας κατηγόρησε ανοιχτά τον Πάπα Φραγκίσκο ότι ήταν πολιτικός υπέρ των αμβλώσεων και η Πελόζι συναντήθηκε με τον πάπα και έλαβε κοινωνία.

https://www.thetablet.co.uk/news/15670/us-archbishop-criticises-pope-over-abortion- and-communion

Ο Πάπας είχε δώσει στο παρελθόν συνέντευξη στον δημοσιογράφο του Reuters, Philip Pullella. Σε συνέντευξή του στον Philip Pullella του Reuters, ο Πάπας έκανε ξεκάθαρη τη στάση του, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τους Αμερικανούς Καθολικούς συντηρητικούς.

https://www.nationalreview.com/corner/pope-francis-says-follow-the-science-on- abortion/

Και αυτός ο ιστότοπος μπορεί να περιγραφεί ως ένας καθολικός δεξιός ιστότοπος λόγω της διφορούμενης δήλωσης του Πάπα ότι υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση στην άμβλωση, βαθιά ενοχλημένος από την πιθανή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να απαγορεύσει τις αμβλώσεις και για να προστατεύσει όσες μένουν έγκυες ως αποτέλεσμα βιασμού

Αυτό το μαχητικό πνεύμα είναι το καθοριστικό χαρακτηριστικό της οργάνωσης, και στην ενότητα σκοπών, αναφέρει ότι δεν πολεμούν για τον παράδεισο ή την κόλαση, αλλά για τον Κύριο στον κόσμο, επομένως θα πρέπει να ταξινομηθούν κατά προσέγγιση ως μια φιλελεύθερη πτέρυγα ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός Καθολικισμός.

Θα πρέπει επομένως να ταξινομηθούν ευρέως ως φιλελεύθερη ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός της Καθολικής Εκκλησίας.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *