Ανασκόπηση της σεζόν Dodgers 2022: Michael Grove

Ο δρόμος προς τα μεγάλα πρωταθλήματα ήταν ταραχώδης με αγώνες και ξεκινά στην πορεία, αλλά το 2022 ο Michael Grove μπόρεσε να αυτοαποκαλείται μεγάλος πρωταθλητής σε μια δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που χαρακτηρίστηκε από βελτίωση στη σεζόν.

Ο Γκρόουβ επιλέχτηκε από τους Doodgers στον δεύτερο γύρο το 2018 από τη Δυτική Βιρτζίνια, ενώ εξακολουθούσε να αποκαθίσταται από το χειρουργείο του Tommy John. Αφού έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2019, δεν υπήρξε σεζόν δευτερεύουσας κατηγορίας το 2020, αλλά ο Γκρόουβ ήταν μεταξύ των τυχερών που είχε τουλάχιστον κάποια εμφάνιση επίσημων οδηγιών και ρουτίνας στο USC, το εναλλακτικό κέντρο προπόνησης των Dodgers εκείνη τη χρονιά.

Οι Dodgers πρόσθεσαν τον δεξιόχειρα στο ρόστερ των 40 παικτών τον περασμένο Νοέμβριο για να αποφύγουν να τον χάσουν στο Draft του Κανονισμού 5 – κάτι που δεν συνέβη ποτέ, λόγω του λουκ άουτ, αν και κανείς δεν γνώριζε αυτό το αποτέλεσμα εκείνη τη στιγμή – το οποίο στην επιφάνεια του σήκωσε φρύδια γιατί του Grove’s 7.86 ERA σε 71 innings στο Double-A Tulsa.

Περαιτέρω εξέταση έδειξε ότι ο Γκρόουβ βελτιωνόταν καθώς προχωρούσε η σεζόν του 2021, μετά από 9,10 ERA και 19,2 τοις εκατό ποσοστό βάδισης στους πρώτους 10 αγώνες του με 6,97 ERA και 7 τοις εκατό ποσοστό περπάτημα στα 11 τελευταία του, για να πάει με 3,92 strikeout-to – αναλογία βάδισης.

Οι αγώνες εντός έδρας παρέμειναν πρόβλημα, επιτρέποντας 19 στη σεζόν, αλλά μπόρεσε να το περιορίσει σε 11 επιτρεπόμενα homer μεταξύ Tulsa και Triple-A Oklahoma City το 2022, σε πέντε ακόμη δευτερεύοντα πρωταθλήματα.

Ο Γκρόουβ κλήθηκε για μια θέση έναρξης στις 15 Μαΐου, κάνοντας το ντεμπούτο του στο σημαντικό πρωτάθλημα, τον πρώτο υποψήφιο Dodgers εδώ και οκτώ χρόνια στο front office υπό την ηγεσία του Andrew Friedman για να λάβει την κλήση στους μεγάλους απευθείας από το Double-A. Δεν τα πήγε και τόσο καλά για τον Γκρόουβ, ο οποίος επέτρεψε τέσσερα τρεξίματα στους Phillies σε 3⅔ innings, αν και και τα τέσσερα δεν είχαν κερδίσει.

Αυτό ήταν ένα σημείο καμπής για τον Γκρόουβ, ο οποίος έπαιξε στα μεγάλα πριν από το Triple-A. Περπάτησε πέντε σε ένα ασταθές ντεμπούτο για την Οκλαχόμα Σίτι και στη συνέχεια επέτρεψε τρία τρεξίματα σε μία περίοδο ανακούφισης στη δεύτερη εμφάνισή του στο μεγάλο πρωτάθλημα. Αφού επέτρεψε οκτώ σερί σε οκτώ συμμετοχές στις επόμενες δύο εκκινήσεις του στο Triple-A, τα νούμερα του Grove στη σεζόν ήταν εντυπωσιακά. Αν και 10 παιχνίδια και 33⅓ συμμετοχές, το Grove είχε 4,86 ​​ERA και 12 τοις εκατό ποσοστό βαδίσματος σε τρία επίπεδα, που δεν αποτελεί συνταγή επιτυχίας σε καμία περίπτωση.

Αλλά ο Γκρόουβ έγινε καλύτερος καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σημειώνοντας 3,63 ERA στο υπόλοιπο της διαδρομής σε 16 αγώνες και 72 συμμετοχές με 5,9 τοις εκατό ποσοστό βαδίσματος μεταξύ Οκλαχόμα Σίτι και Λος Άντζελες.

Αυτό περιελάμβανε πέντε ακόμη παιχνίδια μεγάλου πρωταθλήματος, ένα από τα οποία ξεκινά μια θέση για να τελειώσει τον Αύγουστο, ακολουθούμενο από μια παρατεταμένη παραμονή στο αρχικό πρωτάθλημα τις τελευταίες τρεις και πλέον εβδομάδες της σεζόν.

Ο Γκρόουβ δεν περπάτησε ποτέ περισσότερο από δύο μπαταρίσματα σε κανένα από τα τελευταία 16 παιχνίδια του – 14 εκ των οποίων ήταν ξεκινήματα, συν ένα ζευγάρι μαζικών εξορμήσεων μετά από ένα ανοιχτήρι – πραγματοποιώντας μόνο 18 συνολικά βόλτες σε αυτό το διάστημα, τον ίδιο αριθμό περιπάτων που επέτρεψε στο πρώτο του 10 εκκινήσεις και κάτω από τις μισές συμμετοχές.

«Νομίζω ότι υπάρχει πεποίθηση, υπάρχει εμπιστοσύνη, για κάθε παίκτη όταν φτάσει σε αυτό το επίπεδο να έχει κάποια επιτυχία και να πιστεύει ότι αυτό που κάνεις είναι αρκετά καλό. Νομίζω ότι έχει αρχίσει να το νιώθει αυτό», είπε ο μάνατζερ Ντέιβ Ρόμπερτς για το Γκρόουβ τον Σεπτέμβριο. «Είναι ένα άλμα πίστης να εμπιστεύεσαι τα πράγματά σου και τις ικανότητές σου, να πετάς το fastball σου πάνω από το πιάτο, να πετάς το curveball στη ζώνη χτυπήματος και να ξέρεις ότι είναι αρκετά καλό. Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να δουν οι νέοι παίκτες».

Τα κλεψίματα ήταν ένα πρόβλημα για τον Γκρόουβ, ο οποίος επέτρεψε έξι κλοπές σε έξι προσπάθειες σε μόλις 29 συμμετοχές με τους Ντότζερς, αλλά υπήρχε βελτίωση και εκεί. Μοιράζοντας ολόκληρη τη σεζόν του μεταξύ των μεγάλων και των ελάσσονα στο μισό, ο Γκρόουβ επέτρεψε 12 κλεψίματα στα πρώτα 13 παιχνίδια του και 44⅔ συμμετοχές, χωρίς να πιάσει κλοπή. Στα τελευταία 13 παιχνίδια του, καλύπτοντας 60⅔ innings, ο Grove επέτρεψε πέντε κλεμμένες βάσεις.

Τον πρώτο χρόνο ενός ορίου πέντε επιλογών παικτών ανά σεζόν, ο Γκρόουβ στάλθηκε στους ανηλίκους τέσσερις φορές. Προσγειώθηκε στη λίστα με τους τραυματίες την τελευταία Κυριακή της σεζόν, αφού έβγαλε έναν νικητή από το αριστερό του γόνατο.

Ο Γκρόουβ ήταν εκεί για να φάει συμμετοχές για τους Ντότζερς σε όλη την έκταση, βοηθώντας στην αποφυγή των αγώνων bullpen εκτός και εκτός, διαρκώντας πέντε innings σε κάθε ένα από τα τέσσερα τελευταία του ξεκινήματα. Υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης, κάτι που είναι αναμενόμενο από έναν στάμνα με μόνο 228 επαγγελματικές συμμετοχές στο καθολικό του. Όμως, όπως έδειξαν τα τελευταία δύο χρόνια, το Grove είναι στο ύψος της πρόκλησης.

Στοιχεία 2022

Ηλικία: 25

Στατιστικά: 4,60 ERA, 5,16 FIP, 3,10 xERA, 7 παιχνίδια (6 εκκινήσεις), 29⅓ IP, 24 K, 10 BB

Μισθός: 700.000 $ (αναλογικά με περίπου 116.667 $ για το χρόνο του στις μεγάλες εταιρείες)

Παιχνίδι της χρονιάς

Στις 25 Σεπτεμβρίου κόντρα στους Cardinals εντός έδρας, ο Grove επέτρεψε μόνο ένα σερί σε πέντε innings και αποσύρθηκε 10 από τα τελευταία 11 batters που αντιμετώπισε, κερδίζοντας την πρώτη του νίκη στο μεγάλο πρωτάθλημα. Είναι ο 588ος pitcher που σημειώνει νίκη για τους Dodgers.

Ο Γκρόουβ έγινε επίσης η απάντηση σε μια ασήμαντη ερώτηση ως ο πίτσερ που κέρδισε τη νίκη πριν από το μοναχικό απόκρουση των Dodgers το 2022.

Κατάσταση ρόστερ

Το Grove έχει 31 ημέρες χρόνου υπηρεσίας στο πρωτάθλημα και απομένουν δύο έτη επιλογής, έχοντας χρησιμοποιήσει μια επιλογή το 2022.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *