Αντιδράσεις στα ρατσιστικά σχόλια των μελών του δημοτικού συμβουλίου του Λος Άντζελες

Ο ήχος που διέρρευσε αποκάλυψε ρατσιστικά σχόλια κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας μεταξύ των μελών του δημοτικού συμβουλίου του Λος Άντζελες, Nury Martinez, Kevin de Leon, Gil Cedillo και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργασίας της Κομητείας του Λος Άντζελες, Ron Herrera.

Το ήχο που διέρρευσε αναρτήθηκε και αργότερα διαγράφηκε στον ιστότοπο συγκέντρωσης περιεχομένου, Reddit, με τους αξιωματούχους της πόλης να κάνουν πολλές άχρωμες παρατηρήσεις ενώ συζητούσαν θέματα που επικεντρώθηκαν γύρω από την αναδιανομή της πόλης, τις πιθανές αντιδράσεις στις κατηγορίες δωροδοκίας του δημοτικού συμβουλίου Mark Ridley-Thomas και ποιος θα αντικαταστήσει αυτόν στο συμβούλιο.

Από τότε που τα ηχητικά χτύπησαν τα ειδησεογραφικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις από συναδέλφους μέλη του συμβουλίου που ζητούσαν παραιτήσεις, ακτιβιστικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένου του Black Lives Matter-LA, καθώς και αρκετούς τοπικούς και κρατικούς ηγέτες.

Μεταξύ των πρώτων που μίλησαν ήταν το μέλος του Συμβουλίου Mike Bonin, ο οποίος αναφέρθηκε περισσότερες από μία φορές στο ηχητικό, με το μέλος του Συμβουλίου Martinez να τον αποκαλεί «μικρό σκύλα», προσθέτοντας ότι ο Bonin «νομίζει ότι είναι μαύρος», καθώς και υπονοώντας ότι βλάπτει τον Μαύρο του. γιο και τον αποκαλούν μαϊμού στα ισπανικά.

Ο Μπονίν απάντησε λέγοντας:

«Είμαστε τρομοκρατημένοι, θυμωμένοι και απολύτως αηδιασμένοι που η Nury Martinez επιτέθηκε στον γιο μας με φρικτές ρατσιστικές προσβολές και μίλησε για την επιθυμία της να τον βλάψει σωματικά. Είναι βδελυρό, απεχθές και εντελώς ντροπιαστικό. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να την αφαιρέσει αμέσως από την Πρόεδρο του Συμβουλίου και πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμα. Όποιος γονέας διαβάζει τα σχόλιά της θα καταλάβει ότι είναι ακατάλληλη για δημόσιο αξίωμα.

«Αγαπάμε τον γιο μας, ένα όμορφο, χαρούμενο παιδί, και η οικογένειά μας πονάει σήμερα. Κανένα παιδί δεν πρέπει ποτέ να υποβάλλεται σε τέτοια ρατσιστικά, κακά και απανθρωπιστικά σχόλια, ειδικά από δημόσιο λειτουργό. Είναι οδυνηρό να ξέρεις ότι κάποια μέρα θα διαβάσει αυτά τα σχόλια. Είμαστε εξίσου θυμωμένοι και αηδιασμένοι από τα άσχημα ρατσιστικά σχόλια για τον γιο μας από τον Kevin de Leon και τον Ron Herrera, οι οποίοι θα πρέπει επίσης να παραιτηθούν από τις θέσεις τους, και από τη σιωπηρή αποδοχή αυτών των παρατηρήσεων από τον Gil Cedillo. Πονάει που μια από τις πρώτες συναντήσεις του γιου μας με φανερό ρατσισμό προέρχεται από μερικούς από τους πιο ισχυρούς δημόσιους αξιωματούχους στο Λος Άντζελες.

«Ως γονείς ενός μαύρου παιδιού, καταδικάζουμε το σύνολο της ηχογραφημένης συνομιλίας, η οποία παρουσίαζε ένα επαναλαμβανόμενο και χυδαίο αίσθημα κατά των Μαύρων και μια συντονισμένη προσπάθεια να αποδυναμωθεί η πολιτική εκπροσώπηση των Μαύρων στο Λος Άντζελες. Η συνομιλία αποκάλυψε πολλά επίπεδα περιφρόνησης για τον λαό του Λος Άντζελες και μια κυνική, άσχημη επιθυμία να διαιρεθεί η Πόλη αντί να την υπηρετήσει».

Ο Τζορτζ Γκάκσον ήταν ένα σημείο συζήτησης στο ηχητικό που διέρρευσε, με το μέλος του συμβουλίου Μαρτίνεζ να ακούγεται να λέει: «Γάμησέ αυτόν τον τύπο. Είναι με τους μαύρους».

Η Γασκώνα απάντησε στο ηχητικό λέγοντας:

«Είμαι λυπημένος και απογοητευμένος από τα ρατσιστικά σχόλια που έγιναν στη συνομιλία μεταξύ διαφόρων μελών του δημοτικού συμβουλίου του Λος Άντζελες. Συμμερίζομαι την οργή του μέλους του Συμβουλίου Bonin καθώς και όλων των μελών της αφροαμερικανικής κοινότητας. Το Anti-Blackness δεν έχει θέση στο Λος Άντζελες».

Το μέλος του συμβουλίου Nithya Raman, της οποίας η περιφέρεια αναφέρθηκε στο ηχητικό, όχι μόνο ζήτησε παραιτήσεις, αλλά είπε ότι θα ψηφίσει υπέρ της απομάκρυνσής τους από το συμβούλιο.

«Ρατσιστικές, ομοφοβικές και βαθιά σκληρές δηλώσεις όπως αυτές αποκλείουν το δικαίωμα για εκλεγμένο αξίωμα στο Λος Άντζελες. Οι άνθρωποι που τα έφτιαξαν να παραιτηθούν. Εάν δεν το κάνουν, θα ψηφίσω να τους αφαιρέσω από την ηγεσία του Συμβουλίου με την πρώτη ευκαιρία.

«Στέλνω όλη μου την αγάπη στον Μάικ και την οικογένειά του».

Το μέλος του συμβουλίου Mitch O”Farrell πρότεινε επίσης να παραιτηθούν και τα τρία μέλη του συμβουλίου στο ηχητικό που διέρρευσε. Ο O’Farrell είπε επίσης ότι ήταν λυπημένος με τον τρόπο με τον οποίο οι ιθαγενείς Oaxacan αναφέρονταν από τα μέλη στην ηχογράφηση, καθώς το μέλος του Συμβουλίου Cedillo κορόιδευε το μικρότερο ανάστημά τους και το μέλος του Συμβουλίου Martinez τους αποκάλεσε “feos” ή άσχημο.

«Δεν βλέπω κανένα τρόπο να ξεπεραστεί αυτό γιατί αν έχουμε εμπόδια που θα μας εμποδίσουν να θεραπευθούμε από μια ομάδα εκλεγμένων αξιωματούχων που επιδόθηκαν σε ρατσισμό εναντίον ενός αφροαμερικανού παιδιού, που ενεπλάκη σε φρικτά πράγματα που είπε για αυτόχθονες λαούς από την Οαχάκα, που παρέπεμπαν σε κάποια από τα παλιά τροπάρια κατά της LGBTQ κοινότητας.

«Δεν βλέπω πώς αυτή η παρουσία που συνεχίζεται στην ηγεσία της πόλης θα επιτρέψει στην πόλη να προχωρήσει προς τα εμπρός για να θεραπεύσει για να ξεπεράσει αυτό, να συμφιλιωθεί. Αυτή η παρουσία θα συνεχίσει να αποτελεί εμπόδιο εάν εξακολουθεί να υπάρχει στις αίθουσες εξουσίας στο Δημαρχείο του Λος Άντζελες.

«Αυτό που κάνουμε όταν κανείς δεν κοιτάζει είναι ο ορισμός της ακεραιότητας και αυτό είναι παραβίαση αυτού του νοήματος, παραβίαση της εμπιστοσύνης που όλοι έχουμε δώσει στους συναδέλφους μας και είναι απλώς μια πραγματικά θλιβερή, καταστροφική μέρα για το Λος Άντζελες.

Τα μέλη του συμβουλίου συζήτησαν πιθανές αντιδράσεις από την κοινότητα των Μαύρων μετά τη φερόμενη συμμετοχή του δημοτικού συμβουλίου Mark Ridley-Thomas σε ένα σχέδιο δωροδοκίας.

Ο δημοτικός σύμβουλος ντε Λεόν συνέκρινε τις διαμαρτυρίες των Μαύρων με τον «Μάγο του Οζ» παραπέμποντας σε μικρότερες ομάδες που ακούγονται μεγαλύτερες από ό,τι είναι «…όταν τραβάτε την αυλαία.

Το κεφάλαιο του Λος Άντζελες Οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία απάντησε στο ηχητικό λέγοντας:

«Η αντι-μαύρη γλώσσα και η μεθοδικότητα από μερικούς από τους πιο ισχυρούς ηγέτες των Λατίνων στο Λος Άντζελες είναι επιβλαβής, βλαβερή και αντιδημοκρατική. Η στόχευση ενός μαύρου παιδιού με ρατσιστικές προσβολές και απειλές βίας είναι φρικιαστική και ανυπεράσπιστη. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια του μέλους του Συμβουλίου Mike Bonin και προσφέρουμε ιδιαίτερα την αγάπη και την υποστήριξή μας στον μικρό γιο του.

«Ακόμη πιο ανησυχητική από την κραυγαλέα αντι-μαύρη ρητορική, είναι η λαχταριστή επίθεση στη δύναμη των Μαύρων, η ελαχιστοποίηση και η γελοιοποίηση της διαμαρτυρίας των Μαύρων και η κυνική υπονόμευση της αλληλεγγύης Μαύρων/Καφέ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αντι-μαύρες συμπεριφορές από ανθρώπους στην εξουσία, όπως εμφανίζονται σε αυτά τα σχόλια, συμβάλλουν άμεσα στη συνεχιζόμενη και δυσανάλογη υποεξυπηρέτηση, εκτοπισμό και κακοποίηση των Μαύρων και των κοινοτήτων στο Λος Άντζελες.

«Η θρασύδειλη υπεράσπιση της επιθετικότητας, η απαξίωση μιας διαδικασίας αναδιανομής που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αποφυγή αυτού του είδους χειραγώγησης από εκλεγμένους αξιωματούχους και η προσπάθεια περιθωριοποίησης των ενοικιαστών και των προοδευτικών φωνών της πόλης είναι πραγματικά αντιδημοκρατικές.

«Ίσως λιγότερο παρατηρήσιμο είναι το αντιϊθαγενικό συναίσθημα και ο χρωματισμός που συναντήθηκαν με απαίσια συνυπογραφή, καθώς αυτοί οι ηγέτες των Λατίνων χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς λευκής υπεροχής. Το σχόλιο κατά των LGBTQ+ και η υποτίμηση των Μαύρων συμμάχων είναι επίσης βαθιά.

«Δεν αρκούν οι ανειλικρινείς συγγνώμες. Η πραγματική ευθύνη απαιτεί δράση. Τα μέλη του συμβουλίου Nury Martinez, Kevin de Leon και Gil Cedillo πρέπει να παραιτηθούν αμέσως. Πρέπει να υπάρξει μια θεμελιώδης αλλαγή κουλτούρας μέσα στην Ομοσπονδία Εργασίας της Κομητείας του Λος Άντζελες, η οποία εδώ και πολύ καιρό υποκύπτει στα συμφέροντα των λευκών ανδρών, ενώ εκτροχιάζει τους αυθεντικούς εργατικούς ηγέτες των μαύρων. Και, όποιος διεκδικεί μια θέση ηγεσίας στο Λος Άντζελες πρέπει να είναι σύμμαχος των Μαύρων και με λόγια και με πράξεις».

Όπως και ο Bonin, η επόπτρια Janice Hahn ζήτησε την παραίτηση της Martinez και όταν αργότερα η Martinez ανακοίνωσε την παραίτησή της από την πρόεδρο του συμβουλίου, υποστήριξε ότι η Bonin θα την αντικαταστήσει σε προσωρινή βάση.

«Ο ρατσισμός, ο φανατισμός και η σκληρότητα που αποκαλύπτονται σε αυτόν τον ήχο που διέρρευσε είναι φρικιαστικός.

«Τα λόγια έχουν σημασία. Η προκατάληψη κατά των Μαύρων που εμφανίζεται σε αυτή τη συνομιλία θέτει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη που είχαν οι κάτοικοι στην ηγεσία αυτών των μελών του συμβουλίου. Η σύμβουλος Nury Martinez πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση της ως Πρόεδρος του συμβουλίου αμέσως, προτού οι συνάδελφοί της πρέπει να το κάνουν».

Τα τοπικά και κρατικά τμήματα του NAACP ζήτησαν την παραίτηση όχι μόνο του Nury Martinez, αλλά όλων όσοι ακούστηκαν στο ηχητικό που διέρρευσε.

«Η Κρατική Διάσκεψη CA/HI του NAACP και το Παράρτημα του Λος Άντζελες του NAACP ζήτησαν την άμεση παραίτηση του Προέδρου Nury Martinez, των μελών του Συμβουλίου Gill Cedillo, του Kevin de Leon και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εργασίας της Κομητείας του Λος Άντζελες, Ron Herrera, μετά από ηχογράφηση. στο φως όπου τα τρία Λατίνο μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Λος Άντζελες και ένας κορυφαίος εργατικός αξιωματούχος της κομητείας είχαν μια συνομιλία το περασμένο φθινόπωρο που περιελάμβανε ρατσιστικά σχόλια, χλευαστικές δηλώσεις για τους συναδέλφους τους και τον πρόεδρο του συμβουλίου Nury Martinez λέγοντας ότι ένας λευκός δημοτικός σύμβουλος χειρίστηκε τον νεαρό μαύρο γιο του σαν να ήταν ένα «αξεσουάρ.

«Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Λος Άντζελες και όλα τα εμπλεκόμενα μέλη του Συμβουλίου θα πρέπει να παραιτηθούν αμέσως. Αυτό το είδος απροκάλυπτου ρατσισμού δεν έχει θέση στον πολιτικό λόγο. Ξέρουμε ξεκάθαρα πού βρίσκεται η καρδιά και το μυαλό σας και και τα δύο έχουν διαβρωθεί από τη σκουριά του ρατσισμού και του μίσους», δήλωσε ο Ρικ Λ. Κάλεντερ, Πρόεδρος της Κρατικής Διάσκεψης CA/HI του NAACP.

«Δεν θα καθίσουμε με σταυρωμένα τα χέρια και θα επιτρέψουμε στους εκλεγμένους αντιπροσώπους μας να εμπλακούν σε αυτού του είδους τις αηδιαστικές και ρατσιστικές συμπεριφορές», δήλωσε η Latricia Mitchell, Πρόεδρος του Παραρτήματος του NAACP στο Λος Άντζελες.

Η υποψήφια δήμαρχος Κάρεν Μπας είπε ότι θα αφιερώσει το υπόλοιπο της εκστρατείας της στο να «ενώσει την πόλη μας», λέγοντας:

«Το Λος Άντζελες πρέπει να κινηθεί σε μια νέα κατεύθυνση, και αυτό δεν είναι δυνατό, εκτός εάν τα τέσσερα άτομα που συλλαμβάνονται σε αυτήν την ταινία παραιτηθούν αμέσως από τα γραφεία τους.

«Θέλω να πω ξανά στο αθώο παιδί που έχει πιαστεί στη μέση ότι είναι όμορφο, λαμπρό και αγαπημένο.

«Αυτό το Σαββατοκύριακο, από μερικούς από τους πιο ισχυρούς ηγέτες του Λος Άντζελες, ακούσαμε ρατσισμό και φανατισμό εναντίον Μαύρων, Ιθαγενών, LGBTQ+, Αρμενίων και άλλων Αγγελένων, καθώς και βρισιές εναντίον ενός παιδιού. Τους ακούσαμε επίσης να προκαλούν το χάσμα μεταξύ των μαύρων και των λατίνων κοινοτήτων της πόλης μας.

«Για να προχωρήσουμε ως πόλη, πρέπει να ξεπεράσουμε την πολιτική του διαίρει και βασίλευε. Δεν υπάρχει χώρος για διχασμό και μίσος στο Λος Άντζελες. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στην πόλη μας μας επηρεάζουν όλους – και πρέπει να ενωθούμε γύρω από τις κοινές μας αξίες εάν θέλουμε να τις ξεπεράσουμε και να πετύχουμε τα κοινά όνειρα που έχουμε όλοι για τις οικογένειές μας.

«Σε αυτό έχω αφιερώσει τη ζωή μου. Για περισσότερα από 30 χρόνια, έχω δημιουργήσει συμμαχίες μεταξύ των μαύρων και των λατίνων κοινοτήτων του Λος Άντζελες για να αυξήσω την υγεία, την ασφάλεια και την ευημερία των ανθρώπων μας. Πέρασα τις τελευταίες δύο ημέρες προσεγγίζοντας ηγέτες σε όλο το φάσμα των διαφορετικών κοινοτήτων του Λος Άντζελες σχετικά με την ανάγκη να συναντηθούμε αυτή τη στιγμή και να αντιμετωπίσουμε τις μακροχρόνιες κρίσεις αστέγων, της δημόσιας ασφάλειας και της οικονομικής προσιτότητας.

«Αύριο, θα συγκληθεί μια διαφορετική ομάδα ηγετών από όλη την πόλη για να εκπονήσει ένα σχέδιο δράσης για να μας οδηγήσει προς την ενότητα και την πρόοδο.

«Για το υπόλοιπο αυτής της εκστρατείας και, ελπίζω, ως δήμαρχος σας, η εστίασή μου θα είναι πάντα να φέρω την πόλη μας κοντά για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρότερο μέλλον για κάθε Angeleno».

Υποψήφιος δήμαρχος Ρικ Καρούζο στάθηκε στο ηχητικό, προτείνοντας και τα τρία μέλη του συμβουλίου να παραιτηθούν, προσθέτοντας ότι αυτό είναι μια δοκιμασία για την πόλη και «οτιδήποτε εκτός από την παραίτηση αποτυγχάνει εντελώς σε αυτό το τεστ».

«Αυτή είναι μια σπαρακτική μέρα για την περήφανη, ποικιλόμορφη πόλη μας. Τα σχόλια που αναφέρθηκαν από τους LA Times ήταν ρατσιστικά και βαθιά προσβλητικά.

«Τώρα, πρέπει να ενωθούμε και να αποκηρύξουμε σθεναρά όσα ειπώθηκαν. Η καρδιά μου είναι με τον σύμβουλο Bonin και την οικογένειά του. Τώρα, πρέπει να ληφθούν ισχυρά μέτρα. Καλώ την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Nury Martinez να κάνει το σωστό και να παραιτηθεί αμέσως από το αξίωμά της.

«Πιστεύω ότι ο δημοτικός σύμβουλος Kevin DeLeon θα πρέπει να κάνει το ίδιο, όπως και ο φίλος μου, ο σύμβουλος Gil Cedillo. Πιστεύω ότι στην καρδιά τους είναι καλύτεροι άνθρωποι από τα άθλια σχόλια που ακούσαμε σε εκείνη την κασέτα. Αλλά ξέρουν επίσης ότι είναι πρότυπα και έχουν απογοητεύσει την πόλη μας.

«Το να είσαι ηγέτης σημαίνει ότι αναλαμβάνεις την πλήρη ευθύνη για τις πράξεις σου. Σε αυτή τη σημαντική στιγμή για την πόλη μας, οτιδήποτε άλλο εκτός από την παραίτηση αποτυγχάνει εντελώς σε αυτό το τεστ».

-30-

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *