Αποσύρθηκε η προστασία του Pot Banking από τον νόμο COMPETES

Η προσπάθεια να παρασχεθεί στη βιομηχανία κάνναβης πρόσβαση σε νόμιμες τραπεζικές υπηρεσίες απέτυχε και πάλι στην πρωτεύουσα της χώρας μας.

Τα μέλη της επιτροπής του συνεδρίου που ενοποιούν τις εκδόσεις της Γερουσίας και της Βουλής του νόμου COMPETES επέλεξαν να μην διατηρήσουν τη γλώσσα του νόμου SAFE Banking στην τελική έκδοση του νομοσχεδίου.

Το SAFE Banking έχει αποδειχθεί πρόσφατα ένα αμφιλεγόμενο θέμα με όχι μόνο εκείνους που θα ήθελαν να σταματήσουν πλήρως τη νομιμοποίηση. Βασικά, εξαρτάται από το αν πιστεύετε ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το θέμα ως διαπραγματευτικό χαρτί στη συζήτηση για την ισότητα που θα επισυναφθεί στον αγώνα εθνικής νομιμοποίησης που θα ακολουθήσει ή πιστεύετε ότι είναι υπερβολικά ένα ζήτημα δημόσιας ασφάλειας στο παρόν . Ξεχωριστά από το ζήτημα της δημόσιας ασφάλειας, η ιδέα είναι να δοθεί στους μικρούς φορείς που ήδη υπάρχουν πρόσβαση στις πιο ισχυρές χρηματοοικονομικές υπηρεσίες για να αποκρούσουν τα μεγάλα σκυλιά που ρίχνουν γιγάντια χρήματα στη βιομηχανία με την ελπίδα να κόψουν τη μεγαλύτερη δυνατή πίτα για τον εαυτό τους.

Υπάρχουν αξιόπιστα μυαλά κάνναβης και στις δύο πλευρές της συζήτησης.

Το Cannabis Regulators of Color Coalition (CRCC) είπε LA Weekly σε δήλωση ότι η Η εξαίρεση του SAFE Banking Act από την έκθεση του συνεδρίου COMPETES Act παρέχει μια ακόμη ευκαιρία σε ομάδες μετοχικών κεφαλαίων κάνναβης και νομοθετικούς ηγέτες να συνεργαστούν για την πραγματοποίηση των απαραίτητων τροποποιήσεων που επικεντρώνονται στα ίδια κεφάλαια στο νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της τραπεζικής μαριχουάνας.

«Όπως γράφτηκε, ο πολύ αναμενόμενος αντίκτυπος του SAFE για τις μικρές και μειονοτικές επιχειρήσεις κάνναβης παραμένει ασυμβίβαστος με την τρέχουσα γλώσσα του νομοσχεδίου. Ο νόμος SAFE Banking εξακολουθεί να ΔΕΝ α) μειώνει τα τέλη για τις συνήθεις και συνήθεις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες που παρέχονται σε μικρές επιχειρήσεις κάνναβης, β) απαιτεί από όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν υπηρεσίες σε μικρές επιχειρήσεις κάνναβης, γ) εξαλείφει τις ήδη υπάρχουσες δυσανάλογες ανισότητες στην παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών για Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων Black and Latinx ή δ) να διορθώσουν τα συνεχιζόμενα ζητήματα με φορολογικές επιπτώσεις 280E για τις μικρές επιχειρήσεις κάνναβης», ανέφερε η δήλωση. «Το CRCC έχει προτείνει αλλαγές και θα συνεχίσει να σκέφτεται για τραπεζικές τροποποιήσεις που θα κινήσουν τη βελόνα για τους MDI και τους CDFI που διστάζουν να συνεργαστούν με μικρές επιχειρήσεις κάνναβης παρά τις άνευ προηγουμένου ευκαιρίες για την κοινότητα και την οικονομική ανάπτυξη».

Ο Κογκρέσος Earl Blumenauer υποστήριξε την προσπάθεια να αποκτήσει το SAFE Banking για χρόνια, προκειμένου να φτάσει μέχρι εδώ. Πριν από τους πρόσφατους χρόνους, όταν πολλοί συνάδελφοι ανακάλυψαν πόσο ωραία ήταν η μεταρρύθμιση της πολιτικής για την κάνναβη, ο Blumenauer ήταν ήδη υπέρμαχος του σκοπού. Ο συμπρόεδρος του Caucus της Κάνναβης κατέθεσε το πρώτο του νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση του κράτους το 1973, ένα χρόνο μετά την πολιτική του καριέρα ως πολιτειακός εκπρόσωπος στο Όρεγκον.

Ο Blumenauer αντιμετώπιζε πολλά δύσκολα νέα στο DC καθώς αφιέρωσε λίγο χρόνο για να μας μιλήσει μια μέρα που αφαιρέθηκε από τη γλώσσα SAFE και μόλις λίγες ώρες μετά την αντιστροφή του SCOTUS Roe εναντίον Wade έγινε επίσημη. Μοιράστηκε τα συναισθήματά του αυτή τη στιγμή μαζί μας.

«Το βρίσκω όχι μόνο απογοητευτικό, αλλά δεν τα παρατάμε, αλλά αυτή είναι μια περίεργη κατάσταση», είπε ο Blumenauer. LA Weekly. «Υπάρχουν 100 άτομα στην επιτροπή του συνεδρίου και έχει συναντηθεί μόνο μία φορά. Λοιπόν, σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω όπως έχω κάνει, να το αναφέρω επανειλημμένα. Επισημάνετε ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για μια κρίση δημόσιας ασφάλειας. Και υποστηρίχθηκε από τα περισσότερα άτομα στην επιτροπή του συνεδρίου».

Αν πληκτρολογήσετε “ληστεία ιατρείου” ή “δολοφονία ιατρείου” στις Ειδήσεις Google, λαμβάνετε τη γενική ουσία της κατάστασης. Υπάρχουν όμως κάποιοι που πιστεύουν ότι η βία που στοχεύει τα ιατρεία δεν έχει καμία σχέση με τις τεράστιες στοίβες μετρητών που αναγκάζονται να κρατούν στη διάθεσή τους λόγω έλλειψης τραπεζικών λογαριασμών.

Ρωτήσαμε τον εκπρόσωπο Blumenauer τι θα έλεγε σε εκείνους τους συναδέλφους υποστηρικτές στην ίδια πλευρά του φράχτη με αυτόν που δεν πιστεύουν ότι είναι θέμα δημόσιας ασφάλειας.

«Είμαι έκπληκτος», απάντησε. «Βάλτε τους να κοιτάξουν τις κοινότητές μας, να δουν οποιαδήποτε από τις σημαντικότερες περιοχές σε όλη τη χώρα. Αυτά τα ιατρεία, ιδιαίτερα αυτά που ανήκουν σε έγχρωμους ανθρώπους σε πιο δύσκολες γειτονιές, είναι απολύτως μια κρίση δημόσιας ασφάλειας».

Σημείωσε ότι ένας χειριστής ιατρού για την υποστήριξη της προσπάθειας SAFE Banking με τον οποίο μίλησε πριν από δύο μήνες, είχε τρεις θανάτους στη διάρκεια μιας εβδομάδας.

«Υπήρξαν περισσότερες από 200 ληστείες στο Πόρτλαντ ήδη φέτος», είπε ο Blumenauer. «Απλά αψηφά την περιγραφή. Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τις ίδιες τις κοινότητες που ισχυρίζονται ότι θέλουν να βοηθήσουν».

Ρωτήσαμε τον Keith Stephenson, τον ιδρυτή της παλαιότερης αμερικανικής επιχείρησης κάνναβης Purple Heart στο Όκλαντ, που ανήκει σε μαύρους, εάν συμφωνούσε με την άποψη του Blumenauer για τον αντίκτυπο που θα είχε το SAFE Bankings στην ασφάλεια. Ο Stephenson εργάζεται εδώ και δύο χρόνια για να ανοίξει ξανά το Purple Heart χωρίς επιθετικό δάνειο, αφού λεηλατήθηκε από κλέφτες χρησιμοποιώντας τις διαμαρτυρίες του καλοκαιριού του 2020 ως κάλυψη.

«Απολύτως, η πιο εύκολη κλήση», είπε ο Stephenson LA Weekly. «Γι’ αυτό η βιομηχανία απειλείται από ληστείες».

Ο βουλευτής Blumenauer πιστεύει ότι οι υποστηρικτές της κάνναβης που δεν συνάδουν με την άποψη που έχουν ο ίδιος και ο Stephenson αρνούνται.

«Έχουν άλλες προτεραιότητες και απλά δεν έχουν αφιερώσει χρόνο στο έδαφος με ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι θέλουν να βοηθήσουν», είπε ο Blumenauer.

Υποστηρίζει ότι μερικοί από αυτούς τους χειριστές είναι καθιστοί λόγω της γεωγραφικής τους θέσης. Γιατί προσθέτουμε επιπλέον κινδύνους και κόστη, καθιστώντας τις επιχειρήσεις αποκλειστικά με μετρητά;

«Οι μεγάλοι χειριστές, μπορούν να το χειριστούν. Αλλά αν είστε μικρότερη επιχείρηση, η συναλλαγή αποκλειστικά σε μετρητά είναι πολύ ακριβή», υποστήριξε. «Άρα είναι επικίνδυνο. Είναι ακριβό. Είναι δύσκολο για αυτούς να αναπτύξουν την επιχείρησή τους. Νομίζω ότι απλώς αρνούνται και δεν έχουν αφιερώσει χρόνο μιλώντας με ανθρώπους στην πρώτη γραμμή. Έχω μιλήσει με ανθρώπους όχι μόνο στο Όρεγκον, αλλά σε όλη τη χώρα και είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι πρόβλημα δημόσιας ασφάλειας. Είναι θέμα μετοχικού κεφαλαίου. Ασχολείται με τις ανισότητες. Απλώς νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι καπνίζουν αυτό που προσπαθούμε να νομιμοποιήσουμε».

Ο Blumenauer έχει δει μια ποικιλία από πολυετείς προσπάθειες κάνναβης στην Ουάσιγκτον όλα αυτά τα χρόνια. Ρωτήσαμε αν φαινόταν ποτέ ότι η πρόσβαση στο τραπεζικό σύστημα κάνναβης φαινόταν να είναι λιγότερο κρεμαστό φρούτο από κάποια άλλα πράγματα που είδε, όπως το έργο να εμποδίσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να χρησιμοποιεί χρήματα των φορολογουμένων για να κυνηγάει τους κρατικά νομικούς ασθενείς ιατρικής μαριχουάνας.

«Δεν είναι μόνο φρούτα που κρέμονται χαμηλά. Αυτό θα έπρεπε να ήταν κάτι που καταλάβαμε από το έδαφος. Αυτή η νομοθεσία έχει περάσει επανειλημμένα από τη Βουλή», είπε ο Μπλουμενάουερ προτού εξηγήσει πώς οι πρόσφατες νίκες ξεπέρασαν πολλές έδρες που αλλάζουν μεταξύ των ψήφων λόγω συνταξιοδοτήσεων και εκλογών. «Οπότε αυτό ήταν ένα εξαιρετικό επίτευγμα. Έχουμε βάλει τα θεμέλια. Είναι επίσης κρίσιμο εάν θέλουμε να προχωρήσουμε ποτέ στη νομιμοποίηση σε πλήρη κλίμακα».

Ο Μπλουμενάουερ πιστεύει επίσης ότι έχει 65 ψήφους στη Γερουσία αυτή τη στιγμή, εάν η ηγεσία προχωρούσε σε αυτό. Δεν πιστεύει ότι το υποθετικό νομοσχέδιο που κάποιος δεν έχει δει ακόμη έχει τις ίδιες πιθανότητες να περάσει με το SAFE Banking. Φοβάται επίσης ότι με τις ενδιάμεσες θητείες προ των πυλών, η απώλεια της Βουλής και της Γερουσίας θα έκανε την προσπάθεια χρόνια πίσω.

«Είναι απογοητευτικό για μένα ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που θα αφήσουν το τέλειο να είναι ο εχθρός του καλού», είπε ο Blumenauer. «Αλλά δεν υπάρχουν τώρα 60 ψήφοι στη Γερουσία για αυτό για το οποίο μιλούν οι φίλοι μας στη Γερουσία. Και δεν έχουν καν εισαγάγει το νομοσχέδιο. Δεν έχω δει ποτέ καν σχέδιο. Θέλω να πω ότι είναι σκληρή δουλειά, το κάνω για πάντα».

Ο Μπλουμενάουερ είπε ότι δεν θέλει να παίξει με το νομοσχέδιο νομιμοποίησης της Γερουσίας και τις ενδιάμεσες θητείες επειδή έχει επενδύσει πάρα πολύ από τη ζωή του και έχει δει πάρα πολύ μεγάλη πρόοδο σε αυτό το διάστημα.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *