Γαλοπούλα εναντίον Κοτόπουλου εναντίον Κουνελιού: Σύγκριση Διατροφής και Υγείας

Το κρέας κουνελιού παρέχει περισσότερα ορυκτά και λιγότερο νάτριο, ενώ το κρέας γαλοπούλας περιέχει περισσότερο βιταμίνες. Αντίθετα, το κρέας κοτόπουλου είναι χαμηλότερο χοληστερίνη.

Και τα τρία είδη κρέατος έχουν ίσα γλυκαιμικοί δείκτες: 0.

Παρά τις ομοιότητες, κοτόπουλο, κουνέλι, και κρέας γαλοπούλας έχουν αρκετούς βασικούς παράγοντες που τους διαφοροποιούν. Θα συζητήσουμε τις κύριες διαφορές τους θρέψη και επιπτώσεις στην υγεία.

Το κρέας κοτόπουλου, γαλοπούλας και κουνελιού είναι Λευκό κρέας; Ωστόσο, λαμβάνεται υπόψη το κρέας κοτόπουλου και γαλοπούλας πουλερικά, το κρέας εξημερωμένων πουλιών. Το κρέας πουλερικών είναι λευκό κρέας λόγω του l τουπεριεκτικότητα σε μυοσφαιρίνη; Ωστόσο, το κρέας των θηλαστικών ταξινομείται ως κόκκινο κρέας. Το κρέας κουνελιού ταξινομείται ως κρέας κυνηγιού, προέρχεται από το κυνήγι για άθληση ή φαγητό.

Το κρέας κοτόπουλου είναι πιο ανοιχτό χρώμα από το κρέας κουνελιού και γαλοπούλας. Το κουνέλι και το κρέας γαλοπούλας έχουν ένα περισσότερο στιβαρή, πιο πυκνή γεύσηπιο κοντα σε κόκκινο κρέας παρά κοτόπουλο. Ωστόσο, το κρέας κοτόπουλου και γαλοπούλας συνήθως λέγεται ότι έχουν παρόμοιες γεύσεις. Μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα «γαλοπούλα εναντίον κοτόπουλου» για περισσότερες πληροφορίες.

Έχουν παρόμοια διατροφικά προφίλ γιατί το κοτόπουλο, το κουνέλι και το κρέας γαλοπούλας είναι Λευκό κρέας.

Βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία

Με βάση τα στοιχεία διατροφής του κρέατος κουνελιού, έχει υψηλότερη ορυκτό προφίλ, ενώ το κρέας γαλοπούλας έχει περισσότερα βιταμίνες.

Το κρέας κουνελιού περιέχει περισσότερα ασβέστιο, σίδηρος, ψευδάργυρος, και χαλκός και λιγότερο νάτριο από το κρέας γαλοπούλας και κοτόπουλου. Επιπλέον, το κρέας κουνελιού εμπίπτει στην περιοχή της κορυφής 11% των τροφίμων ως πηγή του σίδερο.

Από την άλλη, το κρέας της γαλοπούλας έχει περισσότερο Βιταμίνη D, Βιταμίνη Β2, Βιταμίνη Β3, Φολικό οξύ, και Βιταμίνη Β6 από το κρέας κοτόπουλου και κουνελιού.

Το κρέας κοτόπουλου έχει υψηλότερες ποσότητες Βιταμίνη Α, Β1, και Βιταμίνη Κ ανάμεσα σε αυτά τα τρία είδη κρέατος.

Μικροθρεπτικά συστατικά

Το κρέας κουνελιού περιέχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη από το κρέας κοτόπουλου και γαλοπούλας. Έχει 33g πρωτεΐνης ανά 100g, ενώ το κρέας κοτόπουλου και γαλοπούλας έχουν 28 γρ πρωτεΐνης.

Ο αριθμός των θερμίδων στο κρέας κοτόπουλου είναι υψηλότερος από αυτόν του κουνελιού και της γαλοπούλας: Το κρέας κοτόπουλου έχει 239 θερμίδες,κρέας γαλοπούλας έχει 189 θερμίδεςκαι το κρέας κουνελιού έχει 173 θερμίδες ανά 100 γρ.

Κρέας κουνελιού έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Έχει σχεδόν τετραπλάσια περιεκτικότητα σε λιπαρά από το κρέας κοτόπουλου και γαλοπούλας. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι το κρέας κοτόπουλου περιέχει χαμηλά κορεσμένα λιπαρά και ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιεκτικότητάς του σε λίπος αποτελείται από ακόρεστα λιπαρά.

Το κουνέλι και το κρέας κοτόπουλου έχουν χωρίς καθαρούς υδατάνθρακεςενώ το κρέας γαλοπούλας έχει ελάχιστη ποσότητα καθαρούς υδατάνθρακες: 0,06 γρ. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με τη διατροφή του κρέατος γαλοπούλας στο άρθρο μας «Στοιχεία διατροφής της Τουρκίας».

Γλυκαιμικός δείκτης

Καθώς και τα τρία είδη κρέατος δεν περιέχουν σημαντική ποσότητα υδατάνθρακες, έχουν ένα γλυκαιμικός δείκτης υπολογίζεται ως 0.

Διαβήτης

Ερευνα σε κατανάλωση πουλερικών έχει επιβεβαιώσει την απουσία στατιστικά σημαντικής σχέσης μεταξύ της αύξησης σε εβδομαδιαία βάση κοτόπουλο, κουνέλι και γαλοπούλα κατανάλωση και το ανάπτυξη διαβήτη [1].

Όσον αφορά την κατανάλωση κρέατος και τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτης τύπου 2δεν είναι μόνο το προϊόν που έχει σημασία αλλά και πώς προετοιμάζεται. Αν και το κρέας κοτόπουλου περιέχει περισσότερα κορεσμένο λίπος από το κρέας γαλοπούλας, περιέχει επίσης περισσότερα υγιή πολυακόρεστα λιπαρά. Το μαγείρεμα του κρέατος σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως το ψήσιμο στη σχάρα και το μπάρμπεκιου, αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2 σε σύγκριση με το μαγείρεμα σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως το βράσιμο, το μαγείρεμα στον ατμό και το τηγάνισμα. [2].

συζευγμένο λινολεϊκό λιπαρό οξύ, ένα μόριο που βρίσκεται στο κρέας κουνελιού, μπορεί να έχει κατά της παχυσαρκίας, αντικαρκινογόνο, και ιδιότητες ανακούφισης του διαβήτη [3].

Ωστόσο, το επεξεργασμένο κρέας συνδέεται θετικά με αυξημένη κινδύνους για διαβήτη τύπου 2, οπότε είναι καλύτερα να το καταναλώνετε με μέτρο.

Καρκίνος

Η κατανάλωση λευκού κρέατος θεωρείται ότι έχει προστατευτικό ή ουδέτερο αποτέλεσμα σχετικά με τον κίνδυνο της διάφορους καρκίνους [4].

Η κατανάλωση μη επεξεργασμένου λευκού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο παχέος εντέρου, οισοφαγική, και καρκίνος του πνεύμονα. Το χαμηλοτερο αίμη-σίδηρος περιεκτικότητα σε πουλερικά μπορεί να εξηγήσει αυτή την ευεργετική επίδραση [5]. Επιπλέον, υπάρχουν χαμηλότερα ποσοστά εμφάνισης καρκίνου σε σύγκριση με τη θετική συσχέτιση μεταξύ κόκκινο κρέας και καρκίνος ανάπτυξη. Παρ ‘όλα αυτά, επεξεργασμένο κρέας συνδέεται θετικά με αυξημένη κινδύνους καρκίνουοπότε να προσέχετε την κατανάλωσή του.

Καρδιαγγειακή Υγεία

Μια μελέτη [6] συνέδεσε την κατανάλωση λευκού και κόκκινου κρέατος με μια ελαφρά αύξηση του κινδύνου καρδιαγγειακή νόσο. Ωστόσο, ενώ το κόκκινο κρέας αυξάνει ελαφρώς τον κίνδυνο θνησιμότητας από όλες τις αιτίες, τα πουλερικά όχι.

Το Εθνικό Ίδρυμα Καρδιάς της Αυστραλίας [7] κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, ενώ τα πουλερικά μπορεί να μην είναι ευεργετικά για καρδιαγγειακή υγείαδεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να προτείνουμε περιορίζοντας την κατανάλωσή του.

Παρόλο που τα πουλερικά είναι πιο υγιεινά από το κόκκινο κρέας όσον αφορά καρδιαγγειακή υγεία, ψάρια και λαχανικά μπορεί να είναι καλύτερες επιλογές.

Δίαιτες απώλειας βάρους

Το κρέας κουνελιού, γαλοπούλας και κοτόπουλου μπορεί να καταναλωθεί στο Κέτο δίαιτα όπως έχουν χωρίς καθαρούς υδατάνθρακες. Επίσης, περιέχουν καλή ποσότητα πρωτεΐνη. Ωστόσο, επειδή το κρέας κουνελιού έχει υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνη και χαμηλά Λίποςείναι απαραίτητο να το συσχετίσετε με καλά λιπαρά κατά τη διάρκεια της κετο δίαιτας.

Και τα τρία μπορούν να καταναλωθούν και σε άλλα δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων, όπως Άτκινς και Ντούκαν (Φάση επίθεσης) [8].

βιβλιογραφικές αναφορές

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4462824/
  2. https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/2018/03/23/how-meat-is-cooked-may-affect-risk-of-type-2-diabetes/
  3. http://cuniculture.info/Docs/Magazine/Magazine2008/FiguresMag2008/Congres-2008-Verone/Papers/Q0-Hernandez.pdf
  4. https://osher.ucsf.edu/patient-care/integrative-medicine-resources/cancer-and-nutrition/faq/animal-protein-cancer-risk
  5. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3208759/
  6. https://academic.oup.com/eurheartj/article/42/12/1136/6032616?login=false
  7. https://www.heartfoundation.org.au/getmedia/d0671d24-16aa-4dff-8555-0c07e61c11ee/Evidence_Check_Review_Meat_and_CVD_FINAL_2019.pdf
  8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC524027/

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *