Γιατί να χρηματοδοτήσουμε τα σχολικά γεύματα με βάση τα φυτά; Ένας έφηβος μας λέει

Μαθητής Λυκείου Καλιφόρνιας και μέλος της Ηγετικό Συμβούλιο Νέων του Αγροτικό καταφύγιοο πρώτος οργανισμός καταφυγίων και υπεράσπισης της Αμερικής, η 15χρονη Ava Cuevas από την κομητεία Riverside επικροτεί την Καλιφόρνια που είναι η πρώτη πολιτεία που χρηματοδοτεί γεύματα με βάση τα φυτά και υποστηρίζει ομοσπονδιακή νομοθεσία για την επέκταση της πρόσβασης των μαθητών σε τρόφιμα φυτικής προέλευσης σε εθνικό επίπεδο σε αυτό το OP-Ed κομμάτι για LA Weekly.

Όλο και περισσότεροι έφηβοι σήμερα επιλέγουν να τρώνε φυτικά για λόγους περιβαλλοντικούς, ευζωίας των ζώων, υγείας και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά αυτή η επιλογή δεν τιμάται πάντα στο σχολείο. Ο Cuevas υπηρετεί στη Διοικούσα Επιτροπή Νέων των Φίλων της Γης, η οποία εργάζεται για την υποστήριξη της νομοθεσίας.

Ava Cuevas (Courtesy Farm Sanctuary)

Τα σχολικά γεύματα φυτικής προέλευσης ωφελούν όλους – ακόμα και αυτούς που τρώνε κρέας
Η Καλιφόρνια έγινε πρόσφατα η πρώτη πολιτεία που χρηματοδοτεί τα σχολικά γεύματα με βάση τα φυτά μέσω του νέου προϋπολογισμού της 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα, εναπόκειται σε όλους μας να διασφαλίσουμε ότι αυτή η νίκη στην Καλιφόρνια είναι μόνο η αρχή. Για πρώτη φορά, νομοθεσία για το Κογκρέσο» Επανέγκριση Παιδικής Διατροφής Η διαδικασία (CNR) περιλαμβάνει γλώσσα για τη δημιουργία ενός εθελοντικού πιλοτικού προγράμματος σχολικών γευμάτων με βάση τα φυτά και την επέκταση της πρόσβασης των μαθητών σε φυτικά ποτά. Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν ένα μικρό βήμα, είναι στην πραγματικότητα μια κρίσιμη ευκαιρία για το Κογκρέσο να βελτιώσει την υγεία και την ευημερία όχι μόνο των μαθητών στα σχολεία K-12, αλλά των εργαζομένων, των κοινοτήτων, των ζώων και του πλανήτη. Η συμπερίληψη αυτής της γλώσσας στο CNR είναι μνημειώδης για όλους – ακόμα και για όσους τρώνε κρέας – επειδή τα γεύματα με βάση τα φυτά προκαλούν σημαντικά λιγότερη βλάβη με τρόπους που ωφελούν τις κοινότητές μας.

Όλοι οι μαθητές δεν είναι ίδιοι

Τα σχολεία πρέπει να καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών. Προσφέροντας γεύματα φυτικής προέλευσης και μη γαλακτοκομικό γάλα επιτρέπει σε όλους τους μαθητές να τρώνε ένα θρεπτικό και χορταστικό γεύμα που ευθυγραμμίζεται με τις διατροφικές τους ανάγκες και διασφαλίζει ότι είναι έτοιμοι να μάθουν. Η μη κατανάλωση κρέατος για προσωπικούς/θρησκευτικούς λόγους ή η δυσανεξία στη λακτόζη αποτελούν έγκυρες διατροφικές ανάγκες. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Διαβήτη και Πεπτικών και Νεφροπαθειών, 68% του παγκόσμιου πληθυσμού αδυνατεί να αφομοιώσει τη λακτόζη. Τα σχολεία που προσφέρουν μόνο γαλακτοκομικά ποτά αφήνουν τους βίγκαν μαθητές ή τους μαθητές με δυσανεξία στη λακτόζη διψασμένοι και δημιουργούν απορρίμματα από το πεταμένο γάλα. Η κατανάλωση γαλακτοκομικών προκαλεί πόνο στο στομάχι, φούσκωμα και ναυτία στους μαθητές με δυσανεξία στη λακτόζη, εμποδίζοντάς τους να συμμετάσχουν πλήρως στην τάξη.

Τα σχολικά γεύματα φυτικής προέλευσης ωφελούν την υγεία της καρδιάς

Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι Παιδιά 12-15 ετών που κατανάλωναν εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα είχαν χαμηλότερη καρδιαγγειακή ικανότητα. Τα τρόφιμα που θεωρούνται υπερεπεξεργασμένα; Πίτσα, χοτ ντογκ, μπέργκερ και κοτομπουκιές… κανονικά φαγητά που σερβίρονται για το μεσημεριανό γεύμα στο σχολείο. Εν τω μεταξύ, τα φυτικά τρόφιμα περιέχουν δημητριακά ολικής αλέσεως, φακές, φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς και σπόρους, τροφές που τα παιδιά συχνά λείπουν σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και αυτό μπορεί να βοηθήσει ανακουφίσει τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

Τα σχολικά γεύματα με βάση τα φυτά μειώνουν την ταλαιπωρία των ζώων

Το 99% των ζώων που εκτρέφονται για φαγητό στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτρέφονται σε φάρμες εργοστασίων όπου υποφέρουν αφάνταστα. Τα ζώα στις βιομηχανίες κρέατος, γαλακτοκομικών προϊόντων και αυγών ζουν μικρότερη ζωή σε βρώμικους, στενούς χώρους. Στη βιομηχανία αυγών, τα μεγέθη κλουβιών κότας είναι 67-86 τετραγωνικές ίντσες και περιορίζονται τυπικά 4-5 κότες σε χώρο μικρότερο από κανονική επένδυση φύλλο χαρτιού. Στη βιομηχανία χοιρινού κρέατος, οι μητρικοί χοίροι, οι οποίοι ονομάζονται χοιρομητέρες από τη βιομηχανία, περιορίζονται σε κιβώτια κύησης ελάχιστα μεγαλύτερα από το σώμα τους για όλη τους την εγκυμοσύνη (16 εβδομάδων) ακολουθούν κιβώτια τοκετού, τα οποία είναι ελαφρώς μεγαλύτερα από τα κιβώτια κύησης, για να γεννήσουν και να θηλάσουν τα χοιρίδια τους. Δεν είναι ευρέως γνωστό ότι τα ζώα στις βιομηχανίες γάλακτος και αυγών σφάζονται όταν το σώμα τους εξαντλείται υπερβολικά από την παραγωγή.

Φυτικά σχολικά γεύματα

Η Καλιφόρνια έγινε πρόσφατα η πρώτη πολιτεία που χρηματοδοτεί σχολικά γεύματα με βάση τα φυτά (Michele Stueven)

Τα σχολικά γεύματα με βάση τα φυτά ωφελούν τη Γη

Η βιομηχανία κρέατος από μόνη της συμβάλλει 60% όλων των αερίων του θερμοκηπίου σε όλο τον κόσμο. Στην πραγματικότητα, η εκτροφή και η θανάτωση των ζώων εκπέμπει 44% μεθανίου, με τις αγελάδες να είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αυτού του αερίου θερμοκηπίου. Για σύγκριση, τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης αποτελούν το 57% των παγκόσμιων εκπομπών παραγωγής τροφίμων, ενώ τα τρόφιμα φυτικής προέλευσης αποτελούν το 29%.Η βιομηχανία κρέατος συμβάλλει πρωταρχικά αλλαγή του κλίματος, αλλά είναι επίσης υπεύθυνος για μαζικές εκκαθαρίσεις γης, απελευθέρωση επικίνδυνων αναθυμιάσεων, προκαλώντας διάβρωση του εδάφους και δημιουργία ζωικών απορροών που μολύνουν τις πηγές νερού των γειτονικών κοινοτήτων.

Χρήσεις στη γεωργία ζώων 36 έως 74 τρισεκατομμύρια γαλόνια νερού ετησίως μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επί του παρόντος, 40 πολιτείες αντιμετωπίζουν ξηρασία. Η κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης δεν θα βελτιώσει την κατάστασή μας εάν χρησιμοποιείται νερό για ζώα, των οποίων το σωματικό βάρος είναι 60% έως 70% νερό. Σε σύγκριση με το κρέας, χρησιμοποιούνται εναλλακτικές λύσεις κρέατος φυτικής προέλευσης 72-99% λιγότερο νερόκαι οι καταναλωτές που εξαλείφουν το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν τουλάχιστον 50% στη χρήση του νερού τους.

Τα γεύματα με βάση τα φυτά στα σχολεία μπορούν να ωφελήσουν τους εργαζόμενους και τις κοινότητες

Η δουλειά στο σφαγείο είναι επικίνδυνη. Υπάρχει 50% υψηλότερο ποσοστό τραυματισμών για τους εργαζόμενους στον τομέα του κρέατος και των πουλερικών από ό,τι στον ιδιωτικό τομέα, ενώ είναι επίσης πιο πιθανό να υποφέρουν από PTSD (διαταραχή μετατραυματικού στρες).

Η κτηνοτροφία έχει επίσης καταστροφικές επιπτώσεις στις γειτονικές κοινότητες. Οι βιομηχανοποιημένες γεωργικές εγκαταστάσεις βρίσκονται συχνά κοντά σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και περιθωριοποιημένες. Σε ορισμένες πολιτείες, οι βιομηχανοποιημένες γεωργικές εγκαταστάσεις συμβάλλουν στον περιβαλλοντικό ρατσισμό, επηρεάζουν δυσανάλογα τις έγχρωμες κοινότητες. Αυτές οι εγκαταστάσεις θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την ευημερία των μελών της γύρω κοινότητας που μπορεί να υποφέρει από πονοκεφάλους, αναπνευστικά προβλήματα, γενετικές ανωμαλίεςκαι ένα μειωμένη ποιότητα ζωής. Μια φυτική διατροφή που παράγεται μέσω βιώσιμων και δίκαιων εργασιακών πρακτικών μπορεί να υποστηρίξει ουσιαστικές αλλαγές που ωφελούν τους εργαζόμενους, τις κοινότητες, το περιβάλλον και τα ζώα.

Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τον αντίκτυπο που έχουν σε αυτόν τον πλανήτη, ούτε την αλλαγή που μπορούν να δημιουργήσουν. Έγινα φυτική σε ηλικία 7 ετών, κάτι που με τροφοδότησε να γίνω ο μαθητής και ο συγγραφέας που είμαι σήμερα. Η παροχή της δυνατότητας επιλογής ενός γεύματος με βάση τα φυτά δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να επιλέξουν ένα θρεπτικό, φιλικό προς το περιβάλλον γεύμα που διαφορετικά μπορεί να μην ήταν προσβάσιμο στη δική τους κοινότητα ή στο σπίτι. Όλοι οι μαθητές αξίζουν την ευκαιρία να επιλέξουν γεύματα που θα υποστηρίξουν καλύτερα τους ίδιους, τις κοινότητές τους και τη Γη.

Η Ava Cuevas είναι μια 15χρονη μαθήτρια γυμνασίου στο Winchester της Καλιφόρνια, μέλος του Συμβουλίου Ηγεσίας Νέων του Farm Sanctuary και υπηρετεί στη Διοικούσα Επιτροπή Νέων των Φίλων της Γης.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published.