Είναι η τεχνητή νοημοσύνη το μέλλον των δημοσίων σχέσεων; Το PRAI μπορεί να είναι απλώς το πρώτο βήμα

Δεν είναι μυστικό ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) έχει φέρει επανάσταση σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Αλλά επηρεάζει επίσης βιομηχανίες και επαγγέλματα που δεν εξαρτώνται εγγενώς από την τεχνολογία όπως άλλα. Με περισσότερη καινοτομία, η παρουσία του AI είναι παντού. Η Gartner προβλέπει ότι η αγορά λογισμικού AI θα αξίζει 62 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Σήμερα, η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει επίσης τις δημόσιες σχέσεις (PR), ένα επάγγελμα στο οποίο κυριαρχούν ιστορικά οι άνθρωποι. Ενώ τα εργαλεία δημοσίων σχέσεων υπάρχουν από τότε που το Διαδίκτυο έγινε mainstream, μεγάλο μέρος της δουλειάς δημοσίων σχέσεων βασίζεται σε ανθρώπους. Από τη χάραξη στρατηγικής για τη δημόσια εικόνα έως τη σύνταξη δελτίων τύπου, πολλές επιχειρήσεις έχουν αφιερώσει όπλα δημοσίων σχέσεων για την προώθηση και τη διαχείριση της εικόνας της επωνυμίας.

Το PRAI είναι μια πλατφόρμα που φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στις δημόσιες σχέσεις και αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις λειτουργούν τα τμήματα δημοσίων σχέσεων. Ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι να αλλάξει η τεχνητή νοημοσύνη PR, καθώς έχει ήδη αλλάξει το παιχνίδι του μάρκετινγκ και της διαφήμισης με εργαλεία που χρησιμοποιούν μεγάλα δεδομένα για προγνωστική ανάλυση.

Η τεχνητή νοημοσύνη και ο αντίκτυπός της στις δημόσιες σχέσεις

Οι δαπάνες για τεχνητή νοημοσύνη αυξάνονται σταθερά όλα αυτά τα χρόνια. Το 2020, η αγοραία αξία της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα του μάρκετινγκ υπολογίστηκε σε 12 δισεκατομμύρια δολάρια. Οι δημόσιες σχέσεις, σε σύγκριση, έχουν μείνει πίσω καθώς οι εταιρείες δημοσίων σχέσεων και οι εταιρείες με εσωτερικούς ειδικούς δημοσίων σχέσεων δεν έχουν αξιοποιήσει τα οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης και των παραγώγων τεχνολογιών της, όπως η μηχανική εκμάθηση (ML) ή η επεξεργασία φυσικής γλώσσας (NLP).

Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες για την τεχνητή νοημοσύνη στις δημόσιες σχέσεις, καθώς μπορεί να αυτοματοποιήσει ορισμένες διαδικασίες και να διατηρήσει αυτό το ανθρώπινο άγγιγμα που διαφορετικά θα έκανε τις δημόσιες σχέσεις μια πρόκληση για την τεχνολογία.

Για παράδειγμα, υπάρχει ένας τεράστιος όγκος διαδικτυακών δεδομένων που ένα εργαλείο που βασίζεται σε AI μπορεί να σαρώσει για να αναλύσει την κάλυψη μέσων για την επωνυμία. Αυτό που θα χρειαζόταν μέρες ή εβδομάδες για να το κάνουν οι ειδικοί σε θέματα δημοσίων σχέσεων, ένα εργαλείο με αλγόριθμο που τροφοδοτείται από AI μπορεί να το κάνει μέσα σε λίγα λεπτά.

Το PR ως τομέας είναι συχνά ευαίσθητο στο χρόνο. Μερικές φορές οι εταιρείες πρέπει να εκδίδουν δελτία τύπου αμέσως για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες του κοινού. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία, να προετοιμάσει κατάλληλες δημόσιες απαντήσεις και να αυξήσει το ποσοστό απόκρισης σε περιστατικά.

Μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως γέφυρα μεταξύ μάρκετινγκ, πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων. Σύμφωνα με τη McKinsey, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ξεκλειδώσει αξία 2,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων με το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Αυτό είναι κάτι που αξίζει να διερευνήσουν οι ειδικοί των δημοσίων σχέσεων.

PRAI, το μέλλον των δημοσίων σχέσεων

Μια πλατφόρμα που θέτει σε δράση τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στις δημόσιες σχέσεις είναι η PRAI. Είναι το πρώτο στο είδος του λογισμικό με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί ML και NLP για τη δημιουργία καμπανιών δημοσίων σχέσεων.

Η εταιρεία στοχεύει στον εκδημοκρατισμό των δημοσίων σχέσεων, που ιστορικά ήταν ένας κλάδος όπου κυριαρχούσαν πρακτορεία που διαχειρίζονται εκστρατείες και επικοινωνία με δημοσιογράφους για άλλες εταιρείες. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις συχνά δεν έχουν τον προϋπολογισμό για να έχουν μια ειδική υπηρεσία δημοσίων σχέσεων. Έτσι, το PRAI θα μπορούσε να είναι μια βιώσιμη λύση για εταιρείες που θέλουν να αναλάβουν την εικόνα της επωνυμίας τους και τις σχέσεις τους με τον Τύπο.

Αλλά αυτό που κάνει το PRAI μοναδικό είναι ότι είναι το πνευματικό τέκνο κάποιου με χρόνια εμπειρίας στο μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις. Ο Valentin Saitarli, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRAI, είναι έμπειρος επαγγελματίας μάρκετινγκ και δημοσίων σχέσεων που συνεισφέρει τακτικά την τεχνογνωσία του στο Forbes. Σε αντίθεση με άλλες αναδυόμενες λύσεις λογισμικού και τεχνητής νοημοσύνης στο μάρκετινγκ, το PRAI δεν προέρχεται από έναν ψηφιακό επιχειρηματία με εξειδίκευση στην τεχνολογία. Αντίθετα, είναι από έναν επαγγελματία του κλάδου δημοσίων σχέσεων που φέρνει την τεχνολογία στο μείγμα για να εξυπηρετήσει την υποεξυπηρετούμενη φατρία των μικρών επιχειρήσεων σχετικά με τα εργαλεία και τις υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων.

Η Saitarli θεωρούσε από καιρό ότι τα δεδομένα είναι καθοριστικά για το μάρκετινγκ και τις δημόσιες σχέσεις. «Τα δεδομένα έχουν γίνει ένας αδιαμφισβήτητος παράγοντας στις διαπραγματεύσεις, τις συζητήσεις και τις πεποιθήσεις. Μπορούμε να επιλύσουμε ζητήματα μόνο εάν τα δεδομένα που συλλέγουμε και αναλύουμε μπορούν να προσφέρουν αξία και να κάνουν τη διαφορά», γράφει σε μια από τις δημοσιεύσεις του στο Forbes.

Το PRAI μπορεί να απλοποιήσει και να αυτοματοποιήσει πολλά από τα κρίσιμα καθήκοντα δημοσίων σχέσεων, όπως το γράψιμο σε δημοσιογράφους, τη δημιουργία προτάσεων και την ανάλυση των απαντήσεων. Δεν πρέπει να εκληφθεί ως η πλήρης εξάλειψη των ειδικών δημοσίων σχέσεων. Στην πραγματικότητα, είναι ένα εργαλείο που μπορεί να ενδυναμώσει τους ειδικούς δημοσίων σχέσεων και μάρκετινγκ αντιμετωπίζοντας χρονοβόρες και συχνά πεζές εργασίες, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στην ευρύτερη εικόνα.

Για παράδειγμα, η Alejandra Divo, fashion blogger με έδρα το Μαϊάμι με περισσότερους από 1 εκατομμύριο και πλέον ακόλουθους στο Instagram, μοιράστηκε τις σκέψεις της για το PRAI.CO. Αυτή η πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης δημοσίων σχέσεων τη βοηθά με την παρουσία των δημοσίων σχέσεων. Εξάλλου, η Divo μόλις μετέτρεψε μια ευκαιρία σε χρήματα κυκλοφορώντας το πρώτο της μουσικό single «Superstars» στο Spotify και σε άλλες μουσικές πλατφόρμες, επομένως χρειάζεται μια άμεση λύση δημοσίων σχέσεων. «Ένα πράγμα είναι να δημιουργήσεις ένα τραγούδι ή μια ανάρτηση και ένα άλλο πράγμα είναι να αυξήσεις την παρουσία σου στα μέσα ενημέρωσης» λέει ο Divo… «Οι δημόσιες σχέσεις είναι μια πολύ ακριβή υπηρεσία, είχα την επιλογή να πάω και να προσλάβω ένα πρακτορείο δημοσίων σχέσεων $5-10.000 το μήνα ή δοκιμάστε το PRAI.co… Ψάχνω να είμαι ασφαλής για αυτό το λόγο προσπαθώ να χρησιμοποιήσω όλες τις προσιτές λύσεις στην αρχή… κάθε δεκάρα μετράει όταν διευθύνετε μια επιχείρηση και για εμένα και την ομάδα μου είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε πολύ έξυπνοι σε κάθε βήμα του ταξιδιού μας, επομένως αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε το PRAI.co και να εκμεταλλευτούμε το AI».

Η Alejandra Divo είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα ανερχόμενα αστέρια στον κόσμο της μόδας και τώρα έγινε η επιτυχημένη καλλιτέχνιδα που χρηματοδοτείται από διάσημα brands μόδας όπως FashionNova, Shein, Shopakira και πολλές άλλες. Το Μαϊάμι είναι η γη της επαγγελίας για πολλούς, ειδικά για έναν influencer που γεννήθηκε στη Βενεζουέλα και ήρθε για να ζήσει και να σπουδάσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι μόνο η αρχή της τεχνητής νοημοσύνης στο PR

Η τεχνητή νοημοσύνη, στις πολλές μορφές της, αλλάζει πολλούς επιχειρηματικούς τομείς και βιομηχανίες. Η υπάρχουσα τεχνολογία έχει επηρεάσει θετικά τη βιομηχανία δημοσίων σχέσεων, αλλά μένει να δούμε τι αντίκτυπο θα έχει η τεχνητή νοημοσύνη.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι με τις δημόσιες σχέσεις, υπάρχει μια εγγενής πινελιά συναισθημάτων και ανθρωπιάς. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αλλάξει εντελώς το παιχνίδι, αν μπορέσει να κυριαρχήσει σε αυτήν την κρίσιμη πτυχή του PR. Όπως γράφει ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRAI, «Ένας συνδυασμός ισχυρών συναισθημάτων, όπως υπερηφάνεια ή αγάπη για κάποιον, μπορεί να βοηθήσει μια μάρκα να προχωρήσει πέρα ​​από την ανάδειξη των ιδιοτήτων του προϊόντος της».

Οι πρωτοποριακές δυνατότητες του PRAI δίνουν μια γεύση του τι μπορεί να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη στο PR, ειδικά για τις μικρές επιχειρήσεις.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published.