Είναι παράνομη η διατήρηση της μαριχουάνας Θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων;

Σε συνεργασία με το The Fresh Toast

Καθώς η μαριχουάνα εξακολουθεί να αναφέρεται ως φάρμακο του Προγράμματος 1, απλά δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζεται η μαριχουάνα με τον ίδιο τρόπο με άλλα φυτά που καταναλώνονται από Αμερικανούς πολίτες.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η μαριχουάνα είναι πολύ λιγότερο τοξική από οποιοδήποτε φάρμακο που παρασκευάζεται σε εργαστήριο, καθώς είναι ένα φυτό που προέρχεται από τη Μητέρα Γη. Ενώ το συναίσθημα και η λογική βρίσκονται στη σωστή θέση, η θλιβερή αλήθεια είναι ότι η Γη μας, το χώμα της και ο τρόπος με τον οποίο καλλιεργούμε φυτά στη σύγχρονη εποχή απέχει πολύ από αυτό που θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει «βιολογικό».

Η ρύπανση, οι επικίνδυνες χημικές ουσίες και οι τυχαίες τεχνικές καλλιέργειας έχουν οδηγήσει σε κάθε είδους προβλήματα υγείας στη σύγχρονη ιστορία. Οργανισμοί όπως η EPA και η FDA έχουν ολόκληρα υποκαταστήματα αφιερωμένα σε πιο βιώσιμους, υγιείς και ασφαλείς τρόπους γεωργίας σε αυτή τη χώρα. Δυστυχώς, αυτοί οι οργανισμοί διοικούνται από ομοσπονδιακό επίπεδο, πράγμα που σημαίνει ότι η βιομηχανία κάνναβης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων παραμένει σχετικά άναρχη σε ομοσπονδιακό επίπεδο από αυτή την άποψη. Αυτό το κενό οδήγησε σε ορισμένες πρόσφατες ανακαλύψεις που ανοίγουν τα μάτια που μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των χρηστών κάνναβης.

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Προοπτικές Περιβαλλοντικής Υγείας, αναζήτησε προσμίξεις σε δείγματα μαριχουάνας. Οι ερευνητές εξέτασαν όλες τις περιοχές όπου η κάνναβη είναι νόμιμη και βρήκαν μια συγκλονιστική ποσότητα μολυσματικών ουσιών που δεν πρέπει να υπάρχουν σε οτιδήποτε καταναλώνει ο άνθρωπος. Όχι μόνο βρέθηκαν επικίνδυνοι ρύποι σε πολλά δείγματα, αλλά ο τεράστιος αριθμός είναι ανησυχητικός.

«Στις 18 Μαΐου 2022, 36 πολιτείες και η περιφέρεια της Κολούμπια απαριθμούσαν συνολικά 679 μολυσματικές ουσίες κάνναβης ως ρυθμιζόμενες στην ιατρική ή ψυχαγωγική κάνναβη», σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης. Ο κατάλογος των ρύπων, σύμφωνα με την έκθεση, περιελάμβανε φυτοφάρμακα, ανόργανα, διαλύτες, μυκοτοξίνες και άλλους ρύπους.

Ενώ ο αριθμός των μολυσματικών ουσιών είναι σίγουρα μια τεράστια κόκκινη σημαία, αν σκεφτείτε πώς η βιομηχανία μαριχουάνας έχει εκραγεί πρόσφατα, χωρίς αυστηρές ομοσπονδιακές οδηγίες, πρότυπα ή κανονισμούς, δεν είναι πραγματικά τόσο συγκλονιστικό. Εξάλλου, η βιομηχανία μαριχουάνας είναι εντελώς μοναδική σε σύγκριση με άλλους τύπους καλλιέργειας και συντήρησης φυτών.

Εάν έχετε ζιζάνια στο γρασίδι σας, υπάρχει ένας συγκεκριμένος συνδυασμός λιπασμάτων για το ζιζανιοκτόνο ή ακόμα και ο συνδυασμός λιπασμάτων. Αυτή η ουσία πρέπει πρώτα να ελεγχθεί και να εγκριθεί και στη συνέχεια να γίνει άμεσα διαθέσιμη στα ράφια λιανικής κοντά σας. Αν καλλιεργείτε μαριχουάνα από την άλλη πλευρά, έχετε μόνο από στόμα σε στόμα μέσω ενός παιχνιδιού τηλεφώνου όταν πρόκειται για τον έλεγχο νέων παρασίτων, μούχλας και ασθενειών.

Αυτός ο τρόπος δοκιμών και λάθους ανάπτυξης είναι πιθανώς ένας παράγοντας που συμβάλλει σε όλους αυτούς τους ρύπους. Αυτό, και φυσικά η έλλειψη ομοσπονδιακής εποπτείας. «Οι διαφορές μεταξύ των πολιτειακών και ομοσπονδιακών νόμων έχουν αφήσει τους αγρότες κάνναβης χωρίς κανένα φυτοφάρμακο εγκεκριμένο για χρήση στις καλλιέργειές τους – και ως εκ τούτου, ορισμένοι καλλιεργητές έχουν πάρει το θέμα στα χέρια τους, αντιμετωπίζοντας τους φυτά με ανησυχητικά υψηλά επίπεδα φυτοφαρμάκων που προορίζονται για άλλες χρήσεις», σύμφωνα με το The Atlantic.

δοκιμή μαριχουάνας
Φωτογραφία από την Esther Kelleter/Getty Images

Τα φυτοφάρμακα δεν είναι η μόνη αιτία για ανησυχίες για την υγεία όταν πρόκειται για έναν κόσμο άναρχης καλλιέργειας μαριχουάνας. Το έδαφος όπου αναπτύσσεται η μαριχουάνα μπορεί επίσης να έχει επικίνδυνες συνέπειες για τον καταναλωτή, εάν αφεθεί ανεξέλεγκτο. Η μαριχουάνα έχει την ικανότητα να απορροφά βαρέα μέταλλα από το έδαφος. Αυτά τα μέταλλα περιλαμβάνουν καρκινογόνα και επικίνδυνα μέταλλα όπως ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το χρώμιο και άλλα. Αυτό το σπάνιο χαρακτηριστικό της κάνναβης μπορεί μερικές φορές να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για τον πλανήτη και τους αγρότες. Η φύτευση κάνναβης σε περιοχές μολυσμένες με ορισμένα τοξικά μέταλλα μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό του εδάφους.

Αλλά όταν πρόκειται για την καλλιέργεια μαριχουάνας για ανθρώπινη κατανάλωση, αυτή η απορρόφηση μπορεί να έχει δυνητικά τοξικές συνέπειες.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Οι ποικίλες πολιτικές της δοκιμής φυτοφαρμάκων μαριχουάνας

«Η περιεκτικότητα της κάνναβης σε βαρέα μέταλλα δεν ελέγχεται. Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές θα μπορούσαν εν αγνοία τους να εκτεθούν σε αυτά τα τοξικά μέταλλα», δήλωσε ο Louis Bengyella, βοηθός ερευνητής καθηγητής φυτοεπιστημών στο Penn State. Αυτά τα ευρήματα είναι ανησυχητικά όταν πρόκειται για οποιονδήποτε καταναλώνει κάνναβη, ειδικά όσους τη χρησιμοποιούν για ιατρικούς σκοπούς. «Αυτά είναι άσχημα νέα για όποιον κάνει χρήση κάνναβης, αλλά είναι ιδιαίτερα προβληματική για καρκινοπαθείς που χρησιμοποιούν ιατρική μαριχουάνα για να θεραπεύσουν τη ναυτία και τον πόνο που σχετίζονται με τις θεραπείες τους», είπε η Bengyella.

Σύμφωνα με τη μελέτη ASU, «Οι αναφορές χρήσης κάνναβης έδειξαν χρήση σε διάφορους πληθυσμούς ασθενών που είναι επιρρεπείς στην τοξικότητα μόλυνσης, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών με καρκίνο (44.318) και επιληπτικές κρίσεις (21.195). Η μαριχουάνα χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία των παρενεργειών της θεραπείας του καρκίνου, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί άνθρωποι που καταναλώνουν αυτές τις δυνητικά καρκινογόνες και κατά τα άλλα επιβλαβείς τοξίνες παλεύουν ήδη με τον καρκίνο ή άλλες επικίνδυνες καταστάσεις. Αυτό, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να είναι αρκετό για να χτυπήσει ο συναγερμός. «Αυτή η μελέτη καταδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για μια ενοποιημένη ρυθμιστική προσέγγιση για τον μετριασμό του κινδύνου μόλυνσης της κάνναβης στη δημόσια υγεία σε εθνικό επίπεδο», κατέληξαν οι συγγραφείς της μελέτης.

έρευνα για την κάνναβη
Φωτογραφία από boonchai wedmakawand/Getty Images

Προκειμένου να μειωθούν οι δυνητικά επιβλαβείς προσμείξεις από το να φτάσουν στους καταναλωτές κάνναβης, οι συντάκτες της μελέτης προτείνουν ότι οι επιμέρους πολιτείες και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστούν για να καθορίσουν πρότυπα και πολιτική. Αυτό, φυσικά, είναι πολύ πιο εύκολο να ειπωθεί παρά να γίνει.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Γιατί η βιομηχανία κάνναβης χρειάζεται πιο αυστηρές δοκιμές

Καθώς η μαριχουάνα εξακολουθεί να αναφέρεται ως φάρμακο του Προγράμματος 1, απλά δεν είναι δυνατό να αντιμετωπίζεται η μαριχουάνα με τον ίδιο τρόπο με άλλα φυτά που καταναλώνονται από Αμερικανούς πολίτες. Εν τω μεταξύ, η μαριχουάνα συνεχίζει να καταναλώνεται σε ποσότητες ρεκόρ και οι προσμείξεις της ενδέχεται να μην ρυθμιστούν σωστά μέχρι να αποποινικοποιηθεί τελικά.

Διαβάστε περισσότερα στο Το φρέσκο ​​τοστ

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *