Εξώφυλλο: Giada De Laurentiis Comes Full Circle

Ο βραβευμένος με Emmy διάσημος σεφ Giada De Laurentiis συμμετείχε σε έναν μαραθώνιο 20 ετών με εννέα βιβλία μαγειρικής, αμέτρητα επεισόδια από 11 πολύ προσωπικές εκπομπές στο Food Network, συμπεριλαμβανομένων Giada στο σπίτιεστιατόρια, εμπορεύματα και είναι αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ινστιτούτο Φιλοξενίας ως ένα από τα Παγκόσμια 100 στη Φιλοξενία, μια λίστα που περιλαμβάνει τους 100 πιο ισχυρούς ανθρώπους στην παγκόσμια φιλοξενία. Έχει περάσει τη γραμμή τερματισμού και είναι έτοιμη για τον επόμενο αγώνα.

Τον Ιούνιο, έφυγε από το Food Network μετά από 20 έντονα χρόνια, έχοντας αποτελέσει σημαντικό μέρος της διεθνούς επιτυχίας του βασικού καλωδιακού καναλιού, για να επιστρέψει στις ρίζες που την ώθησαν στη φήμη. Η ιταλικής καταγωγής σεφ τα φέρνει όλα κάτω από μια στέγη με τον δικό της τρόπο ζωής και πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, την Giadzy, και ξεκινά την επιχείρηση catering που ξεκίνησε μετά το κολέγιο που τράβηξε την προσοχή του πρώην αφεντικού της, σούπερ σεφ Wolfgang Puck.

«Είχα πολλά διαφορετικά σπίτια για τις διάφορες επιχειρήσεις μου και όλα ήταν υπέροχα», λέει ο De Laurentiis LA Weekly σε ένα οικείο δείπνο δίπλα στην πισίνα στο σπίτι της στο Pacific Palisades. «Έμαθα πολλά και θέλω να δώσω περισσότερη από την ιταλική εμπειρία 360 και να έχω τον έλεγχο όσο περισσότερο μπορώ. Αυτό προσπαθώ να δημιουργήσω με τον Giadzy – να έχω το περιεχόμενο και τα προϊόντα και να τα έχω όλα κάτω από την ίδια στέγη και πραγματικά να επιμελώ όλη αυτή την εμπειρία και να τη διαχειρίζομαι μικροσκοπικά για λίγο. Δεν κατάφερα να το κάνω αυτό σε όλες τις άλλες προσπάθειές μου. Έπρεπε να τα περάσω όλα αυτά για να φτάσω σε αυτό το μέρος. Είναι ένα ταξίδι εμπειριών για να καταλάβεις ποιος είναι ο τελικός σου στόχος. Το Giadzy είναι το επιστέγασμα όλης αυτής της εμπειρίας που έφερε σε ένα σπίτι και την καινοτομία του με τον ψηφιακό κόσμο και τη μετάβαση απευθείας στον καταναλωτή χωρίς τον μεσάζοντα. Το δίκτυο τροφίμων ήταν πάντα ο μεσάζων μου.»

Το Giadzy είναι η ιταλική εμπειρία 360 μοιρών (Aubrie Pick)

Η νέα πλατφόρμα περιλαμβάνει ιταλικά προϊόντα όπως panettone, ζυμαρικά, σάλτσες, antipasti, γλυκά, μπαχαρικά και βιβλία, καθώς και σετ γευμάτων και σετ δώρων. Το Cinema Night Box είναι ένας φόρος τιμής στον παππού της Dino De Laurentiis, έναν από τους πιο διάσημους παραγωγούς ταινιών του Χόλιγουντ και την έμπνευση πίσω από την αγάπη της για το φαγητό. Έρχεται με μια αφίσα ταινίας από ένα οστις ταινίες του, όπως οι King Kong, Bitter Rice και Barbarella καθώς και τρούφα αμαρέτο, Μπισκότα Granisi με Manna Orange, Cantucci σοκολάτας από τους αρτοποιούς τρίτης γενιάς στο Bonci και τη ζεστή σοκολάτα Guido Gobino. Υπάρχουν πολλές συνταγές, συμβουλές και μια ενότητα “Ρωτήστε με οτιδήποτε”, και για τους θαυμαστές που θα χάσουν τις εκπομπές της, θα ακολουθήσουν και επιδείξεις μαγειρικής.

Όπως για πολλούς από τους σημαντικότερους αστέρες του Food Network, όπως η Pioneer Woman Ree Drummond και ο Michael Symon, η πανδημία ανάγκασε τους σεφ να περιστρέφονται και να κινηματογραφούν τις εκπομπές τους στο σπίτι με ελάχιστα οικογενειακά συνεργεία, κάτι που άλλαξε το τοπίο της εκπομπής μαγειρικής. Αποδεικνύεται ότι το κοινό αγάπησε τις πιο εξατομικευμένες, λιγότερο στυλιζαρισμένες εκδόσεις.

«Ο Covid ήταν το σημείο καμπής», λέει. «Άλλαξε πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους, αλλά για μένα άλλαξε εντελώς την οπτική μου και αναρωτήθηκα, τι χρειάζομαι πραγματικά για να δημιουργήσω περιεχόμενο; Οχι πολύ. Επέστρεψα στο να κάνω συνεχώς τα δικά μου πράγματα – να ψωνίζω για το φαγητό και να ετοιμάζω τα πάντα μόνος μου, να στήνω τα demos και τις συνταγές μου. Βασικά τα έκανα όλα μόνος μου και συνειδητοποίησα, ω φίλε, μπορώ να κάνω πολλά περισσότερα αν μπορώ να εστιάσω τον χρόνο μου σε αυτό το ένα πράγμα. Τότε κατάλαβα ότι μπορώ να τα κάνω όλα αυτά στον Giadzy. Δεν χρειάζεται να το κάνω πια για το Food Network με τον τρόπο που το έκανα. Δεν θα το είχα συνειδητοποιήσει, αν δεν με είχαν βάλει στη θέση να πυροβολώ στο σπίτι με τηλέφωνο. Ήταν πολύ πιο εύκολο από όσο νόμιζα ότι θα ήταν. Το απόλαυσα πολύ περισσότερο και ήταν τόσο προσωπικό. Δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω αυτό το προσωπικό σε ένα σετ. Νομίζω ότι ο Covid μας έδωσε επίσης την άδεια να πούμε, δεν πειράζει, και ο κόσμος λέει, θα το δεχτούμε με αυτόν τον τρόπο. Δεν χρειάζεται να είναι τόσο τέλειο και θέλουμε πραγματικά να είμαστε πιο οικείοι και να συνδεόμαστε σε διαφορετικό επίπεδο. Χωρίς τον Covid, δεν νομίζω ότι θα είχα φτάσει εδώ τόσο γρήγορα».

Αλλά το να φτάσει εδώ ήταν μερικές φορές μια ανώμαλη μετάβαση και η ζωή της δεν ήταν πάντα γοητευμένη. Ήρθε στο Λος Άντζελες από τη Ρώμη με την οικογένειά της σε ηλικία 8 ετών.

«Το να έρθω στις πολιτείες ήταν δύσκολο», λέει ο De Laurentiis. «Εκείνες τις μέρες, ήταν σκληρό για τους περισσότερους μετανάστες ό,τι κι αν γινόταν. Τα παιδιά μπορεί να είναι σκληρά μερικές φορές, αν δεν ταιριάζεις σε ό,τι πιστεύουν ότι πρέπει είτε να μοιάζεις είτε να τρως ή πώς πρέπει να μιλάς. Δεν ταίριαζα σε κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά. Οι γονείς μου ήθελαν να διατηρήσουν ανέπαφη την ιταλική κουλτούρα και τη γλώσσα μας. Η οικογένεια ήταν πάνω από όλα. Οι γονείς μου είπαν ότι είστε τέσσερις και έχετε όλα αυτά τα ξαδέρφια, γιατί χρειάζεστε όλους αυτούς τους φίλους; Μπορείτε να διασκεδάσετε στο σπίτι!»

  Giada De Laurentiis

Time for the Santa Monica Farmers Market (Michele Stueven)

«Ντρεπόμουν να έχω κόσμο κοντά γιατί οι γονείς μου μιλούσαν απλώς ιταλικά και έφτιαχναν ιταλικά γεύματα, κάτι που δεν έτρωγαν οι φίλοι μου», λέει. Θα με κορόιδευαν στο σχολείο ή στο λεωφορείο για το σχολείο για τα κοντά μαλλιά μου, επειδή η μητέρα μου επέμενε να μου κόψει τα μαλλιά για να έχω χρυσές τούβλες όταν θα γίνω μεγάλος. Επέμεινε στα σάντουιτς νουτέλα και μορταδέλα και ζυμαρικά που περίσσεψαν. Θα το έβαζε σε μικρά δοχεία για το μεσημεριανό μου. Ήταν άβολο. Τα παιδιά με πείραζαν, οπότε έτρωγα μόνη μου πολλές φορές. Αλλά μερικές φορές, όταν μου έφτιαχνε ένα σάντουιτς Toblerone, μπορούσα να κάνω εμπόριο με άλλα παιδιά. Οπότε μπήκα σε μπελάδες για αυτό, γιατί εκείνες τις μέρες δεν μπορούσες να φας σοκολάτα για μεσημεριανό. Ήμουν πολύ ντροπαλός για το όνομά μου και την κουλτούρα μου, τη γλώσσα μου και το φαγητό που έτρωγα, και ντρεπόμουν για πολύ καιρό και θυμόμουν. Ως παιδί θέλεις να είσαι όπως όλοι οι άλλοι. Καθώς μεγάλωσα συνειδητοποίησα πόσο τυχερός ήμουν πραγματικά».

Πολύ πριν υπάρξει το Eataly, ο Ντίνο έφερε φίλους σεφ από την Ιταλία για να ανοίξουν την αγορά και το εστιατόριο DDL Foodshow ιταλικών σπεσιαλιτέ τροφίμων στο Μπέβερλι Χιλς τη δεκαετία του 1980, όπου η εγγονή του περνούσε τις ελεύθερες ώρες της και ανέπτυξε αγάπη για τη φιλοξενία καθώς έβλεπε τον Ντίνο. βγάζετε δείγματα ψωμιού και ρίχνετε τα ζυμαρικά.

«Με έφερε στη ζωή», λέει. «Συνειδητοποίησα πόσο μου άρεσε να βρίσκομαι γύρω από αυτό και να βλέπω τη στιγμή «AHH» στα πρόσωπα των ανθρώπων και ότι με κάποιο τρόπο θα ήθελα να το δημιουργήσω για τους ανθρώπους. Πέρασα πολύ χρόνο εκεί ως παιδί μετά το σχολείο τρώγοντας, ανακατεύοντας και βοηθώντας.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ήμουν στην Ιταλία με την οικογένεια Lazaroni που φτιάχνει τα μικρά μπισκότα amaretti και μίλησα με τον παππού που είναι στα 90 του. Ήμασταν σε ένα δωμάτιο στον επάνω όροφο όπου είχε όλα αυτά τα ιστορικά αντικείμενα, κουτιά από τους γονείς του. Μου είπε, «Ξέρεις ότι πουλούσα όλα αυτά τα διαφορετικά μπισκότα και τα έστελνα στον παππού σου για το DDL Foodshow». Είχε μερικές φωτογραφίες που είχε αποθηκεύσει από τους δυο τους όταν έφερε προσωπικά μια αποστολή στο Μπέβερλι Χιλς και βοήθησε τον παππού μου να τα φτιάξει όλα. Μερικές φορές η ζωή σε κάνει πραγματικά τον κύκλο της».

  Giada De Laurentiis

Ο Giada και ο παππούς Dino De Laurentiis (Ευγενική προσφορά Giada De Laurentiis)

Η οικογένεια ήταν πάντα ο πυρήνας του γένους De Laurentiis και το επίκεντρο των εκπομπών του Giada. Παρακολουθήσαμε τη 14χρονη κόρη της Jade να μεγαλώνει στο δίκτυο, με τη μητέρα της Veronica και τη θεία της Raffy να κάνουν τακτικές εμφανίσεις επίσης. Τα αδέρφια Eloisa και Igor ήταν τακτικά σε διάφορες σειρές της. Έχασε τον αδελφό της Ντίνο από μελάνωμα πριν από 17 χρόνια. Η απομάκρυνση από τις κανονικές τηλεοπτικές εκπομπές πρόσφερε στην απόφοιτη του UCLA ευελιξία και την ευκαιρία να κάνει τις δικές της λήψεις.

Giada De Laurentiis

Γιορτινά γλυκά από την Ιταλία (ευγενική παραχώρηση Giadzy)

«Μπορώ να επιλέξω να κάνω τα πράγματα που θέλω να κάνω όταν θέλω να τα κάνω», λέει. Μπορώ να δουλέψω μέχρι τις 4 μ.μ. και μετά να πάω να δω τον αγώνα βόλεϊ του Τζέιντ. Δεν είχα αυτή την ευελιξία πριν. Όταν γύριζα, πυροβολούσα κάθε μέρα μέχρι τις 8 το βράδυ. Θα νόμιζες ότι θα μπορούσα να κάνω τις λήψεις σε αυτό, αλλά όταν έχεις πλήρωμα, δεν λειτουργεί έτσι. Θέλω να πηγαίνω τη Jade στο σχολείο κάθε μέρα. Μου απομένουν μόνο δύο χρόνια για να το κάνω αυτό. σύντομα θα οδηγήσει μόνη της. Θέλω να μπορώ να την πάρω. Θέλω να μπορώ να πηγαίνω στα έργα της. Τώρα έχω την ευελιξία να ενσωματώσω αυτά τα πράγματα στο πρόγραμμά μου. Τα τελευταία 14 χρόνια, ήταν τραχύ. Πίστευα ότι το να την έχω στην εκπομπή ήταν χρόνος που περάσαμε μαζί. Α, έρχεται να γυρίσει αμέσως μετά το σχολείο και θα κάνω παρέα μαζί της τότε. Αλλά ποτέ δεν κολλάς μαζί τους, γιατί σε ρωτάνε πράγματα και θέλουν την προσοχή σου και δεν μπορείς. Υπομονή Jade, πρέπει να τελειώσω αυτή την πράξη, ή υπομονή, πρέπει απλώς να κάνω μια γρήγορη φωνή ή να μιλήσω με τον σκηνοθέτη για ένα δευτερόλεπτο. Στη συνέχεια, μέχρι να τελειώσετε, είναι ώρα να πάτε για ύπνο. Η Τζαντ είχε πολλά από αυτά στη ζωή της. Είναι κρίμα που δεν το έκανα πριν από 10 χρόνια».

Προχωρώντας προς τα εμπρός, η De Laurentiis προχωρά ολοταχώς με την επιχείρησή της στο catering, η οποία ήταν κοντά της από το κολέγιο και λίγοι σεφ υψηλού προφίλ είναι ικανοί να αναλάβουν, εκτός από το πρώην αφεντικό της Puck, τον οποίο σκοπεύει να αμφισβητήσει στη μεγάλη χώρο εκδηλώσεων. Έχει ήδη δύο μεγάλα γκαλά προγραμματισμένα για τον Δεκέμβριο. Θα είναι μια πραγματική δοκιμασία, καθώς ο Πουκ έχει σχεδόν τον ρόλο σε όλα τα σημαντικά γεγονότα του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένων των βραβείων Όσκαρ.

«Προς το παρόν», λέει ο υποκοριστικός πρώην στυλίστας τροφίμων. «Ο κόσμος αναζητά αλλαγή και μια νέα εμπειρία στην εστίαση. Τα πράγματα που μένουν στατικά πεθαίνουν, άρα πρέπει να μπορείς να εξελιχθείς. Ήρθε η ώρα να μπει κάποιος νέος στο παιχνίδι. Νομίζω ότι θα έχουμε εστιατόρια για πάντα, αλλά οι άνθρωποι δεν θέλουν να φάνε έξω όπως παλιά και αυτό θα περιορίσει ποιος θα είναι πλέον επιτυχημένος σε αυτήν την επιχείρηση. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για μένα να επιστρέψω εκεί που ξεκίνησα».

Ενώ μπορεί να έχει κληρονομήσει λίγη από την ύβριση του παππού της, το ελεύθερο πνεύμα της Ιταλίδας Καλιφόρνια εξακολουθεί να κατανοεί την εντολή του Χόλιγουντ.

«Κάποιος ήρθε στον παππού μου στο αεροδρόμιο πριν από μερικά χρόνια», λέει ο De Laurentiis. «Είπαν: «Θεέ μου! Έχεις σχέση με τον Γιάντα;!». Είπε όχι, έχει σχέση με ΕΜΕΝΑ ». Έτσι πάει.”

  Giada De Laurentiis

Το τραπέζι του δείπνου De Laurentiis στη Ρώμη (Ευγενική προσφορά Giada De Laurentiis)

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *