Εύκολος σολομός στη σχάρα (Τέλεια καρυκευμένος!) – Ένα ζευγάρι μαγειρεύει

Δείτε πώς να φτιάξετε τον απόλυτο καλύτερο ψητό σολομό! Είναι τέλεια τρυφερό και αρωματισμένο με ένα μαγικό μείγμα καρυκευμάτων που το οδηγεί σε νέα ύψη.

Ψητός σολομός

Θέλετε να ψήσετε σολομό στην τελειότητα; Ο σολομός είναι πολύ εύκολο να μαγειρευτεί και να παρασκευαστεί κάτω από την εποχή. Είχαμε το μερίδιό μας σε υποβαθμισμένες εμπειρίες σολομού, οπότε ξεκινήσαμε να βρούμε έναν τρόπο χωρίς αποτυχία για να ψήσουμε σολομό. Γνώρισε τους Τέλειος ψητός σολομός! Είναι μια εύκολη μέθοδος και βγαίνει τρυφερό με ελαφρά τραγανή κρούστα. Ακόμα καλύτερα, είναι πασπαλισμένο με το νόστιμο μαγικό μας μείγμα καρυκευμάτων. Αυτό το καρύκευμα σολομού έχει τόσο καλή γεύση, που θα θέλετε να το βάλετε σε όλα…ίσως να μην φτιάξετε ποτέ ξανά σολομό χωρίς αυτό.

Υλικά για ψητό σολομό

Ας αναλύσουμε τα υλικά για τον ψητό σολομό, έτσι; Χρειάζεστε μόνο μερικά ποιοτικά υλικά για να φτιάξετε τον καλύτερο ψητό σολομό:

 • Φιλέτα σολομού με δέρμα: Προσπαθήστε να βρείτε άγρια ​​αλιευμένα αν μπορείτε: έχει καλύτερη γεύση και είναι πιο βιώσιμο. Το δέρμα είναι σημαντικό γιατί λειτουργεί ως φράγμα μεταξύ του ψαριού και της σχάρας κατά το μαγείρεμα.
 • Ελαιόλαδο & αλάτι: Θα χρειαστείτε μόνο λίγο για τρίψιμο και πασπάλισμα.
 • Καρύκευμα θαλασσινών: Εδώ μπαίνει η μαγεία…
Ψητός σολομός

Το καλύτερο καρύκευμα για σολομό…περίοδος.

Ο σολομός είναι όμορφος με μόνο αλάτι και πιπέρι, και μια στύψιμο λεμονιού. Θέλετε όμως να το αναλάβετε; (Το ξέρουμε ότι το κάνετε). Φέρνει εξωπραγματική αλμυρή γεύση σε αυτό το ψάρι. Υπάρχει λίγο καπνιστό, αλμυρό και αλμυρό, με μια νότα από σπόρους σέλινου και μπαχάρι για ίντριγκα. Είναι τόσο καλό που δεν μπορούμε να μην το χρησιμοποιήσουμε και σε όλα τα ψητά λαχανικά μας. Δείτε τι περιέχει αυτό το μαγικό μείγμα καρυκευμάτων:

 • Καπνιστή πάπρικα (ή γλυκιά πάπρικα)
 • Σκόνη σκόρδου
 • Σκόνη κρεμμυδιού
 • Θυμάρι
 • Σελινοριζα
 • Κύμινο
 • Αρωματοπιπέρι
 • Αλας
Πώς να ψήσετε σολομό στη σχάρα

Συμβουλές για το πώς να ψήσετε σολομό: ο εύκολος τρόπος!

Μερικοί άνθρωποι ορκίζονται ότι μαγειρεύουν ψητό σολομό σε αλουμινόχαρτο. Αλλά πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι ακριβώς πάνω στις σχάρες. Με αυτόν τον τρόπο, αποκτάτε όλη αυτή τη καπνιστή γεύση και ένα τραγανό εξωτερικό. Ακολουθούν οι συμβουλές μας για το πώς να ψήσετε σολομό στη σχάρα:

 • Αλατίστε πρώτα τον σολομό! Το Brining είναι απλώς η τοποθέτηση του σολομού σε διάλυμα θαλασσινού νερού ενώ η σχάρα προθερμαίνεται. Κάνει τέλεια υγρό σολομό και βοηθά επίσης τον σολομό να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, γεγονός που τον κάνει να μαγειρεύεται πιο ομοιόμορφα. Μπορείτε επίσης να μαρινάρετε τον σολομό ως εναλλακτική επιλογή: πηγαίνετε στο Μαριναρισμένος σολομός στη σχάρα.
 • Η θερμοκρασία για τον ψητό σολομό; Μέτρια υψηλή θερμοκρασία, ή 375 έως 450 βαθμούς. Η μέτρια υψηλή θερμοκρασία δημιουργεί ένα τέλεια ψημένο κομμάτι σολομού. Ενώ μπορείτε να μαγειρέψετε σε υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια να τελειώσετε σε χαμηλότερη θερμοκρασία, μας αρέσει η ευκολία του ψησίματος σε μία θερμοκρασία.
 • Πόσο καιρό να μαγειρέψετε ψητό σολομό; 3 με 5 λεπτά με το δέρμα προς τα πάνω μέχρι να σχηματιστούν σημάδια από τη σχάρα και να απελευθερωθεί από τις σχάρες και μετά 2 με 5 λεπτά με το δέρμα προς τα κάτω, ανάλογα με το πάχος! Ο καλύτερος τρόπος για να μετρήσετε αν έχει γίνει είναι να χρησιμοποιήσετε ένα εσωτερικό θερμόμετρο. Κολλήστε το στο πιο χοντρό μέρος του ψαριού και θα πρέπει να δείχνει 125 έως 130 βαθμούς Φαρενάιτ.

Τρόποι για να μην κολλήσετε στη σχάρα!

Μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι ο σολομός κολλάει στη σχάρα. Ο μεγαλύτερος συντελεστής σε αυτό το πρόβλημα; Μην προσπαθήσετε να το γυρίσετε πολύ σύντομα! Όταν ο σολομός ψηθεί αρκετά, απελευθερώνεται από τις σχάρες του γκριλ, διευκολύνοντας το χτύπημα. Αλλά αν το αγγίξετε πριν από εκείνη την ώρα, μπορεί να κολλήσει και να σπάσει. Δεν χρειάζεται να λαδώσετε τις σχάρες του γκριλ. Απλώς λαδώστε ελαφρά το ψάρι και κατά το μαγείρεμα περιμένετε μέχρι να απελευθερωθεί εύκολα ο σολομός (περίπου 5 λεπτά). Τότε είναι εύκολο να αναστρέψετε!

Μια άλλη συμβουλή: φροντίστε να μαγειρέψετε με πέτσα στον σολομό. Αυτό το βοηθά να μείνει μαζί στη σχάρα. Ο σολομός με την πέτσα κολλάει εύκολα στη σχάρα. Δεν συνιστούμε να το χρησιμοποιήσετε εδώ.

Άλλη μέθοδος: ψητός σολομός σε αλουμινόχαρτο!

Ένας άλλος καλός τρόπος για να αποφύγετε να κολλήσετε στη σχάρα; Φτιαχνω, κανω Ψήστε σολομό σε αλουμινόχαρτο! Εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου:

 • Ψημένος σολομός σε αλουμινόχαρτο εξαλείφει την ανάγκη να αναποδογυρίσετε το ψάρι στη σχάρα.
 • Οι ανταλλαγές; Η κορυφή δεν γίνεται τραγανή όπως σε αυτήν τη μέθοδο και το ψάρι δεν παίρνει τόσο πολύ τη γεύση της απανθρακωμένης σχάρας. Αν σας φαίνεται αξίζει, κατευθυνθείτε στη συνταγή μας για Ψητό Σολομό σε Αλουμινόχαρτο.

Ή, δοκιμάστε μαριναρισμένο σολομό!

Αλλη επιλογή? Προσπαθήστε Μαριναρισμένος σολομός στη σχάρα! Αυτό εμποτίζει μεγάλη αλμυρή, υγρή γεύση στα φιλέτα σολομού και είναι ένας από τους αγαπημένους μας τρόπους για να φτιάξουμε αυτή τη συνταγή. Εδώ είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα:

 • Η μαρινάδα προσθέτει πολύπλοκη, αλμυρή γεύση στα φιλέτα ψαριού.
 • Χρειάζονται τουλάχιστον 30 λεπτά να μαρινάρετε, αλλά το μισό από αυτό είναι ο χρόνος προθέρμανσης σας. Μπορείτε επίσης να μαρινάρετε για έως και 3 ώρες στο ψυγείο (απλώς τραβήξτε το 30 λεπτά πριν το ψήσετε).
Ψητός σολομός

Περισσότεροι τρόποι για να καρυκεύσετε τον σολομό

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να καρυκεύσετε τον σολομό! Αφού το δοκιμάσετε με αυτό το Καρύκευμα Θαλασσινών, ίσως να θέλετε να το αλλάξετε λίγο. Ακολουθούν μερικές ακόμη ιδέες για τα καρυκεύματα:

Ψητός σολομός

Τι να σερβίρετε με ψητό σολομό

Αρκετά με το μαγείρεμα: ας μιλήσουμε για φαγητό! Τι να σερβίρετε με ψητό σολομό; Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις υπόλοιπες σχάρες για ψητά λαχανικά ή συνδυάστε με μια καλοκαιρινή σαλάτα. Ακολουθούν μερικές συνταγές για να φτιάξετε το γεύμα σας:

Θέλετε περισσότερα ψητά θαλασσινά; Δοκιμάστε τα χτένια στη σχάρα, τον μπακαλιάρο στη σχάρα ή τον τόνο Ahi στη σχάρα.

Αυτή η συνταγή για ψητό σολομό είναι…

Χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά και pescatarian.

Τυπώνω

ρολόι εικονίδιο ρολογιούμαχαιρικά είδη μαχαιροπήρουνα εικονίδιοσημαία εικονίδιο σημαίαςντοσιέ εικονίδιο φακέλουΊνσταγκραμ εικονίδιο instagrampinterest εικονίδιο pinterestFacebook εικονίδιο facebookΤυπώνω εικονίδιο εκτύπωσηςτετράγωνα τετράγωνα εικονίδιοκαρδιά καρδιά εικονίδιοκαρδιά στερεά καρδιά στερεό εικονίδιο

Περιγραφή

Δείτε πώς να φτιάξετε τον απόλυτο καλύτερο ψητό σολομό! Είναι τέλεια τρυφερό και αρωματισμένο με ένα μαγικό μείγμα καρυκευμάτων που το οδηγεί σε νέα ύψη. Ή, δοκιμάστε τον μαριναρισμένο σολομό μας στη σχάρα με μια γρήγορη μαρινάδα. 1. Προθερμάνετε μια σχάρα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία (375 έως 450 βαθμούς).
 2. Αλατίστε τον σολομό (ή πηγαίνετε στον μαριναρισμένο σολομό για να μαρινάρετε): Ενώ η σχάρα προθερμαίνεται, σε ένα ρηχό πιάτο ανακατέψτε μαζί 4 φλιτζάνια νερό σε θερμοκρασία δωματίου και 3 κουταλιές της σούπας αλάτι kosher. Τοποθετήστε τον σολομό στο νερό και περιμένετε 15 λεπτά (αυτός πρέπει να είναι περίπου ο χρόνος που χρειάζεται για να προθερμανθεί).
 3. Στεγνώστε τον σολομό με μια καθαρή πετσέτα. Τρίψτε το γενναιόδωρα με λάδι και πασπαλίστε το με αλάτι kosher και μείγμα καρυκευμάτων (ή απλά αλάτι και πιπέρι).
 4. Ψήστε το σολομό σε έμμεση φωτιά με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω για 3 έως 5 λεπτά, μέχρι να εμφανιστούν σημάδια από τη σχάρα και να απελευθερωθεί από τις σχάρες. Αναποδογυρίζουμε και μαγειρεύουμε άλλα 2 με 5 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του σολομού, μέχρι να ξεφλουδίσει και να ροδίσει στην πιο παχιά μερίδα και η εσωτερική θερμοκρασία να είναι 125 έως 130 βαθμούς. (Ο σολομός ποικίλλει σε πάχος, επομένως ο χρόνος μαγειρέματος είναι διαφορετικός ανάλογα με το κάθε κομμάτι ψαριού.) Αφήστε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και μετά σερβίρετε.

Σημειώσεις

*Συνιστούμε ανεπιφύλακτα να φτιάξετε αυτό το σπιτικό καρύκευμα θαλασσινών! Για να φτιάξετε μια γρήγορη εκδοχή μόνο για τον σολομό, ανακατέψτε 2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα, 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο σε σκόνη, 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη, ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher και ¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο.

 • Κατηγορία: Κυρίως πιάτο
 • Μέθοδος: Ψημένο
 • Κουζίνα: Θαλασσινά
 • Διατροφή: Χαμηλές θερμίδες

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *