Ζυμαρικά μήλου (Συνταγή της γιαγιάς) – Ένα ζευγάρι μαγειρεύει

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά μήλου είναι πραγματικά η καλύτερη! Τρυφερά μήλα με καρυκεύματα κανέλας ψήνονται σε νιφάδα ζαχαροπλαστικής.

Θέλετε να φτιάξετε ζυμαρικά; Σου έχουμε τη συνταγή. Σας παρουσιάζουμε το…Grandma’s Old Fashioned συνταγή για ζυμαρικά μήλου! Ναι, αυτή είναι πραγματικά η συνταγή της γιαγιάς: συνεργαστήκαμε με τη μαμά του Alex για να προσαρμόσουμε το διάσημο αγαπημένο της φθινόπωρο στην κουζίνα του σπιτιού σας. Τα τρυφερά, ζεστά καρυκευμένα μήλα ψήνονται σε μια νιφάδα ζύμης κρούστας με ένα καρυκευμένο σιρόπι καστανής ζάχαρης. Το αποτέλεσμα είναι μια αποκάλυψη: υπάρχει λόγος που η γιαγιά φημίζεται για αυτά! Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για να το φτιάξετε καλύτερος ζυμαρικά μήλου.

Σχετικά με αυτήν τη συνταγή για ζυμαρικά μήλου

Οι ντάμπλινγκ με μήλα είναι ένα επιδόρπιο με μήλα που ψήνονται ή βράζονται τυλιγμένα σε κρούστα ζαχαροπλαστικής. Ξεκίνησαν στην Αγγλία στις αρχές του 1700 και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν στην Αμερική όπου έγιναν δημοφιλή. Κάθε μάγειρας έχει τον δικό του τρόπο να φτιάχνει ένα ζυμαρικό μήλου. Μια συνηθισμένη μέθοδος είναι να ξεφλουδίζετε τα μήλα, να τοποθετείτε τη ζάχαρη και την κανέλα μέσα, να τα τυλίγετε σε κρούστα ζαχαροπλαστικής και να τα ψήνετε σε σιρόπι ζάχαρης με μπαχαρικά.

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά μήλου είναι πραγματικά Η διάσημη συνταγή της γιαγιάς: Η μαμά του Άλεξ φτιάχνει αυτά τα ζυμαρικά κάθε φθινόπωρο σε τεράστιες παρτίδες και τα πουλά στη γύρω αγροτική κοινότητα. Οι άνθρωποι έρχονται από μακριά και μακριά για να τους κρατήσουν! Ήμασταν ενθουσιασμένοι λοιπόν που συνεργαστήκαμε μαζί της για να μοιραστούμε τη μυστική οικογενειακή συνταγή! Εδώ προσαρμόσαμε την αρχική της συνταγή για 26 ζυμαρικά για να φτιάξουμε ένα ταψί των 6.

Ζυμαρικά μήλου

Πώς να φτιάξετε ζυμαρικά μήλου: μια επισκόπηση

Εδώ είναι η βασική περίληψη του τι αντιμετωπίζετε με αυτή τη συνταγή για ζυμαρικά μήλου. Η διαδικασία διαρκεί περίπου 2 ½ ώρες συνολικά. Αυτή η συνταγή φτιάχνει ένα ταψί με 6 ζυμαρικά. μπορείτε να το πολλαπλασιάσετε όπως θέλετε. Μπορείτε να καταψύξετε ή να καταψύξετε τα υπολείμματα. Ακολουθεί μια περίληψη του τι θα πρέπει να κάνετε (μεταβείτε στη συνταγή για πλήρεις λεπτομέρειες):

Ανακατέψτε το ζύμη ζαχαροπλαστικής 15 λεπτά ενεργό
Υπόλοιπο 30 λεπτά έως 1 ώρα, μακριά τα χέρια
Φτιάχνουμε τη γέμιση μήλου ~30 λεπτά ενεργό (κατά τη διάρκεια του χρόνου ανάπαυσης)
Συγκεντρώστε τα ζυμαρικά 20 έως 30 λεπτά ενεργό
Ψήστε τα ζυμαρικά 1 ώρα

Τα καλύτερα μήλα για χρήση

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά μήλου λειτουργεί με πολλούς διαφορετικούς τύπους μήλων. Επειδή είναι μια ρουστίκ οικογενειακή συνταγή, η μαμά του Alex την έχει φτιάξει σχεδόν με κάθε ποικιλία από οποιοδήποτε δέντρο της γύρω περιοχής. Αυτή είναι μια εξαιρετική συνταγή για μήλα από τη συλλογή μήλων και λειτουργεί με τους περισσότερους τύπους αγορασμένων μήλων. Ωστόσο, εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να σημειώσετε:

 • Οι τραγανές ποικιλίες τάρτας μήλων λειτουργούν καλύτερα. Διατηρούν την υφή τους μέσα στην κρούστα ζαχαροπλαστικής και το τελείωμα τάρτας δίνει την καλύτερη γεύση (κατά τη γνώμη μας). Οι ποικιλίες που μας αρέσουν είναι οι Pink Lady, Honeycrisp, Granny Smith και Jonathon ή Jonagold.
 • Οι μαλακές ποικιλίες μήλων είναι πιο δύσκολο να δουλέψουν. Μείνετε μακριά από ποικιλίες μήλων όπως το Gala ή το Red Delicious, που μπορεί να καταρρεύσουν όταν εργάζεστε μαζί τους.
Συνταγή για ζυμαρικά μήλου

Πώς να κόψετε μήλα για ζυμαρικά μήλου

Το μόνο μέρος αυτής της συνταγής για ζυμαρικά μήλου που απαιτεί λίγη τεχνική; Καθαρίζουμε, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μήλα. Ο αποφλοιωτής μήλου είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να το πετύχετε αυτό. Υπάρχουν πολλές μη αυτόματες εκδόσεις αυτού του εργαλείου, καθώς και ένας τύπος που συνδέεται με ένα μίξερ βάσης (το οποίο χρησιμοποιήσαμε εδώ).

Μπορείτε επίσης να ξεφλουδίσετε και να κόψετε τα μήλα χειροκίνητα με αποφλοιωτή λαχανικών και μαχαίρι. Το κόλπο για να κόψετε τα μήλα είναι να κόψετε και να τραβήξετε έξω τον πυρήνα και μετά να κόψετε τα μήλα σε φέτες 1/8 ίντσας κατά πλάτος. Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω! Το δοκιμάσαμε και με τους δύο τρόπους και λειτούργησε με τον έναν από τους δύο. Το μηχάνημα το κάνει να φαίνεται πολύ επαγγελματικό, αλλά δεν θα το προσέξετε στο έτοιμο ζυμαρικό.

Ζυμαρικά μήλου
Μέθοδοι παρασκευής μήλου: αποφλοιωτής-κορυφωτής-κόφτης vs αποφλοιωτής λαχανικών και μαχαίρι (φόντο). Είτε λειτουργεί!

Πώς να σχηματίσετε ζυμαρικά μήλου

Το άλλο δύσκολο κομμάτι των ζυμαρικών μήλου: πώς να τα σχηματίσετε! Ακολουθούν μερικές συμβουλές:

 • Γέμισμα: Παίρνετε το μήλο και τοποθετείτε την καρυκευμένη ζάχαρη και ένα μικρό κομμάτι βούτυρο μέσα στην τρύπα όπου ήταν ο πυρήνας.
 • Ρολό: Ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο με διάμετρο περίπου 8 ίντσες και τοποθετούμε από πάνω το μήλο.
 • Πτυχή: Διπλώστε τα πλαϊνά για να τυλίξετε το μήλο στη ζύμη. Πιέστε απαλά το επάνω μέρος για να σφραγιστεί. Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά μήλου είναι πολύ ρουστίκ, οπότε μην ανησυχείτε αν δεν φαίνονται τέλεια. Δείτε τις φωτογραφίες παρακάτω!
Ζυμαρικά μήλου
Συνταγή για ζυμαρικά μήλου

Πολλαπλασιάστε τη συνταγή όπως θέλετε

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά μήλου είναι προσαρμοσμένη από την αυθεντική συνταγή της γιαγιάς που φτιάχνει 26 ζυμαρικά: που προορίζονται για δώρο, πώληση ή κατάψυξη των υπολειμμάτων. Η παρακάτω συνταγή φτιάχνει 6 ζυμαρικά, αλλά μπορείτε να τα διπλασιάσετε, να τα τριπλασιάσετε ή να τα τετραπλασιάσετε όσο χρειάζεται για να φτιάξετε 12, 18 ή 24 ζυμαρικά.

Πληροφορίες αποθήκευσης για ζυμαρικά μήλου

Έχετε περισσέψει ζυμαρικά μήλου ή τα χρησιμοποιείτε για να τα χαρίσετε; Αυτά τα ζυμαρικά είναι νόστιμα κρύα, σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεστά. (Μας άρεσε πραγματικά να τρώμε κρύα ζυμαρικά που περισσεύουν στο ψυγείο!) Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε για την αποθήκευση των ζυμαρικών:

 • Βάλτε τα ζυμαρικά στο ψυγείο για έως και 1 εβδομάδα. Για να το ξαναζεστάνουμε, το βάζουμε σε φούρνο στους 250 βαθμούς για περίπου 20 με 30 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί.
 • Καταψύξτε τα ζυμαρικά για έως και 6 μήνες. Τοποθετήστε τα ζυμαρικά σε ένα δοχείο που είναι ασφαλές στην κατάψυξη, τυλίξτε τα με πλαστική μεμβράνη, μετά αλουμινόχαρτο και μετά ξανά πλαστική μεμβράνη. Ανά γιαγιά, αυτό θα πρέπει να διαρκέσει έως και 1 έτος (αν και προτείνουμε 6 μήνες για να είστε ασφαλείς). Ζεσταίνουμε ξανά τα κατεψυγμένα ζυμαρικά σε φούρνο στους 250 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά μέχρι να ζεσταθούν. Ή, μπορείτε να τα φτιάξετε στο φούρνο μικροκυμάτων!

Διατροφικές σημειώσεις

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά μήλου είναι χορτοφαγική. Αλλά μπορεί εύκολα να γίνει vegan χρησιμοποιώντας vegan βούτυρο! Αυτό το είδος βουτύρου λειτουργεί καλά ως υποκατάστατο σε κρούστες ζαχαροπλαστικής και επιδόρπια vegan. Για χωρίς γλουτένη, μπορείτε σίγουρα να δοκιμάσετε αλεύρι χωρίς γλουτένη 1 προς 1, αλλά δεν έχουμε δοκιμάσει αυτήν την ανταλλαγή.

Σερβίρουμε ζυμαρικά μήλου

Τελευταίο: σερβίρισμα ντάμπλινγκ μήλου! Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για φθινοπωρινό ή χειμωνιάτικο επιδόρπιο, ιδανική για την Ημέρα των Ευχαριστιών, τα Χριστούγεννα ή άλλες οικογενειακές συγκεντρώσεις. Αυτές οι μικρές μπάλες καλοσύνης είναι τόσο νόστιμες, που δεν χρειάζεστε γαρνιτούρες. Ωστόσο, το σερβίρισμα με λίγο παγωτό βανίλια το οδηγεί στο επόμενο επίπεδο. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσθέσετε άλλες επικαλύψεις! Εδώ είναι μερικές ιδέες:

Περισσότερα επιδόρπια μήλου

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι τέλειοι για γευστικές λιχουδιές με μήλα! Εδώ είναι μερικά ακόμη επιδόρπια μήλου που θα λατρέψετε:

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά μήλου είναι…

Χορτοφάγος. Για vegan, χρησιμοποιήστε vegan βούτυρο.

Τυπώνω

ρολόι εικονίδιο ρολογιούμαχαιρικά είδη μαχαιροπήρουνα εικονίδιοσημαία εικονίδιο σημαίαςντοσιέ εικονίδιο φακέλουΊνσταγκραμ εικονίδιο instagrampinterest εικονίδιο pinterestFacebook εικονίδιο facebookΤυπώνω εικονίδιο εκτύπωσηςτετράγωνα τετράγωνα εικονίδιοκαρδιά καρδιά εικονίδιοκαρδιά στερεά καρδιά στερεό εικονίδιο

Περιγραφή

Αυτή η συνταγή για ζυμαρικά μήλου είναι πραγματικά η καλύτερη! Τρυφερά μήλα με καρυκεύματα κανέλας ψήνονται σε νιφάδα ζαχαροπλαστικής.


Κρούστα

 • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
 • ¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
 • ¾ φλ ανάλατο βούτυρο*
 • ½ φλιτζάνι γάλα

Πλήρωση

 • 6 μέτρια τραγανά μήλα τάρτας
 • 6 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
 • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
 • ½ κουταλάκι του γλυκού αρωματοπιπέρι
 • ¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
 • 3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

Σιρόπι

 • 2/3 φλ καστανή ζάχαρη
 • ⅓ φλιτζάνι νερό
 • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
 • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο


 1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Κόβουμε το βούτυρο με ένα κουπάτ ή πιρούνι μέχρι να σχηματιστεί μια υφή με βότσαλο (με κομμάτια βουτύρου περίπου στο μέγεθος του αρακά). Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε να ενωθεί, προσθέτοντας περισσότερο γάλα με την κουταλιά της σούπας μέχρι να ενωθεί η ζύμη (συνήθως προσθέτουμε περίπου 2 κουταλιές της σούπας). Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσες μπάλες (περίπου 100 γρ. το καθένα). Τοποθετούμε σε ένα σκεπασμένο δοχείο και βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 με 60 λεπτά.
 2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F.
 3. Ξεφλουδίστε τα μήλα και μετά κόψτε τους πυρήνες με ένα μαχαίρι. Κόψτε τα μήλα σε δακτυλίους πάχους 1/8 κατά πλάτος, έτσι ώστε το μήλο να μπορεί να στοιβάζεται αφού το κόψετε (δείτε τις παραπάνω φωτογραφίες). Μπορείτε να το κάνετε αυτό με έναν αποφλοιωτή μήλου-κορυφωτή-κόφτη, ή με το χέρι. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει επιπλέον σπόροι μέσα στις φέτες μήλου.
 4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης: κρυσταλλική ζάχαρη, κανέλα, μπαχάρι και τζίντζερ. Κόψτε το κομμάτι βούτυρο των 3 κουταλιών της σούπας σε 6 μικρά σχήματα ξυλιών που χωράνε μέσα στην τρύπα στο κέντρο του μήλου.
 5. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο. Ανοίξτε ένα κομμάτι ζύμης αρκετά φαρδύ ώστε να καλύψει το μήλο όταν διπλωθεί, με διάμετρο περίπου 8 ίντσες. Τοποθετήστε ένα μήλο στο κέντρο. Τοποθετήστε 1 πατάτα βουτύρου και 1 κουταλιά της σούπας αρωματική ζάχαρη στο κέντρο του μήλου. Τυλίξτε τη ζύμη επάνω και γύρω από το μήλο από κάθε πλευρά. Τσιμπήστε απαλά την κορυφή για να σφραγιστεί. Επαναλάβετε για κάθε ζυμαρικό, τοποθετώντας τα τελειωμένα ζυμαρικά σε ένα ταψί 9 x 13” χωρίς λαδόκολλα.
 6. Ψήστε τα ζυμαρικά για 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε το σιρόπι: βάζετε τη μαύρη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και το βούτυρο να πάρουν βράση, ανακατεύοντας συχνά και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
 7. Μετά τα πρώτα 15 λεπτά του χρόνου ψησίματος, ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας από το σιρόπι πάνω από κάθε ζυμαρικό, χρησιμοποιώντας περίπου το μισό από το σιρόπι. Ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά και μετά ρίχνουμε με κουτάλι το υπόλοιπο σιρόπι πάνω από τα ζυμαρικά. Ψήνουμε για τελευταία 15 λεπτά (για να γίνει συνολικά 1 ώρα ψησίματος). Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.

Σημειώσεις

*Για vegan, αντικαταστήστε το vegan βούτυρο, το οποίο λειτουργεί καλά ως υποκατάστατο σε κρούστες ζαχαροπλαστικής και επιδόρπια.

 • Κατηγορία: Επιδόρπιο
 • Μέθοδος: Ψημένα
 • Κουζίνα: Αμερικανός
 • Διατροφή: Χορτοφάγος

Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά μήλου, συνταγή για ντάμπλινγκ μήλου, Ζυμαρικά μήλου, συνταγή για ζυμαρικά μήλου

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *