Η αξία της υγείας πριν τη σύλληψη βυθίζεται – Επιτέλους

Το 2017, μια έρευνα March of Dimes διαπίστωσε ότι λιγότερες από τις μισές γυναίκες στις ΗΠΑ έπαιρναν προγεννητικές βιταμίνες πριν από τη σύλληψη. Γρήγορα στο τέλος του 2022, και η προγεννητική εταιρεία Beli είχε μια εντελώς διαφορετική ανταπόκριση. Η εταιρεία ρώτησε πρόσφατα τους 24.000+ ακολούθους της εάν άρχισαν να παίρνουν προγεννητικές βιταμίνες πριν από την εγκυμοσύνη και η συντριπτική πλειοψηφία επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει. Γνωρίζουμε αναμφίβολα ότι μια υγιής εγκυμοσύνη συνδέεται άμεσα με την υγεία και των δύο γονιών μήνες πριν εμφανιστούν αυτές οι δύο ροζ γραμμές. Αλλά πιο ουσιαστικά, οι μελλοντικοί γονείς δίνουν προτεραιότητα στην ιδέα της φροντίδας πριν από τη σύλληψη περισσότερο από ποτέ. Λοιπόν, τι συνέβη τα τελευταία πέντε χρόνια για να αναδείξουμε την αξία της υγείας πριν από τη σύλληψη; Εταιρείες όπως η Beli, για ένα.

Προγεννητικές βιταμίνες ως μέρος της φροντίδας πριν από τη σύλληψη

Με τις επιστημονικά ευθυγραμμισμένες προγεννητικές βιταμίνες του για άνδρες και γυναίκες, το Beli επικεντρώθηκε με λέιζερ από την αρχή στην αξία της φροντίδας πριν από τη σύλληψη. «Υπήρχε κατανοητό ότι οι γυναίκες – και πιο συγκεκριμένα, τα μωρά τους που μεγαλώνουν – επωφελήθηκαν από τις προγεννητικές βιταμίνες, αλλά η ιδέα της δημιουργίας αυτών των θρεπτικών συστατικών πολύ πριν από τη σύλληψη ήταν ακόμα νέα», λέει η Joni Hanson Davis, ιδρυτής της Beli. «Όσο για τα προγεννητικά ανδρικά, αυτά δεν ήταν καν στο ραντάρ».

Σήμερα, γνωρίζουμε ότι και για τους δύο συντρόφους, οι προγεννητικές βιταμίνες είναι ένα αδιαπραγμάτευτο μέρος της φροντίδας πριν από τη σύλληψη, ένας όρος που περιγράφει όλα τα πράγματα που κάνουμε για να υποστηρίξουμε την ιατρική, συμπεριφορική και κοινωνική υγεία των μελλοντικών γονέων κατά την αναπαραγωγική τους περίοδο. χρόνια. Ενώ χρειάστηκαν χρόνια για να βουλιάξουμε πραγματικά, η επιστήμη ήταν ξεκάθαρη από παλιά ότι η υγεία και των δύο μελλοντικών γονέων παίζει άμεσο ρόλο σε όλα όσα ακολουθούν. Είναι ένας από τους λίγους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να ασκήσουμε κάποιο επίπεδο επιρροής στη δική μας γονιμότητα, η οποία είναι σε μεγάλο βαθμό από τα χέρια μας. Τουλάχιστον, η κατανάλωση μιας θρεπτικής διατροφής, η εύρεση υγιεινών διεξόδων για το άγχος, η προτεραιότητα στον ύπνο, η τακτική άσκηση και γενικά η υγιεινή διατροφή είναι συγκεκριμένοι, δραστικοί τρόποι υποστήριξης και προώθησης της γονιμότητας τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες – σκεφτείτε τους ως -κρέμασμα φρούτων στην εξίσωση μείνε-έγκυος.

Το Prenatals μπαίνει σε αυτό όμορφα. Και οι δύο εταίροι επωφελούνται από μια σταθερή παροχή βασικών μικροθρεπτικών συστατικών που φαίνεται ότι υποστηρίζουν τις διαδικασίες που οδηγούν τη σύλληψη. Και δεδομένου ότι ακόμη και η καλύτερη δίαιτα είναι πιθανό να λήξει κάπου, μια προγεννητική βιταμίνη υψηλής ποιότητας είναι ένας καλός τρόπος για να καλύψετε τις βάσεις σας.

Θρεπτικά συστατικά για την υποστήριξη της γονιμότητας

Στις γυναίκες, έχει αποδειχθεί ότι επαρκείς ποσότητες συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών πυροδοτούν την ωορρηξία, υποστηρίζουν τις αναπαραγωγικές ορμόνες, υποστηρίζουν την εμφύτευση εμβρύου, μειώνουν τον κίνδυνο αποβολής και βελτιώνουν την ποιότητα των ωαρίων κατά τη φάση της ωρίμανσης. Στους άνδρες, η γονιμότητα έχει να κάνει με την υγεία του σπέρματος – πόσο σπέρμα έχει ένας άνδρας, πόσο καλά κινείται, πόσο καλά έχει το σχήμα του και πώς μεγαλώνει. Οι άνδρες παράγουν εκατομμύρια σπερματοζωάρια καθημερινά και η υγεία ενός άνδρα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των περίπου 72 ημερών μπορεί να επηρεάσει άμεσα την ποιότητα αυτών των αναπτυσσόμενων σπερματοζωαρίων. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συμβουλεύουν τους άνδρες που σχεδιάζουν να γίνουν μπαμπάδες να σταματήσουν τις κακές συνήθειες και να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Στην ιδανική περίπτωση, μια ανδρική προγεννητική βιταμίνη υψηλής ποιότητας είναι μέρος της. Συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζουν το σπέρμα σε όλες τις παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένης της κινητικότητας, της μορφολογίας και της συγκέντρωσης.

Αυτές τις μέρες, πολλοί ειδικοί συνιστούν να ξεκινήσετε τις προγεννητικές βιταμίνες έξι μήνες πριν ελπίζετε να συλλάβετε. Αυτό το χρονοδιάγραμμα είναι σημαντικό και για τους δύο συντρόφους επειδή συμβαίνουν πολλά πίσω από τις σκηνές. Το σπέρμα χρειάζεται περίπου τρεις μήνες για να ωριμάσει πλήρως κατά τη διάρκεια του κύκλου αναγέννησης και ο πιο συνηθισμένος λόγος για ανεπάρκειες είναι η έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Σε κάνει να σκέφτεσαι δύο φορές, έτσι δεν είναι;

Οι γυναίκες μπορεί να γεννιούνται με όλα τα ωάρια που θα έχουν ποτέ, αλλά απαιτείται μια κρίσιμη διαδικασία ανάπτυξης για να ετοιμαστούν αυτά τα ωάρια για γονιμοποίηση. Και έκπληξη – χρειάζονται περίπου τρεις μήνες. Πολλές περιπτώσεις αποβολών, αποτυχημένων κύκλων εξωσωματικής γονιμοποίησης και στειρότητας μπορούν να εντοπιστούν σε χρωμοσωμικές ανωμαλίες στο ωάριο κατά τη διαδικασία ωρίμανσης. Η ελαχιστοποίηση της πιθανότητας για αυτά τα σφάλματα ξεκινά με τα σωστά θρεπτικά συστατικά και μια προγεννητική βιταμίνη υψηλής ποιότητας το καθιστά αρκετά απλό.

Η κατώτατη γραμμή

Πριν από πέντε χρόνια, η ιδέα της φροντίδας πριν από τη σύλληψη περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό σε μια σύσταση φυλλικού οξέος για γυναίκες που σχεδιάζουν ένα μωρό κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι είναι πολύ περισσότερα από αυτό – και όπως δείχνει η έρευνα του Beli, η είδηση ​​κυκλοφορεί. Για τον Hanson Davis και την ευρύτερη ομάδα του Beli, αυτά τα άτυπα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν ότι οι προσπάθειές τους για προσέγγιση απέδωσαν καρπούς. «Εκπαίδευση γυναικών και ανδρών για το τι ακριβώς μπορούν να κάνουν για να υποστηρίξουν τη γονιμότητά τους για την καλύτερη πιθανότητα σύλληψης και εγκυμοσύνης – συμπεριλαμβανομένων των προγεννητικών! – ήταν ένας πυλώνας από τότε που ξεκινήσαμε», λέει ο Hanson Davis. «Μας αρέσει να βλέπουμε το μήνυμα να βυθίζεται». Είναι σαφές ότι η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα για την Beli – ρίξτε μια ματιά στο blog της εταιρείας για πληροφορίες σχετικά με την υγεία πριν από τη σύλληψη και πολλά άλλα.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *