Η απελευθέρωση του Δυτικού Χόλιγουντ φέρνει πίσω την κοινωνία των καφενείων

Σε μια εποχή που πολλά από τα funky ανεξάρτητα καφέ λιγοστεύουν στο Δυτικό Χόλιγουντ και δεν έχουν ξανανοίξει μετά την πανδημία, και οι μεγάλες αλυσίδες καφέ επανεξετάζουν και επανασχεδιάζουν τις διαρρύθμισές τους προσανατολισμένες περισσότερο προς το grab-and-go παρά το stop and chat, το Liberation Coffee House στο LA LGBT Center είναι αποφασισμένος να επαναφέρει την κοινωνία των καφέ.

Το καφενείο είναι φωτεινό και ευάερο, πλαισιωμένο σε ροζ και χρυσές αποχρώσεις, σχεδιασμένο να μιμείται ένα χαλαρωτικό ηλιοβασίλεμα. Ο σχεδιασμός είναι εξοπλισμένος με φωτογενή χώρο για TikTok ή IG Reels, δωρεάν Wi-Fi, ηλεκτρικές πρίζες παντού, κοινόχρηστα τραπέζια και καθιστικά για ομαδική μελέτη και μενού καφέ με προσιτές τιμές που δεν αντικατοπτρίζουν τη σημερινή οικονομία πληθωρισμού.

«Θέλουμε να επαναφέρουμε την παραδοσιακή αίσθηση του καφέ, όπου μπαίνεις, κάθεσαι, δουλεύεις για το έργο σου και συναντάς τους φίλους σου εδώ», λέει ο barista Willow Fields. LA Weekly ενώ ρίχνει ένα ψηλό παγωμένο τσάι μέντας.

Ευγενική προσφορά Liberation Coffee House

«Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στο να είμαι barista εδώ είναι η πτυχή της κοινότητας και η σύνδεση με τους ανθρώπους», λέει. «Ειδικά σε ένα μέρος όπως αυτό, όπου οι άνθρωποι αναζητούν ένα ασφαλές μέρος και να συναντηθούν με μέλη της LGBT κοινότητας. Πολλοί από τους χώρους της queer κοινότητας επικεντρώνονται γύρω από το αλκοόλ και τον χορό σε νυχτερινά κέντρα. Είναι ωραίο να έχεις ένα περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας και τις ώρες γραφείου. Οι άνθρωποι έρχονται εδώ για να εργαστούν και να κοινωνικοποιηθούν, και δεν χρειάζεται να ανησυχούν για την έξοδο και το πάρτι. Όχι μόνο για άτομα κάτω των 21 ετών, όπως μαθητές γυμνασίου που είναι νηφάλια, αλλά και για ηλικιωμένους. Μετά τον Covid, όλοι ένιωθαν τόσο απομονωμένοι. Το να έχεις κάτι τέτοιο για να αλληλεπιδράς με την κοινότητα και να σχετίζεσαι ο ένας με τον άλλο είναι τόσο σημαντικό».

ο Το καφέ κοινωνικών επιχειρήσεων του Κέντρου LGBT του Λος Άντζελες και το Πρόγραμμα Μαγειρικής Τέχνης μεταξύ των γενεών αποτελούν τη βάση της πανεπιστημιούπολης Anita May Rosenstein του κέντρου πολλών γενεών στη λεωφόρο Santa Monica Boulevard που εξυπηρετεί όσους έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με την σεφ και ιδιοκτήτρια των Border Grill και Socalo, Susan Feniger, η οποία βοήθησε στην έναρξη του γαστρονομικού προγράμματος, Περίπου 100 μαθητές έχουν περάσει από το πρόγραμμα μεταξύ των γενεών, ηλικιωμένοι και νέοι, έως και 12 τη φορά, για ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις εβδομάδες διδασκαλίας και τέσσερις εβδομάδες παραγωγής. Το πρόγραμμα 300 ωρών μαγειρικής βασίζεται σε κλασικές γαλλικές τεχνικές.

Liberation Coffee House

Ο μάγειρας και ο απόφοιτος μαγειρικής Joel Harrison ετοιμάζει σαλάτες taco για τους κατοίκους του LGBT Center (Michele Stueven)

Πολλοί τελειώνουν με πρακτική άσκηση στο Border Grill και είτε πηγαίνουν σε δουλειές εστιατορίου είτε προσλαμβάνονται για να εργαστούν στο καφέ ή στη μεγάλη κουζίνα του ξενοδοχείου που παρέχει περίπου 200 υγιεινά και θρεπτικά γεύματα την ημέρα σε ηλικιωμένους και νέους που ζουν στην πανεπιστημιούπολη. ως άστεγοι έφηβοι που έρχονταν πεινασμένοι από το δρόμο. Οι κοινωνικοί λειτουργοί είναι εκεί για όποιον χρειάζεται βοήθεια για να σταθεί ξανά στα πόδια του. Η γαστρονομική επιχείρηση διευθύνεται από τον Nick Panepinto, διευθυντή του Culinary Training and Operations και την Erin Muscatelli, manager του Café and Catering.

«Μπορείς να είσαι αυτός που είσαι με όποιο όνομα και όποιος επιλέξεις να είσαι», μας είπε ο Φένιγκερ σε πρόσφατο έρανο του Make Noise Today για περιθωριοποιημένες ομάδες νέων. “ΕΓΩνιώθεις ασφαλής επειδή όλοι όσοι εργάζονται εκεί προέρχονται από την κοινότητα και όλα τα έσοδα επιστρέφουν αμέσως στο κέντρο και επειδή περιτριγυρίζεσαι από την LGBT κοινότητα. Μπορείς να είσαι αυτός που είσαι και να μην ανησυχείς μήπως απειληθείς ή αισθάνεσαι περίεργα. Υπάρχει ασφάλεια παντού, για να βοηθήσει στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος. Είναι πολύ ειρηνικό.”

Liberation Coffee House

The Susan Feniger Pantry στο LA LGBT Center (Michele Stueven)

Η Barista και ο σεφ Gio Bertuccelli σκόνταψαν στο κέντρο σε τραυματικά σταυροδρόμια στη ζωή της, κάτι που έγινε σημείο καμπής για την κολομβιανής καταγωγής μουσικό καλλιτέχνη που μεγάλωσε στην Ιταλία.

«Ήμουν στην ντουλάπα για πολλά χρόνια, οπότε έχω την προοπτική δύο ζωών», λέει LA Weekly. «Θυμάμαι όταν ήμουν αρκετά βαθιά μέσα στην ντουλάπα, την έθαψα πολύ κάτω. Πήγα στο σχολείο όπως όλοι οι άλλοι και είχα κοινωνικές αλληλεπιδράσεις με την κύρια πολιτιστική ομάδα της κοινωνίας. Μόλις πέρασα πολύ αργότερα στη ζωή μου και άρχισα να βγαίνω, ερχόμενος εδώ στην κουζίνα, με τα παιδιά, τους ηλικιωμένους και το προσωπικό σε αυτό το ασφαλές περιβάλλον, θυμάμαι ότι μια από τις πρώτες μου σκέψεις ήταν ότι αυτό είναι ένα καταπληκτικό μέρος ειδικά για μικρά παιδιά . Πολλοί που έρχονται εδώ έχουν εγκαταλειφθεί από τις οικογένειές τους και ζουν στο δρόμο. Μπορούν να είναι ελεύθεροι και να είναι ο εαυτός τους εδώ, και αν νομίζουν ότι κάποιος είναι χαριτωμένος, δεν πρόκειται να τους κλωτσήσουν. Δεν χρειάζεται να ανησυχούν μήπως τους διώξουν από την ομάδα ή ότι θα κριθούν και θα αποκλειστούν. Σκέφτηκα, ουάου, αυτό είναι το πιο ασφαλές μέρος για να είσαι ο εαυτός σου. Για μένα, που έβγαινα τόσο αργά, δεν ήξερα πώς να χειραγωγώ σε έναν κόσμο που νόμιζε ότι ήμουν queer αμέσως. Απλώς θυμάμαι το υπέροχο συναίσθημα του να βρίσκομαι στην κουζίνα εδώ, απλά μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και να λέω με ασφάλεια ό,τι μου έρχεται στο μυαλό».

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published.