Θα τηρηθεί η κάνναβη η επόμενη υπόσχεση του Μπάιντεν;

Καθώς οι υποστηρικτές των φοιτητικών δανείων γιορτάζουν το σπίτι της περασμένης εβδομάδας στη λεωφόρο 1600 Pennsylvania Ave., οι υποστηρικτές της κάνναβης αναρωτιούνται αν θα έχουν την ευκαιρία να τους ρίξουν σύντομα, ειδικά με τα ενδιάμεσα στον ορίζοντα.

Καθώς γιορτάζουμε τους ανθρώπους της εργατικής τάξης, όπως οι δάσκαλοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί, που θα μπορούν να ζήσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής, τι γίνεται με τους μη βίαιους παραβάτες κάνναβης στα κλουβιά; Στη διαδικασία μετάβασης από τις συνομιλίες για την ποιότητα ζωής στην πραγματική προσωπική ελευθερία, το θέμα φαίνεται ακόμη πιο πιεστικό.

Ο μακροβιότερος γεράκι του πολέμου των ναρκωτικών της αριστεράς, ο Μπάιντεν αναγκάστηκε να φτάσει στη μέση στην προεκλογική εκστρατεία του 2020. Ήξερε ότι δεν μπορούσε να σταματήσει τη χιονόμπαλα κάνναβης και άρχισε να μιλά για την υποστήριξή του στην αποποινικοποίηση, ενώ πάντα σταματούσε στη νομιμοποίηση.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις έδωσε τις πιο σαφείς λεπτομέρειες για το τι μας υπόσχεται το εισιτήριο Μπάιντεν-Χάρις.

«Υπό τη διοίκηση Μπάιντεν-Χάρις, θα αποποινικοποιήσουμε τη χρήση μαριχουάνας και θα ακυρώσουμε αυτόματα όλες τις καταδικαστικές αποφάσεις για χρήση μαριχουάνας και θα τερματίσουμε τη φυλάκιση μόνο για χρήση ναρκωτικών. Νομίζω ότι από τη συλλογική μας προοπτική, δεν είναι ώρα για μισό βήμα. Δεν είναι ώρα για επαυξήσεις. Πρέπει να ασχοληθούμε με το σύστημα και πρέπει να υπάρξει μια σημαντική αλλαγή στον σχεδιασμό του συστήματος», είπε ο Χάρις.

Εκείνη την εποχή, αυτό φαινόταν σαν μια εξαιρετική αρχή για τους δικηγόρους. Σίγουρα ήθελαν να δουν κάποιες υποσχέσεις για ευρύτερη νομιμοποίηση και τραπεζική πρόσβαση, αλλά όσοι ήταν σε αυτό το μεγαλύτερο διάστημα το έλαβαν κυρίως για να βγάλουν τους ανθρώπους από τα κλουβιά. Η ρυθμιζόμενη αγορά τους αποτελούσε εκ των υστέρων σκέψη. Αυτοί οι συνήγοροι διαφημίστηκαν.

Μετά το βράδυ των εκλογών, ήταν αντίστροφη μέτρηση για τα εγκαίνια. Ο εκλεγμένος αντιπρόεδρος μας είχε πει πώς θα εξελιχθούν όλα μόλις αναλάμβαναν τα ηνία της εξουσίας τον Ιανουάριο. Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα, όλοι ήταν κάπως απαθείς καθώς η διοίκηση εργαζόταν για να επαναφέρει τις ρυθμιστικές δομές που είχαν καταστραφεί στη μορφή που είχαν πριν από τον Τραμπ. Αλλά το ρολόι συνέχιζε να χτυπά, ειδικά για όσους βρίσκονταν σε κλουβί που νόμιζαν ότι μπορεί να δουν κάποια ανακούφιση.

Ένα μήνα αργότερα, η ηγεσία του Κογκρέσου για την κάνναβη οδήγησε 35 νομοθέτες καλώντας τον Μπάιντεν να αναλάβει δράση.

«Μέχρι την ημέρα που το Κογκρέσο θα σας στείλει ένα νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της μαριχουάνας για να υπογράψετε, έχετε μια μοναδική ικανότητα να ηγηθείτε στη μεταρρύθμιση της ποινικής δικαιοσύνης και να παρέχετε άμεση ανακούφιση σε χιλιάδες Αμερικανούς», έγραψαν οι νομοθέτες σε επιστολή που εστάλη στον πρόεδρο. «Σας προτρέπουμε να επιδείξετε εκτελεστική επιείκεια για όλους τους μη βίαιους παραβάτες κάνναβης», οι νομοθέτες προέτρεψε ο πρόεδρος ένα μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.

Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, αυτά τα μέλη του Κογκρέσου και οι υποστηρικτές εξακολουθούν να περιμένουν.

Απευθυνθήκαμε στον μακροχρόνιο συνήγορο Justin Strekal που ίδρυσε πρόσφατα το BOWL PAC. Η επιτροπή πολιτικής δράσης εργάζεται για να ενώσει το κοινό, τις ομάδες συμφερόντων και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σχετικά με το σχέδιο νομιμοποίησης της μαριχουάνας χωρίς να αφήσει πίσω τους ανθρώπους και τις κοινότητες που πλήττονται περισσότερο από την επιβολή.

Ο Στρέκαλ πέρασε χρόνια βοηθώντας στη διοργάνωση των δράσεων κάνναβης υψηλότερου επιπέδου που είχαν δει ποτέ οι αίθουσες του Κογκρέσου. Είπε στο LA Weekly ότι ήταν σουρεαλιστικό να βρίσκομαι εδώ δύο μήνες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές, βλέποντας κίνηση στις υποσχέσεις του Μπάιντεν, «μεταξύ των πραγμάτων για τα οποία δεσμεύτηκε ήταν η αποποινικοποίηση της κάνναβης».

Ο Στρέκαλ είναι βαθιά συνδεδεμένος με τους ομοσπονδιακούς κύκλους πολιτικής για την κάνναβη. Ρωτήσαμε αν πιστεύει ότι ο Μπάιντεν μπορεί να κάνει μια κίνηση πριν από τις εκλογές. Απάντησε γρήγορα ότι είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί εάν η κυβέρνηση Μπάιντεν θα τραβήξει τη σκανδάλη.

«Φαίνονται πραγματικά διστακτικοί να κάνουν πράγματα», είπε ο Στρέκαλ. «Δεν θέλω να πιστέψω στον Τζο Μπάιντεν, έχει εισπράξεις από άλλες δεσμεύσεις της προεκλογικής εκστρατείας και είναι στο πεδίο των δυνατοτήτων».

Ο Στρέκαλ τόνισε γρήγορα ότι δεν προσπαθούσε να θέσει τις προσδοκίες πολύ υψηλές. Αλλά δεν θα ήταν ασυνήθιστο όταν συμβεί.

Η συνομιλία προχώρησε στο αν είχε ακούσει κάτι για τις επικοινωνίες μεταξύ της ομάδας του Μπάιντεν και της ηγεσίας της Γερουσίας σχετικά με τον νόμο περί διαχείρισης και ευκαιριών για την κάνναβη.

«Γνωρίζω ότι αυτό το θέμα έχει τεθεί από διάφορα γραφεία Γερουσιαστών πολλές φορές. Αλλά σε ό,τι ζητάει ο συγκεκριμένος, δεν ξέρω», είπε ο Στρεκάλ. «Είδαμε αυτό που είδαμε δημόσια, όπου είχαμε πολλούς γερουσιαστές να υπογράψουν επιστολές καλώντας τον να αναλάβει δράση για την αποποινικοποίηση και τη χάρη. Αλλά και πάλι, δεν θέλω, δεν θέλω να είμαι αισιόδοξος για κάτι που δεν έχει συμβεί».

Ο Στρέκαλ πιστεύει επίσης ότι εάν ένα νομοσχέδιο έφτανε στο Οβάλ Γραφείο, δεν θα δεχόταν βέτο.

Ο Στρέκαλ προχώρησε στον οδικό χάρτη που είχε προηγουμένως δοθεί στον Μπάιντεν για το πώς θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση σε μη βίαιους παραβάτες.

«Θέλω απλώς να συνεχίσω να υπενθυμίζω στους ανθρώπους ότι εμείς, οι συνήγοροι και η βιομηχανία, είχαμε στείλει τη γλώσσα της διοίκησης και τη νομική δομή για μια γενική χάρη, με βάση τον τρόπο με τον οποίο ο Πρόεδρος Κάρτερ εξέδωσε μια γενική χάρη σε αντιρρησίες συνείδησης στο προσχέδιο», είπε ο Στρέκαλ. «Εναπόκειται πλήρως στη νομική του εξουσία να εκδώσει μια διακήρυξη με την οποία συγχωρεί όλους τους παραβάτες κάνναβης για ομοσπονδιακά αδικήματα».

Ο Στρέκαλ είπε ότι καθώς σκεφτόμαστε τι μπορεί να κάνει ο Μπάιντεν πριν από τις εκλογές, αυτό είναι ένα εξαιρετικά απτό πράγμα που μπορεί να πατήσει αμέσως τη σκανδάλη.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published.