Μπορείτε να παραψήσετε το κοτόπουλο στην αργή κουζίνα; • Απλή Διαβίωση

Έχω μάθει πολλά για το αργό μαγείρεμα από τότε που προκάλεσα για πρώτη φορά τον εαυτό μου πριν από σχεδόν μια δεκαετία να φτιάξω μια συνταγή crockpot φιλική προς τους Weight Watchers κάθε μέρα για ένα χρόνο. Έκτοτε έχω φτιάξει εκατοντάδες συνταγές για crockpot, συμπεριλαμβανομένων πολλών συνταγών αργής κουζίνας για κοτόπουλο.

ωμό κοτόπουλο & κρεμμύδι σε αργή κουζίνα

Μπορείτε να παραβράσετε το κοτόπουλο στην αργή κουζίνα;

Ενώ το μαγείρεμα σε κατσαρόλα είναι πολύ πιο επιεικής από το μαγείρεμα στο φούρνο, στην εστία ή στη σχάρα, δεν είναι αλάνθαστο. Οι μαγειρικές εστίες είναι ειδικά σχεδιασμένες για να μαγειρεύουν το φαγητό σε χαμηλή και αργή ταχύτητα για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, αλλά είναι απολύτως δυνατό να μαγειρεύετε υπερβολικά το φαγητό σε μια αργή κουζίνα, ειδικά στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα.

Αυτό το άρθρο θα προσπαθήσει να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με το μαγείρεμα κοτόπουλου στο ταψί, συμπεριλαμβανομένων:

 • Πόσο καιρό να μαγειρέψετε ωμό κοτόπουλο στην αργή κουζίνα;
 • Πόσο καιρό να μαγειρέψετε κομμάτια κοτόπουλου στο slow cooker;
 • Πόσο καιρό να μαγειρέψετε τα στήθη κοτόπουλου στο slow cooker στο χαμηλό; στα ψηλά;
 • Τι θα συμβεί αν παραβράσετε το κοτόπουλο στο slow cooker;
 • Πόσο καιρό μπορείτε να αφήσετε το κοτόπουλο στο slow cooker;
 • Μπορείτε να αφήσετε το κοτόπουλο στην αργή κουζίνα για πολύ;
 • Μπορείτε να μαγειρέψετε το κοτόπουλο σε χαμηλή θερμοκρασία για 8 ώρες;

Εκτός από τη δική μου εμπειρία, ερεύνησα επίσης τι είχαν να πουν οι ειδικοί μαγειρικής σχετικά με το θέμα του αργού μαγειρέματος κοτόπουλου, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων στο America’s Test Kitchen, έναν από τους αγαπημένους μου πόρους.

Καρυκευμένα στήθη κοτόπουλου σε λευκή κατσαρόλα

Πόσο καιρό να μαγειρέψετε ωμό κοτόπουλο στην αργή κουζίνα;

Σε αντίθεση με πολλά κομμάτια βοείου κρέατος, το κοτόπουλο αργής κουζίνας δεν χρειάζεται μια ολόκληρη μέρα για να μαγειρευτεί. Τα βραδινά δείπνα με κοτόπουλο είναι μια καλή ιδέα όταν θέλετε να φάτε ένα άψογα μαγειρεμένο δείπνο με κοτόπουλο μέσα σε λίγες ώρες από την ενεργοποίηση του ποτ σας. Εάν θα λείπετε από το σπίτι για 8 ώρες ή περισσότερο, είναι καλύτερο να επιλέξετε αργά μαγειρεμένα κρέατα, όπως μοσχάρι ή χοιρινή σπάλα ή μια φασολάδα.

Προτεινόμενοι χρόνοι μαγειρέματος για κοτόπουλο αργού ψησίματος από την αμερικανική κουζίνα δοκιμής:

 • Στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα: 1-2 ώρες στο Low
 • Στήθη κοτόπουλου με κόκαλα: 2-3 ώρες στο Low
 • Μπούτια κοτόπουλου: 3-4 ώρες στο Low
 • Ολόκληρο κοτόπουλο: 4-6 ώρες στο Low
 • Στήθος γαλοπούλας: 5-6 ώρες στο Low

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι οι χρόνοι μαγειρέματος μπορεί να ποικίλλουν. Μερικές από τις μεταβλητές που μπορούν να επηρεάσουν αυτούς τους προτεινόμενους χρόνους μαγειρέματος περιλαμβάνουν μέγεθος του κοτόπουλου σας ή κομμάτια κοτόπουλου, πόσο ζεστό τα δικα σου μάγειρες αργής κουζίνας και πόσο γεμάτο η αργή κουζίνα σας είναι. Εάν η αργή κουζίνα σας είναι μεγαλύτερη από ⅔, ο χρόνος ψησίματος μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

ολόκληρο κοτόπουλο με κλωνάρι δεντρολίβανου σε λευκό κατσαρόλα

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο σε αργή κουζίνα;

Όταν μαγειρεύετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο στο slow cooker, τοποθετώντας το στήθος κοτόπουλου προς τα κάτω έχει ως αποτέλεσμα πιο ζουμερό κοτόπουλο, επειδή όσο το κοτόπουλο μαγειρεύει, οι χυμοί από το σκούρο κρέας μετακινούνται προς τα κάτω στο στήθος, εμποδίζοντας το να παραψηθεί όπως η σωστή εσωτερική θερμοκρασία του. κοτόπουλο σκούρο κρέας φτάνει. Αν και συχνά είναι εξίσου γευστικό με το ψητό κοτόπουλο από το φούρνο, δεν θα έχει σαν αποτέλεσμα τραγανό δέρμα. Πάντα πετάω το δέρμα πριν το σερβίρω, γεγονός που εξοικονομεί θερμίδες και πόντους Weight Watchers.

Τρίψτε το αγαπημένο σας μείγμα καρυκευμάτων σε όλο το εξωτερικό του πουλιού και μέσα στην κοιλότητα πριν το τοποθετήσετε ανάποδα (το στήθος προς τα κάτω στο slow cooker.)

Μείγμα καρυκευμάτων για ολόκληρο κοτόπουλο αργά:

 • 2 ½ κουταλάκια του γλυκού πάπρικα γλυκιά
 • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
 • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher ή μπαχαρικό αλάτι
 • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
 • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι

Μόλις ψηθεί το κοτόπουλο, το βγάζουμε από το slow cooker και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ξύλο κοπής (σύνδεσμος θυγατρικών) για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αν το αφήσετε να ξεκουραστεί, θα διασφαλίσετε ότι όλοι οι χυμοί θα παραμείνουν στο κρέας αντί να τελειώσουν αμέσως όταν σκαλίζετε το πουλί σας.

Μπορείτε να αφήσετε το κοτόπουλο στην αργή κουζίνα πάρα πολύ; Τι θα συμβεί αν παραψήσετε το κοτόπουλο στην αργή κουζίνα;

Ναι, μπορείτε να μαγειρέψετε το κοτόπουλο στην αργή κουζίνα για πολλή ώρα. Εάν το κάνετε, μπορεί να γίνει ξηρό και κορδόνι ή αλευρωμένο. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Η καλύτερη πρότασή μου θα ήταν να κόψετε το κρέας σε μικρά κομμάτια πριν το χρησιμοποιήσετε στη συνταγή ή να το βγάλετε και να το ψιλοκόψετε εντελώς και μετά να το ανακατέψετε ξανά στη σάλτσα. Το τέλειο στήθος κοτόπουλου αργής κουζίνας είναι έτοιμο σε λίγες μόνο ώρες.

Περισσότερες συμβουλές για επιτυχία όταν μαγειρεύετε αργά το κοτόπουλο

1) Μην βάζετε κατεψυγμένο κοτόπουλο στο σκεύος. Οι ειδικοί στην ασφάλεια των τροφίμων προτείνουν να ξεπαγώνετε πάντα το κρέας ή τα πουλερικά πριν τα βάλετε σε μια αργή κουζίνα. Εάν χρησιμοποιηθούν κατεψυγμένα κομμάτια, θα παραμείνουν στην επικίνδυνη ζώνη θερμοκρασίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τροφική ασθένεια.

2) Ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρέψετε το κοτόπουλο (και τη γαλοπούλα) σε αργή κουζίνα είναι στη ρύθμιση LOW και για σχετικά μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό είναι σε αντίθεση με τα σκληρά κρέατα που μπορούν να μαγειρευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην υγρή ζέστη ενός κατσαρολιού.

3) Για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να αποφύγετε το μαγείρεμα του κοτόπουλου (και της γαλοπούλας) σε υψηλή θερμοκρασία, αν θέλετε ζουμερά αποτελέσματα. Η χαμηλή φωτιά είναι ο τρόπος με τις συνταγές με κοτόπουλο αργής μαγειρέματος.

4) Είναι καλύτερο να αρχίσετε να ελέγχετε τη θερμοκρασία των στήθων κοτόπουλου (στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και στήθη με κόκαλα), ολόκληρου του κοτόπουλου και του στήθους γαλοπούλας σε συντομότερο χρόνο από τους συνιστώμενους χρόνους μιας συνταγής για να αποφύγετε το υπερβολικά ψημένο ξηρό κοτόπουλο. Επειδή το στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα έχει τόσο λίγο λίπος και λίγο συνδετικό ιστό, μπορεί να παραψηθεί πολύ γρήγορα.

5) Οι μηροί κοτόπουλου είναι πιο επιεικοί, καθιστώντας τους πιο κατάλληλους για την αργή κουζίνα, επειδή το σκουρόχρωμο κρέας τους γίνεται τρυφερό όταν λιώνει κατά τη διάρκεια του μεγάλου χρόνου μαγειρέματος. Μπορούν να μαγειρέψουν περισσότερο από τα στήθη με κόκαλα ή χωρίς κόκαλα. Πολλές από τις αγαπημένες μου συνταγές για κοτόπουλο αργής μαγειρέματος φτιάχνονται με μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, καθιστώντας το ένα από τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για το κατσαρολάκι.

6) Αφαιρέστε το δέρμα. Ένα (12 ουγγιές) σπαστό στήθος κοτόπουλου με κόκαλα με δέρμα έχει σχεδόν 23 γραμμάρια περισσότερο λίπος από το αντίστοιχο χωρίς δέρμα, το οποίο έχει μόνο 9 γραμμάρια λίπους. Επίσης, το δέρμα γίνεται πλαδαρό, ελαστικό και μη ελκυστικό κατά το αργό μαγείρεμα. Εάν το τραγανό δέρμα είναι σημαντικό για εσάς, καλύτερα να ψήσετε το κοτόπουλο σας στο φούρνο αντί να το ψήσετε αργά. Το δέρμα του κοτόπουλου είναι συχνά γλιστερό, επομένως η χρήση μιας χαρτοπετσέτας παρέχει επιπλέον κράτημα κατά την αφαίρεσή του. Συνήθως είναι πιο εύκολο να αφαιρέσετε και να πετάξετε το κοτόπουλο από ένα ολόκληρο κοτόπουλο μετά το μαγείρεμα.

7) Μεγαλύτερος χρόνος μαγειρέματος απαιτείται επίσης για σούπες ή κατσαρόλες όπου το κρέας είναι μονωμένο από άλλα υλικά.

8) Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το μέγεθος του crockpot. Τα Crockpots έχουν σχεδιαστεί για να είναι γεμάτα ½ – ¾ για καλύτερα αποτελέσματα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα ποτ που είναι πολύ μεγάλο για τη συνταγή που φτιάχνουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σκληρό, ελαστικό, ξηρό, υπερβολικό κοτόπουλο. Συγκρίνετε αυτό με το ψήσιμο brownies, εάν οι συνταγές απαιτούν ένα ταψί 8×8 ιντσών, αλλά έχετε μόνο ένα ταψί 9×13 ιντσών, θα πρέπει να προσαρμόσετε το χρόνο μαγειρέματος, καθώς ο επιπλέον χώρος στην επιφάνεια θα κάνει τα brownies να ψηθούν πολύ πιο γρήγορα από καθοδηγήθηκε.

9) Το ίδιο συμβαίνει και με τις slow cookers. Εάν η συνταγή απαιτεί αργή κουζίνα 3 λίτρων (σύνδεσμος θυγατρικών), αλλά μαγειρεύεται σε αργή κουζίνα 6 λίτρων (σύνδεσμος θυγατρικών), θα πρέπει να προσαρμόσετε τον επιπλέον χώρο στην επιφάνεια, διαφορετικά το γεύμα μπορεί να παραψηθεί. Εάν έχετε μόνο μια μεγάλη αργή κουζίνα, μια άλλη εναλλακτική είναι να τοποθετήσετε τα υλικά σε ένα ασφαλές ταψί ψησίματος στο φούρνο μέσα στην αργή κουζίνα. Το κάνω συχνά όταν φτιάχνω ντιπ και επιδόρπια αργής κουζίνας.

Ελληνικό Κοτόπουλο CrockPot με φέτα & ντομάτες σε μαύρο γλαστράκι

Ελληνικό Κοτόπουλο με Φέτα & Ντομάτες (Συνταγή CrockPot)

Δέκα από τις αγαπημένες μου συνταγές κοτόπουλου CrockPot με πόντους Weight Watchers

 1. Ελληνικό κοτόπουλο με φέτα & ντομάτες
 2. Easy Slow Cooker Chicken & Gravy
 3. Κοτόπουλο Salsa Slow Cooker 2 Συστατικών
 4. Μπούτια κοτόπουλου βαλσάμικο CrockPot
 5. Κοτόπουλο με 4 συστατικά CrockPot Goddess
 6. Skinny Slow Cooker Southwest κοτόσουπα
 7. Σούπα λαχανικών με κοτόπουλο αργής κουζίνας
 8. Κοτόπουλο ψητό δεντρολίβανο αργής κουζίνας
 9. Κοτόπουλο αργής μαγειρέματος Marbella
 10. Κοτόπουλο καραϊβικής αργής κουζίνας

Αναφορές & Πηγές

America’s Test Kitchen – Κορυφαίες συμβουλές για κοτόπουλο αργής κουζίνας και γαλοπούλα

The Kitchn – Ο εύκολος τρόπος για να φτιάξετε τεμαχισμένο κοτόπουλο αργής κουζίνας χρησιμοποιώντας στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και ζωμό κοτόπουλου ή/και νερό.

Μάρθα ΜακΚίνον

Η Martha είναι η ιδρυτής και η κύρια συγγραφέας περιεχομένου του Simple-Nurished-Living.

Μια μεγάλη διάρκεια ζωής στον Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει δεσμευτεί να εξισορροπήσει την αγάπη της για το φαγητό και την επιθυμία της να παραμείνει αδύνατη, ενώ απολαμβάνει τη ζωή και βοηθά τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Είναι η συγγραφέας του Πρόκληση για απώλεια βάρους Smart Start 28 ημερών.

Τεράστια θαυμάστρια του slow cooker και εξομολογημένη εθισμένη στα βιβλία μαγειρικής, όταν δεν πειραματίζεται στην κουζίνα, είναι πιθανό να βρείτε τη Μάρθα στο χαλάκι της γιόγκα.

Περισσότερα για τη Martha McKinnon

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών προς προϊόντα που μου αρέσουν. Όταν αγοράζετε κάτι μέσω ενός από τους συνδέσμους μου στο Amazon ή άλλων (συνδέσμων θυγατρικών), λαμβάνω μια μικρή προμήθεια που βοηθά στην υποστήριξη αυτού του ιστότοπου. Σας ευχαριστούμε για την αγορά σας!

ωμό κοτόπουλο και κρεμμύδια σε κατσαρόλα με κείμενο: "Ο απόλυτος οδηγός για το μαγείρεμα κοτόπουλου στο κατσαρόλα"

Εγγραφείτε στο Λήψη: Κορυφαίες 10 αγαπημένες συνταγές αναγνωστών

Οι 10 πιο δημοφιλείς συνταγές (PDF) στο Simple Nourished Living + Εβδομαδιαία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστήριξης με συμβουλές και εύκολες υγιεινές συνταγές που δεν βρέθηκαν πουθενά αλλού!

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *