Νέα δεδομένα: CA Crime Up and Arrests Down το 2021

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Καλιφόρνια, Ρομπ Μπόντα, δημοσίευσε τις μετρήσεις της αύξησης της εγκληματικότητας της πολιτείας το 2021 σε τέσσερις αναφορές την Πέμπτη.

Οι τέσσερις αναφορές είναι η Ανθρωποκτονία στην Καλιφόρνια, το Έγκλημα στην Καλιφόρνια, η αναφορά περιστατικών χρήσης βίας και οι στατιστικές αναφορές της Δικαιοσύνης Ανηλίκων στην Καλιφόρνια. Θα χρησιμεύσουν ως η ραχοκοκαλιά της πληροφόρησης στην οποία θα προσβλέπουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής καθώς εργάζονται για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την ποινική δικαιοσύνη σε όλο το κράτος. Η έκθεση αναβλήθηκε ένα μήνα πίσω φέτος, για να συμμορφωθεί με τα νέα ομοσπονδιακά πρότυπα αναφοράς.

Αν και οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πρώτοι που έρχονται στο μυαλό, αυτά τα δεδομένα είναι επίσης κρίσιμα για τους υποστηρικτές της κοινότητας. Καθώς εργάζονται για να ωθήσουν τους απαραίτητους πόρους σε περιοχές που πλήττονται από το έγκλημα και τη φτώχεια, τα δεδομένα παρέχουν μια σαφή εικόνα της αναγκαιότητας των ενεργειών των νομοθετών και του ποιος χρειάζεται τη βοήθεια περισσότερο — ειδικά όταν συσσωρεύεται περαιτέρω με άλλα σύνολα δεδομένων όπως το εισόδημα και τη φυλή.

Ενώ το νέο σύστημα δεν έχει ακόμη πλήρη κάλυψη και αναφορές από όλες τις κρατικές αρχές επιβολής του νόμου, είναι καθ’ οδόν προς τα εκεί. Το νέο σύστημα παρέχει ήδη μια πιο ακριβή ματιά στα πράγματα και θα συνεχίσει να αυξάνεται μόνο σε ποιότητα.

Βγαίνοντας από την καρδιά της πανδημίας, πολλές βασικές κατηγορίες παρουσίασαν άνοδο από το 2020 έως το 2021. Όταν δημοσίευσε τις αναφορές, ο Bonta σημείωσε ότι εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ιστορικά χαμηλά.

«Τα καλά δεδομένα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μιας καλής δημόσιας πολιτικής. Προτρέπω τους εταίρους μας σε όλη την Καλιφόρνια να διαβάσουν αυτές τις εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα από το γραφείο μου», είπε ο Bonta όταν δημοσίευσε τις αναλύσεις δεδομένων. «Ενώ τα ποσοστά εγκληματικότητας παραμένουν σημαντικά κάτω από τα ιστορικά υψηλά τους, τα περιουσιακά και τα βίαια εγκλήματα συνεχίζουν να έχουν καταστροφικές συνέπειες για τις κοινότητες σε ολόκληρη την πολιτεία. Η ένοπλη βία ιδιαίτερα παραμένει μια συνεπής και αυξανόμενη απειλή. Στην πραγματικότητα, το 2021, σχεδόν τα τρία τέταρτα όλων των ανθρωποκτονιών στην Καλιφόρνια αφορούσαν πυροβόλο όπλο».

Ο Μπόντα σημείωσε ότι στο έργο που πρέπει να γίνει, οι αναφορές αντιπροσωπεύουν ένα κρίσιμο μέρος του τρόπου με τον οποίο η Καλιφόρνια θα βαθμονομήσει την απάντησή της.

«Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης της Καλιφόρνια, χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο που διαθέτουμε για την πρόληψη της βίας και την καταπολέμηση του εγκλήματος σε όλες τις μορφές του», είπε ο Μπόντα. «Είτε πρόκειται για την επιτυχή εξασφάλιση της ομοσπονδιακής πιστοποίησης των συστημάτων δεδομένων μας είτε για την αφαίρεση των όπλων από τα χέρια επικίνδυνων ατόμων, το γραφείο μου παραμένει δεσμευμένο να κάνει το μέρος που μας αναλογεί για την υποστήριξη της ασφάλειας και της ασφάλειας για όλους τους Καλιφορνέζους».

Ανθρωποκτονίες

Η έκθεση Ανθρωποκτονιών στην Καλιφόρνια έδειξε αύξηση 7,2% στις ανθρωποκτονίες, σε σύνολο 2.361 πέρυσι. Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα (AG) σημείωσε ότι ήταν πολύ κάτω από το υψηλό των 4.095 το 1993. Η κομητεία Kern είχε το υψηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών σε μια κομητεία με πάνω από 100.000 με 13,7 ανά 100.000. Ο Μάριν ήταν η ασφαλέστερη μεγάλη κομητεία με 0,4 ανθρωποκτονίες ανά 100.000.

Οι εκθέσεις απαριθμούσαν 841 τοπικές ανθρωποκτονίες που αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών στην κομητεία του Λος Άντζελες σε μια δεκαετία, με 8,5 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 άτομα το 2021. Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν στη μέση της πανδημίας, το 2020 ήταν το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό δολοφονιών της δεκαετίας με 6,7 δολοφονίες ανά 100.000. Η κομητεία του Λος Άντζελες αντιπροσώπευε το 35,6% των ανθρωποκτονιών στην Καλιφόρνια το 2021.

Παρά την αύξηση των ανθρωποκτονιών, λιγότεροι άνθρωποι βρέθηκαν πίσω από τα κάγκελα για το έγκλημα. Η έκθεση σημείωσε μείωση 2,9% στις συλλήψεις ανθρωποκτονιών από 1.597 το 2020 σε 1.550 το 2021. Οι άνδρες αντιπροσώπευαν τη συντριπτική πλειοψηφία των συλληφθέντων με ποσοστό 89,5%. Λίγο περισσότεροι από τους μισούς από τους συλληφθέντες για ανθρωποκτονία ήταν ηλικίας 18 έως 29 ετών.

Οι αστυνομικοί συμμετείχαν σε 77 ανθρωποκτονίες που κρίθηκαν δικαιολογημένες το 2021. Η φυλετική κατανομή όσων σκοτώθηκαν νόμιμα από τις αρχές επιβολής του νόμου το 2021 ήταν 51,9% Ισπανοί, 26% Λευκοί, 18,8% Μαύρες και 3,9% άλλες εθνοτικές ομάδες.

Πέντε αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους με πυροβόλα όπλα.

Βία και Εγκλήματα Ιδιοκτησίας

Η ευρύτερη Έκθεση για το έγκλημα στην Καλιφόρνια έδειξε ότι τόσο το βίαιο έγκλημα όσο και το έγκλημα ιδιοκτησίας αυξήθηκαν το 2021. Υπήρχαν 466,2 βίαια εγκλήματα ανά 100.000 άτομα, αύξηση 6,7% από το 2020. Το γραφείο της AG σημείωσε και πάλι ότι αυτό ήταν πολύ χαμηλότερο από τα ιστορικά υψηλά του 1992 παρόμοια με ανθρωποκτονίες όταν συνέβαιναν 1.103,9 βίαια εγκλήματα ανά 100.000 άτομα.

Τα εγκλήματα ιδιοκτησίας σημείωσαν επίσης αύξηση 3%.

Όμως, όπως και οι ανθρωποκτονίες, οι συλλήψεις μειώθηκαν κατά 7%. Το 2021 έγιναν 792.797 συλλήψεις σε όλα τα επίπεδα αδικημάτων. Αυτές οι συλλήψεις αποτελούνταν από 266.845 κακουργήματα και 524.737 πλημμελήματα. Η έκθεση επισήμανε το Prop 64 για τα 1.215 αδικήματα του καθεστώτος, όπως ανήλικοι που πιάστηκαν με ζιζάνιο.

Η χρήση της δύναμης

Η αναφορά περιστατικών χρήσης βίας το 2021 έδειξε 628 περιστατικά όπου η χρήση βίας από έναν αξιωματικό της ειρήνης στην Καλιφόρνια προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό ή θάνατο ενός πολίτη ή αξιωματικού. Σχεδόν τα μισά από αυτά τα περιστατικά, το 47,8%, ήταν κατά τη διάρκεια κλήσης για σέρβις. Ένα άλλο 19,7% συνέβη κατά τη διάρκεια έρευνας εγκλήματος ή ύποπτου ατόμου. Το υπόλοιπο 15,4% σημειώθηκε κατά τη διάρκεια στάσης οχήματος, ποδηλάτου ή πεζού.

Εξακόσιοι εξήντα πολίτες βίωσαν τη χρήση βίας κατά το 2021. Αυτό ορίστηκε ως η απόρριψη πυροβόλου όπλου ή η χρήση βίας που είχε ως αποτέλεσμα σοβαρή σωματική βλάβη ή θάνατο. Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που βίωσαν τη χρήση βίας από τις αρχές επιβολής του νόμου το 2021 ήταν Ισπανόφωνοι με ποσοστό 50,6%. Οι λευκοί αντιπροσώπευαν λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο στο 25,5% και οι μαύροι το 16,7%.

Δικαιοσύνη ανηλίκων

Η τελική έκθεση για τη Δικαιοσύνη Ανηλίκων δείχνει 31.370 παραπομπές ανηλίκων για αναστολή το 2021. Από τους 19.355 ανήλικους που συνελήφθησαν το 2021, το 47,5% έλαβε κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, το 46,5% έλαβε πλημμέλημα. Το άλλο 6,3% αφορούσε παραβάσεις του καθεστώτος, πιθανότατα ζιζανίων.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published.