Νέο πρόγραμμα παρακολούθησης βάρους για το 2022 και το 2023 (Ενημερώθηκε τον Οκτώβριο του 2022)

(Ενημερώθηκε 27/10/22)

Θα έχουν οι Weight Watchers νέο πρόγραμμα για το 2022 και το 2023;

Ναί. Φαίνεται ότι η Weight Watchers θα ενημερώσει το πρόγραμμά της τον Νοέμβριο του 2022 σε μια απλοποιημένη βελτιωμένη έκδοση των Personal Points, το σχέδιο που ξεκίνησε μόλις πριν από ένα χρόνο.

Αν και δεν έχουν υπάρξει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις από τους Weight Watchers, η Dish with Dee Youtube Vlogger μοιράστηκε τις γνώσεις της με βάση την επικοινωνία που είχε με ένα προσωπικό του WW που μόλις ενημερώθηκε για τις επερχόμενες αλλαγές.

Όλα τα σημάδια που υποδεικνύουν αυτήν την αλλαγή είναι εκεί… Τα βιβλία μαγειρικής των Weight Watchers έχουν έκπτωση 50%. Η ενεργή συνομιλία λαμβάνει χώρα στο Reddit.

Πώς θα είναι διαφορετικό το πρόγραμμα New Weight Watchers;

Ακολουθούν οι σημειώσεις μου σχετικά με τις επερχόμενες αλλαγές μετά την παρακολούθηση του Vlog του Dee:

 • Το νέο σχέδιο του WW θα είναι πιο απλό και βελτιωμένο με λιγότερες επιλογές. Φαίνεται ότι η προσαρμοσμένη προσέγγιση όπου δεν υπήρχαν δύο σχέδια ήταν ίδια και τα φαγητά με μηδενικούς βαθμούς ήταν διαφορετικά ήταν πολύ περίπλοκη και μπερδεμένη.
 • Όλοι εκτός από τους διαβητικούς θα είναι στο ίδιο πρόγραμμα με την ίδια λίστα τροφών μηδενικών πόντων.
 • Οι πόντοι μιας συνταγής θα είναι και πάλι οι ίδιοι για όλα τα μέλη.
 • Τα τρόφιμα μηδενικού σημείου (για μη διαβητικούς) θα περιλαμβάνουν μη αμυλούχα λαχανικά, φρούτα, άπαχα πουλερικά και ψάρια, τόφου, χωρίς λιπαρά, απλό ελληνικό γιαούρτι, άπαχο τυρί κότατζ, αυγά, φασόλια, μπιζέλια, φακές, καλαμπόκι και ποπ κορν.
 • Ο αλγόριθμος PersonalPoints, που περιγράφεται ως πιο προηγμένος από τους SmartPoints® Οι τιμές, επειδή οι τιμές αυξάνονται με τα πρόσθετα σάκχαρα και τα κορεσμένα λίπη, αλλά και με τις φυτικές ίνες και τα ακόρεστα λίπη, θα παραμείνουν ίδιες.
 • Θα έχετε έναν ημερήσιο προϋπολογισμό πόντων και έναν εβδομαδιαίο προϋπολογισμό πόντων που υπολογίζεται με βάση το φύλο, την ηλικία, το ύψος και το βάρος.
 • Θα μπορείτε ακόμα να κερδίζετε επιπλέον πόντους για σωματική δραστηριότητα.
 • Δεν θα κερδίζετε πλέον επιπλέον πόντους τρώγοντας μη αμυλούχα λαχανικά ή πόσιμο νερό.
 • Αυτό το σχέδιο φαίνεται να είναι παρόμοιο με το προηγούμενο myWW Blue Plan (2019/2020) και Freestyle (2018).

Πώς αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν τις συνταγές και τα ηλεκτρονικά βιβλία της Simple Nourished Living;

Επειδή τώρα παρέχουμε συνδέσμους από τις συνταγές και τα ecookbook μας απευθείας στο WW Recipe Builder, όλα θα πρέπει να παραμένουν ενημερωμένα με όποιες αλλαγές κάνει το WW.

Θα συνεχίσω να ενημερώνω αυτήν την ανάρτηση καθώς μαθαίνω περισσότερα.


************************************************** **********************

Νέο Πρόγραμμα Προσωπικών Πόντων Weight Watchers (10/2021)

Όταν συνδέθηκα στην εφαρμογή WW μου σήμερα το πρωί, μου υποδέχτηκαν τα εξής:

Έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στον ιστότοπο του WW και με την εφαρμογή να εξοικειώνεται με αυτό, ώστε να μπορέσω να συντάξω αυτήν την ανάρτηση που περιγράφει όλες τις λεπτομέρειες του νέου σχεδίου, PersonalPointsγια σενα.

Αυτό το νεότερο πρόγραμμα WW έχει εξατομικευτεί πλήρως….

“Δεν υπάρχουν δύο άνθρωποι όμοιοι, επομένως δεν υπάρχουν δύο παρόμοια σχέδια. Όταν γίνετε μέλος του WW, θα σας κάνουμε μια σειρά από ερωτήσεις μέσω του PersonalPoints Engine μας και, στη συνέχεια, θα σχεδιάσουμε τον μοναδικό σας προϋπολογισμό PersonalPoints και τη λίστα τροφίμων ZeroPoint™.”

Τα SmartPoints έχουν αντικατασταθεί με Personal Points

Τα SmartPoints έχουν φύγει. Έχουν αντικατασταθεί με PersonalPoints που υπολογίζονται χρησιμοποιώντας θερμίδες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, πρόσθετα σάκχαρα, κορεσμένα λίπη και ακόρεστα λίπη.

Σε τι διαφέρουν τα PersonalPoints από τα SmartPoints;
Τώρα, οι τιμές ανεβαίνουν με τα πρόσθετα σάκχαρα και τα κορεσμένα λίπη και μειώνονται με τις πρωτεΐνες, τις φυτικές ίνες και τα ακόρεστα λίπη.

Κατά συνέπεια, οι βαθμολογίες πολλών τροφίμων έχουν αλλάξει. Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα λευκά ζυμαρικά πέννες έχει 4 Προσωπικούς Πόντους ανά φλιτζάνι, αλλά οι πένες ολικής αλέσεως έχει 3.

Δεν υπάρχουν δύο προγράμματα PersonalPoints που να είναι ίδια

Όλοι λαμβάνουν ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα με μια εξατομικευμένη λίστα τροφίμων μηδενικού σημείου με βάση τις προτιμήσεις, τις αντιπάθειές σας και τα φαγητά που καταναλώνετε πιο συχνά.

Όταν ξεκινάτε το πρόγραμμα Personal Points, θα απαντήσετε σε μια σειρά ερωτήσεων μέσω του WW PersonalPoints Engine, το οποίο δημιουργεί το μοναδική λίστα τροφίμων ZeroPoint και Προϋπολογισμός PersonalPoints για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να φάτε αυτό που αγαπάτε και να χάσετε βάρος.

Θα μπορείτε να κάνετε αυτό το κουίζ ξανά και ξανά, αν θέλετε να αλλάζετε τις τροφές ZeroPoint και να δείτε τις επιπτώσεις του στον προϋπολογισμό σας. (Το πήρα τουλάχιστον 6 φορές σήμερα.)

Για να επαναλάβετε το κουίζ, απλώς θα μεταβείτε στο Προφίλ > Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις φαγητού > Πρόγραμμα διατροφής και απαντήστε ξανά στις ερωτήσεις.

Εκτός από την ημερήσια αποζημίωση πόντων, θα λάβετε επίσης εβδομαδιαίο επίδομα πόντων και θα εξακολουθείτε να έχετε τη δυνατότητα να κάνετε “rollover” πόντους.

Προσωπικοί Πόντοι Πλήρης Λίστα Τροφίμων Μηδενικού Σημείου

Τα ZeroPoint Foods από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε περιλαμβάνουν:

 • μη αμυλούχα λαχανικά (η μόνη ομάδα που θα είναι ZeroPoints για όλα τα μέλη)
 • φρούτα
 • αβοκάντο (νέο!)
 • στήθος κοτόπουλου και γαλοπούλας
 • αυγά
 • ψάρια και οστρακοειδή
 • τόφου και τέμπε
 • απλό, άπαχο γιαούρτι και τυρί κότατζ
 • πλιγούρι βρώμης
 • πατάτες
 • καλαμπόκι, συμπεριλαμβανομένου ποπ κορν αερισμένου
 • φασόλια, αρακάς, φακές
 • ζυμαρικά ολικής αλέσεως
 • καστανό ρύζι, κινόα, άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως

Ενώ οι λίστες τροφίμων ZeroPoint θα είναι διαφορετικές από άτομο σε άτομο, ο υπολογισμός των PersonalPoints ενός τροφίμου θα είναι ο ίδιος για όλους. Έτσι, ενώ μπορεί να έχετε αυγά στη λίστα τροφίμων ZeroPoints και ένα άλλο μέλος μπορεί να μην έχει, αν ένα φαγητό έχει πόντους και για τους δυο σας, θα είναι ο ίδιος αριθμός πόντων σε όλα τα προγράμματα PersonalPoints.

Κερδίστε επιπλέον πόντους!

Βασισμένο σε πρωτοποριακή έρευνα για τη διατροφή και την αλλαγή συμπεριφοράς, το WW σάς ανταμείβει για υγιεινές συνήθειες, ώστε να τις ακολουθείτε! Για πρώτη φορά, θα κερδίζετε πόντους για να κάνετε υγιεινά πράγματα—όπως να τρώτε λαχανικά, να πίνετε νερό ή να κινείστε περισσότερο.

Τρόποι για να κερδίσετε περισσότερους πόντους

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε στον προϋπολογισμό σας PersonalPoints τρώγοντας μη αμυλούχα λαχανικά, πίνοντας περισσότερο νερό ή αφιερώνοντας χρόνο για δραστηριότητα. Η οικοδόμηση υγιεινών συνηθειών δεν ήταν ποτέ πιο ικανοποιητική:

 1. Φάτε τα λαχανικά σας!
  Για κάθε φλιτζάνι μη αμυλούχων λαχανικών που παρακολουθείτε, θα λαμβάνετε 1 πόντο στον ημερήσιο προϋπολογισμό σας. Αυτό είναι απεριόριστο. Αν παρακολουθήσετε τρία φλιτζάνια λαχανικά, θα προστεθούν τρεις επιπλέον πόντους στον ημερήσιο προϋπολογισμό σας. Αν αναρωτιέστε τι περιλαμβάνουν τα μη αμυλούχα λαχανικά, είναι βασικά τα λαχανικά που είχαν μηδενικούς βαθμούς στο MyWW Green. Οπότε, ναι στα καρότα και στο κολοκυθάκι, όχι στον αρακά, τις πατάτες και το καλαμπόκι.
 1. Πίνουν νερό!
  Παρακολουθώντας 60 ουγγιές νερού την ημέρα, θα προστεθεί ένας PersonalPoint στον ημερήσιο προϋπολογισμό σας. Μπορείτε να κερδίσετε μόνο 1 πόντο την ημέρα για να πίνετε το νερό σας.
 1. Γίνε δραστήριος!
  Μπορείτε επίσης να κερδίσετε PersonalPoints παρακολουθώντας τη δραστηριότητα. Μπορείτε να παρακολουθείτε τη δραστηριότητα χειροκίνητα ή παθητικά, συνδέοντας ένα συμβατό πρόγραμμα παρακολούθησης φυσικής κατάστασης. Οι βαθμοί που κερδίζετε θα προστεθούν στον εβδομαδιαίο προϋπολογισμό σας.

Η άποψή μου για τους PersonalPoints

Η αλλαγή δεν είναι ποτέ εύκολη. Εάν αισθάνεστε άνετα με το τρέχον πρόγραμμα WW και λειτουργεί για εσάς, η εκμάθηση ενός νέου σχεδίου μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Πάρτε μια βαθιά ανάσα και επικεντρωθείτε στα θετικά. Έχετε πολύ περισσότερες επιλογές και ευελιξία με το πρόγραμμα PersonalPoints.

Συνέχισε να κάνεις αυτό που έκανες. Παρακολουθήστε και παρατηρήστε τι είναι διαφορετικό. Δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να προσαρμοστεί.

Είμαι ισόβιο μέλος του WW για πάνω από 30 χρόνια. Εγγράφηκα για πρώτη φορά όταν ήταν ένα σχέδιο βασισμένο σε ανταλλαγή τροφίμων, πριν από το Points. Έχω χάσει το ίχνος του πόσες φορές το WW άλλαξε και ενημέρωσε το πρόγραμμά του από τότε. Αν ακολουθήσετε το Πρόγραμμα θα λειτουργήσει. Είμαι ζωντανή απόδειξη.

Είμαι ενθουσιασμένος με τα κίνητρα για υγιεινές συμπεριφορές. Το να παρακολουθώ το νερό, τη δραστηριότητά μου και την κατανάλωση μη αμυλούχων λαχανικών για να κερδίσω επιπλέον πόντους μοιάζει περισσότερο με διασκέδαση παρά με προσπάθεια. Είναι απλώς η αρχή που χρειάζομαι αυτή τη στιγμή.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τους προσωπικούς πόντους WW

Πώς μπορώ να ξανακάνω το κουίζ Προσωπικών Πόντων;
Για να επαναλάβετε το κουίζ, απλώς θα μεταβείτε στο Προφίλ > Ρυθμίσεις > Ρυθμίσεις φαγητού > Πρόγραμμα διατροφής και απαντήστε ξανά στις ερωτήσεις.

Θα έχουμε ακόμα τα 3 χρωματιστά σχέδια που θα ακολουθήσουμε—Μπλε, Μωβ και Πράσινο;
Όχι, το πρόγραμμα MyWW με τα 3 έγχρωμα προγράμματα για να διαλέξετε δεν θα υπάρχει πλέον, θα είναι πλέον γνωστό ως The new WW PersonalPoints™

Υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για όσους πάσχουν από διαβήτη;
Η πρώτη ερώτηση στο κουίζ εξατομίκευσης είναι, “Ζείτε με διαβήτη τύπου 1 ή τύπου 2;” Εάν απαντήσετε ναι, αυτό θα επηρεάσει την προσαρμογή του σχεδίου σας και ποια τρόφιμα θα εμφανίζονται στη λίστα τροφίμων ZeroPoint.

Οι συνταγές και τα φαγητά που πρόσθεσα στην εφαρμογή WW θα μετατραπούν αυτόματα σε PersonalPoints;
Ναί. Έλεγξα τις συνταγές μου σήμερα το πρωί αφού πήρα το κουίζ και ενημερώθηκαν στους νέους PersonalPoints.

Είναι κάποια τρόφιμα εντελώς εκτός ορίων;
Όχι. Στο WW κανένα φαγητό δεν είναι εκτός ορίων. Είναι ένας από τους λόγους που το WW λειτουργεί για μένα. Μόλις λέω στον εαυτό μου ότι δεν μπορώ να φάω, το μόνο που σκέφτομαι. Το τελευταίο μου πείραμα χαμηλών/χωρίς υδατάνθρακες διήρκεσε μία μέρα! Φυσικά ορισμένα φαγητά είναι «πολύ ακριβά», οπότε πρέπει να τα προγραμματίσετε και να τρώτε με μέτρο.

Μετράω θερμίδες στο WW;
Όχι. Η τρέχουσα διατροφική σοφία υποδηλώνει ότι δεν δημιουργούνται όλες οι θερμίδες ίσες. στο WW μετράτε Προσωπικούς Πόντους. Ένα προσωπικό σημείο δεν λαμβάνει υπόψη μόνο τις θερμίδες. Ο αλγόριθμος λαμβάνει επίσης υπόψη τους υδατάνθρακες, τα πρόσθετα σάκχαρα, τις φυτικές ίνες, τις πρωτεΐνες και τα κορεσμένα έναντι των ακόρεστων λιπαρών για τον προσδιορισμό των σημείων του.

Μπορεί ένας vegan ή χορτοφάγος να κάνει WW;
Ναί. Το WW θα λειτουργήσει για άτομα με κάθε είδους διατροφικούς περιορισμούς — vegans, χορτοφάγους, χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά κ.λπ.

Πώς θα επηρεάσουν οι προσωπικοί πόντοι τις συνταγές για την απλή διατροφή;

Επειδή δεν υπάρχουν δύο σχέδια που είναι ίδια και διαφορετικοί άνθρωποι θα έχουν διαφορετικά τρόφιμα μηδενικών πόντων, οι συνταγές δεν θα έχουν πλέον τον ίδιο αριθμό πόντων για όλους. Υπάρχει όμως λύση.

Αντί να παρέχω μια συγκεκριμένη αξία πόντων στις συνταγές μου, θα παράσχω έναν σύνδεσμο για τη συνταγή μου στο πρόγραμμα δημιουργίας συνταγών WW. Εάν είστε συνδεδεμένοι στον ιστότοπο/εφαρμογή WW, θα εμφανιστεί αυτόματα με την τιμή των PersonalPoints σας.

Στη συνέχεια, μπορείτε να αποθηκεύσετε ή να παρακολουθήσετε τη συνταγή στον λογαριασμό σας. Αυτό θα σας επιτρέψει επίσης να επεξεργαστείτε τη συνταγή στον λογαριασμό σας, χωρίς να χρειάζεται να την δημιουργήσετε από την αρχή.

Εδώ είναι ένα παράδειγμα του τι εννοώ:

Για να δείτε τους Προσωπικούς Πόντους του WW για τη συνταγή μου με κοτόπουλο και σάλτσα αργής κουζίνας ή/και να τον παρακολουθήσετε στην εφαρμογή ή τον ιστότοπο του WW, κάντε κλικ εδώ!

Θα συνεχίσω να παρέχω τις διατροφικές πληροφορίες για όσους τις βρίσκουν χρήσιμες.

Θα ενημερώσω τις τρέχουσες συνταγές μου με συνδέσμους δημιουργίας συνταγών WW όσο πιο γρήγορα μπορώ, αλλά με εκατοντάδες συνταγές θα χρειαστεί λίγος χρόνος.

Πείτε μου τη γνώμη σας για τους PersonalPoints. Θα ήθελα πολύ να δω τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας.

Σας ευχαριστώ πολύ για την υποστήριξή σας!

Εάν σας άρεσε αυτή η ανάρτηση σχετικά με το πρόγραμμα προσωπικών πόντων WW, μπορεί επίσης να σας αρέσει:

Μάρθα ΜακΚίνον

Η Martha είναι η ιδρυτής και η κύρια συγγραφέας περιεχομένου του Simple-Nurished-Living.

Μια μεγάλη διάρκεια ζωής στον Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει δεσμευτεί να εξισορροπήσει την αγάπη της για το φαγητό και την επιθυμία της να παραμείνει αδύνατη, ενώ απολαμβάνει τη ζωή και βοηθά τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Είναι η συγγραφέας του Πρόκληση για απώλεια βάρους Smart Start 28 ημερών.

Τεράστια θαυμάστρια του slow cooker και εξομολογημένη εθισμένη στα βιβλία μαγειρικής, όταν δεν πειραματίζεται στην κουζίνα, είναι πιθανό να βρείτε τη Μάρθα στο χαλάκι της γιόγκα.

Περισσότερα για τη Martha McKinnon

Εγγραφείτε στο Λήψη: Κορυφαίες 10 αγαπημένες συνταγές αναγνωστών

Οι 10 πιο δημοφιλείς συνταγές (PDF) στο Simple Nourished Living + Εβδομαδιαία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου υποστήριξης με συμβουλές και εύκολες υγιεινές συνταγές που δεν βρέθηκαν πουθενά αλλού!

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *