Ναρκωτικά που δεν θέλετε να ανακατέψετε με μαριχουάνα

Σε συνεργασία με το The Fresh Toast

Ακολουθεί μια λίστα φαρμάκων και καταστάσεων που επί του παρόντος πιστεύεται ότι έχουν δυσμενείς επιπτώσεις όταν αναμιγνύονται με κάνναβη.

Η μαριχουάνα θεωρείται ένα σχετικά ασφαλές φάρμακο και όσο περνάει ο καιρός οι επαγγελματίες του ιατρικού τομέα βρίσκουν όλο και περισσότερες χρήσεις της ως φάρμακο. Από την παροχή βοήθειας σε άτομα με σκλήρυνση κατά πλάκας έως ένα εγκεκριμένο από τον FDA ιατρικό προϊόν που προέρχεται από κάνναβη για τη θεραπεία της επιληψίας, η κάνναβη βρίσκει τη βάση της και ριζώνει σταθερά στην ιατρική κοινότητα.

Ωστόσο, ακριβώς όπως με σχεδόν κάθε ουσία που βάζουμε στο σώμα μας, υπάρχουν ορισμένα φάρμακα που απλά δεν αναμειγνύονται καλά με τη μαριχουάνα. Επιπλέον, ενώ η μαριχουάνα μπορεί να έχει συχνά επιθυμητά αποτελέσματα, αυτές οι επιδράσεις μπορεί μερικές φορές να είναι τρομακτικές για ορισμένες ιατρικές παθήσεις.

Οι δοκιμές και η έρευνα είναι περιορισμένες, καθώς η μαριχουάνα εξακολουθεί να είναι παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Ωστόσο, εδώ είναι μια λίστα φαρμάκων και καταστάσεων που επί του παρόντος πιστεύεται ότι έχουν δυσμενείς επιπτώσεις όταν αναμιγνύονται με κάνναβη.

Οπιοειδή και Ηρεμιστικά

Τα οπιοειδή και τα ηρεμιστικά έρχονται με τους δικούς τους κινδύνους ακόμη και όταν δεν συνδυάζονται με άλλες ουσίες. Όταν συνδυάζονται με μαριχουάνα, ωστόσο, τα αποτελέσματά τους μπορεί να αυξηθούν και να ενισχυθούν, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο για όσους συνδυάζουν αυτές τις ουσίες.

«Η μεγαλύτερη γνωστή επίδραση της μαριχουάνας είναι με οπιοειδή (για τον πόνο), φάρμακα ύπνου, μυοχαλαρωτικά και αλκοόλ, επειδή όλα επηρεάζουν το κεντρικό νευρικό σύστημα», σύμφωνα με το Salem Health, το οποίο επίσης αναφέρει ότι όταν η μαριχουάνα χρησιμοποιείται με ηρεμιστικά και υπνωτικά μπορεί να έχει εθιστικό αποτέλεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Είναι καλή ιδέα η ανάμειξη κάνναβης και συνταγογραφούμενων φαρμάκων;

Είναι σημαντικό να είστε εκ των προτέρων και ειλικρινείς με τον γιατρό σας εάν σας έχουν συνταγογραφηθεί οπιοειδή ή ηρεμιστικά αλλά θέλετε επίσης να χρησιμοποιήσετε μαριχουάνα για ψυχαγωγικούς ή ιατρικούς σκοπούς. Τουλάχιστον, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει ορισμένα φάρμακα έναντι άλλων ή να προτείνει μια δόση που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την υγεία σας.

φαρμακευτική μαριχουάνα
Φωτογραφία από την Cappi Thompson/Getty Images

Αραιωτικά αίματος

Η μαριχουάνα και τα αραιωτικά του αίματος είναι ένας άλλος δυνητικά επικίνδυνος συνδυασμός. Η μαριχουάνα μπορεί να κάνει τα αραιωτικά του αίματος να λειτουργούν υπερβολικά καλά, κάτι που μπορεί να έχει επικίνδυνες συνέπειες. «Η μαριχουάνα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της αραιωτικής βαρφαρίνης του αίματος στο σώμα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική αιμορραγία», σύμφωνα με το NBC News. Η μαριχουάνα σε συνδυασμό με ορισμένα αραιωτικά του αίματος μπορεί να αραιώσει το αίμα σας σε επικίνδυνα επίπεδα, επομένως είναι επιτακτική ανάγκη να γνωρίζετε εάν τα φάρμακα αραίωσης του αίματος που παίρνετε ενδέχεται να επηρεαστούν ή όχι από τη χρήση μαριχουάνας.

Ακόμα κι αν τα φάρμακα μπορεί να μην προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες όπως υπερβολική αιμορραγία, διαφορετικά μπορεί να αλλάξουν την αποτελεσματικότητα των φαρμάκων. «Η χρήση μαριχουάνας ενώ λαμβάνετε στατίνη ή αραιωτικό αίματος μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν αυτά τα φάρμακα στο σώμα», δήλωσε στο NBC News ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Muthiah Vaduganathan, καρδιολόγος στο Brigham and Women’s Hospital στη Βοστώνη.

Φάρμακα για το άγχος ή την κατάθλιψη (SSRIs και βενζοδιαζεπίνες)

Μια άλλη ομάδα ναρκωτικών που μπορεί να έχει αρνητικές και ακόμη και επικίνδυνες συνέπειες όταν αναμιγνύεται με μαριχουάνα είναι φάρμακα που προορίζονται για τη θεραπεία του άγχους και της κατάθλιψης. Πιο συγκεκριμένα, οι SSRI (όπως το Cipralex ή το Prozac) καθώς και οι βενζοδιαζεπίνες (όπως το Xanax ή το Valium) μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις όταν αναμιγνύονται με μαριχουάνα.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Τι συμβαίνει όταν συνδυάζετε κάνναβη και Adderall;

Ένας λόγος που είναι κακή ιδέα να αναμειγνύουμε αυτά τα ναρκωτικά με μαριχουάνα είναι ότι και τα δύο είδη ναρκωτικών αλλάζουν τη διάθεση. «Η πρόκληση για τα άτομα που έχουν διαταραχή της διάθεσης ή κατάθλιψη είναι ότι κάθε φορά που κάνουν χρήση κάνναβης, λαμβάνουν αλλο ψυχοδραστικό φάρμακο», δήλωσε στο Women’s Health ο Δρ Τίμοθι Μπρέναν, διευθυντής του Ινστιτούτου Εθισμού στο Mount Sinai West και στο Mount Sinai St. Luke’s Hospitals. «Και αυτό μπορεί να κάνει πολύ δύσκολο για έναν ασθενή ή έναν γιατρό να καταλάβει ποιο φάρμακο έχει πραγματικά επίδραση σε τι», συνέχισε ο Brennan.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι η μαριχουάνα μπορεί δυνητικά να αναιρέσει τα θετικά αποτελέσματα που έχουν αυτά τα φάρμακα για τη διάθεση και το άγχος.

συνταγογραφούμενα φάρμακα οπιοειδή
Φωτογραφία από την Christina Victoria Craft μέσω Unsplash

Ταμοξιφαίνη

Ενώ η ιατρική μαριχουάνα συχνά συνταγογραφείται σε καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε θεραπεία, ένα συγκεκριμένο φάρμακο δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνεται με μαριχουάνα. Η ταμοξιφαίνη, η οποία είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού, μπορεί να έχει τα οφέλη της αναιρούμενα όταν συνδυάζεται με μαριχουάνα. «Εάν η κατσαρόλα παρεμβαίνει στην επεξεργασία της ταμοξιφαίνης, θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα ο ασθενής με καρκίνο του μαστού να έχει ελάχιστα έως καθόλου οφέλη από το φάρμακο», δήλωσε στο WebMD ο Philip Lazarus, καθηγητής φαρμακευτικών επιστημών στο Washington State University. Αυτό θα πρέπει να είναι μια απογοητευτική υπενθύμιση να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας σχετικά με τη χρήση κάνναβης όταν παίρνετε οποιοδήποτε είδος σωτήριας ή κρίσιμης φαρμακευτικής αγωγής.

Συνεχείς προκλήσεις με έλλειψη έρευνας

Ενώ τα φάρμακα που παραθέσαμε παραπάνω θα μπορούσαν να είναι επικίνδυνα ή να ενέχουν κινδύνους όταν αναμιγνύονται με μαριχουάνα, χρειάζεται ακόμη να διεξαχθεί περισσότερη έρευνα. Δυστυχώς, παρόλο που (όπως έχουμε αναφέρει) περισσότεροι άνθρωποι καπνίζουν πλέον μαριχουάνα παρά τσιγάρα σε αυτή τη χώρα, έχουν γίνει περιορισμένες δοκιμές για το πώς αλληλεπιδρούν τα φαρμακευτικά προϊόντα με τη μαριχουάνα.

«Έτσι, παρόλο που πολλοί άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιούν μαριχουάνα, οι αυστηροί ομοσπονδιακοί περιορισμοί περιορίζουν την ικανότητα των ερευνητών να μελετούν την κάνναβη καθώς συνήθως μελετώνται τα εγκεκριμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης εάν μπορεί να ληφθεί με ασφάλεια με φάρμακα», σύμφωνα με τις US News. Αυτό είναι ένα ισχυρό επιχείρημα για το γιατί πρέπει να γίνει επαναταξινόμηση της μαριχουάνας. Η απομάκρυνση της μαριχουάνας από τη λίστα φαρμάκων του Προγράμματος Ι θα επέτρεπε σημαντικά περισσότερη έρευνα για την ουσία και θα βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τους τρόπους αλληλεπίδρασης με άλλες ουσίες στο σώμα μας.

Διαβάστε περισσότερα στο Το φρέσκο ​​τοστ

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *