Οδηγός The Law Brothers, Shawn και Shervin Lalezary για την κατανόηση των πληρωμών ασφάλισης αυτοκινήτου για μεμονωμένους οδηγούς και οδηγούς

Η ασφάλιση αυτοκινήτου στην Καλιφόρνια είναι ένα περίπλοκο θηρίο, για να μην αναφέρουμε την πρόσθετη πολυπλοκότητα του ridesharing. Ανεξάρτητα από αυτό, ο καθένας θα πρέπει να έχει κάποια ιδέα για το μέγεθος της κάλυψης που έχει σε περίπτωση ατυχήματος.

Τα άτομα

Η Καλιφόρνια είναι μία από τις πολλές πολιτείες που απαιτούν από τους οδηγούς να έχουν ασφάλιση αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή. Ενώ δέχονται μερικές μορφές ασφαλιστικής κάλυψης, τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης αυτοκινήτων είναι τα πιο κοινά.

Οι ελάχιστες απαιτήσεις ασφάλισης αστικής ευθύνης (ανά Κωδικός Ασφάλισης Καλιφόρνιας §11580.1β) είναι:

 • 15.000 $ για τραυματισμό/θάνατο σε ένα άτομο.
 • $30.000 συνολικά για τραυματισμό/θάνατο σε περισσότερα από ένα άτομα.
 • $5.000 για υλικές ζημιές.

Τι σημαίνει αυτό? Η ασφάλιση ελάχιστης ευθύνης σας αποζημιώνει άλλους όταν ευθύνεστε για ένα ατύχημα. Λαμβάνοντας υπόψη το διογκωμένο κόστος της ιατρικής περίθαλψης και των αυτοκινήτων, 15.000 $ για τραυματισμό και 5.000 $ για ζημιές δεν θα πάνε τόσο μακριά.

Ας υποθέσουμε ότι ένας οδηγός σε χτυπάει, αθροίζει την τετράχρονη Honda σου και σε στέλνει στο νοσοκομείο για τρεις μέρες. Σε αυτήν την περίπτωση, θα σας αφήσουν να σηκώσετε μια σημαντική καρτέλα από την τσέπη σας που θα φέρει την ελάχιστη πολιτική που απαιτείται από το κράτος. Ο Shawn και ο Shervin των The Law Brothers συνιστούν την κάλυψη ανασφάλιστων ή υποασφαλισμένων αυτοκινητιστών για να πληρώσουν τα πρόσθετα έξοδα που δεν καλύπτονται από το συμβόλαιο του υπαίτιο οδηγού.

Η πρόσθετη κάλυψη διασφαλίζει ότι τα θύματα ατυχήματος μπορούν να ανακτήσουν περισσότερα από τα έξοδα που σχετίζονται με το ατύχημα. Όταν επιλέγετε αυτό το είδος πρόσθετου στο συμβόλαιό σας, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε πόση ασφάλεια θα χρειαστείτε. Συζητήστε με τον ασφαλιστικό σας εκπρόσωπο για την αξία του αυτοκινήτου σας, το τρέχον εισόδημά σας και πόσο μεγάλο πλήγμα μπορούν να λάβουν οι αποταμιεύσεις σας σε περίπτωση απώλειας μισθών για να βρείτε ένα ποσό προστασίας που λειτουργεί για εσάς.

Rideshare

Οι πολιτικές και οι δικαστικές διαφορές για τους τραυματίες είναι πολύ πιο περίπλοκες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, εμπλέκονται συνήθως περισσότερες από δύο ασφαλιστικές εταιρείες. Ως πάροχος υπηρεσιών κοινής χρήσης, πρέπει επίσης να γνωρίζετε τα διάφορα στάδια κάλυψης κατά την εργασία.

Για τους οδηγούς που μοιράζονται το αυτοκίνητο, υπάρχουν τέσσερα στάδια ή περίοδοι, 0–3:

 • Περίοδος 0
  • Θεωρείστε στην περίοδο 0 όταν η εφαρμογή Transportation Network Carrier (TNC) είναι απενεργοποιημένη και οδηγείτε.
 • Περίοδος 1
  • Στην περίοδο 1, η εφαρμογή είναι ενεργοποιημένη και περιμένετε να αντιστοιχιστείτε με έναν επιβάτη.
 • Περίοδος 2
  • Είστε καθ’ οδόν για να παραλάβετε τον επιβάτη σας.
 • Περίοδος 3
  • Υπάρχει ένας επιβάτης στο αυτοκίνητό σας. αυτή η περίοδος δεν τελειώνει έως ότου ολοκληρωθεί ο χρόνος διαδρομής στην εφαρμογή σας ή ο επιβάτης εγκαταλείψει το όχημά σας.

Η κατανόηση των διαφορετικών περιόδων είναι σημαντική επειδή συνοδεύονται από διαφορετικά ποσά κάλυψης. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, κατά την περίοδο 0, η TNC σας, όπως η Uber ή η Lyft, δεν παρέχει κάλυψη εκ μέρους σας σε καμία περίπτωση.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου 1, η TNC σας παρέχει μόνο ασφάλιση αστικής ευθύνης. θα καλύπτουν:

 • $50.000 για τραυματισμό/θάνατο σε ένα άτομο.
 • 100.000 $ για τραυματισμό/θάνατο σε περισσότερα από ένα άτομα.
 • $30.000 για υλικές ζημιές.

Εάν ο οδηγός λάβει “επικύρωση μεριδίου μεταφοράς” στην προσωπική πολιτική του, η κάλυψη των 100.000 $ διπλασιάζεται σε 200.000 $. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η TNC σας δεν παρέχει ασφάλιση ανασφάλιστου ή υποασφαλισμένου αυτοκινητιστή κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έτσι, εάν βρεθείτε σε ένα ατύχημα που δεν είναι δικό σας λάθος, κινδυνεύετε να υποστείτε αποζημίωση από οδηγούς με ελάχιστη κάλυψη.

Κατά τις περιόδους 2 και 3, η κάλυψη TNC αλλάζει. Η Uber και η Lyft προσφέρουν στους οδηγούς κάλυψη 1 εκατομμυρίου δολαρίων κύριας εμπορικής ασφάλισης. Παρόλα αυτά, οι οδηγοί πρέπει να υποβάλουν αξιώσεις μέσω της προσωπικής τους εταιρείας πολιτικής πριν υποβάλουν αίτηση στην TNC.

Οι μεγάλες TNC προσφέρουν επίσης στους οδηγούς 1 εκατομμύριο δολάρια κάλυψη ανασφάλιστων και υποασφαλισμένων αυτοκινητιστών κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων. Έτσι, κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων, τα έξοδα καλύπτονται για όλα τα μέρη που εμπλέκονται σε ένα ατύχημα, αλλά υπάρχουν εκπτώσεις.

Επιφυλάξεις

Ακολουθούν μερικές συμβουλές σχετικά με τα ατυχήματα ως οδηγός κοινής χρήσης. Η περίοδος 2 έχει μια γκρίζα περιοχή όταν οι επιβάτες ακυρώνουν βόλτες. Εάν παραλαμβάνετε έναν επιβάτη και πάθει ατύχημα, τότε ο επιβάτης ακυρώνει τη διαδρομή επειδή διαρκεί πολύ. Το TNC σας θα μπορούσε να επιχειρήσει να αποφύγει τις πληρωμές περιόδου 2 ισχυριζόμενος ότι ήσασταν τεχνικά στην περίοδο 1 στο ίδιο χρονικό πλαίσιο με το ατύχημα. Ένας τρόπος για να αποφευχθεί αυτό είναι να τραβήξετε ένα στιγμιότυπο οθόνης της προόδου σας στον πελάτη αμέσως μετά το ατύχημα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια πρόσθετη κάμερα ταμπλό ή λογισμικό εγγραφής στο τηλέφωνό σας ως τρόπο τεκμηρίωσης της δραστηριότητάς σας.

Σε περίπτωση που δεν φταίτε εσείς, θέλετε να τεκμηριώσετε όσα περισσότερα μπορείτε για την κατάσταση, να αναζητήσετε μάρτυρες και να υποβάλετε μια αναφορά στην αστυνομία για να τεκμηριώσετε αποδείξεις. Χωρίς απόδειξη, το TNC σας δεν θα πληρώσει.

Ως οδηγός σε οποιαδήποτε κατάσταση, είναι σημαντικό να έχετε την κάλυψη που χρειάζεστε. Ρίξτε μια σοβαρή ματιά στο ασφαλιστήριό σας και σκεφτείτε αν θα είναι αρκετό στην ατυχή περίπτωση ενός τρομερού ατυχήματος. Ως οδηγός κοινής χρήσης, είναι υψίστης σημασίας να έχετε επαρκή κάλυψη. Εάν πάθεις ένα ατύχημα που δεν είναι δικό σου λάθος πουθενά στην Καλιφόρνια, η The Law Brothers μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των δικαιωμάτων σου και να λάβει δίκαιη αποζημίωση από τους γίγαντες του ασφαλιστικού κλάδου. Η διαβούλευση είναι δωρεάν και οι υπηρεσίες τους δεν κοστίζουν ούτε μια δεκάρα μέχρι να πληρωθείτε. προγραμματίστε μια δωρεάν διαβούλευση σήμερα.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published.