Ολοκληρώθηκε το παιχνίδι: Η εισαγωγή της ομάδας “One-Win Team”, το 2022 Dodgers

Αρχικά, αυτό το δοκίμιο έπρεπε να περιγράψει τα ταξιδιωτικά μου σχέδια για τη μετα-σεζόν του 2022 και πώς θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει εισιτήρια για τους επόμενους γύρους. Το δοκίμιο ολοκληρώθηκε με τα δύο ακόλουθα σημεία: 1) το πρόγραμμά μου δεν ευθυγραμμιζόταν με κανένα παιχνίδι πριν από το World Series, εκτός από το NLDS Game 5 στο Λος Άντζελες, στο οποίο δεν με ενδιέφερε να είμαι, και τα Games 2, 6 και 7 μιας πιθανής παγκόσμιας σειράς. Δεν ήθελα να πάω σε κανένα πιθανό Παιχνίδι 5 του NLDS, γιατί κατά την άποψή μου, αν η σειρά προχωρούσε τόσο μακριά, κάτι πιθανότατα είχε πάει τρομερά στραβά. Στη συνέχεια, έκανα την τολμηρή δήλωση ότι συζητούσα αν θα παρακολουθούσα το παιχνίδι 2 σε premium θέση ή τα παιχνίδια 6 και 7 σε φθηνότερη θέση.

Περιττό να πούμε ότι ολόκληρο το δοκίμιο αποδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου.

Στην πραγματικότητα δεν έβλεπα το παιχνίδι όπως ήμουν με τον άρρωστο πατέρα μου στο τελικό στάδιο.
Wally Skalij / Los Angeles Times μέσω Getty Images


Και αυτό ήταν το σχέδιο. Αλλά όπως όλοι γνωρίζετε μέχρι τώρα, οι Dodgers αποκλείστηκαν με ενοχλητικό τρόπο από το San Diego σε τέσσερα παιχνίδια, με την πρόσθετη ταπείνωση να παρακολουθούν τους πιστούς του San Diego να χαίρονται στο γήπεδο τους. Για να πω την αλήθεια, μετά από ένα βράδυ ενόχλησης, επέστρεψα στα φυσιολογικά μου μόλις επέστρεψα αφού φρόντισα τον πατέρα μου.

Αν θυμάστε από τον οδηγό θαυμαστών μου για το διαβόητο πλέον NLDS εναντίον των Padres, είπα τα εξής:

Περιμένω από τους Dodgers να χάσουν από τους Padres σε αυτή τη σειρά; Ίσως ένα παιχνίδι. Μάλλον όχι δύο. Θα ήμουν αρκετά έκπληκτος αν οι Dodgers έχανε τη σειρά.

Κατά την άποψή μου, υπάρχουν τέσσερις τρόποι με τους οποίους οι Padres κερδίζουν από πολύ πιθανό έως λιγότερο πιθανό:

1.Οι Dodgers απλά δεν χτυπούν και δεν επαναλαμβάνουν τον τρόπο τους περίπου το NLCS 2021 ή τις τελευταίες δύο εβδομάδες της κανονικής περιόδου του 2022. Εάν οι Mookie Betts, Trea Turner, Freddie Freeman, Will Smith, Justin Turner, Max Muncy, Trayce Thompson, Gavin Lux και Cody Bellinger υποθετικά πάνε συλλογικά 4-40 με το RISP ή κάτι σε μια σειρά πέντε παιχνιδιών, τότε η σεζόν των Dodgers είναι πιθανό να γίνει, κάτι που θα τους άνοιγε σε άξια γελοιοποίησης. Το περιμένω; Όχι, αλλά αν οι πρόσφατοι Καρδινάλιοι/Phillies μας έδειξε ότι αν οι κύριες νυχτερίδες δεν χτυπήσουν, πιθανότατα δεν θα σημειωθούν τρεξίματα. Ο πάγκος των Dodgers έχει πολύ μεγαλύτερο βάθος φέτος από την περσινή ομάδα. Εκτός από τον Thompson και αναμφισβήτητα τον Joey Gallo, οι περισσότεροι από τους θαμώνες του Dodger έχουν βρεθεί εδώ στο παρελθόν και θα πρέπει να είναι περισσότερο από έτοιμοι να ασχοληθούν με τις επιχειρήσεις.

Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι ήμουν ελαφρώς μακριά στην πρόβλεψή μου για την ημέρα της κρίσης καθώς οι Dodgers ήταν 5 για 34 (0,147) με δρομείς σε θέση σκοράρισμα στο τέσσερα παιχνίδια, αντί που πρότεινα το 4 για 40 (.100) σε πέντε παιχνίδια. Λοιπόν τώρα τι, μπορείτε να ρωτήσετε;

Προηγουμένως είχα υπερασπιστεί τους Dodgers του 2022 σε διάφορες πτυχές, όπως μπορείτε να δείτε από τα σχετικά δοκίμια.

Καθώς η σεζόν ουσιαστικά έχει τελειώσει, πρέπει τώρα να αλλάξω ρόλους από αμυντικός σε εισαγγελέας. Αναγνωρίζω πλήρως ότι το μπέιζμπολ είναι πολύπλοκο και ότι τα πλέι οφ είναι μια θάλασσα τυχαίας που μπορεί να βυθίσει ακόμη και τα πιο δυνατά πλοία. Και πριν ρωτήσει κανείς, δεν είμαι από εκείνους τους θαυμαστές που έχουν εμμονή με το postseason. Άλλωστε, έχω πάει σε 48 αγώνες κανονικής περιόδου σε δεκαέξι διαφορετικές πόλεις τις τελευταίες δύο σεζόν.

Είχα μια μπάλα παρακολουθώντας τους Dodgers το 2022, από την παγωμένη τελειότητα τον Απρίλιο έως μια πιθανή προεπισκόπηση των πλέι οφ τον Σεπτέμβριο. Οι 111 νίκες της κανονικής περιόδου δεν είναι τίποτα για να κοροϊδεύουμε. Αλλά όπως και το 2019, όλες αυτές οι διασκεδαστικές αναμνήσεις από όλες τις αποχωρήσεις και την καλοκαιρινή κυριαρχία τελείωσαν σε πέντε αγώνες εναντίον των Washington Nationals.

Divisional Series - Washington Nationals v Los Angeles Dodgers - Game Five

Θυμάστε όταν αυτή η στιγμή ήταν το ναδίρ του πρόσφατου μπέιζμπολ των Dodgers;
Φωτογραφία από τον Harry How/Getty Images

Επέλεξα τους Dodgers για να κερδίσουν το World Series σε έξι παιχνίδια πάνω από το Houston Astros, μια πρόβλεψη που φαίνεται αρκετά κωμική τώρα. Με βάση την επιτυχία της κανονικής σεζόν των Dodgers το 2022, πριν από το NLDS, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η ομάδα δεν είχε καμία δικαιολογία για να μην κατακτήσει άλλο ένα σημαία. Υποθέτω ότι θα είχα ενοχληθεί αν η Ατλάντα είχε καταφέρει να νικήσει τους Dodgers στο NLCS, αλλά μερικές φορές η πιο καυτή ομάδα κερδίζει και μερικές φορές η καλύτερη ομάδα κερδίζει τον εαυτό της.

Για μένα, το εφιαλτικό σενάριο αυτών των πλέι οφ ήταν οι Padres να σαρώνουν τους Dodgers και μετά είτε να κερδίσουν είτε να επιτρέψουν στο Χιούστον να κερδίσει άλλον έναν τίτλο σε κάποια στριμμένη επανεκκίνηση του Angels-Giants World Series πριν από είκοσι χρόνια. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα σε αυτό το σενάριο θα προκαλούσε ναυτία. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να χαρακτηριστεί η πρόσφατη αποτυχία των Dodgers σε αυτά τα πλέι οφ ως κάτι άλλο από μια οργανωτική αποτυχία σε επίπεδο γενιάς.

Μέσα στους επόμενους μήνες, θα εξετάσουμε το μοντέλο των Dodgers. Πώς τέσσερις παίκτες δεν μπόρεσαν να αναπαραγάγουν έναν μόνο outfielder; γιατί ο Cody Bellinger είναι πιθανό να βγει στην πόρτα; μεταξύ άλλων θεμάτων.

Για να είμαστε σαφείς, αυτή η σειρά δεν αποτελεί δικαιολογία για να αποδιοπομπαίος τράγος ό,τι συνέβη. Για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς, ακόμη και με τον παρακάτω κύλινδρο hype, ακόμη και με όλες τις προσδοκίες, και με κάθε δυνατό πλεονέκτημα μετά τη σεζόν και μια σχετική έλλειψη τραυματισμών, οι Dodgers του 2022 κατάφεραν να κερδίσουν μόνο ένα παιχνίδι για τον εκφωνητή που έφυγε. Βιν Σκάλλυ.

Ως εκ τούτου, προχωρώντας στη συζήτηση αυτών των Dodgers, ο μόνος σωστός τρόπος για να αναφερθούμε σε αυτήν την τρέχουσα ενσάρκωση αυτής της ομάδας είναι να τους αποκαλέσουμε με το τι έκαναν στην πραγματικότητα σε αυτά τα πλέι οφ. Ως εκ τούτου, είναι The One-Win Team.

Ενώ κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι είναι άδικο να τους αποκαλούν έτσι, αλλά μόλις γίναμε μάρτυρες της πιο κυρίαρχης ομάδας των Dodgers στην πρόσφατη μνήμη, αλλά… ή μήπως; Την επόμενη φορά: επισκεπτόμαστε ξανά ένα άρθρο του Fangraphs σχετικά με την ασυνήθιστη επιθετική στρατηγική της Ομάδας One-Win και πώς ήταν αποτελεσματική…μέχρι να μην ήταν.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *