Ο αφοσιωμένος πελάτης Patek Philippe Zach Lu κερδίζει μεγάλα κέρδη με το Tiffany Nautilus 5711 της Patek

Συλλέκτης ρολογιών Νέας Υόρκης. Ο Zach Lu, γνωστός και ως @zachattack__25 στους 82,9 χιλιάδες οπαδούς του στο Instagram, είναι ένας αφοσιωμένος πελάτης της Patek για 17 χρόνια. «Είμαι στα 30 μου», είπε, «και μαζεύω από τα 15 μου». Οι πρώτες του αποκτήσεις ρολογιών στη Γενεύη τον έβαλαν στον παγκόσμιο χάρτη ρολογιών της Γενεύης. Ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Patek, Philippe Stern, κίνησε το βλέμμα του Zach για καλά κομμάτια και εντυπωσιάστηκε από το πόσο αποφασιστικά ο Zach είχε προσπαθήσει να σφυρηλατήσει τις συνδέσεις του Patek. Ζήτησε από την μπουτίκ της Γενεύης να ξεκινήσει το χρόνο σε μια άμεση σχέση με τον Lu. Και ξαφνικά, ο Zach Lu περιόδευε τα εσωτερικά γρανάζια του Patek και καθόταν για μεσημεριανό γεύμα με κανέναν άλλον από τον Phillipe Stern. Θυμάται με νοσταλγία: «Το πρώτο μεσημεριανό γεύμα άλλαξε την άποψή μου για όλα τα ωρολογικά πράγματα. Έγινα αφοσιωμένος πελάτης της Patek. Άρχισα να παρακολουθώ αδιάκοπα το ετήσιο συλλεκτικό δείπνο Patek και τις δημοπρασίες Patek.”

Παρά την προσωπική σχέση που έχει με τον Patek και τον πλέον Διευθύνοντα Σύμβουλο Thierry Stern, ο Zach ήξερε ότι το να πάρει το νέο Tiffany Nautilus 5711 του Patek στον καρπό του θα ήταν ένα ηράκλειο κατόρθωμα – στην πραγματικότητα ο Stern απέρριψε το αίτημά του για κατανομή όταν ο Zach έχασε για πρώτη φορά το παράδειγμα δημοπρασίας. Οι περισσότεροι συλλέκτες ρολογιών ήταν έξαλλοι για το νέο κομμάτι, και με καλό λόγο. Όταν ο Patek Philippe αποφάσισε να δώσει το επώνυμο ατσάλινο αθλητικό ρολόι του, το Ref. Ο αριθμός 5711, ένας τελευταίος «γύρος νίκης» πριν τον εγκαταλείψουν από την αγορά, κυκλοφόρησαν το ιερό δισκοπότηρο του Ναυτίλου. Το μοντέλο μπορεί να υπερηφανεύεται για εντυπωσιακούς δείκτες μαύρου χρυσού που τοποθετούνται δραματικά σε σχέση με το ζωντανό μπλε Tiffany. Η αξία της ξεχωριστής φυσικής συμπεριφοράς αυτού του ρολογιού ενισχύεται από ένα από αυτά τα σπάνια πολυπόθητα συνυπογεγραμμένα καντράν. Τόσο η Patek Philippe όσο και η Tiffany & Co, έχουν την υπογραφή τους στο μπροστινό μέρος, και μια πίσω επιγραφή από κρύσταλλο ζαφείρι γιορτάζει την «170η επέτειο» της συνεργασίας της Patek και της Tiffany. Όπως εξήγησε ο Zach Lu, το ρολόι είναι μια συγχώνευση ωρολογικών ιστοριών, μια αποκλειστική «trifecta της πολυτέλειας», με την ένωση Tiffany, Patek και LVMH.

Το πρώτο δείγμα 170 μοντέλων του κύκνειου άσμα Nautilus έγινε μια συγκλονιστική προσθήκη της τελευταίας στιγμής στη δημοπρασία της 11ης Δεκεμβρίου 2021 στο Phillips Auction House στην Park Avenue. Αν και ο αδάμαστος συλλέκτης μας, ο Zach Lu, συνήθως προτιμά να δηλώνει την ανωνυμία του μέσω τηλεφωνικής προσφοράς, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτή τη σημαντική ευκαιρία για να αποφύγει την αφάνεια του. Βάζει [himself] εκεί έξω», παρακολούθησε φυσικά τη δημοπρασία – και κατέγραψε το γεγονός μέσω μιας ανάρτησης στο Instagram στις 16 Δεκεμβρίου – μια απόφαση που θα αποδεικνυόταν ειλικρινής. Το πρωί της δημοπρασίας, ο Ζακ παρακοιμήθηκε. Σηκώθηκε από το κρεβάτι στις 9.40 π.μ. και έφτασε στην εκδήλωση–προγραμματισμένη για τις 10πμ-δευτερόλεπτα πριν από την έναρξη της προσφοράς. Ως αποτέλεσμα, στάθηκε κοντά στους ειδικούς που διαχειρίζονταν τους τηλεφωνικούς πλειοδότες, φώναξε διαδοχικά υψηλότερες προσφορές και έκανε τον εαυτό του να μην χάνεται.

Ο πόλεμος προσφορών εντάθηκε γρήγορα και ο Zach Lu, που είχε σκοπό να φτάσει τα 3-4 εκατομμύρια δολάρια, βρέθηκε να ζητά 5,1 εκατομμύρια δολάρια. Όταν οι προσφορές συνέχισαν να αυξάνονται σε προσαυξήσεις 50.000 $, έφυγε απρόθυμα από τον αγωνιστικό χώρο και το Tiffany Nautilus πουλήθηκε σε έναν ανώνυμο πλειοδότη στη Νέα Υόρκη με 6,5 εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτό το σημείο, ο Zach βγήκε από το δωμάτιο και απροσδόκητα έπεσε στο προσωπικό από το High Management στο Tiffany. Η συνάντησή τους ήταν σύντομη – απλώς χαιρέτισαν ο ένας τον άλλον, η Ανώτατη Διοίκηση ευχαρίστησε τον Ζακ για την υποστήριξή του και ακολούθησαν χωριστούς δρόμους – αλλά θα αποδεικνυόταν καθοριστικός για τον θρίαμβο του Ζακ.

Έξι εβδομάδες αργότερα, η Διοίκηση της Tiffany έστειλε απροσδόκητα email στον Zach και κανόνισε μια συνάντηση στα διάσημα κεντρικά γραφεία της 5ης Λεωφόρου της Tiffany. Ο ανώνυμος νικητής δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη συναλλαγή και το ρολόι έπρεπε να συνεργαστεί με έναν νέο αγοραστή. Η διοίκηση θυμήθηκε τον νεαρό συλλέκτη και μαζί με τον Stern πρόσφερε το Nautilus 5711 στον Zach Lu. Έδωσαν στον Ζακ το Σαββατοκύριακο να αποφασίσει. Μια ώρα αργότερα, έλαβαν ένα μήνυμα. Ναί. Ο Ζακ Λου ήθελε το ρολόι.

Στις 28 Ιανουαρίου 2022, ο Zach Lu ανέλαβε την ιδιοκτησία του Patek Phillip Nautilus’ Ref. 5711/1A-018 με την υπογεγραμμένη Tiffany & Co. στην αρχική τιμή πώλησης. Σημείωσε την περίσταση με ένα βίντεο στο Instagram που παρουσίαζε τον Paul Boutros, Senior Vice President για τα ρολόγια Phillips, να ξετυλίγει ευλαβικά ένα μπλε κουτί Tiffany και να παραδίδει το διάσημο ρολόι στον Zach Lu.

Ο Zach Lu κατατάσσει την απόκτησή του Tiffany Nautilus 5711 στις «πιο συναρπαστικές στιγμές» στο ταξίδι του συλλέκτη του και η αίσθηση υπερηφάνειάς του είναι απτή. Ο καρπός του, στολισμένος με το ευδιάκριτο καντράν, έχει στιγματίσει το feed του αρκετές φορές από τότε. Οι πόρτες υψηλής κατάστασης που άνοιξαν για αυτόν είναι ένα πρόσθετο προνόμιο. Σύμφωνα με το Instagram του, ο Zach έχει παρευρεθεί σε πρόσφατες εκδηλώσεις Tiffany & Co και έχει συναντήσει βασικούς παίκτες όπως η Πρόεδρος Patek των ΗΠΑ Lisa Jones. «Ελπίζω ότι αυτό σηματοδοτεί μια μακροχρόνια ικανοποιητική σχέση με όλους αυτούς», είπε. Και εκτιμώντας ξανά το ρολόι του, προσθέτει: «Δεν ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω».

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *