Ο Paul Stamets μιλά για την κανονικοποίηση της ψιλοκυβίνης

Όταν καθίσαμε με τον Paul Stamets στο Μαϊάμι, ο νονός της υπεράσπισης της ψιλοκυβίνης μας έδωσε την άποψή του για την αυξανόμενη εξομάλυνση των μανιταριών στα οποία έχει αφιερώσει τη ζωή του.

Η συζήτηση έλαβε χώρα το απόγευμα πριν ο Stamets κερδίσει το βραβείο Pioneer της Microdose στο μεγάλο συνέδριο του Μαϊάμι, Wonderland. Το συνέδριο ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση ψυχεδελικών-meets-pharma μέχρι σήμερα και ο Stamets ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του σόου.

Ξεκίνησε τη συνομιλία μας σημειώνοντας ότι έχουμε μπει σε μια νέα πολιτιστική επανάσταση.

«Μια επανάσταση που βασίζεται στο γεγονός ότι η ψιλοκυβίνη είναι φάρμακο για τις μάζες», είπε ο Stamets LA Weekly. «Πολλαπλές μετα-μελέτες έχουν κυκλοφορήσει και όλο και περισσότερες κλινικές μελέτες δείχνουν ότι μια εμπειρία με ψιλοκυβίνη σχετίζεται με μείωση της βίας. Είναι το μόνο ψυχεδελικό που σχετίζεται με μείωση της διαταραχής χρήσης οπιοειδών».

Η έρευνα γίνεται αρκετά άγρια ​​και είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τον ενθουσιασμό του Stamets μετά από τις δεκαετίες που έβαλε. Μελέτη ψιλοκυβίνης John Hopkins 2020 από 24 άτομα με ιστορικό κατάθλιψης διαπιστώθηκε ότι το 67% της ομάδας εμφάνισε περισσότερο από 50% μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης κατά την παρακολούθηση μιας εβδομάδας και ο αριθμός αυξήθηκε στο 71% μετά από ένα μήνα. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι ένα μήνα μετά τη θεραπεία, το 54% της ομάδας θεωρήθηκε σε ύφεση από την κατάθλιψή τους και δεν ήταν πλέον κατάλληλο για αυτή τη διάγνωση.

Οι σταμέτες θα διέτρεχαν επιδέξια μέσα από άλλες διάφορες ιατρικές και κοινωνικές καταστάσεις που έχει βρεθεί ότι έχουν θετικά αποτελέσματα από την ψιλοκυβίνη. Πρόσφερε μια γρήγορη ενθυλάκωση στο τέλος λέγοντας: «Η ψιλοκυβίνη κάνει πιο ωραίους, πιο υγιείς ανθρώπους».

Ένα από τα πράγματα για τα οποία ο Stamets ενθουσιάστηκε περισσότερο ήταν οι δυνατότητες μικροδοσολογίας για ηλικιωμένους. Υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις για τη θετική επίδραση της ψιλοκυβίνης στην υγεία του εγκεφάλου. Πέρυσι, Έρευνα από το Yale βρήκε αύξηση 10% στον αριθμό των νευρωνικών συνδέσεων μετά τη χορήγηση δόσης σε ποντίκια.

«Δεν είδαμε μόνο μια αύξηση 10% στον αριθμό των νευρωνικών συνδέσεων, αλλά επίσης ήταν κατά μέσο όρο περίπου 10% μεγαλύτερες, επομένως οι συνδέσεις ήταν επίσης ισχυρότερες», σημείωσε τότε ο Alex Kwan, αναπληρωτής καθηγητής ψυχιατρικής και νευροεπιστήμης. . Ο Kwan ήταν ο ανώτερος συγγραφέας της εργασίας.

Υπάρχουν προφανώς κάποιες αρκετά βαριές επιπτώσεις σε κλίμακα σε μια εποχή όπου κατανοούμε καλύτερα τον νευροεκφυλισμό.

«Σκεφτείτε τους μεγαλύτερους μας. Αν μπορούσαν να είναι στην κορυφή του παιχνιδιού τους γνωστικά στο τέλος της ζωής τους, η γνώση που μπορούν να μεταδώσουν στην επόμενη γενιά είναι τεράστια», είπε ο Stamets. «Χάνουμε το σώμα μας και η γνώση διαβρώνεται. Όχι μόνο από ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, όπως το Πάρκινσον, το Αλτσχάιμερ και η άνοια, όχι μόνο από ατυχήματα όπως τραυματική εγκεφαλική βλάβη και διάσειση, τώρα έχουμε νευροτοξικούς ιούς και μοιάζει με επαναλαμβανόμενη έκθεση στον κοροναϊό συρρικνώνει τον εγκέφαλό σας.

Ο Stamets υποστηρίζει ότι όλα αυτά αντιμετωπίζονται από την ψιλοκυβίνη.

«Όλες αυτές οι νευροπάθειες, η ψιλοκυβίνη τις αντιμετωπίζει. Αυτό λοιπόν είναι πραγματικά ένα φάρμακο για τις μάζες. Ποιος κυβερνητικός αξιωματούχος δεν θέλει να μειώσει την εγκληματικότητα; Ποια θέση δεν θέλει να μειώσει την άνοια;» ρώτησε ο Σταμετς.

Αυτό οδήγησε στην επόμενη ερώτησή μας. Ο Stamets ασχολείται εδώ και πολύ καιρό. Πώς είναι να αντιμετωπίζεις τους πολιτικούς του σήμερα σε σύγκριση με τον πολυετή ακτιβισμό του μέσα στην καρδιά του πολέμου κατά των ναρκωτικών;

«Πριν αποδειχθεί αδιέξοδο: «Μείνε μακριά. Δεν θέλω να το ακούσω», είπε ο Στάμετς, υποδυόμενος τους πολιτικούς του παρελθόντος. «Τώρα είναι σαν να σβήνει μια λάμπα. Επειδή υπάρχει τόση έρευνα από έγκριτα κλινικά ιδρύματα όπως το Harvard, το Stanford, το Columbia και το Imperial College. Είναι εκπληκτικό.”

Ο Stamets είπε ότι ο συνδυασμός αυτών των παραγόντων μας έχει βάλει σε ένα άλλο πολιτιστικό σημείο καμπής που θυμίζει την Πολιτιστική Επανάσταση της δεκαετίας του 1960 και την ξαφνική διαθεσιμότητα νέων ισχυρών ψυχεδελικών φαρμάκων.

«Ήμασταν παιδιά στην παιδική χαρά που κάναμε ισχυρά ναρκωτικά, ψυχοδραστικές ουσίες, χωρίς τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που τελετουργούσαν τόσοι πολλοί αυτόχθονες πολιτισμοί», είπε ο Stamets.

Ονόμασε τις ίδιες τις τελετουργίες πολύ πρακτικές στη μεγιστοποίηση του οφέλους και στην ελαχιστοποίηση της βλάβης. Νιώθει ότι ο συνδυασμός των ψυχεδελικών ιατρικών αρχών των τελευταίων χιλιάδων ετών με αυτή τη στιγμή στην ιατρική είναι όπου θα δούμε πολλά οφέλη.

«Τώρα επωφελούμαστε και αυτή η έννοια της διόφθαλμης όρασης, η οποία είναι πραγματικά σημαντική. Είναι μια ιδέα που προέρχεται από αυτόχθονες», είπε ο Stamets, εξηγώντας ότι είναι όταν χρησιμοποιείτε το ένα μάτι για την εγχώρια γνώση και ένα για τη σύγχρονη γνώση.

Η συζήτηση για το πού συναντά τους ιθαγενείς η φαρμακευτική ήταν δημοφιλής στο Μαϊάμι. Ρωτήσαμε τον Stamets σχετικά με την ισότητα σε ό,τι πρόκειται για φυλές και λαούς που μοιράζονται τις γνώσεις τους. Ειδικά δεδομένου ότι πολλά από τα τραύματα που αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να θεραπεύσουν είναι άμεσο αποτέλεσμα του αποικισμού.

«Χρειαζόμαστε συμφιλίωση. Υπάρχει τραύμα πολλών γενεών και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό», είπε ο Stamets. «Αντί να διαβάζουμε τις παρατηρήσεις, ας φτιάξουμε έναν κύκλο γύρω από την κατασκευή γεφυρών. Είμαστε όλοι μια κοινότητα σε αυτόν τον πλανήτη. Αποτελούμαστε από διαφορετικές υποκοινότητες».

Τόνισε ότι έχουμε κοινή υγεία μας και των απογόνων μας.

«Νομίζω ότι η ιδέα των επτά γενεών χτυπάει πραγματικά την ψυχεδελική κοινότητα. Έχουμε μια ευθύνη πέρα ​​από τον αυτοεμπλουτισμό μας. Έχουμε την ευθύνη να αφήσουμε αυτόν τον πλανήτη σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι κληρονομήσαμε. Και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε από αυτή την άποψη», είπε ο Stamets.

Η συζήτηση επέστρεψε στη δύναμη των δυνατοτήτων και της ελπίδας που οδήγησαν σε αυτή τη στιγμή. Ο Stamets σημείωσε ότι ήταν και πραγματιστής και ιδεαλιστής, αλλά είχε την τύχη να είναι πρώτα ιδεαλιστής.

«Πρέπει να έχουμε κάτι οικονομικά βιώσιμο και οικολογικά ορθολογικό», είπε ο Stamets. «Όταν λέω οικολογικά ορθολογικά, δεν αναφέρομαι μόνο στην οικολογία του περιβάλλοντος, αλλά και στην οικολογία της συνείδησής σας. Και θα έχουμε ένα παραδοτέο από αυτά τα φάρμακα για να ωφεληθούν οι απλοί άνθρωποι και να επιβιώσουν σε ένα καπιταλιστικό σύστημα. Νομίζω ότι, θεμελιωδώς, η νομολογία των δικαιωμάτων μας πρέπει να περιλαμβάνει την ελευθερία της συνείδησης».

Ο Stamets θα συνέχιζε να μιλάει σε μερικά από τα μεγαλύτερα οδοφράγματα στο κίνημα προς αυτή την ελευθερία της συνείδησης. Το μεγαλύτερο ήταν οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή με τους πολιτικούς τους. Σημείωσε ότι από τη στιγμή που υπάρχουν επί του παρόντος 21 πολιτείες που διερευνούν ψυχεδελικά ιατρικά νομοσχέδια και αποποινικοποίηση ή πρωτοβουλίες ψηφοδελτίων, οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν περισσότερο από ποτέ.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *