Περισσότερα Demi: Το νέο άλμπουμ της Demi Lovato είναι punky θεραπεία

Περισσότερα Demi: Όπως συμβαίνει συχνά με τους καλλιτέχνες της δημοφιλούς μουσικής, όλοι νομίζουν ότι γνωρίζουν την Demi Lovato. Οι αμέτρητες ίντσες της στήλης έχουν αφιερωθεί στις αντωνυμίες τους, την κατάθλιψή τους, τη ζωή τους στο ραντεβού, έχουν ως αποτέλεσμα το κοινό να αισθάνεται πραγματικά ότι γνωρίζει τον Λοβάτο από μέσα τους. Γνωρίζουν τα κίνητρά τους, κάθε συναίσθημά τους και νιώθουν ότι μπορούν να τα κρίνουν με βάση τα συμπεράσματα που έχουν βγάλει.

Παρεμπιπτόντως, ο Lovato αποφάσισε ότι είναι ευχαριστημένοι με το «αυτοί/αυτοί» ή «αυτή/αυτή», έχοντας προηγουμένως επιλέξει το πρώτο. Αυτό απασχόλησε και μπέρδεψε τους ανθρώπους με, προφανώς, να μην ανησυχούν και να μπερδεύονται πολλά στη ζωή τους. Για λόγους συνέπειας, θα αναφερθούμε στο “αυτοί/αυτοί” σε αυτό το άρθρο. Ειλικρινά όμως, η Lovato έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιεί όποιες αντωνυμίες θέλει. Οι αντίθετες φωνές να είναι καταραμένες.

Η ειρωνεία είναι ότι αν ο κόσμος θέλει πραγματικά να μάθει τι σκέφτεται ο Lovato, ποια είναι τα κίνητρά του αυτή τη στιγμή, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ακούσουν το νέο άλμπουμ. ΙΕΡΑ FVCK. Ο δίσκος είναι ουσιαστικά ένα ημερολόγιο των δύο ετών από τότε που ηχογράφησαν το προηγούμενο άλμπουμ, Dancing with the Devil… η τέχνη του να ξεκινάς από την αρχή. Όπως λένε οι προφητείες, αυτός ο τίτλος ήταν λίγο θλιβερός επειδή ο Lovato έχει εισέλθει σε ένα εντελώς νέο στάδιο της καριέρας τους.

«Είναι σίγουρα ένα statement άλμπουμ», λέει ο Lovato ΙΕΡΑ FVCK. «Σίγουρα δείχνω στον κόσμο ποιος είμαι. Έπρεπε να κάνω πολλή ανάπτυξη για να φτάσω εδώ. Είναι απλά ζωή. Η μουσική που δημιουργήθηκε, έχει να κάνει απλώς με το να γερνάω, τις εμπειρίες ζωής – όλα με οδήγησαν στο σημείο που βρίσκομαι σήμερα, και αυτό σημαίνει και καλλιτεχνικά».

Προφανώς οι δαίμονες που διώχνουν εδώ, το συναίσθημα που εκφράζουν με ολόψυχο πάθος, οδήγησε τον Λοβάτο σε τρελά νερά. Έχουν γίνει πολλά για την αλλαγή των ειδών του καλλιτέχνη, και η προσθήκη του ηχητικού τραγανού και του επιπλέον άκρου είναι σίγουρα αξιοσημείωτη. Καλώς ήρθες ακόμη. Αλλά δεν είναι επίσης τόσο έντονο, τόσο ανόργανο, όσο κάποιοι το προτείνουν να είναι. Η Lovato είναι σίγουρα στην ευχάριστη θέση να αγκαλιάσει την πανκ ετικέτα.

«Δεν με πειράζει καθόλου αυτό, νομίζω ότι είναι ναρκωτικό», λένε. «Γαμώ ναι, θα το πάρω. Αλλά για μένα, όσο ο κόσμος απολαμβάνει τη μουσική, αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία. Έφτιαξα τη μουσική γιατί μου άρεσε. Το έβγαλα γιατί ήθελα να το μοιραστεί και ο κόσμος. Ήθελα να το μοιραστώ με τον κόσμο. Υποθέτω ότι το μόνο που έχει σημασία είναι ότι απόλαυσα τη μουσική, αλλά είμαι τόσο χαρούμενος που θα μπορέσουν και άλλοι άνθρωποι».

Εδώ είναι το πράγμα – κάθε φορά που ένας ποπ καλλιτέχνης αποφασίζει να βουτήξει τα δάχτυλα των ποδιών του σε πιο σκληρά, βαρύτερα νερά πειραματιζόμενος με το punk, ή το metal ή το rock ‘n’ roll γενικά, αντιμετωπίζεται με μια βαριοπούλα δυσπιστίας. Η ακεραιότητά τους αμφισβητείται γιατί, «πώς μπορεί κάποιος που έκανε ότι μουσική τώρα θέλουν να κάνουν Αυτό ΜΟΥΣΙΚΗ?”

Αλλά εδώ είναι κάτι άλλο, και αυτό προέρχεται από κάποιον που έχει εμπλακεί στις σκηνές του punk και του metal για δεκαετίες – οι λάτρεις αυτών των ειδών μπορεί να είναι οι πιο γουρουνοφάγοι, θυρωροί σνομπ. Στην περίπτωση του πανκ, αυτή η νοοτροπία δεν έχει κανένα νόημα. Εξ ορισμού, το πανκ είναι να κάνεις ό,τι θέλεις να κάνεις και να μη δίνεις την παραμικρή σκατά σε αυτό που πιστεύει κανείς. Η επιβολή κανόνων σχετικά με τα μουσικά στυλ, τη μόδα ή οτιδήποτε άλλο είναι ουσιαστικά αντίθετη με όλα όσα αντιπροσωπεύει το πανκ.

Θα υπάρξουν λοιπόν υποψίες ότι ο Lovato χρησιμοποιεί το punk –τόσο μουσικά όσο και αισθητικά- για λόγους που δεν περνούν τα προαναφερθέντα τεστ των gatekeepers. Γαμήστε τα.

«Κατά κάποιο τρόπο νιώθω ότι δεν είναι καινούργιο», λέει ο Lovato. «Νιώθω ότι επιστρέφει στις ρίζες μου. Αλλά ταυτόχρονα, είναι πιο δύσκολο από αυτό που έπαιζα και τραγουδούσα. Οπότε είναι σίγουρα νέο κατά κάποιο τρόπο, αλλά είναι και νοσταλγικό για μένα. Μεγάλωσα με τη σκηνή των emo, και έτσι άκουσα πολλά από αυτά, άκουσα πιο σκληρή μουσική, και μετά άρχισα να γράφω και να ηχογραφώ μουσική όταν ήμουν 15 ετών, έτσι έπεσα στα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν όλα από αυτό ανατιναζόταν. Και έτσι είναι σίγουρα ένα μέρος αυτού που είμαι καλλιτεχνικά».

Αν ο Λοβάτο ήταν χρησιμοποιώντας το πανκ για τους δικούς τους εμπορικούς λόγους και λόγους καριέρας, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι ακολουθούσαν μόνο τα χνάρια μεγάλων καπιταλιστών προβοκάτορα όπως ο Malcolm McLaren, η Vivienne Westwood και ακόμη και ο Andy Warhol. Όπως συμβαίνει, δεν υπάρχει τίποτα ΙΕΡΑ FVCK αυτό σημαίνει ότι δεν το εννοούν. Συμμετείχαν στη συγγραφή όλων των τραγουδιών και τα συναισθήματα είναι δικά τους. Το πρόσφατο single “Substance”, για παράδειγμα, αντιμετωπίζει την ίδια την αυθεντικότητα για την οποία μιλάμε.

«Σίγουρα πρόκειται να υπενθυμίσουμε στους ανθρώπους την ανθρώπινη σύνδεση και τη σημασία που επιφυλάσσει η ζωή για εμάς», λέει ο Lovato.

Το άλμπουμ, λέει ο Lovato, εξυπηρετεί τον σκοπό που σκόπευαν να κάνουν – τους επιτρέπει να απελευθερώσουν τους δαίμονες που τους οδήγησαν να υποφέρουν τόσο τρομερά στο παρελθόν. Κατάθλιψη, εθισμός, διατροφικές διαταραχές – αν αυτό ήταν το άλμπουμ που έπρεπε να κάνουν για να τους βοηθήσουν στις δύσκολες στιγμές, τότε χαιρόμαστε που βρήκαν αυτόν τον δρόμο.

«Αισθάνομαι ότι, ακόμα και με το «Happy Ending», περνούσα μια πολύ δύσκολη στιγμή όταν το έγραψα», λέει ο Lovato. «Περνούσα κατάθλιψη και έχανα την ελπίδα μου. Αυτό μου έβγαλε πολύ αυτό το συναίσθημα, αυτή την απελπισία. Το έβγαλε, και ήταν πολύ καθαρτικό και θεραπευτικό για μένα. Άρχισα να γυρίζω σελίδα λίγο μετά, νομίζω επειδή είχα αρχίσει να φτιάχνω μουσική που ήταν τόσο ευάλωτη και πιστή στο σημείο που βρισκόμουν εκείνη τη στιγμή. Και μετά είχα αυτό το τραγούδι να ακούσω ξανά και ξανά, να το βγάλω και να κλάψω αν χρειαζόταν».

Ποιος θα τους το αρνιόταν; Έχουμε χάσει πάρα πολλούς μουσικούς λόγω της κοινωνικής επιθυμίας να βουρτσίσουμε τους αγώνες με την ψυχική υγεία κάτω από το χαλί. Θα νομίζατε ότι θα ξέραμε καλύτερα μέχρι τώρα.

«Είναι σίγουρα προκλητικό», λέει ο Lovato. «Αλλά θα έλεγα ότι κάποιος στη θέση μου δεν είναι πιο ιδιαίτερος από κάποιον που αντιμετωπίζει κατάθλιψη που δεν είναι στη θέση μου. Ξέρω σίγουρα πώς είναι να το αντιμετωπίζεις. Τώρα, η αντιμετώπιση της κατάθλιψης στο επίκεντρο είναι πρόκληση γιατί μερικές φορές οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι, μόνο και μόνο επειδή έχετε πολλά πράγματα, πολλούς οπαδούς ή οτιδήποτε άλλο, δεν αισθάνεστε πράγματα. Είμαι ενσυναίσθηση – νιώθω τα παντα. Νιώθω τα συναισθήματα των άλλων. Μαζεύω ενέργεια. Οπότε σίγουρα είμαι πολύ ευαίσθητος και πρέπει να προσέχω. Πρέπει να προφυλαχθώ από ανθρώπους που θα πουν, “Τα έχει όλα, γιατί είναι στενοχωρημένη;” Δεν το κοιτάζω, δεν το διαβάζω».

Αυτό είναι έξυπνο, αν και όχι πάντα εύκολο στην εποχή του Διαδικτύου. Η Lovato, ευτυχώς, φαίνεται να έχει βρει λίγη γαλήνη, χάρη σε ένα άλμπουμ που είναι τραγανό, γεμάτο με υπέροχες μελωδίες και με το οποίο πολλοί από τους θαυμαστές τους θα μπορούν να σχετιστούν. Είναι πιθανό οι θαυμαστές του Crass, the Exploited ή Black Flag να το λατρέψουν; Πιθανώς όχι. Αλλά οι άνθρωποι που αγαπούν τη μουσική των Paramore, Avril Lavigne, Bowling for Soup και ακόμη και Green Day θα μπορούσαν πολύ καλά. Απλώς ανοίξτε αυτά τα μυαλά.

Ο Lovato πρόκειται να πάει σε περιοδεία, έχοντας πρόσφατα ζεσταθεί με ραντεβού στο Ιλινόις και την Αϊόβα. Σύμφωνα με τον τραγουδιστή, οι συναυλίες ήταν υπέροχες.

«Η μπάντα μου είναι τόσο άρρωστη», λένε. «Είναι τόσο ταλαντούχοι και είμαι τόσο ευγνώμων που περιοδεύω μαζί τους. Οι παραστάσεις ήταν πραγματικά διασκεδαστικές. Ήταν πολύ ωραίο να επιστρέψω στη σκηνή – ήμουν πολύ νευρικός, αλλά είναι επειδή με νοιάζει. Ήθελα πολύ να κάνω μια υπέροχη παράσταση. Είμαι τόσο χαρούμενος που τα κατάφερα.”

Αυτό το συγκρότημα περιλαμβάνει τη σούπερ σταρ κιθαρίστα Nita Strauss, η οποία ενώθηκε με τον Lovato απευθείας από το συγκρότημα του Alice Cooper.

«Είναι τόσο γαμημένη ροκ σταρ», λέει ο Lovato. «Είναι απλά τόσο κουλ αλλά τόσο ταλαντούχα, και έτσι είναι πραγματικά εκπληκτικό να παίζεις μαζί της γιατί είναι τόσο ροκ σταρ».

Μια ματιά στις δύο πρώτες λίστες σετ και μετά μια ματιά στο YouTube μας λέει ότι η Lovato είναι ερμηνεύοντας παλαιότερα τραγούδια σε αυτήν την περιοδεία, αλλά έχουν μια φανταχτερή σούβλα.

«Άλλαξα τις ρυθμίσεις σε μερικές από τις παλιότερες επιτυχίες μου και είναι πραγματικά διασκεδαστικό να μπορώ να το αλλάζω έτσι», λέει ο Lovato. «Οι θαυμαστές μου το απολαμβάνουν».

Ο Lovato είναι εδώ, στην πραγματικότητα στο Inglewood, στο YouTube Theatre στις 28 Σεπτεμβρίου. Κάποιες από τις ρυθμίσεις ενδέχεται να έχουν αλλάξει μέχρι τότε.

«Πιθανότατα θα κρατήσω το set list πολύ παρόμοιο με την Αϊόβα και το Ιλινόις, αλλά θα αλλάξω κάποιες από τις διασκευές, ώστε να ακούγονται πιο ροκ από αυτό που ακούγονταν παλιά, και είμαι απλά ενθουσιασμένος για να το ακούσουν όλοι», λέει ο Lovato.

Ένα νέο σινγκλ, το «29», πρόκειται να κυκλοφορήσει, ένα τραγούδι για την «αυτοπραγμάτωση και κάτι με το οποίο πολλοί άνθρωποι θα μπορέσουν να συνδεθούν». Και μετά την περιοδεία, ο Lovato ανυπομονεί να πάρει λίγο χρόνο. Αλλά κοιτάζοντας μπροστά, με ποιον θα έπαιρναν μια κλωτσιά από τη συνεργασία τους;

«Κάνω περιοδεία με τους Dead Sara και τους Royal & the Serpent σε αυτήν την περιοδεία», λέει ο Lovato. «Είμαι τόσο ενθουσιασμένος γιατί, όχι μόνο είναι φίλοι μου, αλλά η μουσική τους είναι καταπληκτική και είμαι θαυμαστής της δουλειάς τους. Το να περιοδεύσω μαζί τους ήταν ναρκωτικό. Αλλά νομίζω ότι ένα όνειρό μου ήταν να συνεργαστώ με την Paramore. Ίσως κάτι μαζί τους στο μέλλον θα ήταν φοβερό».

Το ακούσατε πρώτα εδώ.

Περισσότερα Demi: της Demi Lovato ΙΕΡΑ FVCK το άλμπουμ έχει κυκλοφορήσει τώρα. Εμφανίζεται στο YouTube Theatre την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου.

Σημείωση του συντάκτη: Η παρακάτω αποποίηση ευθυνών αναφέρεται σε διαφημιστικές αναρτήσεις και δεν ισχύει για αυτήν ή άλλες ιστορίες σύνταξης. Το άρθρο του LA Weekly δεν πωλεί και δεν θα πουλά περιεχόμενο.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published.