Πρωινό δύο φορές ψητές γλυκοπατάτες

Απολαύστε τη γεύση του φθινοπώρου όλο το χρόνο με κρεμώδεις γλυκοπατάτες διπλά ψημένες, αναμεμειγμένες με αρωματικό λουκάνικο πρωινού και από πάνω ένα ηλιόλουστο αυγό.

Αυτή η ανάρτηση περιέχει συνδέσμους συνεργατών. Διαβάστε την πολιτική αποκάλυψης.

Σχετικά με το πρωινό δύο φορές ψητές γλυκοπατάτες

Απολαύστε γλυκοπατάτες δύο φορές ψημένες για πρωινό με αυτή την εύκολη συνταγή που εμποτίζει την λεπτή απαλότητα της γλυκοπατάτας με αλμυρό λουκάνικο πρωινού και ένα ηλιόλουστο αυγό.

Τι περιέχει το πρωινό δύο φορές ψημένες γλυκοπατάτες;

Για να φτιάξετε τις δικές σας πατάτες για πρωινό το πρωί, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα συστατικά:

 • Γλυκοπατάτες – Το αστέρι της παράστασης! Η τρυφερή υφή, το έντονο πορτοκαλί χρώμα και η ημίγλυκη γεύση τους είναι αυτά που κάνουν αυτό το συνοδευτικό τόσο δημοφιλές.
 • Αλεσμένο λουκάνικο – Προσθέτει μια δημοφιλή πρωτεΐνη πρωινού που συνδυάζεται καλά με τη γλυκοπατάτα. Κράτησα αυτό το μέρος απλό και χρησιμοποίησα ένα αρωματισμένο ρολό χοιρινού πρωινού.
 • Γάλα και μοτσαρέλα – Για να προσθέσετε κρεμώδη και τυρώδη υφή. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μοτσαρέλα με άλλα είδη τυριού αν θέλετε.
 • Αυγό – Γιατί κάθε πιάτο πρωινού χρειάζεται και αυγό.
 • Αλας, μαύρο πιπέρικαι μαϊντανός – Κλασικά νόστιμα καρυκεύματα.

Γλυκοπατάτες vs γιαμ

Αν και μερικές φορές χρησιμοποιούνται εναλλακτικά, υπάρχουν αρκετές διαφορές ανάμεσα στις γλυκοπατάτες και τις αληθινές γιαμ που μπορούν να επηρεάσουν τη μαγειρική σας. Και προσέξτε ότι είπα “αληθινά γιαμ”, καθώς πολλά αμερικανικά παντοπωλεία προσθέτουν στη σύγχυση χαρακτηρίζοντας ορισμένες γλυκοπατάτες “γιαμ” παρά το γεγονός ότι τα αληθινά γιαμ δεν μοιάζουν καθόλου με τις γλυκοπατάτες.

Ταραγμένος? Εσύ και εγώ και οι δύο!

Εν ολίγοις, αυτή είναι η έκδοση Cliff Notes για το τι συμβαίνει με αυτές τις πατάτες και πώς να τις ξεχωρίσετε:

 • Αληθινά γιαμ – Αυτά μοιάζουν περισσότερο με γλυκοπατάτα. Έχουν λευκή σάρκα με καφέ φολιδωτό δέρμα και ξηρή, αμυλώδη γεύση. Συνήθως καλλιεργούνται εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να βρεθούν στα αμερικανικά παντοπωλεία.
 • Γλυκοπατάτες – Μια σφιχτή γλυκοπατάτα με χρυσαφένια φλούδα και ανοιχτή ή μωβ σάρκα. Αυτός είναι ο τύπος γλυκοπατάτας που καλλιεργήθηκε αρχικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Γλυκοπατάτες που τα παντοπωλεία αποκαλούν γιαμ – Μια απαλή γλυκοπατάτα με χάλκινη φλούδα και χρυσή σάρκα. Οι πιθανότητες είναι ότι αυτός είναι ο τύπος γλυκοπατάτας που βλέπετε πιο συχνά, απλώς και μόνο επειδή η απαλή υφή λειτουργεί τόσο καλά με πολλά από τα πιάτα με γλυκοπατάτα που παρασκευάζουν παραδοσιακά οι Αμερικανοί. Και όσο για το γιατί ονομάζονται γιαμ, είναι το μάρκετινγκ. Η πιο μαλακή γλυκοπατάτα ήταν ο δεύτερος τύπος πατάτας που καλλιεργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα παντοπωλεία ήθελαν να το διαφοροποιήσουν με κάποιο τρόπο στους πελάτες τους… και αντί να τους καλούν απλώς εταιρεία ή μαλακόςαποφάσισαν να τους καλέσουν γιαμς – ένα είδος πατάτας που δεν θυμίζουν τίποτα, αλλά επειδή η «αληθινή» μορφή δεν πωλείται συνήθως στις ΗΠΑ, το όνομα θεωρήθηκε «διαθέσιμο».

Υπάρχουν και άλλες διαφορές (διατροφική αξία, διάφορες ονομασίες κ.λπ.) αλλά τα παραπάνω τρία σημεία είναι αυτά που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε υποκαταστάσεις στη μαγειρική σας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, μια γλυκοπατάτα (ή ένα λαχανικό που μοιάζει με γλυκοπατάτα αλλά έχει επισημανθεί ως γιαμ) θα ταίριαζε καλύτερα για πιάτα που χρησιμοποιούν συστατικά όπως μαύρη ζάχαρη ή σιρόπι σφενδάμου, ενώ μπορούν να είναι είτε αληθινά γιαμ είτε γλυκοπατάτες. χρησιμοποιείται για πιο αλμυρά πιάτα. Η μόνη πραγματική διαφορά είναι ότι τα αληθινά γιαμ μπορεί να έχουν γεύση και συνοχή πιο κοντά σε μια λευκή πατάτα από μια γλυκοπατάτα.

Συμπερασματικά λοιπόν: Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα αληθινά γιαμ μπορούν να αντικαταστήσουν τις γλυκοπατάτες σε αλμυρά πιάτα, αλλά η γεύση και η γεύση μπορεί να σας θυμίζουν περισσότερο λευκές πατάτες παρά γλυκοπατάτες. Οι γλυκοπατάτες (και τα λαχανικά που μοιάζουν με γλυκοπατάτες αλλά έχουν ονομαστεί γιαμ) εξακολουθούν να προτιμώνται.

Άποψη από πάνω προς τα κάτω πολλαπλών γλυκοπατατών που έχουν ψηθεί δύο φορές πρωινού σε ένα ταψί, που δείχνει τους λαμπερούς κίτρινους κρόκους.

Μπορούν να γίνουν εκ των προτέρων;

Ναι, αυτές οι γλυκοπατάτες μπορούν να παρασκευαστούν εκ των προτέρων, αλλά με μια μικρή σύλληψη:

Ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής όπως συνήθως, αλλά σταματήστε λίγο πριν προσθέσετε το ωμό αυγό και ψήσετε τις πατάτες για δεύτερη φορά. Αποθηκεύστε τις πατάτες σε ένα σφραγισμένο δοχείο για έως και δύο έως τρεις ημέρες.

Όταν είστε έτοιμοι για ψήσιμο, συνεχίστε από εκεί που το σταματήσατε στις οδηγίες της συνταγής, αλλά να γνωρίζετε ότι μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε το χρόνο ψησίματος, ώστε οι πατάτες να ζεσταθούν.

Για πόσο καιρό είναι καλές αυτές οι διπλοψημένες πατάτες;

Άσχημα νέα εδώ, παιδιά. Λόγω των ηλιόλουστων αυγών σε αυτό το πιάτο, Δεν μπορώ να προτείνω την αποθήκευση των υπολειμμάτων, καθώς το αυγό θα παραψηθεί και θα γίνει λαστιχένιο μόνο όταν ξαναζεσταθεί. Για καλύτερα αποτελέσματα, σχεδιάστε να τα απολαύσετε την ημέρα που θα παρασκευαστούν.

Μπορείτε να παγώσετε αυτές τις ψητές πατάτες πρωινού;

Ναι, μπορούν απόλυτα! Οι πατάτες είναι ιδανικές για κατάψυξη και αυτές οι διπλά ψημένες πατάτες δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ακολουθήστε τις οδηγίες της συνταγής όπως συνήθως, αλλά σταματήστε λίγο πριν προσθέσετε το ωμό αυγό και ψήσετε τις πατάτες για δεύτερη φορά. Τοποθετήστε τις έτοιμες πατάτες σε ένα ταψί και παγώστε για περίπου δύο ώρες. Μόλις παγώσουν, τυλίξτε τις πατάτες ξεχωριστά (χρησιμοποιήστε ό,τι σας αρέσει περισσότερο – αλουμινόχαρτο, πλαστική μεμβράνη ή απλώς πλαστικές σακούλες) και φυλάξτε τις στην κατάψυξη. Οι κατεψυγμένες γλυκοπατάτες μπορούν να διαρκέσουν έως και 12 μήνες.

Όταν είναι έτοιμες για ψήσιμο, αφήστε τις γλυκοπατάτες να ξεπαγώσουν στο ψυγείο όλη τη νύχτα και μετά αφήστε τις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τοποθετήστε τα μισά γλυκοπατάτα σε ένα ταψί και συνεχίστε από εκεί που σταματήσατε στις οδηγίες συνταγής. Σημειώστε ότι μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε τον χρόνο μαγειρέματος κατά μερικά λεπτά, ώστε οι πατάτες να ζεσταθούν.

Σημειώσεις & συμβουλές για πρωινό γλυκοπατάτες δύο φορές ψημένες

 • Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε γλυκοπατάτες που είναι μακριές και φαρδιές.
 • Πριν το ψήσιμο, φροντίστε να τρίψετε και να στεγνώσετε τις γλυκοπατάτες (ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να φάτε το δέρμα.)
 • Δεν χρειάζεται να τυλίξετε τις γλυκοπατάτες σε αλουμινόχαρτο. θα ψηθούν τέλεια ακάλυπτα στο ταψί.
Άποψη από πάνω προς τα κάτω πολλαπλών γλυκοπατατών που έχουν ψηθεί δύο φορές πρωινού σε ένα ταψί, που δείχνει τους λαμπερούς κίτρινους κρόκους.

Περισσότερα υπέροχα συνοδευτικά

Κοντινή πλάγια όψη πολλαπλών γλυκοπατάτες δύο φορές ψημένες πρωινού σε ταψί, γαρνιρισμένες με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό.

Πρωινό δύο φορές ψητές γλυκοπατάτες

Αποδόσεις: 8 μερίδες

Απολαύστε τη γεύση του φθινοπώρου όλο το χρόνο με κρεμώδεις γλυκοπατάτες διπλά ψημένες, αναμεμειγμένες με αρωματικό λουκάνικο πρωινού και από πάνω ένα ηλιόλουστο αυγό.

 • 4 μεγάλο γλυκοπατάτα, τρίβεται και στεγνώνει

 • 12 ουγκιά αλεσμένο λουκάνικο, σαν ρολό χοιρινού πρωινού

 • 1/4 φλιτζάνι γάλα

 • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα, ή άλλο τυρί της επιλογής σας

 • 8 μεγάλο αυγό

 • 1 κουτάλι της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο, προαιρετικός

 • Προθερμάνετε το φούρνο στους 400 βαθμούς Φ. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και αφήστε το στην άκρη.
 • Βάλτε τις γλυκοπατάτες με ελαιόλαδο και τρυπήστε τη φλούδα πολλές φορές με ένα πιρούνι. Τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

  4 μεγάλες γλυκοπατάτες

 • Ψήστε τις γλυκοπατάτες για 40-50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσουν ελαφρά η φλούδα.

 • Ενώ οι γλυκοπατάτες μαγειρεύονται, ροδίζουν και θρυμματίζονται το λουκάνικο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 5-8 λεπτά ή μέχρι να μην είναι πλέον ροζ. Κρατάμε 1-2 κουταλιές της σούπας λίπος λουκάνικου (για γεύση) και στραγγίζουμε το υπόλοιπο. Αφήστε το λουκάνικο στην άκρη.

  Αλεσμένο λουκάνικο 12 ουγκιών

 • Όταν ψηθούν οι γλυκοπατάτες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 5-10 λεπτά. Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 375 βαθμούς F.

 • Όταν κρυώσουν αρκετά για να τις χειριστείτε, κόψτε τις πατάτες στο πλάι, φροντίζοντας να βεβαιωθείτε ότι οι μισές πατάτες θα μπορούν να καθίσουν όρθιες μόνες τους.

 • Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε το εσωτερικό της γλυκοπατάτας και τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ, αφήνοντας 1/4 έως 1/2 ίντσας σάρκας πατάτας γύρω από τις άκρες (έτσι ώστε οι γλυκοπατάτες να μοιάζουν με μπολ). Τοποθετήστε ξανά τις φλούδες πατάτας στο ταψί και αφήστε το στην άκρη προς το παρόν.
 • Πολτοποιήστε τη σάρκα της γλυκοπατάτας που αφαιρέσατε, είτε με πολτοποιητή πατάτας, 2 πιρούνια είτε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα. Αφαιρέστε τυχόν κομμάτια γλυκοπατάτας που είναι πολύ σκληρά ή δεν έχουν ψηθεί αρκετά.
 • Ρίξτε γάλα και λίπος λουκάνικου με πουρέ γλυκοπατάτας και στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και το λίπος. Προσθέστε το τυρί και το λουκάνικο στο μπολ και ανακατέψτε με τη γλυκοπατάτα μέχρι να ενωθούν.

  1/4 φλιτζάνι γάλα, 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα τριμμένη

 • Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι, αφαιρέστε το μείγμα γλυκοπατάτας λουκάνικου και απλώστε τις σε έτοιμες φλούδες γλυκοπατάτας. Όταν γεμίσουν οι φλούδες της γλυκοπατάτας, χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να δημιουργήσετε ένα πηγάδι μέσα στη γέμιση, αρκετά μεγάλο και βαθύ ώστε να χωράει ένα αυγό.

 • Σπάστε 1 αυγό σε κάθε φρεάτιο της φλούδας της γλυκοπατάτας. Είναι εντάξει αν χυθεί λίγο από το ασπράδι.

  8 μεγάλα αυγά

 • Τοποθετήστε ξανά τις έτοιμες γλυκοπατάτες στο φούρνο και ψήστε για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αδιαφανή τα ασπράδια.

 • Γαρνίρουμε τις φλούδες πατάτας με αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό, για γεύση.

  1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα μαύρο πιπέρι, 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

 • Σερβίρετε αμέσως.

Σερβίρισμα: 1σερβίρισμα | Θερμίδες: 388kcal | Υδατάνθρακες: 35σολ | Πρωτεΐνη: 17σολ | Λίπος: 20σολ | Κορεσμένο λίπος: 7σολ | Πολυακόρεστα λιπαρά: 3σολ | Μονοακόρεστα λιπαρά: 9σολ | Ακόρεστα λίπη: 0.1σολ | Χοληστερίνη: 223mg | Νάτριο: 487mg | Κάλιο: 767mg | Ινα: 5σολ | Ζάχαρη: 8σολ | Βιταμίνη Α: 24522IU | Βιταμίνη C: 5mg | Ασβέστιο: 128mg | Σίδερο: 2mg

Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να παρέχω διατροφικές πληροφορίες, αλλά έχετε υπόψη σας ότι δεν είμαι πιστοποιημένος διατροφολόγος. Οποιεσδήποτε διατροφικές πληροφορίες που συζητούνται ή αποκαλύπτονται σε αυτήν την ανάρτηση θα πρέπει να θεωρούνται μόνο ως οι καλύτερες ερασιτεχνικές εκτιμήσεις μου για τις σωστές τιμές.

Συγγραφέας: Κρίσυ

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *