Πόσο κοστίζει το ζιζάνιο;

Σε συνεργασία με το The Fresh Toast

Σε αντίθεση με τα προϊόντα που εκτοξεύονται σε τιμές, η κάνναβη εξακολουθεί να είναι παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο και επομένως δεν ρυθμίζεται με τον ίδιο τρόπο.

Η άνοδος του πληθωρισμού και η αύξηση των τιμών φαίνονται αναπόφευκτες αυτή τη στιγμή. Από το παντοπωλείο μέχρι τις ειδήσεις έως τις ομιλίες πολιτικών στην προεκλογική εκστρατεία, το αυξημένο κόστος είναι ενσωματωμένο επί του παρόντος στο μυαλό όλων. Για όσους απολαμβάνουν την κάνναβη ψυχαγωγικά ή βασίζονται στα ιατρικά της οφέλη, αυτή η συζήτηση για τις αυξανόμενες τιμές μπορεί να σας ανησυχήσει για την τιμή του ζιζανίου.

Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, ωστόσο, η τιμή της κάνναβης δεν αυξάνεται με τον ρυθμό του πληθωρισμού. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει σε εκπληκτικά χαμηλά. Σύμφωνα με τον πρόσφατο US Cannabis Spot Index της Cannabis Benchmarks, «Τόσο οι τιμές spot του Κολοράντο όσο και της Καλιφόρνια για χονδρική πώληση λουλουδιών έπεσαν σε νέα ιστορικά χαμηλά αυτή την εβδομάδα, με την υπαίθρια συγκομιδή να μην έχει ακόμη κυκλοφορήσει στην αγορά σε πλήρη ισχύ».

χρήματα μαριχουάνας
Φωτογραφία από τον Ivan-balvan/Getty Images

Αυτή η πτώση των τιμών μπορεί να σας κάνει να αναρωτιέστε τι συμβαίνει στην αγορά της κάνναβης. Το πιο σημαντικό, μπορεί να σας κάνει να αναρωτιέστε πόσο κοστίζει ακριβώς το ζιζάνιο αυτές τις μέρες. Αλλά η απάντηση είναι λίγο δύσκολη, κυρίως επειδή εξακολουθεί να είναι παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Κάθε πολιτεία ορίζει τις δικές της πολιτικές για τη μαριχουάνα και με τη σειρά της η τιμή του ζιζανίου ποικίλλει από πολιτεία σε πολιτεία.

Κατά μέσο όρο, σύμφωνα με το OxfordTreatment.com, ο εθνικός μέσος όρος για μια ουγγιά ζιζανίων υψηλής ποιότητας είναι επί του παρόντος 326 $, μια ουγγιά μέτριας ποιότητας ζιζανίων είναι 266 $ και η εθνική μέση τιμή ενός αρμού είναι 7,59 $. Με αυτά τα λόγια, οι τιμές δεν είναι πιθανό να αυξηθούν τους επόμενους μήνες και θα μπορούσαν ακόμη και να μειωθούν περαιτέρω συνολικά. Αλλά αυτό, φυσικά, όλα εξαρτώνται από το πού ζείτε. Ίσως η καλύτερη ερώτηση που πρέπει να κάνετε σε αυτούς τους αβέβαιους οικονομικούς καιρούς είναι πού το ζιζάνιο είναι το πιο ακριβό και πού το φθηνότερο.

Πού είναι η πιο ακριβή μαριχουάνα;

Στην κορυφή της λίστας ως το πιο ακριβό μέρος για αγορά ζιζανίων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η Ουάσιγκτον, όπου, σύμφωνα με το OxfordTreatment.com, μια ουγγιά ζιζανίων υψηλής ποιότητας είναι 597,88 δολάρια.

Επόμενη στη λίστα είναι η Βόρεια Ντακότα, όπου μια ουγγιά από το ίδιο ζιζάνιο κοστίζει 383,6 δολάρια, ακολουθούμενη από τη Βιρτζίνια, όπου κοστίζει 364,89 δολάρια. «Αυτά είναι μέρη όπου η χρήση μαριχουάνας είναι κάπως περιορισμένη: Στο DC είναι παράνομη η αγορά, στη Βόρεια Ντακότα είναι νόμιμη μόνο για ιατρική χρήση και στη Βιρτζίνια δεν είναι νόμιμη σε κανένα επίπεδο», σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Γιατί οι τιμές του καπνού αυξάνονται ενώ τα ζιζάνια πέφτουν — και τι σημαίνει αυτό για εσάς

Για να το θέσω με ακόμα πιο απλά λόγια, ενώ ένα κοινό κοστίζει κατά μέσο όρο 7,59 $, στην Πρωτεύουσα του Έθνους, είναι πιθανό να πληρώσετε σχεδόν διπλάσια, στα 13,92 $ το ποπ.

Πού είναι η φθηνότερη μαριχουάνα;

Αυτό που αναζητούν πραγματικά οι περισσότεροι λάτρεις των ζιζανίων είναι να γνωρίζουν πού μπορούν να βρουν το φθηνότερο καλό ζιζάνιο στη χώρα. Αν αυτό είναι που ψάχνετε, κατευθυνθείτε προς το West. Η πολιτεία με τη χαμηλότερη τιμή για ποιοτικό ζιζάνιο είναι το Όρεγκον, όπου, σύμφωνα με τα ίδια δεδομένα του Oxford Treatment, μια ουγγιά ζιζανίων υψηλής ποιότητας θα σας κοστίσει μόλις 210,75 δολάρια. Η δεύτερη φθηνότερη πολιτεία για αγορά ζιζανίων είναι μια άλλη πολιτεία της Δυτικής Ακτής, η Ουάσιγκτον. Τρίτο στη λίστα είναι το Κολοράντο, όπου μια ουγγιά ζιζανίων υψηλής ποιότητας είναι 241,74 δολάρια.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πώς το ζιζάνιο επηρεάζει τα φαρμακευτικά κέρδη — και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη νομιμοποίηση

Και οι τρεις αυτές πολιτείες έχουν νόμιμο ιατρικό και ψυχαγωγικό ζιζάνιο. Οι αγορές είναι καλά εδραιωμένες σε αυτές τις πολιτείες, όπως και ο ανταγωνισμός του κλάδου. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει άφθονη προσφορά και ανταγωνισμός, γεγονός που πιθανώς συμβάλλει σε αυτά τα χαμηλότερα ποσοστά για ποιοτική κάνναβη.

επένδυση μαριχουάνας
Φωτογραφία από την Olena Ruban/Getty Images

Γιατί πέφτει η τιμή του ζιζανίου

Ένα στατιστικό που προβληματίζει ορισμένους που παρακολουθούν την τιμή του ζιζανίου είναι γιατί φαίνεται να πέφτει εν μέσω πληθωριστικών καιρών του 2022. Σύμφωνα με τον Andrew Livingston, διευθυντή οικονομικών και έρευνας στη δικηγορική εταιρεία κάνναβης Vicente Sederberg LLP με έδρα το Ντένβερ, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό, συμπεριλαμβανομένου του «έντονου ανταγωνισμού εντός της ρυθμιζόμενης αγοράς. Υψηλοί φορολογικοί συντελεστές· την υποτιμολόγηση των τιμών από παράνομους ή μη ελεγχόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των πλανόδιων εμπόρων· και τους φυσικούς πόνους ανάπτυξης που συνοδεύουν τη λειτουργία μιας επιχείρησης σε αχαρτογράφητη περιοχή», είπε στο CNN.

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πώς θα χειριζόταν η βιομηχανία μαριχουάνας μια πιθανή ύφεση;

Τα πάντα, από την παράνομη αγορά έως τον αυξημένο ανταγωνισμό σε καθιερωμένες νόμιμες αγορές συμβάλλουν στη χαμηλή τιμή της κάνναβης σήμερα. Επίσης, σε αντίθεση με τα προϊόντα που εκτοξεύονται σε τιμές, η κάνναβη εξακολουθεί να είναι παράνομη σε ομοσπονδιακό επίπεδο και επομένως δεν ρυθμίζεται με τον ίδιο τρόπο.

Όπως είπε η Zoë Plakias, επίκουρη καθηγήτρια γεωργικών, περιβαλλοντικών και αναπτυξιακών οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο στο Courthouse News Service, «Εάν αρθούν οι περιορισμοί στην πώληση κάνναβης, αν νομιμοποιηθεί η κάνναβη σε ομοσπονδιακό επίπεδο και βλέπαμε εμπόριο μεταξύ των κρατών, Νομίζω ότι θα βλέπαμε την κάνναβη να μοιάζει πολύ περισσότερο με άλλους τύπους αγορών». Μέχρι εκείνη την ημέρα, η τιμή του ζιζανίου θα είναι πιθανότατα πιο απρόβλεπτη και ευαίσθητη σε πολλούς εξωτερικούς παράγοντες.

Διαβάστε περισσότερα στο Το φρέσκο ​​τοστ

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *