Πότε είναι ασφαλές να ανοίξω το Instant Pot μου;

Τελευταία ενημέρωση στις 21 Ιουλίου 2022 από την Anne-Marie

αναρωτιούνται πότε μπορώ να ανοίξω το instant pot μου? Το καπάκι ενός Instant Pot έχει σχεδιαστεί για να ασφαλίζει στη θέση του κατά τη διάρκεια του κύκλου μαγειρέματος.

Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι μπαίνουν στον πειρασμό να το ανοίξουν πριν γίνει το φαγητό.

ΑΠΛΑ ΜΗΝ! ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ!

Σοβαρά? Τα σημερινά χαρακτηριστικά ασφαλείας των σύγχρονων χύτρες ταχύτητας σημαίνουν ότι είναι αδύνατο να ανοίξετε την κατσαρόλα σας στη μέση του μαγειρέματος. Μην ανησυχείτε λοιπόν αν μπείτε στον πειρασμό!

Γλυκοπατάτες που κάθονται πάνω σε μια χύτρα ταχύτητας Instant Pot.


Πώς να καταλάβετε ότι το Instant Pot σας είναι υπό πίεση

Κοιτάξτε προς το πίσω μέρος του καπακιού Instant Pot και βρείτε το άκρο της βαλβίδας πλωτήρα. (Το δικό μου είναι κόκκινο πάνω μου Instant Pot Duo 8 λίτρων 7 σε 1.)

Όταν το άκρο της βαλβίδας Instant Pot είναι επάνω και ευθυγραμμιστεί με το μαύρο πλαστικό, το Instant Pot είναι υπό πλήρη πίεση σε υψηλή πίεση 15 psi. Ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας εμποδίζει το άνοιγμα του καπακιού.

Μόλις πέσει η βαλβίδα, είναι ασφαλές να ανοίξετε το Instant Pot.

Όταν χρησιμοποιείτε τη χειροκίνητη ρύθμιση, χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να αυξηθεί η πίεση στα 15 psi.

Ορισμένα μοντέλα ηλεκτρικής χύτρας ταχύτητας έχουν περισσότερες από μία βαλβίδες απελευθέρωσης πίεσης – αυτή στο καπάκι και άλλη στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Αυτές οι βαλβίδες επιτρέπουν στον ατμό από το φαγητό να διαφύγει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος υπό πίεση.

Instant Pot Natural Release εναντίον Quick Release

Η φυσική απελευθέρωση και η γρήγορη απελευθέρωση αναφέρονται σε δύο διαφορετικές μεθόδους αποσυμπίεσης ενός Instant Pot μετά το πέρας του χρόνου μαγειρέματος.

Η λειτουργία φυσικής απελευθέρωσης αφήνει την πίεση μέσα στο δοχείο να μειώνεται σταδιακά από μόνη της.

Το αντίθετο της φυσικής απελευθέρωσης είναι η γρήγορη απελευθέρωση, η οποία πραγματοποιείται ανοίγοντας το κουμπί απελευθέρωσης ατμού για να αποσυμπιέσετε το δοχείο πιο γρήγορα.

Ποια επιλογή θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από τη μέθοδο που απαιτεί η συνταγή, είτε φυσική απελευθέρωση είτε γρήγορη απελευθέρωση.

Για να μάθετε περισσότερα, διαβάστε: Τι είναι η φυσική απελευθέρωση έναντι της γρήγορης αποδέσμευσης σε ένα Instant Pot;

Υπάρχει επίσης μια τρίτη επιλογή, η διαλείπουσα έκλυση πίεσης, η οποία συνδυάζει τις δύο μεθόδους.

Μια Στιγμιαία Κουζίνα Πίεσης σε μια γαλάζια πετσέτα πιάτων.

Τι είναι η Φυσική Απελευθέρωση;

Η φυσική έκλυση πίεσης ονομάζεται επίσης φυσική έκλυση ή NPR. Αυτό είναι όταν αφήνετε την πίεση να πέσει από μόνη της.

Η μέθοδος Natural Release μπορεί να διαρκέσει έως και 30 λεπτά, ανάλογα με το τι μαγειρεύετε. Μετά τη λήξη του χρόνου, εξαερίζετε την υπόλοιπη πίεση στρέφοντας τη λαβή απελευθέρωσης ατμού στη θέση εξαερισμού.

Η φυσική απελευθέρωση συνιστάται για συνταγές όπως μαγειρευτά, σούπες, ζωμούς και τηγανητές πατάτες. Αυτά τα πιάτα χρειάζονται συνήθως περισσότερο χρόνο για να μαγειρέψουν ή/και να χρησιμοποιήσουν μεγάλη ποσότητα υγρού.

Ενώ η φυσική απελευθέρωση είναι η πιο αργή μέθοδος απελευθέρωσης πίεσης, έχει πλεονεκτήματα όπως η διατήρηση της γεύσης και της τρυφερότητας σε διάφορα κομμάτια κρέατος.

Είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να αποφύγετε τη διαρροή ζεστού υγρού από τη βαλβίδα απελευθέρωσης ατμού κατά την παρασκευή σούπας πατάτας Instant Pot, φασολιών, δημητριακών και συνταγών με μεγάλο όγκο υγρού ή υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, όπως σούπα και κουάκερ.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιείτε τη φυσική έκλυση πίεσης;

Θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τη μέθοδο φυσικής απελευθέρωσης σε συνταγές που απαιτούν φαγητό για να συνεχίσετε το μαγείρεμα.

Με τη μέθοδο φυσικής απελευθέρωσης, το δέρμα σε τρόφιμα όπως ένα ολόκληρο στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας παραμένει ανέπαφο, καθώς η πίεση και η θερμοκρασία μειώνονται σταδιακά και υπάρχει λιγότερη κίνηση στο Instant Pot.

Αυτή η μέθοδος είναι παρόμοια με το να αφήνουμε τα κρέατα να ξεκουραστούν μετά το ψήσιμο τους. Αυτό διατηρεί τα κρέατα ζουμερά, τρυφερά και γευστικά.

Ψήσιμο κοτόπουλου σε χύτρα ταχύτητας

Τι είναι η γρήγορη κυκλοφορία σε ένα Instant Pot;

Με μια βαλβίδα γρήγορης απελευθέρωσης, η πίεση απελευθερώνεται σχεδόν αμέσως.

Εφόσον η Γρήγορη Αποδέσμευση σταματά το μαγείρεμα γρήγορα, χρησιμοποιείται σε συνταγές όπου θέλετε να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο των συστατικών.

Αυτό είναι καλύτερο όταν μαγειρεύετε λαχανικά όπως σπαράγγια, μποκ τσόι, μπρόκολο ή γλυκοπατάτες.

Η γρήγορη απελευθέρωση είναι επίσης κατάλληλη για ευαίσθητα τρόφιμα όπως βραστά αυγά, θαλασσινά και ψάρια.

Πώς να κάνετε μια γρήγορη έκδοση

Απλώς γυρίστε τη λαβή απελευθέρωσης ατμού στο επάνω μέρος του Instant Pot από τη θέση σφράγισης στη θέση εξαερισμού.

Μόλις απελευθερωθεί όλος ο ατμός, μπορείτε να ανοίξετε την κατσαρόλα σας.

Μέτρα ασφαλείας

Η μέθοδος γρήγορης απελευθέρωσης πίεσης είναι ασφαλής εάν λάβετε τις κατάλληλες προφυλάξεις.

Θυμηθείτε ότι ο ατμός που βγαίνει από το Instant Pot σας είναι εξαιρετικά ζεστός. Κρατήστε λοιπόν τα παιδιά μακριά από τον ατμό.

Και βεβαιωθείτε ότι τα χέρια, το πρόσωπο, τα μάτια και το δέρμα σας είναι επίσης μακριά από αυτό.

Εάν πρέπει να αγγίξετε το ζεστό καπάκι, χρησιμοποιήστε ένα γάντι φούρνου, μια λαβίδα κουζίνας, μια στεγνή πετσέτα κουζίνας ή μια ξύλινη κουτάλα.

Κρατώ το Instant Pot μου δίπλα στον νεροχύτη της κουζίνας μου. Με αυτόν τον τρόπο, ο ατμός απελευθερώνεται πάνω από τον νεροχύτη. (Αυτό το κάνω και με την κουζίνα μου για ρύζι.)

Θα πρέπει επίσης να απομακρύνετε τη χύτρα ταχύτητας από τοίχους, χαμηλά ντουλάπια και παράθυρα. Δεν θέλετε ο καυτός ατμός να βλάψει το φινίρισμα ή το χρώμα.

Κινηματογράφηση σε πρώτο πλάνο μιας κουτάλας σούπας πατάτας πάνω από ένα δοχείο με σούπα.

Πώς να κάνετε τη μέθοδο διαλείπουσας έκλυσης πίεσης

Η μέθοδος διαλείπουσας απελευθέρωσης πίεσης χρησιμοποιείται για την πρόληψη του σχηματισμού αφρού. Χρησιμοποιείται επίσης για να μην καούν και να κολλήσουν στον πάτο της κατσαρόλας τα αφρώδη φαγητά και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, όπως το ρύζι, τα δημητριακά και τα ζυμαρικά.

Η διακοπτόμενη απελευθέρωση πίεσης είναι μια τεχνική που περιλαμβάνει την απελευθέρωση της πίεσης σταδιακά μέσα σε αρκετά λεπτά.

Σε αυτή τη διαδικασία, ανοίγετε και κλείνετε τη βαλβίδα απελευθέρωσης πίεσης σε μικρά διαστήματα. Αυτό αποτρέπει επίσης τη διαφυγή αφρού ή υγρού.

Τι να κάνετε εάν το καπάκι του Instant Pot εξακολουθεί να μην ανοίγει

Δεν μπορείτε να ανοίξετε το καπάκι του Instant Pot αφού η πίεση έχει εκτονωθεί και η μεταλλική βαλβίδα πίεσης είναι κάτω;

Τότε μπορεί να έχετε πρόβλημα με το μηχάνημά σας. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε:

1. Κάντε μια (ή άλλη) Γρήγορη έκδοση. Στη συνέχεια περιμένετε 10-15 λεπτά. Αυτό δίνει στο Instant Pot χρόνο να κρυώσει λίγο. Και ίσως δεν θα σας δώσει μια λανθασμένη ένδειξη σε περίπτωση που είχε κολλήσει κάποια τροφή στις βαλβίδες ή κάποιο πρόβλημα με το άκρο της βαλβίδας πλωτήρα.

2. Ελέγξτε για να δείτε εάν το στεγανοποιητικός δακτύλιος σιλικόνης είναι κολλημένο. Αυτό απαιτεί να ασκήσετε πρόσθετη πίεση στο καπάκι για να ξεκολλήσετε τον δακτύλιο.

Εάν το δαχτυλίδι ήταν κολλημένο, καθαρίστε το καλά και αφαιρέστε τυχόν κομμάτια φαγητού. Ίσως χρειαστεί να το αντικαταστήσετε εάν παρουσιάζει σημάδια ζημιάς.

3. Ελέγξτε το άκρο της βαλβίδας πλωτήρα για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι βρώμικο ή δεν έχει πιαστεί σε κάτι. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι ή ένα καθαρό κατσαβίδι γιατί μπορεί να είναι ζεστό.

4. Έχετε ακόμα προβλήματα; Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών Instant Pot στο 1-800-828-7280 Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 4:00 μ.μ. ET.

Από πάνω πλάνο ενός ξύλινου κουταλιού σε μια κατσαρόλα με χύτρα ταχύτητας φασόλια φούρνου με μπολ και χαρτοπετσέτες.

Κάντε μια δοκιμαστική λειτουργία Instant Pot Water

Νέος στο μαγείρεμα υπό πίεση; Στη συνέχεια, μπορεί να θέλετε να εξασκηθείτε κάνοντας μια φυσική απελευθέρωση και μια γρήγορη αποδέσμευση κάνοντας μια δοκιμή νερού με ένα φλιτζάνι υγρό ή δύο.

Η δοκιμή νερού διασφαλίζει ότι η νέα χύτρα ταχύτητας λειτουργεί σωστά. (Μερικές φορές, λαμβάνετε ένα ελαττωματικό προϊόν και μπορείτε να το επιστρέψετε για επιστροφή χρημάτων ή αντικατάσταση.)

Επιπλέον, η εκτέλεση μιας δοκιμής σας βοηθά να εξοικειωθείτε με τον τρόπο χρήσης της νέας σας συσκευής.

Πώς να κάνετε ένα Instant Pot Water test

1. Συνδέστε το Instant Pot στον τοίχο. (Είναι καλή ιδέα να μετακινήσετε τη χύτρα ταχύτητας δίπλα στο νεροχύτη και μακριά από ντουλάπια και τοίχους. Με αυτόν τον τρόπο, ο ζεστός ατμός μπαίνει στο νεροχύτη.)

2. Τοποθετήστε το εσωτερικό δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα στη μονάδα βάσης.

3. Προσθέστε 3 φλιτζάνια δροσερό νερό στην εσωτερική κατσαρόλα.

4. Ελέγξτε ότι το δαχτυλίδι σιλικόνης έχει τοποθετηθεί σωστά στο καπάκι του Instant Pot.

5. Τοποθετήστε το καπάκι στο Instant Pot και γυρίστε το δεξιόστροφα μέχρι να είναι στην κλειστή θέση. Όταν είναι συνδεδεμένο, το Instant Pot χτυπάει όταν κλείνετε και ανοίγετε το καπάκι.

6. Βεβαιωθείτε ότι έχετε γυρίσει τη βαλβίδα απελευθέρωσης ατμού στη θέση Στεγανοποίησης. (Ένα Instant Pot Ultra ρυθμίζει αυτόματα την απελευθέρωση ατμού σε Σφράγιση όταν το καπάκι είναι κλειστό.)

7. Πατήστε το κουμπί Pressure Cook ή Manual. (Τα μοντέλα Instant Pot έχουν είτε τον έλεγχο. Κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα.)

8. Χρησιμοποιήστε τα κουμπιά +/- για να ρυθμίσετε την ώρα στα 5 λεπτά. Περιμένετε 10 δευτερόλεπτα για να εμφανιστεί το Instant Pot On για να δείξει ότι ο κύκλος μαγειρέματος έχει ξεκινήσει.

9. Η συσκευή σας θα χρειαστεί έως και 15 λεπτά για να φτάσει στην πίεση. Μόλις γίνει, θα εμφανιστεί ο πείρος της βαλβίδας πλωτήρα, το Instant Pot θα ηχήσει και ο χρόνος μαγειρέματος θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα από 5 λεπτά.

Είναι φυσιολογικό να ακούτε ήχους συριγμού και λίγο ατμό να διαφεύγει από τη βαλβίδα απελευθέρωσης ατμού ή την οπή της βαλβίδας πλωτήρα ενώ αυξάνεται η πίεση.

Αν παρατηρήσετε μια πλαστική μυρωδιά την πρώτη φορά που χρησιμοποιείτε το Instant Pot, μην πανικοβληθείτε. Αυτό είναι επίσης φυσιολογικό και δεν πρέπει να ξανασυμβεί. (Ο καλύτερος λόγος για να κάνετε μια δοκιμή νερού, κατά τη γνώμη μου!)

10. Το Instant Pot θα ηχήσει μόλις λήξει ο χρόνος μαγειρέματος των 5 λεπτών.

11. Θα μεταβεί τώρα στη λειτουργία ρύθμισης Keep Warm. Η οθόνη θα αρχίσει να μετρά τα λεπτά, κάτι που είναι χρήσιμο εάν θέλετε να υπολογίσετε τον αριθμό των λεπτών φυσικής απελευθέρωσης.

12. Όταν κάνετε τη μέθοδο γρήγορης απελευθέρωσης, φορέστε ένα γάντι φούρνου ή χρησιμοποιήστε λαβίδες ή κουτάλι μαγειρέματος για να γυρίσετε προσεκτικά τη βαλβίδα απελευθέρωσης ατμού στη θέση εξαερισμού. Θυμηθείτε να κρατάτε τον πίδακα ατμού μακριά από το δέρμα και το πρόσωπό σας.

13. Όταν πέσει η βαλβίδα πλωτήρα, είναι ασφαλές να αφαιρέσετε το καπάκι του Instant Pot.

Προβλήματα με το τεστ νερού;

  • Γύρισες τη βαλβίδα απελευθέρωσης ατμού στη θέση στεγανοποίησης;
  • Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι το δαχτυλίδι σιλικόνης έχει τοποθετηθεί σωστά στο καπάκι.
  • Εάν κανένα από αυτά δεν ήταν το πρόβλημα, επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών της Instant Pot για περαιτέρω βοήθεια μέσω τηλεφώνου στο 1-800-828-7280 Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 4:00 μ.μ. ET.

Πάνω από το κοτόπουλο Instant Pot Pulled BBQ με λαβίδες στην ανοιχτή χύτρα ταχύτητας.

Ψάχνετε για εύκολες συνταγές για ορεκτικά;

Αν ψάχνετε για εύκολες συνταγές μαγειρέματος υπό πίεση, δείτε αυτές:

Ποιο είναι το αγαπημένο σας, το Instant Pot ή το slow cooker σας;

.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *