Πώς η βιομηχανία κάνναβης μπορεί να αρχίσει να συρρικνώνει το αποτύπωμα άνθρακα της

Σε συνεργασία με το The Fresh Toast

Οι προκλήσεις της βιώσιμης καλλιέργειας μαριχουάνας είναι πολύ πραγματικές και γίνονται όλο και πιο προκλητικές καθώς πιο ισχυρές εταιρείες αγοράζουν δραστηριότητες καλλιέργειας.

Η κάνναβη αναπτύχθηκε μόνη της, χωρίς τη βοήθεια της ανθρωπότητας ή των ορυκτών καυσίμων, για χιλιάδες χρόνια. Ακριβώς όπως το φυτό είναι από τη φύση του φιλικό προς το περιβάλλον, οι καταναλωτές κάνναβης είναι συχνά πολίτες με γνώσεις για το περιβάλλον. Μπορείτε να δείτε αναλαμπές αυτού στις συσκευασίες που συχνά ανακυκλώνονται ή με μηδενικά απόβλητα που χρησιμοποιούν τώρα ορισμένες μάρκες κάνναβης.

Γιατί τότε, το αποτύπωμα άνθρακα της κάνναβης είναι σήμερα τόσο υψηλό και συνεχίζει να αυξάνεται καθώς η βιομηχανία συνεχίζει να επεκτείνεται; Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα βρίσκεται στον τρόπο που καλλιεργείται η μαριχουάνα αυτές τις μέρες.

κάνναβης
Φωτογραφία Kirill Vasikev / EyeEm/Getty Images

Ζητήσαμε από τη Heather Dunbar, Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνιών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Sun+Earth Certified, ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση του αποτυπώματος άνθρακα της μαριχουάνας και τι πρέπει να αλλάξει προκειμένου να γίνει μικρότερο. Οι καλλιεργητές με πιστοποίηση Sun+Earth, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του οργανισμού, έχουν αναπτυχθεί όλοι ολιστικά, υπεύθυνα και αποκαταστατικά. Με άλλα λόγια, ο στόχος είναι να δώσουμε πίσω στο περιβάλλον, παρά να το μειώσουμε.

Θέλαμε να μάθουμε πώς να περιορίσουμε, ή ακόμα και να αντιστρέψουμε τα τρέχοντα προβλήματα με την καλλιέργεια μαριχουάνας και τη χρήση ορυκτών καυσίμων. Αλλά καθώς η μαριχουάνα συνεχίζει να εξελίσσεται σε σημαντικό παράγοντα στις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία, είναι δυνατόν να αλλάξει η παλίρροια και να επιστρέψουμε σε μια συνειδητή για το κλίμα μέθοδο καλλιέργειας σε γλάστρα; Ή προορίζεται να συνεχίσει να μεταμορφώνεται σε σημαντικό καταναλωτή ορυκτών καυσίμων.

Χρησιμοποιήστε τον Ήλιο — Είναι εκεί και είναι δωρεάν

Ίσως ο πιο θεμελιώδης λόγος για αυτή τη σημαντική αλλαγή στη χρήση ενέργειας από ορυκτά καύσιμα στην καλλιέργεια κάνναβης είναι ο τρόπος με τον οποίο κάθε φυτό παίρνει το φως του. Από την αυγή του φυτού, η κάνναβη βασίζεται στον ήλιο για να πάρει τις τόσο απαραίτητες ακτίνες φωτός της. Τώρα, ωστόσο, η υπαίθρια καλλιέργεια εμφανίζεται σε μια μικρή μειοψηφία εργασιών καλλιέργειας μαριχουάνας. «Σε εθνικό επίπεδο, το 80% της κάνναβης καλλιεργείται σε εσωτερικούς χώρους με εξελιγμένο φωτισμό και περιβαλλοντικούς ελέγχους που έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσουν την απόδοση του φυτού», σύμφωνα με Politico.

Έτσι, αντί να λαμβάνουν φυσικό φως, οι εταιρείες χρησιμοποιούν εσωτερικές φάρμες για να μειώσουν τον αριθμό των μεταβλητών, κάτι που βοηθά στη δημιουργία ισχυρότερης απόδοσης ισχυρού οφθαλμού, αλλά με οικονομικό και περιβαλλοντικό κόστος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Sun+Earth Certified στοχεύει στη χρήση του ηλιακού φωτός για τη τροφοδοσία των φυτών και όχι της ηλεκτρικής ενέργειας. «Αυτές οι μέθοδοι είναι καλές όχι μόνο για το περιβάλλον, αλλά και για τον τραπεζικό λογαριασμό», είπε ο Dunbar. «Οι αναγεννητικές μέθοδοι χρησιμοποιούν το φυσικό φως του ήλιου και αποφεύγουν το υψηλό κόστος των ακριβών λογαριασμών ενέργειας που προέρχονται από τη χρήση φώτων υψηλής έντασης». Εξάλλου, όσο σημαντικές κι αν είναι οι περιβαλλοντικές ανησυχίες, το να γνωρίζουμε ότι υπάρχει πιθανή εξοικονόμηση χρημάτων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενθαρρύνουμε την αλλαγή.

Αλλά δεν είναι εύκολο να παρασύρεις τους μεγαλοκαλλιεργητές που έχουν κατασκευάσει μεγάλες εσωτερικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν σαν ρολόι για να βγάζουν σοδειά μετά από συγκομιδή αξιόπιστων μπουμπουκιών. Αλλά αυτή η μεθοδική συνέπεια έχει κόστος. «Οι μεγάλες εσωτερικές καλλιέργειες απαιτούν τεράστια ποσότητα ενέργειας με φώτα υψηλής έντασης και συστήματα HVAC που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, κάτι που έχει σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα», είπε ο Dunbar.

καλλιέργεια μαριχουάνας
Φωτογραφία του Lealnard Riengkaew / EyeEm/Getty Images

Χρησιμοποιήστε περιβαλλοντικά φυτοφάρμακα και υλικά

Όχι μόνο τα μη ελεγχόμενα και ανθρωπογενή φυτοφάρμακα μπορούν να είναι επικίνδυνα για το σώμα μας, όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, αλλά αυτά τα τοξικά φυτοφάρμακα είναι επίσης επιβλαβή για το περιβάλλον. “Τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα με βάση το συνθετικό πετρέλαιο έχουν σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο”, δήλωσε ο Dunbar. «Με τη μείωση ή, ιδανικά, την εξάλειψη της χρήσης αυτών των προϊόντων, το αποτύπωμα άνθρακα μειώνεται δραστικά».

ΣΧΕΤΙΚΟ: Η μαριχουάνα μπλέκει με το περιβάλλον;

Τα λιπάσματα είναι επίσης μια περιοχή ευκαιρίας για τους καλλιεργητές μαριχουάνας να μειώσουν το αποτύπωμά τους. Η κομποστοποίηση και η δημιουργία του δικού σας λιπάσματος δεν είναι μόνο φθηνότερη, αλλά σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αγοράσετε λίπασμα που έχει ταξιδέψει με ένα φορτηγό για εκατοντάδες ή χιλιάδες μίλια. Μερικά από τα λιπάσματα που είναι διαθέσιμα προς αγορά μπορεί να έχουν κάποιες επιβλαβείς επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην κλιματική αλλαγή επίσης. Όπως εξηγεί ο Dunbar, «τα πετροχημικά φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα όχι μόνο διαταράσσουν αρνητικά τη βιολογία του εδάφους, αλλά χρησιμοποιούν επίσης μεγάλες ποσότητες ορυκτών καυσίμων». Αυτός είναι ο λόγος που η εταιρεία της ενθαρρύνει να φτιάχνει κανείς το δικό του λίπασμα. Βοηθά στην εξοικονόμηση χρημάτων και του περιβάλλοντος.

Οι μικρές και βιώσιμες εκμεταλλεύσεις είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα

Το Dunbar και το Sun+Earth Certified συνεργάζονται στενά με πολλές μικρότερες επιχειρήσεις καλλιέργειας, και σε αυτές τις μικρότερες δραστηριότητες υπάρχει κάποια ελπίδα για περιβαλλοντική σταθερότητα. Η ιδέα είναι ότι αυτά τα αγροκτήματα συνεργάζονται, ως συλλογικότητα. «Οι αγρότες μοιράζονται τις βέλτιστες πρακτικές, ενώνουν συλλογικές δυνάμεις, συνεργάζονται για να γεφυρώσουν το χάσμα από τον αγρότη στον καταναλωτή, να ενισχύσουν το μήνυμα της αναγεννητικής καλλιέργειας κάνναβης και να ενισχύσουν τις κοινότητες», είπε ο Dunbar. Εξηγεί ότι ο στόχος είναι αυτός ο αναγεννητικός τρόπος γεωργίας με χαμηλά απόβλητα να εξαπλωθεί και σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες που θέλουν να κάνουν το σωστό αλλά απλώς δεν ξέρουν πώς.

Αν και αυτό φαίνεται σαν ένα ευγενές και αισιόδοξο σχέδιο, είναι σαφές ότι υπάρχει περιορισμένος χρόνος για να πραγματοποιηθούν αυτές οι αλλαγές, ειδικά καθώς οι μικρές φάρμες κάνναβης συνεχίζουν να αγωνίζονται. «Οι αγρότες που τα καταφέρνουν σωστά για γενιές, δυσκολεύονται απίστευτα να τα βγάλουν πέρα. Προς το παρόν δεν υπάρχει περιθώριο κέρδους και ορισμένοι αγρότες κλείνουν τα μαγαζιά τους», είπε ο Dunbar.

ΣΧΕΤΙΚΟ: 4 τρόποι με τους οποίους η κάνναβη γίνεται πιο πράσινη βιομηχανία

Η Ντάνμπαρ κοιτάζει τη δική της πολιτεία της Καλιφόρνια, όπου τα ηλεκτρικά δίκτυα είναι ήδη πολύ πιεσμένα και καταπονημένα. «Εάν οι μεγάλες βιομηχανικές μονάδες συνεχίσουν να παράγουν ποσότητες ρεκόρ κάνναβης χρησιμοποιώντας τεράστια ποσότητα ενέργειας, αυτό θα συνεχίσει να επιβαρύνει το δίκτυο», είπε.

Οι προκλήσεις της βιώσιμης καλλιέργειας μαριχουάνας είναι πολύ πραγματικές και γίνονται όλο και πιο προκλητικές καθώς πιο ισχυρές εταιρείες αγοράζουν δραστηριότητες καλλιέργειας. Ωστόσο, για ένα τόσο τεράστιο πρόβλημα αποτυπώματος άνθρακα, η λύση είναι μάλλον απλή τελικά. Όπως είπε ο Dunbar, «Είναι καιρός να το μεγαλώσουμε με τρόπο που να είναι ευθυγραμμισμένος με τη φύση και αυτό που έχει νόημα για ένα βιώσιμο και αναγεννητικό μέλλον: να μεγαλώνει κάτω από τον ήλιο και στο έδαφος».

Διαβάστε περισσότερα στο Το φρέσκο ​​τοστ

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *