Πώς να απαντήσετε σε πέντε συνήθεις ερωτήσεις συνέντευξης εργασίας

Οι ερωτήσεις συνέντευξης για δουλειά έχουν την τάση να είναι τρομακτικές κατά καιρούς, και αυτό δυσκολεύει τους ανθρώπους να συνεχίσουν τις συνεντεύξεις τους. Με τη σειρά του, αυτό θα κόστιζε σε ένα άτομο την ευκαιρία να βρει δουλειά. Για να αποφευχθεί η πραγματοποίηση αυτού του σεναρίου, οι άνθρωποι μπορούν να προετοιμαστούν εκ των προτέρων για ερωτήσεις συνέντευξης που πιθανόν να τεθούν.

Με την προετοιμασία, αυτό δίνει στους υποψηφίους μια ώθηση της αυτοπεποίθησης και ένα πλεονέκτημα έναντι των άλλων υποψηφίων.

Πώς να απαντήσετε εύκολα σε ερωτήσεις συνέντευξης για δουλειά;

Πριν από οτιδήποτε άλλο, ένας ερωτώμενος πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να θολώσει όλα όσα έχουν στο μυαλό του. Είναι εύκολο να κάνετε αυτό το λάθος, αλλά δεν συνιστάται. Το να βουτήξεις με το κεφάλι και να έχεις ένα σωριασμένο μυαλό θα προκαλέσει μόνο σύγχυση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Εάν το μυαλό του ερωτώμενου εστιάζει σε διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα, δεν θα είναι σε θέση να δώσει μια άμεση απάντηση.

Για να αποφευχθεί αυτό, είναι σημαντικό ο ερωτώμενος να παραμένει σε καλό δρόμο. Ένας τρόπος για να έχετε μια γραμμική εξήγηση για οποιοδήποτε ερώτηση είναι να ακολουθήσετε έναν απλό τύπο. Μπορεί να είναι ένας από αυτούς τους δύο τύπους:

  • Παρόν, παρελθόν, και μελλοντικός.
  • Παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Τώρα, οι υποψήφιοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα από αυτά, αλλά θα ήταν καλύτερο να το εφαρμόσουν ανάλογα με το πόσο σχετικές είναι οι δεξιότητές τους με τη θέση για την οποία υποβάλλουν αίτηση.

Για παράδειγμα, εάν το τρέχον σύνολο δεξιοτήτων του αιτούντος σχετίζεται στενά με τον ρόλο για τον οποίο υποβάλλει αίτηση, τότε θα ήταν καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τον πρώτο τύπο.

1. Μίλησέ μου για σένα

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη ερώτηση συνέντευξης που τίθεται στους αιτούντες, και εάν κάποιος δεν είναι προετοιμασμένος για αυτό, τότε η όλη διαδικασία μπορεί να μην τελειώσει καλά. Οι πρώτες εντυπώσεις διαρκούν, επομένως ο αιτών πρέπει να είναι προετοιμασμένος για την πρώτη ερώτηση που του τίθεται.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι υποψήφιοι μπορούν να απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση. Πρώτον, ένας τρόπος για να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση είναι να αρχίσετε να συζητάτε σχετικά επιτεύγματα και ευθύνες.

Ένας άλλος τρόπος απάντησης σε αυτήν την ερώτηση είναι συνοψίζοντας τυχόν βασικές εμπειρίες που είχε ο αιτών και συζητώντας πώς αυτό τον βοήθησε να προετοιμαστεί για τον ρόλο για τον οποίο υποβάλλει αίτηση. Θα ήταν καλύτερο εάν οι εμπειρίες που αναφέρθηκαν ήταν ποσοτικοποιήσιμες.

2. Γιατί να σας προσλάβουμε;

Η ερώτηση φαίνεται τόσο απλή, και όμως, αυτό είναι κάτι που ακινητοποιεί τους αιτούντες στις θέσεις τους και τους εμποδίζει να σκεφτούν συνοπτικές, σχετικές και σίγουρες απαντήσεις.

Μία από τις καλύτερες απαντήσεις που θα μπορούσε να δώσει ένας υποψήφιος είναι να τονίσει τις δεξιότητές του, τις δυνάμεις του, προϋπηρεσίακαι σχετικά επιτεύγματα και εξηγήστε πώς αυτά μπορούν να συμβάλουν στην εταιρεία στην οποία υποβάλλουν αίτηση.

Επιπλέον, εκτός από την ικανότητα εκτέλεσης των καθηκόντων που ζητούνται στη θέση εργασίας, συνιστάται στους αιτούντες να επιδεικνύουν ενθουσιασμό στην εκτέλεσή τους.

3. Ποια είναι τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας;

Αυτή η ερώτηση είναι λίγο δύσκολη, ειδικά όταν ρωτιέται για το ποιες είναι οι αδυναμίες του αιτούντος. Όταν ερωτάται για τα δυνατά σημεία, είναι καλύτερο για τον αιτούντα να τονίσει τις αναλυτικές του δεξιότητες, τις ηγετικές του ικανότητες, τις επικοινωνιακές δεξιότητες και την προσαρμοστικότητα στη συνεργασία με μια ομάδα.

Είναι σημαντικό για τους αιτούντες να θυμούνται ότι τα δυνατά σημεία που αναφέρουν, είτε πρόκειται για το βιογραφικό είτε για τη συνέντευξη, θα πρέπει να υποστηρίζονται από εμπειρία. Αυτό γίνεται για να δείξουμε στον συνεντευκτή ότι ο αιτών δεν αποκαλύπτει απλώς τυχαίες δυνάμεις που αναζήτησε στο διαδίκτυο.

Επίσης, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέχουν να μην υπερβάλλουν τα δυνατά τους σημεία και τις άλλες δυνατότητές τους.

Όσο για τις αδυναμίες, είναι καλύτερα να είμαστε ειλικρινείς με αυτές. Ωστόσο, οι αιτούντες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να μην εκτίθενται υπερβολικά. Αν και μπορεί να είναι έξυπνο να μετατρέπετε τις αδυναμίες σε δυνατά σημεία, είναι ακόμα καλύτερο να είστε προσεκτικοί και να μην αναφέρετε πάρα πολλές αδυναμίες.

Οι πάρα πολλές αδυναμίες θα κάνουν τον ερευνητή να σκεφτεί ότι ο αιτών δεν είναι ικανός να κάνει τη δουλειά που θα του ζητηθεί.

4. Αναμένετε την ερώτηση της συνέντευξης για δουλειά: «Έχετε ερωτήσεις για εμάς;»

Αν και αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια επιπλέον άσχετη ερώτηση που συνήθως γίνεται προς το τέλος της συνέντευξης, είναι ακριβώς το αντίθετο. Η χειρότερη απάντηση που θα έδινε ένας υποψήφιος σε αυτή την ερώτηση είναι «Όχι».

Όχι μόνο αυτό φαίνεται ότι ο αιτών δεν ενδιαφέρεται για την εταιρεία, αλλά επίσης του στερεί την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για την εν λόγω εταιρεία. Κάνοντας ερωτήσεις στον ερευνητή, θα σήμαινε ότι ο αιτών άκουγε με προσοχή τις ερωτήσεις του συνεντευκτή.

Τέλος, οι υποψήφιοι πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους το χρονοδιάγραμμα. Το να ρωτάς για τα οφέλη είναι πολύ προοδευτικό. Αυτό θα φαινόταν επίσης ότι ο αιτών είναι τόσο σίγουρος ότι πήρε τη δουλειά. Είναι καλύτερο να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τις ευθύνες της θέσης εργασίας και πόσο συμβατός είναι ο υποψήφιος με την εν λόγω θέση.

5. Πείτε μας για μια εποχή που αντιμετωπίσατε μια πρόκληση και πώς την αντιμετωπίσατε

Αυτό μπορεί να θεωρηθεί μία από τις πιο δύσκολες και βαρύτερες ερωτήσεις συμπεριφοράς που τίθενται σε έναν αιτούντα, καθώς εδώ ένας ερευνητής θα μετρήσει πόσο ικανός είναι ένας υποψήφιος όταν αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Κατά κάποιο τρόπο, αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο ένας συνεντευκτής ελέγχει εάν ο αιτών επιλύει προβλήματα ή όχι — και αυτή η ιδιότητα είναι απαραίτητη σε κάθε εταιρεία.

Ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστείτε για αυτήν την ερώτηση είναι να ακολουθήσετε τον τύπο STAR: Κατάσταση, Εργασία, Δράση και Αποτέλεσμα.

  • Κατάσταση. Όλα αυτά αφορούν να δώσουμε στον συνεντευκτή μια σαφή εικόνα για το πώς προέκυψε το πρόβλημα.
  • Εργο. Συνεπάγεται αυτό που ανατέθηκε στον αιτούντα τη στιγμή που ανέκυψε το πρόβλημα.
  • Δράση. Αυτό μιλάει για το πώς ο αιτών μπόρεσε να χειριστεί την κατάσταση. Ποια βήματα έκαναν και πώς ήταν η διαδικασία σκέψης.
  • Αποτέλεσμα. Εδώ ο αιτών πρέπει να αναφέρει πώς η ενέργειά του είχε θετικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό για τον αιτούντα να αναφέρει τη συμμετοχή του στο κομμάτι της επίλυσης προβλημάτων όσο το δυνατόν περισσότερο.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *