Πώς να ξαναζεστάνετε την παγωμένη πίτα: Οι καλύτερες οδηγίες αναθέρμανσης για επιτυχία

Λατρεύω την πίτα. Όλα τα είδη πίτας. Η φρουτόπιτα όπως το μήλο, η αλμυρή πίτα όπως η κοτόπιτα με γλάστρα και οι απίθανα εύκολες πίτες, τόσο γλυκές όσο και αλμυρές, είναι ιδιαίτερα αγαπημένα.

Είμαι επίσης μια ζωή παρατηρητής βάρους που έχει μάθει ότι ο καλύτερος τρόπος για διαρκή επιτυχία απώλειας βάρους είναι η αποφυγή περιττών πειρασμών. Το καλύτερο στοίχημα είναι να μάθεις να διαχειρίζεσαι τα ρέστα σου, ειδικά τις πίτες που έχουν απομείνει, ώστε να μην το παρακάνεις.

Οι φέτες πίτας, τυλιγμένες ξεχωριστά και κρυμμένες στην κατάψυξη, είναι πολύ λιγότερο πιθανό να σας φέρουν σε μπελάδες από τις σπιτικές πίτες που σας κοιτάζουν από τον πάγκο ή το ψυγείο. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποφύγετε την κατάδυση σε μια ολόκληρη πίτα, καθώς το ξεπάγωμα και το ζέσταμα θα χρειαστεί λίγο προγραμματισμό.

Εκεί μπαίνει αυτό το άρθρο. Διερευνά τις διάφορες μεθόδους για το ζέσταμα της εναπομείνασας παγωμένης πίτας.

Λάβετε υπόψη ότι η ποιότητα της ξαναζεσταμένης ψημένης παγωμένης πίτας σας θα εξαρτηθεί από το πόσο καλά την έχετε προετοιμάσει για την κατάψυξη. Τα καλύτερα περιτυλίγματα κατάψυξης είναι ανθεκτικά στην υγρασία και στους ατμούς. Ο αέρας είναι ο μεγάλος εχθρός των κατεψυγμένων τροφίμων. Η έκθεση στον αέρα κατά την κατάψυξη μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση της γεύσης, απώλεια υγρασίας και χρώματος ή κάψιμο στον καταψύκτη.

Είναι πιο εύκολο να τυλίξετε τις φέτες πίτας σε εύκαμπτο περιτύλιγμα όπως αλουμινόχαρτο, πλαστικό ή μεμβράνη κατάψυξης. Το φύλλο βαρέως τύπου παρέχει εξαιρετική προστασία και είναι εύκολο στη χρήση. Μπορεί να πατηθεί για να ταιριάζει στο σχήμα της φέτας σας, προσέχοντας να μην καταστρέψετε τυχόν εύθραυστη κρούστα. Το φύλλο ενός βάρους που χρησιμοποιείται σε πολλαπλές στρώσεις και το πλαστικό περιτύλιγμα είναι επίσης καλό.

Μου αρέσει να τυλίγω μεμονωμένες φέτες πίτας σε αλουμινόχαρτο βαρέως τύπου και μετά να τις τοποθετώ σε πλαστικές σακούλες κατάψυξης που κλείνουν με φερμουάρ, πιέζοντας τον υπερβολικό αέρα, για διπλή προστασία. Φροντίστε να επισημάνετε τη συσκευασία σας με το περιεχόμενο και την ημερομηνία, ώστε να μπορείτε να τα αναγνωρίσετε εύκολα όταν χρειάζεται. Μπορείτε να το διατηρήσετε παγωμένο για 1-3 μήνες.

Φέτα μηλόπιτα έτοιμη για την κατάψυξη

Συμβουλές για την κατάψυξη πίτας

 • Αφήστε την πίτα να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου πριν την καταψύξετε για να μειώσετε την πιθανότητα δημιουργίας κρυστάλλων πάγου.
 • Τυλίξτε ολόκληρη την πίτα σας ή μεμονωμένες φέτες πολύ καλά σε αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη για να αποφύγετε το κάψιμο της κατάψυξης.
 • Τοποθετήστε την καλά τυλιγμένη πίτα σας σε μια βαρέως τύπου επανασφραγιζόμενη σακούλα κατάψυξης ή σε ένα ανθεκτικό δοχείο ασφαλείας για διπλή προστασία.
 • Επισημάνετε το δοχείο με περιγραφή του περιεχομένου και την ημερομηνία.
 • Τοποθετούμε την πίτα όρθια στην κατάψυξη σε σημείο που να μην θρυμματίζεται από άλλα αντικείμενα.
 • Κρεμόπιτες και Κρεμόπιτες όπως οι ψητές κολοκυθόπιτες ΔΕΝ ΠΑΓΩΝΟΥΝ καλά. Η υφή τους μπορεί να γίνει υδαρής ή/και κοκκώδης και η κρούστα να είναι υπερβολικά υγρή όταν αποψυχθεί. Είναι καλύτερο να μοιραστείτε τις επιλογές κρέμας που έχουν απομείνει με τους φίλους και την οικογένειά σας το συντομότερο δυνατό.
 • Η κατεψυγμένη μηλόπιτα, η κατεψυγμένη ροδακινόπιτα, η άλλη παγωμένη φρουτόπιτα, ακόμα και η παγωμένη κρεατόπιτα μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη έως και 3 μήνες. Η ποιότητα μπορεί να υποβαθμιστεί όταν μένει στην κατάψυξη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
 • Μια ψημένη πίτα που έχει παγώσει μπορεί να σερβιριστεί χωρίς να ξαναζεσταθεί. ξεπαγώστε το στο τύλιγμά του στο ψυγείο.

Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεπαγώστε την εναπομείνασα παγωμένη ψημένη πίτα σας στο ψυγείο πριν τη ζεστάνετε ξανά.

Πώς να ξεπαγώσετε την παγωμένη πίτα;

Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσετε την παγωμένη πίτα είναι στο ψυγείο όλη τη νύχτα. Όταν δεν είναι πλέον παγωμένο, αφαιρέστε το από το ψυγείο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 10 λεπτά για να φύγει η παγωμένη.

Πώς να ξαναζεστάνετε μια φέτα φρουτόπιτας όπως μηλόπιτα στο φούρνο;

Ο καλύτερος τρόπος για να ξαναζεστάνετε τη μηλόπιτα που έχει απομείνει (ή οποιαδήποτε παγωμένη μαγειρεμένη πίτα) είναι στο φούρνο. Είναι η καλύτερη μέθοδος για να εξασφαλίσετε μια τραγανή κρούστα και μια ομοιόμορφα ζεστή γέμιση. Για καλύτερα αποτελέσματα, ξεπαγώστε την εναπομείνασα παγωμένη ψημένη πίτα σας στο ψυγείο πριν τη ζεστάνετε ξανά.

Για να ξαναζεστάνετε μια μόνο φέτα αποψυγμένης κατεψυγμένης πίτας που έχει απομείνει, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350 βαθμούς Φ. Τοποθετήστε την πίτα σε ένα ταψί / φύλλο μπισκότων που έχει στρωθεί με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Σκεπάζετε ελαφρά με αλουμινόχαρτο και ψήνετε μέχρι να ζεσταθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αυτό θα χρειαστεί περίπου 15-20 λεπτά για μια πίτα 9 ιντσών, 12-15 λεπτά για μια πίτα 5 ιντσών και 5-7 λεπτά για μια μόνο φέτα.

Αν δεν θέλετε να ζεστάνετε ολόκληρο τον φούρνο για μια φέτα πίτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο του φούρνου με το φούρνο τοστιέρας στους 350ºF. Απλά θυμηθείτε να το ελέγχετε συχνά, καθώς η θερμότητα συγκεντρώνεται περισσότερο σε μικρότερο φούρνο.

Πιστωτική φωτογραφία Pecan Pie: Keighla Exum στο Unsplash

Πώς να ξαναζεστάνετε μια φέτα φρουτόπιτας όπως μηλόπιτα ή παγωμένη πίτα πεκάν στο φούρνο μικροκυμάτων;

Ενώ ο φούρνος είναι μακράν η καλύτερη συσκευή κουζίνας για να ξαναζεσταίνετε μια φέτα μηλόπιτα (ή οποιαδήποτε πίτα), μερικές φορές βιάζεστε. Εκεί μπαίνει ο φούρνος μικροκυμάτων. Μπορείτε να ξαναζεστάνετε μια φέτα πίτας σε πολύ λιγότερο χρόνο, ιδιαίτερα αν δεν σας πειράζει μια κάπως μουσκεμένη κρούστα.

Για να ξαναζεστάνετε την πίτα σας στο φούρνο μικροκυμάτων, μεταφέρετε τη φέτα σας σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Μου αρέσει να το σκεπάζω με χαρτοπετσέτα για να μην πιτσιλάει. Το ψήνουμε σε μικροκύματα σε μέτρια ισχύ σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων μέχρι να ζεσταθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους της φέτας της πίτας και της ισχύος/ισχύς του φούρνου μικροκυμάτων σας.

Πώς να ζεστάνετε ξανά την παγωμένη πίτα στη φριτέζα αέρα;

Αν θέλετε να ξαναζεστάνετε μόνο μία ή δύο φέτες προμαγειρεμένης πίτας, η φριτέζα αέρα είναι η καλύτερη επιλογή για να διατηρήσετε την ποιότητα χωρίς να ζεστάνετε ολόκληρο τον φούρνο σας. Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 350ºF. Τυλίξτε τη φέτα της αποψυγμένης κατεψυγμένης πίτας σας σε αλουμινόχαρτο, αν δεν είναι ήδη. Στη συνέχεια, τηγανίζουμε στον αέρα μέχρι να ζεσταθεί η γέμιση, περίπου 4-6 λεπτά.

Πώς να ζεστάνετε ξανά τις πίτες σε κατσαρόλες στη φριτέζα;

Ρυθμίστε τη φριτέζα αέρα στους 300°F (150°C). Τοποθετούμε μια μερίδα της κατσαρόλας σε ένα μικρό ταψί. Κολλήστε σε μικρότερες μερίδες για να αποφύγετε τον κίνδυνο να καεί η κρούστα της ζύμης πριν ζεσταθεί η μέση.

Εάν υπάρχει, καλύψτε τις κομμένες άκρες της πίτας με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει η γέμιση. Τοποθετήστε το κατάλληλο για φούρνο πιάτο στο καλάθι της φριτέζας σας. Ζεσταίνουμε για 4-6 λεπτά ή μέχρι να ζεσταθεί η γέμιση στο κέντρο.

Πριν σερβίρετε την κατσαρόπιτά σας, δοκιμάστε την εσωτερική θερμοκρασία της γέμισης με ένα μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα. Η ζύμη θα ζεσταθεί γρήγορα και θα γίνει ζεστή στην αφή σχεδόν αμέσως, αλλά η γέμιση μπορεί να είναι ακόμα δροσερή.

Μπορείτε να παγώσετε την πίτα Impossible Cheeseburger;

Ναι, μπορείτε να παγώσετε Impossible Cheeseburger Pie, Impossible Taco Pie, Impossibly Easy Ham & Swiss Pie. Απλά ψήνετε πρώτα τη συνταγή σύμφωνα με τις οδηγίες και αφήνετε να κρυώσει. Το μοιράζουμε και το τυλίγουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για έως και 3 μήνες.

Κατάψυξη και ζέσταμα των υπολειμμάτων Frozen Impossible Pies

Αυτά τα έχουμε τουλάχιστον μια-δυο φορές το μήνα. Ακολουθήστε τις παραπάνω οδηγίες για την κατάψυξη, την απόψυξη και το ξαναζέσταμα των Impossibly Easy Pies σας όπως θα κάνατε με οποιαδήποτε άλλη πίτα.

Μπορείτε να παγώσετε κις χωρίς κρούστα;

Η κις χωρίς κόρα, όπως η πίτα και η πίτα Impossible, παγώνει πολύ καλά. Ένα από τα πλεονεκτήματα του να μην έχεις κρούστα πίτας είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς μήπως σπάσει η κρούστα στην κατάψυξη.

Όταν κρυώσει, τυλίξτε το κις χωρίς κόρα σφιχτά σε πλαστική μεμβράνη και αλουμινόχαρτο. Με μόνιμο κατασκευαστή γράψτε στο φύλλο το περιεχόμενο και την ημερομηνία παρασκευής. Για πιο λεπτομερή καθοδήγηση, ανατρέξτε στις οδηγίες για την κατάψυξη, την απόψυξη και το ζέσταμα της πίτας που συζητήθηκαν παραπάνω.

Ελαφρύτερες υγιεινές συνταγές πίτας για παρατηρητές βάρους

 • Αδύνατη κολοκυθόπιτα χωρίς κόρα με χαμηλά λιπαρά
 • Πίτα Bisquick Impossibly Easy Πιάτα Κοτόπουλου Φτιαγμένη πιο ελαφριά
 • Απίστευτα Εύκολη Λουκανόπιτα
 • Ελαφρύ & υγιεινό παρφέ μηλόπιτας
 • Skinny No Bake Strawberry Lemon Pie

Μάρθα ΜακΚίνονΗ Martha είναι η ιδρυτής και η κύρια συγγραφέας περιεχομένου του Simple-Nurished-Living.

Μια μακροχρόνια ζωή στον Παγκόσμιο Πόλεμο στον στόχο, δεσμεύεται να εξισορροπήσει την αγάπη της για το φαγητό και την επιθυμία της να παραμείνει αδύνατη, ενώ απολαμβάνει τη ζωή και βοηθά τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Είναι η συγγραφέας του Πρόκληση για απώλεια βάρους Smart Start 28 ημερών.

Τεράστια θαυμάστρια του slow cooker και εξομολογημένη εθισμένη στα βιβλία μαγειρικής, όταν δεν πειραματίζεται στην κουζίνα, είναι πιθανό να βρείτε τη Μάρθα στο χαλάκι της γιόγκα.

Περισσότερα για τη Martha McKinnon

 

The post How to Reheat Frozen Pie: The Best Reheating Instructions for Success appeared first on Simple Nourished Living.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published.