Πώς οι Ντότζερς μπορούσαν να ανταλλάξουν τον Χουάν Σότο

Ο Χουάν Σότο (πιθανώς) βγαίνει από την Ουάσιγκτον;!

Έτσι, εκτός κι αν ζείτε κάτω από έναν βράχο, τα νέα που συγκλόνισαν τον κόσμο του μπέιζμπολ αυτήν την περίοδο εμπορικών προθεσμιών είναι ότι οι ειδήσεις ότι οι Washington Nationals διοχετεύουν τους Στρατηγούς της Ουάσιγκτον και είναι πρόθυμοι να διασκεδάσουν για τον νεαρό, σούπερ σταρ δεξιό γήπεδο τους Χουάν. Ο Σότο, αφού απέρριψε την προτεινόμενη επέκταση συμβολαίου για 14 χρόνια, ύψους 440 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Εθνικοί είναι πολύ κακοί φέτος με τους Εθνικούς να αποφάσισαν, πέρυσι, ότι το παράθυρο του πρωταθλήματος τους ήταν τυχαίο (ή πιο πιθανό το άμεσο αποτέλεσμα του Dave Roberts Playoff Overmanagement Express, αλλά και αυτό είναι ένα θέμα για άλλη φορά) και άρχισαν να καταρρίπτουν την ομάδα πέρυσι. Οι Dodgers επωφελήθηκαν άμεσα από αυτή την κατάσταση, αποκτώντας τους Trea Turner και Max Scherzer για τους Josiah Gray και Keibert Ruiz στην περσινή Trade Deadline. Λειτουργούσε αρκετά καλά…μέχρι που δεν το έκανε, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία για μια άλλη φορά.

Περιττό να πούμε ότι ο Juan Soto προσπάθησε να αποτρέψει τη συζήτηση για τις φήμες (paywalled), και μετά βγήκε και κέρδισε ο ίδιος το Home Run Derby στο Dodger Stadium. Επιπλέον, δέχτηκε σερενά από το πλήθος στο Dodger Stadium, κατά τη διάρκεια του All-Star Game, σε σημείο που άργησε να επιστρέψει στο dugout ενδιάμεσα innings:

Σε καταστάσεις σαν αυτές, τείνω να παίζω το ρόλο του «Αμφιβολώντας τον Θωμά». Το 2017, έγραψα ότι οι Dodgers δεν χρειαζόταν να πάρουν κανέναν στην προθεσμία, και μετά οι Dodgers ξετρελάθηκαν, κάτι που πήγε καλά μέχρι την εμπλοκή των κάδους απορριμμάτων στο Χιούστον.

Κατά τη διάρκεια του λουκέτο, υπήρξαν συζητήσεις ότι οι Ντότζερς επρόκειτο να υπογράψουν τον Φρέντι Φρίμαν και σκέφτηκα ότι αυτές οι συζητήσεις ήταν παράλογες. Έγραψα μάλιστα εκτενώς για το πόσο λογικά και οικονομικά δεν είχε νόημα να βρίσκονταν οι Dodgers σε αυτή τη θέση. Αλλά προς σοκ μου, οι Dodgers υπέγραψαν στην πραγματικότητα τον Freeman. Λοιπόν, τι στο καλό ξέρω;

Περιττό να πούμε ότι εάν οι Εθνικοί διοικούνταν αρμοδίως, θα το έκαναν οι Ντότζερς δεν είναι σε θέση να αποκτήσει τον Χουάν Σότο. Αλλά και πάλι, είμαστε εδώ που είμαστε. Και όπως συνήθως, αυτοί που ξέρουν δεν μιλούν και όσοι δεν ξέρουν δεν θα σταματήσουν. Λοιπόν, αυτό το γεγονός δεν θα εμποδίσει όσους ενδιαφέρονται να μιλήσουν για αυτό. Επιπλέον, έχω και πάλι COVID – οπότε το να πάω στο Ντένβερ ήταν αμφίβολο όταν συντάχθηκε αυτό το δοκίμιο. Επειδή, σε αντίθεση με τους Dodgers του 2022, δεν φαίνεται να μπορώ να κάνω ένα διάλειμμα με την υγεία μου αυτή τη σεζόν.

Χουάν Σότο: Ο Τεντ Γουίλιαμς, συνάδελφος Λατίνος σταρ, έλα ξανά;

Ο Χουάν Σότο συγκρίθηκε συγκρίσιμα με τον αναμφισβήτητα μεγαλύτερο χιττερ όλων των εποχών, τον τύπο ανθρώπου που μιμήθηκε ο Τζον Γουέιν όλα αυτά τα χρόνια. Ας το παραδεχτούμε, το παιδί, ο Ted Williams, ήταν η πραγματική συμφωνία. Ήταν λοιπόν συγκλονιστικό όταν ο Mike Petriello του MLB.com ξεκίνησε με αυτό το επιχείρημα ότι ο Χουάν Σότο θα μπορούσε να συγκριθεί με τον Τεντ Γουίλιαμς (για σοβαρή συζήτηση) τον Νοέμβριο του 2020, με τον Τζέισον Σταρκ του The Athletic να συνεχίζει το επιχείρημα και τη σύγκριση στο 2021 (paywalled).

Και κατά την προετοιμασία για αυτό το δοκίμιο, έμαθα ότι ο Τεντ Γουίλιαμς ήταν μικτής φυλετικής καταγωγής και ντρεπόταν για την μεξικανοαμερικανική κληρονομιά του μέχρι πολύ αργότερα στη ζωή του. Ανεξάρτητα από αυτό, μίλησε για την ένταξη των Negro Leaguers στο Hall of Fame του Baseball.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, αν έβαζα το Quantum Leap στον Andrew Friedman ή αν οι Dodgers σταματούσαν να με αγνοούν διαρκώς μέσω επιστολών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ιδού το εμπόριο που θα πρότεινα.


Τώρα δεν προτείνω οι Ντότζερς να ανταλλάξουν τον Μούκι Μπετς – ποια ανόητη, ανίκανη ομάδα θα το έκανε ειλικρινά;

Στο εμπόριο Mookie Betts, οι Dodgers μπόρεσαν να κερδίσουν τον Betts από τη Βοστώνη για λιγότερο από όσο θα περίμενε κανείς, επειδή οι Dodgers ανέλαβαν το μισό συμβόλαιο ενός David Price. Αν μόνο οι Εθνικοί είχαν ένα παρόμοιο συμβόλαιο για άλμπατρος για να ξεφορτωθούν… (Συγγνώμη, κύριε Πράις, φαίνεστε καλός και ήσασταν μέτρια αποτελεσματικός στο μπουλμπέν.)

Μπείτε ο Πάτρικ Κόρμπιν.
Brad Mills-USA TODAY Sports

Το 2022, από αυτό το δοκίμιο, ο κ. Corbin έχει πάει 4-12 (συμβαίνει) με ERA 5,87 (ew) και βγάζει 23 εκατομμύρια USD (/gasp) με δύο επιπλέον χρόνια στη συμφωνία (αυτό δεν είναι τόσο κακό ) με το συμβόλαιο του τελευταίου έτους να είναι ύψους 35.000.000 $ (ουάου). Οι όροι αυτού του συμβολαίου σε συνδυασμό με αυτό το επίπεδο αβυσσαλέων επιδόσεων, συνήθως απολύουν ή/και κοροϊδεύουν κάποιον για χρόνια.

Οι Dodgers έχουν ένα καλά εφοδιασμένο αγροτικό σύστημα ΚΑΙ πολλά χρήματα. ήρθε η ώρα να αξιοποιήσετε και τα δύο.

Οι Dodgers θα έπαιρναν:

  • ΤΟΥ Χουάν Σότο
  • P Patrick Corbin (και συμφωνεί να πληρώσει ολόκληρο τον υπόλοιπο μισθό του το 2022, όλο τον μισθό του το 2023 και το 2024)

Οι Εθνικοί θα έπαιρναν:

Έχω δει προτεινόμενες συναλλαγές που προσφέρουν το ισοδύναμο της προσπάθειας να κρατήσουν τους Εθνικούς πάνω από ένα βαρέλι. Οι Εθνικοί δεν είναι πάνω από ένα βαρέλι. Ωστόσο, λόγω της ανικανότητάς τους, έχουν ορίσει ένα χρονόμετρο για το μέγιστο ποσό απόδοσης συναλλαγών. Αν και για να είμαστε δίκαιοι, για κάποιον από τη γενεαλογία του Χουάν Σότο, είναι λειτουργικά αδύνατο να καταλήξει σε ένα άρτιο εμπόριο. Για να αναφέρω, η τρέχουσα δύσκολη θέση των Εθνικών: πρόκειται να ανταλλάξουν τα πιθανά μελλοντικά κέρδη από αυτό το λαχείο που κερδίζει μια φορά στη ζωή με … περισσότερα λαχεία;; (με το paywalk).

Οποιαδήποτε πρόταση που απαιτεί τον Tony Gonsolin ή τον Gavin Lux δεν είναι μια αρχή κατά τη γνώμη μου γιατί αν οι Dodgers δημιουργήσουν μια τρύπα στη δεύτερη βάση, αυτό σημαίνει τώρα ότι ο Mookie Betts είναι ο νέος δεύτερος βασικός; Φαίνεται ανόητη αυτή η κατάσταση. Επιπλέον, το εμπόριο δίνει στους Nationals Major League έτοιμους αγώνες, το οποίο θα μπορούσε να συμπληρωθεί με την προσθήκη είτε του Michael Grove είτε του Mitch White. Θα βρωμούσε να χάσεις τον Μάιο και τις άλλες προοπτικές, αλλά ανταλλαγές όπως αυτό είναι ο λόγος που αποχωρίζεσαι νεαρούς παίκτες. Μερικές φορές μετατρέπονται σε Oneil Cruz, αλλά αυτό είναι ένα πρόβλημα στο δρόμο, όχι ένα πρόβλημα τώρα.

Οι Nationals λαμβάνουν άμεση ανακούφιση από τη μισθοδοσία και έναν συμπαγή πυρήνα τριών παικτών που βοηθούν την ομάδα τους τώρα, καθώς και μια πιθανή μελλοντική κορυφή των όπλων εκ περιτροπής τον Μάιο, μόλις επιστρέψει σε πλήρη ισχύ και ο Pepiot.

Ο Dustin May είναι ο πρωταγωνιστής αυτού του πακέτου και βρισκόταν εκεί που βρίσκεται τώρα ο Gonsolin – επιτέλους ξεπέρασε τις πραγματικές του δυνατότητες ως κορυφαίος βασικός. Οι Nationals πήραν ήδη το καθημερινό τους catcher στο Keibert Ruiz πέρυσι, επομένως δεν υπάρχει λόγος να ανταλλάξουν τον Diego Cartaya. Ο Pepiot θα μπορούσε πιθανώς να ξεκινήσει τώρα, σε αντίθεση με τον Bobby Miller, αλλά αν οι Nationals ήθελαν τον Miller αντί για τον Pepiot, θα μπορούσα να ζήσω με αυτήν την ανταλλαγή. Το τρίο των Pages, του Busch και του Outman θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένας νεαρός πυρήνας που δεν χρειάζεται να μεταφερθεί βιαστικά στους Majors. Ο McKinstry και ο Alvarez πιθανότατα θα ξεκινούσαν σε μια κακή ομάδα και θα έπαιζαν πιο τακτικά σε μια λιγότερο στοιβαγμένη ομάδα. Με ένα χτύπημα, οι Nationals θα ανεφοδιάζονταν το αγροτικό τους σύστημα και θα έπαιρναν καθημερινούς παίκτες ενώ επιτάχυναν την ανοικοδόμησή τους κατά δύο έως τρία χρόνια, ενώ απέρριψαν δύο μεγάλα συμβόλαια. Προσωπικά, θα έδινα στον Σότο αυτό που θέλει για να μείνει στην Ουάσιγκτοναλλά αν οι Nationals προχωρούν – καλά, όπως με την ομάδα μπέιζμπολ Cumberland και τον Freeman, η απώλεια τους θα μπορούσε (και μάλλον θα έπρεπε σε αυτή την περίπτωση) να είναι το κέρδος των Dodgers.

Επιπλέον, αυτό το εμπόριο έχει επίσης το βοηθητικό όφελος της βελτίωσης των Dodgers χωρίς να υποθηκεύει το μέλλον και κρατά τον Soto μακριά από τα χέρια των Padres και των Giants. Δεν σκέφτομαι πολύ συχνά τους γίγαντες ή τους Padres, αλλά έχω υπόψη μου ότι τα άλλα μέρη της βάσης θαυμαστών συχνά το κάνουν.

Συμφωνώ? Διαφωνώ? Έχετε δικές σας ιδέες; Στη συνέχεια, μοιραστείτε τα στα σχόλια! Κανείς δεν είναι τεχνικά λάθος σχετικά με μια πιθανή συναλλαγή μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο. Ίσως έχετε μια εμπορική ιδέα που περιλαμβάνει τους Cody Bellinger, Mitch White, Will Smith και Michael Grove που θα θέλατε να μοιραστείτε. Ίσως θα αντάλλαζες τους Bellinger and White με το Kansas City για τον Scott Barlow και τον Andrew Benintendi. Ίσως τελικά να μην συμβαίνει τίποτα. Ίσως ο Χουάν Σότο να καταλήξει σε κάποιου είδους Καρδινάλιος. Αυτή η αβεβαιότητα είναι η διασκέδαση στην καρδιά της σεζόν Trade Deadline.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *