Σαββατοκύριακο Gallery: Arts Calendar 28 Ιουλίου – 3 Αυγούστου

Αλλά κατά κάποιο τρόπο, λάτρεις της τέχνης, δεν είναι κάθε Σαββατοκύριακο Gallery Weekend; Εκτός από τις επισημασμένες εκθέσεις τέχνης παρακάτω, αυτή την εβδομάδα η Gallery Association του Λος Άντζελες διοργανώνει το 2ο ετήσιο Gallery Weekend Los Angeles, το οποίο ξεκινά ουσιαστικά την Τετάρτη. Κάθε μέρα, από τις 27 έως τις 30 Ιουλίου, ένα διαφορετικό μέρος της πόλης, οι γκαλερί της οποίας έχουν στη συνέχεια παρατεταμένο ωράριο και, σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά προγράμματα και δεξιώσεις καλλιτεχνών. Αλλού, υπάρχει δημιουργική εξερεύνηση με θέμα τα τρόφιμα, εννοιολογικά αρχιτεκτονικά γλυπτά, ένα καλό όφελος για τα δικαιώματα αναπαραγωγής που είναι επίσης ένα πραγματικά υπέροχο πάρτι, κλασικές φωτογραφίες, σύγχρονος χορός, σύγχρονη τέχνη σε φιλμ και μια συνάντηση ανταλλαγής με θέμα την τέχνη.

Steve Keene: The Apples in Stereo, Fun Trick Noisemaker (1995)

Πέμπτη 28 Ιουλίου

Ο Steve Keene στο Palm Grove Social. Ο κόσμος λατρεύει να αποκαλεί τον Steve Keene τη «γραμμή συναρμολόγησης Πικάσο» για το χαρακτηριστικό του στυλ μετα-λαϊκής σειριακής ζωγραφικής, την παραγωγική παραγωγή, την ερμηνευτική αλλά ευανάγνωστη απόδοση και τη σχηματική παλέτα. Τα έργα του έχουν εκτεθεί σε χώρους και έχουν συλλεχθεί από θαυμαστές σε όλα τα κοινωνικά στρώματα και σε διάφορα πολιτιστικά περιβάλλοντα. Προς τιμή του νέου του βιβλίου, επιστρέφει στο Λος Άντζελες για μια μεγάλη νέα και κλασική, και εν μέρει από το πλήθος, έκθεση έρευνας. 4660 W. Washington Blvd., West Adams; 28 Ιουλίου, 7-11 μ.μ. σε προβολή έως τις 12 Αυγούστου. δωρεάν με rsvp; instagram.com/palmgrovesocial.

Akiko Strehenberger: λεπτομέρεια του The Dodgers’ Game Just Finished, 2022. Ακρυλικό σε καμβά (The Lodge

LA Landscapes & Other Pleasures στη Στοά. Μια ομαδική έκθεση 16 καλλιτεχνών που σκέφτονται το εμβληματικό Λος Άντζελες μέσα από τη ζωγραφική, τη φωτογραφία, τα υφάσματα και την κεραμική, με έργα που επαναλαμβάνουν ένα εναλλακτικό Λος Άντζελες όπου οι κάτοικοι συνυπάρχουν λακωνικά και μη διαδοχικά. Όπως όταν βλέπει κανείς μια ταινία που γυρίστηκε στο Λος Άντζελες και οι ηθοποιοί μπαίνουν σε ένα κτίριο στη Σάντα Μόνικα και μετά βγαίνουν από τη σκηνή στο Downtown. 1024 N. Western Ave., Hollywood; Gallery Weekend LA Υποδοχή: Σάββατο 28 Ιουλίου, 5-8 μ.μ. Σε προβολή έως τις 21 Αυγούστου. Ελεύθερος; thelodge.λα.

Francisco Palomares: Francisco’s Fresh Paintings (The Armory)

Παρασκευή 29 Ιουλίου

Στο τραπέζι στο The Armory. Μια ομαδική έκθεση που διερευνά τις στενές και κοινές μας σχέσεις με το φαγητό και διερευνά τους πολλούς τρόπους με τους οποίους αυτές οι συνδέσεις διακόπηκαν ή αμφισβητήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown 2020-21. Μέσα από έργα τέχνης, φωτογραφία ντοκιμαντέρ, ηχογραφημένες αφηγήσεις και εφήμερα – καθώς και μια σειρά από καινοτόμα και δημιουργικά εργαστήρια καλλιτεχνών με θέμα το φαγητό – αυτή η έκθεση δημιουργεί χώρο για προβληματισμό σχετικά με τον ρόλο που παίζει το φαγητό στη ζωή μας ως άτομα και στις κοινότητές μας και ανιχνεύει το επιπτώσεις της πανδημίας στους τρόπους με τους οποίους αλληλεπιδρούμε και καταναλώνουμε τα τρόφιμα. 145 N. Raymond Ave., Pasadena; Σε προβολή 29 Ιουλίου – 4 Δεκεμβρίου, ο προγραμματισμός ξεκινά στις 30 Ιουλίου. Ελεύθερος; armoryarts.org.

Σκόπιμα Αδιαφανές στο SCI-Arc

Brash Collective, William Virgil, + Majeda Alhinai: Επίτηδες Αδιαφανές στο SCI-Arc. Ένα γλυπτικό κομμάτι που προάγει την επίγνωση, τη φαντασία και τον αυτοστοχασμό μέσα από μια εξωτεριστική οπτική, Επίτηδες Αδιαφανές παρουσιάζει στον επισκέπτη έναν λαβύρινθο, έναν χώρο ετερότητας ταυτόχρονα σωματικής και ψυχικής, μια αναλογία για τη ζωή. Ωστόσο, δεν είναι λαβύρινθος ή γρίφος που πρέπει να λυθεί. Αντίθετα, είναι ένας δρόμος προς το νόημα για να βιωθείς. Ο λαβύρινθος μας τοποθετεί σε ένα βασίλειο για να εξερευνήσουμε τη φαντασία. Οι βουβοί, αδιαφανείς τοίχοι του δίνουν χώρο σε όσους το χρειάζονται. 960 E. Third St., στο κέντρο της πόλης; Εγκαίνια δεξίωσης: Παρασκευή 29 Ιουλίου, 6 μ.μ. Σε προβολή έως τις 11 Σεπτεμβρίου. Ελεύθερος; scirc.edu.

Irving Penn: Girl with Fruit, Shoe, and Butterflies, 1946 (Pace Gallery © Condé Nast)

Σάββατο 30 Ιουλίου

Ίρβινγκ Πεν: Κάψιμο από τη σελίδα στο Pace Gallery. Φωτογράφηση για Μόδα για σχεδόν 70 χρόνια, οι εφευρετικές φωτογραφίες μόδας του Penn μεταμόρφωσαν την αμερικανική δημιουργία εικόνων. Ο καλλιτέχνης ήταν επίσης πολύ επιτυχημένος και πειραματικός στο σκοτεινό θάλαμο, και Κάψιμο από τη σελίδα επικεντρώνεται στις επίσημες στρατηγικές και τους πειραματισμούς που διαμόρφωσαν το ξεχωριστό του στυλ, το οποίο ονόμασε «φωτογραφισμός» και που συνεπαγόταν τη μετάφραση του σχεδίου, της ζωγραφικής και της γλυπτικής, μεταξύ άλλων μορφών τέχνης, στη φωτογραφία – ένας υβριδισμός που θόλωσε προληπτικά τη γραμμή μεταξύ των υψηλών τέχνη, γραφιστική, μόδα και φωτογραφία. 1201 S. La Brea Ave., Mid-City; Προβολή 30 Ιουλίου – 3 Σεπτεμβρίου. Ελεύθερος; pacegallery.com.

Κεραμική του Σεθ Ρόγκεν στη δημοπρασία παροχών του Sexy Beast στη Night Gallery

Γκαλερί Sexy Beast at Night. Με μια επιτροπή υποδοχής που περιλαμβάνει τις Barbara Kruger, Andrea Bowers, Catherine Opie, Derek Fordjour, Melanie Schiff & Sterling Ruby, Jeffrey Deitch, David Kordansky, Arthur Lewis (UTA), Johanna Burton (σκηνοθέτη, MOCA) και άλλους, τον κόσμο της τέχνης συσπειρώνεται για να βοηθήσει στη συγκέντρωση κεφαλαίων για το Planned Parenthood. Η υπαίθρια εκδήλωση του Sexy Beast στην αυλή της Night Gallery θα περιλαμβάνει φαγητό, ζωντανή μουσική, κωμωδία και μια σιωπηλή δημοπρασία με έργα τέχνης, ντιζάιν αντικείμενα, περιορισμένης έκδοσης ρούχα, ένα σκοτεινό βάζο Seth Rogen και έναν σημαντικό πίνακα της Andrea Marie Breiling. Όπως είπε η μακροχρόνια υποστηρίκτρια Barbara Kruger το 2016 για το Sexy Beast, «Ήθελα να ασχοληθώ γιατί η σεξουαλικότητα, η φυλή και το φύλο μπορούν να καθορίσουν τι έχεις και τι όχι, πόσο καιρό θα ζήσεις ή πόσο σύντομα θα πεθάνεις, αν μιλάς ή είτε σε σιωπούν, είτε σου επιτρέπουν να γελάς είτε μπορείς μόνο να φοβάσαι, είτε χρησιμοποιείς δύναμη είτε σε χρησιμοποιεί η εξουσία». 2050 Imperial St., στο κέντρο της πόλης; $200; Σάββατο 30 Ιουλίου, 5-8 μ.μ. weareplannedparenthood.org.

Η Taliha Abdiel και ο DaEun Jung στο LA Dance Project

Η Taliha Abdiel και ο DaEun Jung στο LA Dance Project. ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Οι καλλιτέχνες του LA, Taliha Abdiel και DaEun Jung, παρουσιάζουν νέα έργα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των κατοικιών τους. Το «Echo’s Answer» του Abdiel διερευνά την επέκταση της ανθρώπινης συνείδησης και της καθολικής κατανόησης χρησιμοποιώντας ασκήσεις που βασίζονται στον συγχρονισμό ημισφαιρικής συχνότητας ήχου, την ατομική και ομαδική αστρική προβολή, την αυτόματη πρόταση, τον υπερβατικό διαλογισμό και άλλα. Το έργο του DaEun Jung «Norri» είναι μια ομαδική χορευτική πρακτική εμπνευσμένη από την αρχή, τη μορφή και τον τρόπο του λαϊκού χορού της Κορέας ως μια κοινοτική παράσταση στη γλώσσα του σύγχρονου κινήματος. 2245 E. Washington Blvd., στο κέντρο της πόλης; Παρασκευή-Σάββατο, 30-31 Ιουλίου, 16:00 & 20:00; $20; ladanceproject.org.

Πορτρέτο του Gary Simmons (Φωτογραφία: Tito Molina, HRDWRKER)

Fowler Films: HRDWRKER στο Μουσείο Φάουλερ. Προβολή ταινιών μικρού μήκους από την HRDWRKER, την εταιρεία παραγωγής με έδρα το Λος Άντζελες με επικεφαλής τους JJ Anderson & Tito Molina, η δουλειά των οποίων στον κόσμο της σύγχρονης τέχνης έχει κερδίσει την προσοχή. Ο Άντερσον και η Μολίνα στοχάζονται σε ταινίες που γυρίστηκαν τα τελευταία οκτώ χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της πρεμιέρας του Allensworth: A Temple of Black Possibilities; και μιλούν για την αφοσίωσή τους στις αρχές του σκοπού, της κοινότητας, της αποφασιστικότητας και της σύνδεσης. Θα συζητήσουν έργα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Μουσείο Αφρικανικής Αμερικής της Καλιφόρνια, το Shondaland και το Hauser & Wirth, μεταξύ άλλων. Το πρόγραμμα θα ακολουθήσει Q&A και δεξίωση. 308 Charles E. Young Dr., Westwood; Σάββατο 30 Ιουλίου, 1-3 μ.μ. δωρεάν με rsvp? fowler.ucla.edu.

Ο Pol Kurucz στο Superchief

10-Year Anniversary Mega Summer Group Show and Swap Meet στο Superchief. Για να τιμήσει την επέτειο των 10 χρόνων και να γιορτάσει την πρόσφατη μετακόμισή τους σε έναν υπέροχο νέο χώρο, ο Superchief φιλοξένησε ένα τεράστιο ομαδικό σαλόνι φυσικών και NFT κομματιών από περισσότερους από 100 διαφορετικούς δημιουργούς, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η γκαλερί παρουσίασε ζωγραφική και γλυπτική μαζί με κρυπτοτέχνη σε μεγάλη κλίμακα σε μία μόνο παράσταση. Καθώς η έκθεση ολοκληρώνεται, η γκαλερί φιλοξενεί το πρώτο Swap Meet που περιλαμβάνει τέχνη, φαγητό, ρούχα, εμπορεύματα και πολλές γιορτές. 1965 S. Los Angeles St., στο κέντρο της πόλης. Σάββατο 30 Ιουλίου, μεσημέρι-7 μ.μ. Ελεύθερος; superchiefgallery.com.

Sharon Louise Barnes: Where Chilly Winds Don’t Blow (λεπτομέρεια), 2022 (ευγενική προσφορά του καλλιτέχνη)

Κυριακή 31 Ιουλίου

Σάρον Λουίζ Μπαρνς: Αντίσταση, ανθεκτικότητα και ριζοσπαστική ομορφιά, με αναγνώσεις από την Gwendolyn Brooks στη Δημοτική Πινακοθήκη του Λος Άντζελες (Εικονική). Σχεδιασμός/Εικαστικός συνεργάτης της COLA 2022, ο Barnes συνδυάζει τον πολιτισμό, το ιστορικό πλαίσιο και την προγονική μνήμη για να εξερευνήσει ταξίδια ανθεκτικότητας και ομορφιάς. Αντλώντας από το έργο της Gwendolyn Brooks, το τελευταίο έργο του Barnes εκθέτει δυναμικά την ιστορία και τις εμπειρίες μιας μαύρης γυναίκας που ζει στην Αμερική, που στέκεται με τόλμη για να τιμήσει την επιβίωση και την άνθηση του αφροαμερικανικού πολιτισμού στους ανέμους δύσκολων καιρών. Σε αυτό το εικονικό δημόσιο πρόγραμμα, η Barnes θα διαβάσει επιλογές από την Gwendolyn Brooks που ενέπνευσαν τη νέα της δουλειά. ΕΝΑ Ε & Α με τον καλλιτέχνη θα ακολουθήσει η ανάγνωση. Κυριακή 31 Ιουλίου, 14:00; Ελεύθερος; lamag.org.

Bert Stern: Elizabeth Taylor στο ξενοδοχείο Beverly Hills (ευγενική προσφορά του Bert Stern Trust)

Δευτέρα 1 Αυγούστου

Οι φωτογραφίες της Elizabeth Taylor του Bert Stern στο ξενοδοχείο Beverly Hills. Το ξενοδοχείο συνεργάζεται με το Bert Stern Trust και το House of Taylor για να παρουσιάσει εντυπωσιακές εικόνες της Elizabeth Taylor, συμπεριλαμβανομένων πολλών φωτογραφιών που δεν έχουν δει ποτέ, τραβηγμένες κατά τα φλογερά χρόνια της Κλεοπάτρας. Το ξενοδοχείο χρησίμευσε ως φόντο για τη ζωή της Taylor στην Καλιφόρνια που χρονολογείται από την παιδική της ηλικία. Ο πατέρας της Φραγκίσκος, ο οποίος της ενέπνευσε την αγάπη για την τέχνη, είχε μια γκαλερί στον παραλιακό δρόμο του ξενοδοχείου και συνέχισε να είναι συχνή επισκέπτης του ξενοδοχείου σε όλη της τη ζωή, συμπεριλαμβανομένων αρκετών από τους μήνες του μέλιτος. 9641 Sunset Blvd., Beverly Hills; Προβολή 1 Αυγούστου – 30 Σεπτεμβρίου. Ελεύθερος; dorchestercollection.com.

Cy Twombly: Leaving Paphos Ringed with Waves (IV) (λεπτομέρεια), 2009. Ακρυλικό σε καμβά. (Ιδιωτική συλλογή. Ευγενική παραχώρηση Gagosian. © Ίδρυμα Cy Twombly)

Τρίτη 2 Αυγούστου

Cy Twombly: Making Past Present στο Getty Center. Η ενασχόληση του Αμερικανού καλλιτέχνη Cy Twombly με την τέχνη και την ποίηση της αρχαίας Ελλάδας και της Ρώμης έπαιξε κεντρικό ρόλο στη δημιουργική του διαδικασία. Αυτή η έκθεση διερευνά τη δια βίου γοητεία του Twombly με τον αρχαίο μεσογειακό κόσμο μέσα από υποβλητικές ομαδοποιήσεις των έργων ζωγραφικής, σχεδίων, εκτυπώσεων και γλυπτών του από τα μέσα του 20ου έως τις αρχές του 21ου αιώνα, που ανιχνεύει ένα ευφάνταστο ταξίδι συναντήσεων και απαντήσεων σε αρχαία κείμενα και αντικείμενα. . Η παρουσίαση περιλαμβάνει γλυπτά από την προσωπική συλλογή του καλλιτέχνη, που εκτίθενται δημόσια για πρώτη φορά. 1200 Getty Center Dr., Brentwood; Προβολή 2 Αυγούστου – 30 Οκτωβρίου. Ελεύθερος; getty.edu.

Ο Gary Polonksy στην TAG Gallery

Τετάρτη 3 Αυγούστου

Κάρεν Φιορίτο: Πολιτικά ΖώαGary Polonksy: Δέντρακαι Σβετλάνα Σμούλεβιτς: Θραύσματα, στην TAG Gallery. Η Fiorito χρησιμοποιεί την πολύχρωμη, σουρεαλιστική τέχνη της για να δημιουργήσει συζήτηση και ευαισθητοποίηση για το μέλλον του πλανήτη μας μέσα από θέματα όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των ζώων, η κλιματική αλλαγή, ο πόλεμος και τα περιβαλλοντικά ζητήματα, συνδυάζοντας προσωπικές χειρονομίες με ποπ και εμπορική οπτική κουλτούρα. Ο Polonsky έχει να κάνει με τα δέντρα αυτή τη στιγμή, αναπαράγοντας την έμφυτη φράκταλ αρμονία και τις θεραπευτικές τους δυνάμεις για τον πλανήτη και την ψυχή. Ο Shmulevich είναι μάρτυρας και διατηρεί αυτό που θα μπορούσε να αγνοηθεί ως απλή σύμπτωση – τυχαίες αντιπαραθέσεις σχήματος, υφής, υλικού, αρχιτεκτονικής και φύσης που μιλούν σε μια νέα γλώσσα για τις αφηρημένες και ποιητικές διαστάσεις της συνηθισμένης ζωής. 5854 Wilshire Blvd., Miracle Mile; Προβολή 3-27 Αυγούστου. Υποδοχή: Σάββατο, 6 Αυγούστου, 5-9 μ.μ. Ομιλία καλλιτέχνη: Τετάρτη 27 Αυγούστου, 11 π.μ.-3 μ.μ. Ελεύθερος; taggallery.net.

Η Svetlana Shmulevich στην TAG Gallery

Steve Keene: I Miss the Earth So Much (1996)

Bert Stern: Elizabeth Taylor στο ξενοδοχείο Beverly Hills (ευγενική προσφορά του Bert Stern Trust)

Ο Scott Greenwalt στο Superchief

Ο Michael Marras στο Superchief

Σημείωση του συντάκτη: Η παρακάτω αποποίηση ευθυνών αναφέρεται σε διαφημιστικές αναρτήσεις και δεν ισχύει για αυτήν ή άλλες ιστορίες σύνταξης.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *