Στιγμές Παγκόσμιας Ομορφιάς σε Κοινό φως στο Great Park

Τα δημόσια γλυπτά του Phillip K. Smith III που βασίζονται στο φως βασίζονται σε στοιχεία του καλλιτεχνικού κινήματος του Φωτός και του Διαστήματος και σε πτυχές της αντανάκλασης, του χρώματος, του φωτός και της σκιάς, του περιβάλλοντος και της αλλαγής. Τοποθετούνται σε όλη αυτή τη χώρα και πέραν αυτής σε υπαίθρια τοπία, συγκεκριμένες συνθήκες τοποθεσίας και ως μέρος της αστικής αρχιτεκτονικής. Αυτά τα πρωτοποριακά έργα είναι εν μέρει εμπνευσμένα από τους προκατόχους του Smith Light and Space, συμπεριλαμβανομένων των Robert Irwin και James Turrell. Τρία από τα πρόσφατα γλυπτά του Smith μπορούν να προβληθούν ως μακέτες στην γκαλερί Great Park.

Phillip K Smith III: Parallel Perpendicular maquette (Φωτογραφία με ευγενική παραχώρηση στην πόλη του Irvine)

Το κίνημα Light and Space, το οποίο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1960, είναι η απάντηση της Νότιας Καλιφόρνια στο κίνημα της μινιμαλιστικής τέχνης, δημοφιλές τότε στην ανατολική ακτή. Αλλά είναι πολύ περισσότερο, καθώς εστιάζει στην απεικόνιση αισθητηριακών φαινομένων, ιδιαίτερα του φωτός. Τα υλικά περιλαμβάνουν γυαλί, νέον, φώτα φθορισμού, ρητίνη και χυτό ακρυλικό. Οι μέθοδοι κατασκευής περιλαμβάνουν τεχνολογίες της μηχανικής και της αεροδιαστημικής βιομηχανίας.

Adam Sabolick, συν-επιμελητής του Phillip K. Smith III: Shared Light έκθεση και Gallery Assistant, προσθέτει ότι το κοντινό τμήμα τέχνης UC Irvine φιλοξένησε καλλιτέχνες Light and Space ως καθηγητές και φοιτητές τη δεκαετία του 1960 και του 70. Εκτός από τον Irwin και τον Turrell, ο Larry Bell, ο Ron Davis, ο Tony De Lap, ο Joe Goode, ο John McCracken και άλλοι δίδαξαν εκεί, ενώ αρκετοί φοιτητές και δάσκαλοι του UCI δημιούργησαν έργα τέχνης από αυτό το είδος ενώ σπούδαζαν και εργάζονταν εκεί.

Όπως λέει ο Smith στο Εβδομαδιαίος, «Νομίζω ότι οι καλλιτέχνες του Light and Space αναζητούσαν μια βαθύτερη κατανόηση της αντίληψης, μια πιο πραγματική εμπειρία. Υπήρχε μια αναζήτηση για την αλήθεια μέσω του φωτός, της αντίληψης, της τοποθεσίας, του υλικού, του κατασκευασμένου προϊόντος, της βαφής και της σύνθεσης».

Phillip K Smith III: Parallel Perpendicular, West Hollywood, 2022 (Φωτογραφία Lance Gerber)

Προσθέτει, «Μου Κοινό φως Η έκθεση εστιάζει στην έννοια της τέχνης που τοποθετείται στη δημόσια σφαίρα. Οι μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου έχουν αγκαλιάσει τις τέχνες ως εμβλήματα της ταυτότητάς τους. Η τέχνη στη δημόσια σφαίρα δημιουργεί εμβληματικές οπτικές εμπειρίες που συνδέουν θετικά τους ανθρώπους γύρω από κοινές αναμνήσεις και κοινόχρηστους χώρους. Το Great Park and Irvine είναι γόνιμο έδαφος για την τοποθέτηση αυτών των ειδών επιδραστικών, ενοποιητικών έργων τέχνης».

Για να δημιουργήσει τα πολλά δημόσια έργα τέχνης του, ο Smith χρησιμοποιεί την καλλιτεχνική και αρχιτεκτονική του κατάρτιση, μαζί με την κατανόησή του για την τεχνολογία και την περιέργεια του για νέες διαδικασίες και υλικά. Πριν κατασκευάσει κάθε εγκατάσταση, όπως μια μεγάλη οθόνη παραθύρου, κατασκευάζει μια μακέτα — ένα μικρότερης κλίμακας μοντέλο του κομματιού. Τρεις από τις μακέτες του εκτίθενται σε όλη τη γκαλερί.

Phillip K Smith III: Three Half Lozenges (Φωτογραφία ευγενική προσφορά του City of Irvine)

Κάθε μακέτα στην έκθεση συνοδεύεται από αρκετές φωτογραφίες της αρχικής εγκατάστασης του φωτογράφου Lance Gerber. Αυτές οι φωτογραφίες καταγράφουν τα έργα που βασίζονται στο φως, μαζί με την αλληλεπίδρασή τους με το περιβάλλον. Δύο εγκαταστάσεις στην παράσταση απεικονίζονται μόνο μέσα από τις φωτογραφίες. Ο Smith εξηγεί, «Δουλεύω με τον Lance από το 2013. Έχει φωτογραφίσει κάθε κομμάτι που έχω φτιάξει. Κατά τη γνώμη μου, το 99,99% του κόσμου θα δει τη δουλειά μου μέσω φωτογραφίας και βίντεο. Επομένως, η τεκμηρίωση της δουλειάς μου πρέπει να είναι τόσο καλή όσο και η πραγματική. Η συνεργασία με τον Lance ήταν μια διασκεδαστική, ανταποδοτική και συνεχής συζήτηση. Κατανοεί την πρόθεσή μου ως καλλιτέχνη που βασίζεται στο φως και ξέρει ακριβώς πώς θέλω να μοιραστώ οπτικά τη δουλειά μου με τον κόσμο.»

Phillip K Smith III: Three Half Lozenges, Newark Museum of Art, 2017 (Φωτογραφία Lancer Gerber)

Η πρώτη μακέτα που θα δείτε στο Great Park είναι της εγκατάστασης, Τρεις μισές παστίλιες (2017-21) στο Μουσείο Τέχνης του Newark (New Jersey). Το αρχικό κομμάτι με τον πολύχρωμο φωτισμό πλήρους φάσματος είναι τοποθετημένο σε τρία ιστορικά παράθυρα διπλού ύψους στην πρόσοψη του μουσείου. Είναι κατασκευασμένο με φωτισμό LED, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και μοναδική χρωματική χορογραφία. Η διδακτική της έκθεσης σημειώνει ότι, «Μεταβαίνοντας από γραμμικό σε ορθογώνιο σε παστίλια μέσα σε διαβαθμισμένα και πλήρη χρωματικά πεδία, τα τρία μισά παράθυρα σε σχήμα παστίλιας λειτουργούν ως ένα μνημειακό τρίπτυχο με βάση το φως στην κλίμακα της αρχιτεκτονικής».

Σε όλη τη χώρα στο Δυτικό Χόλιγουντ, Παράλληλη Κάθετη (2022), κατασκευασμένο από ατσάλι, γυαλί, φωτισμό LED, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και μοναδική έγχρωμη χορογραφία, αποτελείται από πέντε ανεξάρτητα επίπεδα παράλληλα και κάθετα. Αντικατοπτρίζουν την κίνηση του ήλιου κατά τη διάρκεια της ημέρας. τη νύχτα γίνονται αιωρούμενα πεδία χρώματος δημιουργώντας μια σύνθεση που αλλάζει συνεχώς. Η εγκατάσταση αντανακλά επίσης τα γύρω δέντρα, τους θάμνους, τα κτίρια και τον ουρανό, συχνά λούζοντάς τα με χρωματιστά φώτα. Το περπάτημα γύρω από την υπέροχη μακέτα αυτού του κομματιού στη Γκαλερί δίνει τη δυνατότητα στους θεατές να γίνουν μέρος του, να δουν τον εαυτό τους και τους άλλους μέσα σε αυτό μέσα από διάφορες μεταθέσεις και χρώματα.

Phillip K Smith III: The Circle of Land and Sky, Desert X, 2017 (Φωτογραφία ευγενική προσφορά του City of Irvine)

Επίσης στη Νότια Χώρα, Ο Κύκλος της Γης και του Ουρανού ως μέρος του 2017 Desert X κοντά στο Palm Desert, αποτελούνταν από 300 όρθιους ανακλαστήρες γυαλισμένους με καθρέφτη. Αναδυόμενοι από το έδαφος, υπό γωνία 10 μοιρών, οι ανακλαστήρες τοποθετήθηκαν σε μεγάλο κύκλο. Ασχολήθηκαν και παρακολούθησαν το φως, τον ουρανό, τα βουνά και την ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος Sonoran καθώς το φως άλλαζε. Αυτή η διαδικασία συμπληρώθηκε από τους θεατές καθώς κινούνταν κατά μήκος και σε όλη την εγκατάσταση.

Phillip K Smith III: The Circle of Land and Sky, Desert X, 2017 (Φωτογραφία Lance Gerber)

Μία από τις πιο περιπετειώδεις εγκαταστάσεις του Smith είναι η Ντιτρόιτ Skybridge (2018), κατασκευασμένο από υπάρχουσα skybridge, μαζί με ακρυλικό, αλουμίνιο, φωτισμό LED, ηλεκτρονικά εξαρτήματα και μοναδικές έγχρωμες χορογραφίες. Συνδέοντας δύο σημαντικά κτίρια γραφείων στο κέντρο του Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, η γέφυρα του 16ου ορόφου μήκους 100 ποδιών είναι τη νύχτα ένα σπινθηροβόλο πολύχρωμο έργο, που αποτελείται από μεταβαλλόμενες κλίσεις και κινούμενα επίπεδα φωτός, συγχωνεύει την τέχνη με την αρχιτεκτονική και είναι διαθέσιμη σε όλους τους θεατές. βλέπω.

Phillip K Smith III: Open Sky (Φωτογραφία ευγενική προσφορά του City of Irvine)

Στο Μιλάνο της Ιταλίας, στην αυλή του αιωνόβιου Palazzo Isimbardi, Ανοιχτός Ουρανός (2018) χαιρετίζει τους επισκέπτες. Ο πολύπλευρος ημικυκλικός δακτύλιος δεσπόζει στην αυλή, αντικατοπτρίζοντας το περίπλοκο πάτωμα του κτιρίου, την αρχιτεκτονική του 16ου αιώνα και τον ουρανό, ενώ παρέχει πολλαπλές αντανακλάσεις στους επισκέπτες. Κατασκευασμένο από γυαλισμένο ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο και σύνθετα πάνελ σκυροδέματος, συνδυάζει ένα αφηρημένο σχέδιο με την κυκλική κατασκευή. Βρίσκεται σε μια συνεχή κατάσταση ροής, που προωθείται από τις συνεχείς αλλαγές του φωτός, την ημέρα και το βράδυ, και από τους θεατές καθώς κινούνται κατά μήκος του. Η μακέτα αυτής της εγκατάστασης αποκαλύπτει πόσο μεγαλοπρεπές είναι το αρχικό γλυπτό.

Phillip K Smith III: Skybridge, Ντιτρόιτ, 2018 (Φωτογραφία από τον Lance Gerber)

Ο Smith εξηγεί, «Υπάρχουν στιγμές παγκόσμιας ομορφιάς, κοινής εμπειρίας, ανακάλυψης εμπειριών που μας ενώνουν όλους ως ανθρώπινα όντα. Το φως είναι τις περισσότερες φορές στη ρίζα αυτών των εμπειριών. Είναι αυτές οι στιγμές ομορφιάς, αγνότητας και καθολικότητας που επιδιώκω να δημιουργήσω».

Phillip K. Smith III: Shared Light είναι σε προβολή έως τις 28 Αυγούστου στο The Great Park Gallery, Palm Court Art Complex, Great Park, Irvine. cityofirvine.org.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *