ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΡΙΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ANATOLY IVANOV

Αντιμετωπίζοντας τον φόβο της απόρριψης, αξιοποιώντας τις δυνατότητές σας, βρίσκοντας μια ροή εργασίας που λειτουργεί για εσάς – ποια είναι η φόρμουλα νίκης πίσω από τον καθορισμό επαγγελματικών στόχων και την επίτευξή τους;

Ο Ανατόλι Ιβάνοφ είναι ένας βραβευμένος κινηματογραφιστής και χειριστής κάμερας που ζει στο Λος Άντζελες. Έχει συνεργαστεί με μερικές από τις πιο διάσημες μάρκες, έχει κάνει όνομα στον κόσμο του αθλητισμού και έχει πολλά αφηγηματικά κινηματογραφικά έργα υπό τη ζώνη του. Οι ευθύνες των κινηματογραφιστών και των χειριστών κάμερας υπερβαίνουν το γύρισμα και τη χρήση κάμερας. Ένας κινηματογραφιστής, μαζί με έναν σκηνοθέτη και άλλο τμήμα δίνουν τον τόνο και χτίζουν τον οπτικό κόσμο της ταινίας. Σε έναν κλάδο που είναι πολύ ανταγωνιστικός, πρέπει κανείς να μάθει να παραμένει αφοσιωμένος και πειθαρχημένος. Κάναμε μερικές ερωτήσεις στον Ανατόλι για να κατανοήσουμε την επαγγελματική του πορεία και τη φιλοσοφία πίσω από αυτήν. Σήμερα μοιράζεται μερικά μαθήματα που έχει μάθει όλα αυτά τα χρόνια. Πώς ακολουθείς το πάθος και τα όνειρά σου παραμένοντας πιστός στον εαυτό σου και ξεπερνώντας τις προκλήσεις; Ο Ανατόλι έχει μερικές χρήσιμες συμβουλές.

ΠΑΡΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ ΕΝΤΡΩ ΣΟΥ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

Ο Ανατόλι είχε μια επιτυχημένη καριέρα στην πατρίδα του, τη Ρωσία. Όλα ξεκίνησαν με ένα ρίσκο που πήρε. Παθιασμένος με τον αθλητισμό, του άρεσε να παρακολουθεί ντοκιμαντέρ με αθλητές. Άκουσε για τον Extreme Marathon, έναν διαγωνισμό βίντεο για αθλήματα – έπρεπε να στείλει μια πρόταση για ένα βίντεο. Ο Ανατόλι αποφάσισε να εγγραφεί, παρόλο που δεν ήταν επαγγελματίας χειριστής κάμερας εκείνη την εποχή και ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Το κίνητρό του τον ώθησε να κάνει το καλύτερο δυνατό και κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία των extreme sports. Το ένα οδήγησε στο άλλο και προσκλήθηκε να πυροβολήσει τους Ρώσους Ολυμπιακούς αθλητές. Όλα ξεκίνησαν με την επιθυμία να πιέσει τον εαυτό του και ενδεχομένως να αποτύχει. Δεν υπάρχει «σωστό» πρώτο βήμα. Το κίνητρο και η συνέπεια θα φέρνουν πάντα αποτελέσματα.


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΣΤΕ

Ο Anatoly συνιστά τη δικτύωση. Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά δίνοντας προτεραιότητα στη μάθηση από τους συνομηλίκους σας θα σας επιτρέψει να βγείτε έξω από τη ζώνη άνεσής σας. Ο Ανατόλι μετακόμισε στο Λος Άντζελες πριν από μερικά χρόνια για να επεκτείνει το δίκτυό του και να έχει πρόσβαση σε νέες ευκαιρίες. Ήταν μια τολμηρή κίνηση, γεμάτη αβεβαιότητα αλλά τελικά απέδωσε. Πρόσφατα ταξίδεψε στη Γιούτα για να κινηματογραφήσει την χάλκινη Ολυμπιονίκη Yulia Galysheva σε συνεργασία με το έργο RedBull. Ο Ανατόλι από το ότι δεν γνώριζε κανέναν σε αυτή τη νέα πόλη έγινε η συνεργασία με πελάτες υψηλής ποιότητας. Επιμένει ότι η γενναιοδωρία, η καλή επικοινωνία και το ανοιχτό μυαλό μπορούν να βοηθήσουν πολύ. Ποτέ δεν ξέρεις ποιον θα συναντήσεις. Το Self-branding είναι επίσης σημαντικό, ειδικά αν είστε το δικό σας προϊόν όπως το Anatoly. Παρακολουθώντας αθλητικές εκδηλώσεις και μοιράζοντας το πάθος του με αθλητές που θαυμάζει, ο Anatoly διεύρυνε το δίκτυό του. Έχει γίνει ειδικός στον τομέα του και έχτισε μια σταθερή φήμη για τον εαυτό του. Τον Δεκέμβριο του 2021, ο Anatoly προσκλήθηκε να εργαστεί ως χειριστής κάμερας για τη συναυλία Kanye West και Drake στο It, με χορηγία της Amazon και θεωρήθηκε ιστορικό γεγονός. Αυτό ήταν ένα τεράστιο ορόσημο για τον Ανατόλι: ήταν ο συνδυασμός ετών σκληρής δουλειάς και αφοσίωσης στην τέχνη του. Για να πάτε για τη δουλειά που θέλετε, κοιτάξτε γύρω σας, παρατηρήστε τους ανθρώπους που βρίσκονται στη θέση που θέλετε να είστε. Ψάξτε για συνδέσεις, κάντε ερωτήσεις, επιστρέψτε όταν μπορείτε. Αυτό κάνει ο Ανατόλι. Αφού έγινε ειδικός σε έναν πολύ εξειδικευμένο τομέα, τώρα προσφέρει masterclasses για να διδάξει τη νέα γενιά.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Όταν γύριζε τη χάλκινη Ολυμπιονίκη και σκιέρ Γιούλια Γκαλίσεβα, ο Ανατόλι ομολόγησε ότι είχε νιώσει μεγάλη πίεση. Το σουτ ήταν λεπτό και επειδή η Γιούλια βρισκόταν σε ανάκαμψη μετά από τραυματισμό, δεν μπορούσε να κάνει πολλές λήψεις. Το κόλπο της ήταν επίσης πολύ δύσκολο, οπότε ο Ανατόλι έπρεπε να πετύχει το σουτ με την πρώτη λήψη. Φοβόταν να αποτύχει και ενδεχομένως να αμαυρώσει τη φήμη του. Έχει επίσης βιώσει αυτού του είδους την πίεση όταν δούλευε για μεγάλες τηλεοπτικές διαφημίσεις, όπως αυτές που γύρισε για τις εταιρείες αυτοκινήτων Lada, Toyota και Michelin. Πάντα θα έρθει μια στιγμή που θα νιώθεις ότι δεν είσαι αρκετά καλός. Δεν είναι αρκετά καλό για την προαγωγή, τη μετακίνηση σε όλο τον κόσμο ή την αλλαγή καριέρας. Η προετοιμασία είναι το κλειδί. Το συναισθηματικό στρες και το άγχος απόδοσης δεν εξαφανίζονται ποτέ εντελώς. Υπάρχουν όμως πολλές παράμετροι που μπορείτε να ελέγξετε στην προετοιμασία και τον προγραμματισμό σας. Τελικά το ταλέντο σου υπάρχει και αναπτύσσεται σε αυτόν τον χώρο. Η προετοιμασία σας επιτρέπει να εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και να ξεφύγετε από το μυαλό σας την ημέρα της άδειας. Θέλετε να ζητήσετε προαγωγή ή να έχετε ένα μεγάλο γήπεδο μπροστά στο διοικητικό συμβούλιο σας; Ζητήστε βοήθεια για να εξασκηθείτε, κάντε την έρευνά σας. Σου αξίζει να είσαι επιτυχημένος και να πετύχεις τους στόχους σου. Είναι φυσιολογικό να φοβάσαι την απόρριψη. Ο φόβος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κίνητρο. Είσαι μοναδική και αυτό είναι που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις. Για τον Ανατόλι αυτό σήμαινε επίσης να βρει τη θέση του στον κόσμο του αθλητισμού και να γίνει αντιληπτός γι’ αυτό. Τελικά, το γύρισμα του Ανατόλι πήγε πολύ καλά και είναι περήφανος που συνεργάστηκε με μια φημισμένη μάρκα όπως η Red Bull.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΡΟΥΤΙΝΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

Η συνέπεια και η πειθαρχία είναι το εφαλτήριο των στόχων σας. Τι σημαίνει όμως να είσαι πειθαρχημένος; Οι απαντήσεις είναι διαφορετικές για τον καθένα. Γνωρίστε πρώτα τον εαυτό σας. Πώς απαντάτε στην υπευθυνότητα; Είστε ο τύπος του ατόμου που είναι αυτάρκης όσον αφορά τις προθεσμίες και τον καθορισμό στόχων ή χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια; Πρέπει να έχεις μια καθορισμένη ρουτίνα το πρωί ή είσαι κάποιος που απολαμβάνει τον αυθορμητισμό; Μην χτυπάτε τον εαυτό σας αν δεν μπορείτε να ξυπνάτε στις 5 το πρωί κάθε μέρα. Οι ενοχές δεν είναι ποτέ καλό πράγμα. Μια ρουτίνα είναι εδώ για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια αίσθηση ελέγχου, να νιώσετε καλύτερα και να κάνετε αυτό που θέλετε. Για τον Ανατόλι, το να κάνει γιόγκα κάθε πρωί και να κάνει συχνές πεζοπορίες τον βοηθά να καθαρίσει το μυαλό του. Του αρέσει επίσης να κάνει προπόνηση κορμού και ισορροπίας – όχι μόνο τον βοηθά όταν κρατά μια κάμερα σε μια σειρά έντονης δράσης, αλλά τον γειώνει επίσης. Έχει επίσης κάνει τη μάθηση μέρος της ρουτίνας του: Για αυτόν αυτό σημαίνει να συμβαδίζει με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον εξοπλισμό της κάμερας, αλλά και να διαβάζει και να παρακολουθεί ντοκιμαντέρ με ανθρώπους που τον εμπνέουν. Μια ρουτίνα που λειτουργεί για εσάς θα σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε τις δυνατότητές σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΣΥΝΕΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΓΕΣΤΙΚΕΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΑΣ

Ένας κινηματογραφιστής είναι υπεύθυνος για την ομάδα του. Οι παρεξηγήσεις ή η κακή επικοινωνία μπορεί να σας κοστίσουν πολύ χρόνο, χρήματα ή χειρότερα. Η καλή επικοινωνία δεν περιλαμβάνει μόνο να μοιράζεστε αποτελεσματικά το δημιουργικό σας όραμα, συνεπάγεται επίσης συναισθηματική νοημοσύνη και επικύρωση των συνεργατών σας. Ο Anatoly συνιστά τη μάθηση και την εκπαίδευση του εαυτού γύρω από τα διαφορετικά στυλ επικοινωνίας και τους αμυντικούς μηχανισμούς που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι. Μερικοί συνεργάτες είναι πιο ανεξάρτητοι από άλλους. Η καλή ηγεσία συνοδεύεται από δεξιότητες ενσυναίσθησης και ακρόασης. Το να μπορείτε να πλοηγηθείτε σε δύσκολες συζητήσεις και να επιλύσετε συγκρούσεις θα σας βοηθήσει πάρα πολύ στην καριέρα σας. Ο Ανατόλι είναι τελειομανής και πάντα ψάχνει για μια καλή κριτική. Τον βοηθά να βελτιωθεί. Είναι πολύ ξεκάθαρος σχετικά με τα σχόλια που αναζητά όταν μιλά με έναν σκηνοθέτη ή παραγωγό. Το να δείχνει ότι είναι ανοιχτός σε εποικοδομητική κριτική, του επιτρέπει να είναι καλός παίκτης της ομάδας. Κάνει επίσης τους συνεργάτες σας άνετα. Δηλώνοντας ότι είστε ανοιχτοί σε κριτική κάνει τους συνεργάτες να αισθάνονται άνετα. Σε αντάλλαγμα, το να ρωτήσετε εάν ένας συνεργάτης αναζητά ανατροφοδότηση είναι ένας τρόπος να μειώσετε τους αμυντικούς μηχανισμούς του. Είσαι ίσος. Ο Ανατόλι συμβουλεύει επίσης να κάνετε μια λίστα με αυτά που θα θέλατε να πετύχετε πριν ξεκινήσετε μια δύσκολη συζήτηση.

Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές από το Anatoly ήταν χρήσιμες για εσάς. Ο Ανατόλι έχει πολλές επερχόμενες δουλειές, συμπεριλαμβανομένης μιας ταινίας μεγάλου μήκους, την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ και μια διαφήμιση για τη Nike. Ρίξτε μια ματιά στη διεύθυνση https://www.tolyivanov.com/ για τις τελευταίες ενημερώσεις σταδιοδρομίας του και ενημερώστε μας εάν κάποια από αυτές τις υποδείξεις ήταν χρήσιμη για εσάς!

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *