Το CicLAvia Rolls Through the Heart of LA αυτή την Κυριακή

Κατά τη διάρκεια της πρώτης CicLAvia –της συγκέντρωσης με ποδήλατο που κλείνει τους δρόμους του Λος Άντζελες στην κυκλοφορία αυτοκινήτων– χιλιάδες άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να δουν την πόλη τους με έναν εντελώς νέο τρόπο. Η νέα προοπτική έφερε κοντά τις κοινότητες στους δρόμους, χρησιμοποιώντας τρόπους μεταφοράς που κινούνται από ανθρώπους: ποδήλατα, πατίνια, skateboards, σκούτερ και σώματα (περπάτημα και τρέξιμο). Η επιτυχία της εκδήλωσης απέδειξε ότι οι Αγγελένοι έχουν έντονη επιθυμία να συνδεθούν μεταξύ τους έξω από τα αυτοκίνητά τους όταν οι δρόμοι αισθάνονται ασφαλείς και φιλόξενοι. Μετά από ακυρώσεις πανδημίας και lockdown, αυτό είναι πιο αληθινό από ποτέ.

CicLAvia (εμπνευσμένο από την εβδομαδιαία εφημερίδα της Μπογκοτά της Νότιας Αμερικής ciclovía) μετατρέπει τους δρόμους της πόλης μας σε αυτό που οι διοργανωτές του βλέπουν ως «πάρκα για μια μέρα» εδώ και 12 χρόνια. Επιτρέπει στον Angelenos να εξερευνήσει και να βιώσει γειτονιές στο ύψος των ματιών, με ένα ασφαλές, φιλικό προς την οικογένεια περιβάλλον και μια αίσθηση κοινότητας που δεν έχουν όταν ταξιδεύουν με αυτοκίνητο.

(Ευγενική προσφορά CicLAvia)

Επιπλέον, οι τοπικές επιχειρήσεις κατά μήκος των διαδρομών βλέπουν μια άνοδο στους πελάτες και τις πωλήσεις όχι μόνο την ημέρα των εκδηλώσεων, αλλά και μετά, καθώς οι κάτοικοι ανακαλύπτουν νέες γειτονιές και μέρη που διαφορετικά δεν θα είχαν. Καλύπτοντας εκατοντάδες μίλια μέσω 40 εκδηλώσεων όλα αυτά τα χρόνια, αυτή είναι μια από τις πιο μεταμορφωτικές συγκεντρώσεις στην πόλη, με περισσότερους από έναν τρόπους.

Πέρα από τη σύνδεση των κοινοτήτων, το CicLAvia έχει επηρεάσει την (τοπική και περιφερειακή) πολιτική μεταφορών. Αφού ενσωματώθηκε ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός το 2009, ο οργανισμός τελικά συνεργάστηκε με το γραφείο του Δημάρχου και το Τμήμα Μεταφορών του Λος Άντζελες (LADOT) για να σχεδιάσουν την εφοδιαστική για την εκδήλωση. Η CicLAvia είναι πλέον επίσης εταίρος στο STEP (Sustainable Equity Transportation Project), ένα έργο που στοχεύει να αντιμετωπίσει τις μεταφορικές ανάγκες των κατοίκων της κοινότητας και να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου υποστηρίζοντας καθαρές μεταφορές και έργα για την προώθησή τους.

(Ευγενική προσφορά CicLAvia)

«Από το πρώτο CicLAvia το 2010, έχουμε δει όλο και περισσότερους ποδηλατόδρομους και υποδομές πεζών να κατασκευάζονται στην πόλη», λέει ο Romel Pascual, εκτελεστικός διευθυντής της εκδήλωσης. LA Weekly. «Πιστεύω ότι η ανάπτυξη της CicLAvia όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει τη βιωσιμότητα των ενεργών μεταφορών και ότι χρειαζόμαστε περισσότερη υποδομή που να υποστηρίζει και να ενθαρρύνει τις αλλαγές τρόπου λειτουργίας στο Λος Άντζελες».

Με το άνοιγμα της νέας γραμμής K της Metro αυτή την εβδομάδα και την πρόσφατη ανανέωση της γέφυρας 6th Street, η επιστροφή στο πιο δημοφιλές γεγονός της CicLAvia, “Heart of LA”, στο κέντρο της πόλης (συμπίπτει με τον εορτασμό επετείου 10 χρόνων του Grand Park – διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό στο Ημερολόγιο Τεχνών αυτής της εβδομάδας), αναδεικνύει το κέντρο του πολίτη και τις γύρω περιοχές ως σημαντικό κόμβο για τη σύνδεση και την επανεξέταση του transpo στην πόλη.

(Ευγενική προσφορά CicLAvia)

«Το Heart of LA είναι μια εκδήλωση της κοινότητας του CicLAvia – επιστρέφουμε σε αυτό κάθε χρόνο», μοιράζεται ο Pascual. «Το Grand Park έχει γίνει κεντρικό σημείο συγκέντρωσης ή/και αναδημιουργίας, με προγράμματα που στοχεύουν στη σύνδεση των ανθρώπων με το δομημένο περιβάλλον τους. Τόσο το Grand Park όσο και το CicLAvia το μοιράζονται αυτό.”

Ναι, τα περιβάλλοντα των πόλεων αντιμετωπίζουν προκλήσεις – από την αύξηση των αδέσποτων πολιτών έως την εγκληματικότητα και την κυκλοφορία – αλλά φαίνεται ότι οι εκ των υστέρων εκδηλώσεις όπως το CicLAvia προσφέρουν νέους τρόπους αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων και δημιουργίας διαφοράς. Η κυκλοφορία για αυτοκίνητα είναι προσωρινά πιο σκληρή κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων, με αποκλεισμούς δρόμων γύρω από την πόλη, αλλά αυτό είναι κάπως το θέμα. Είναι απλώς ένας άλλος λόγος για να αφήσετε το γκαζάκι στο γκαράζ και να κάνετε ηλιοφάνεια και να ασκηθείτε με ποδήλατο, πατίνια ή πόδι. η εκδήλωση έχει αρκετά να δεις και να κάνεις ακόμα κι αν δεν είσαι ποδηλάτης ή σκέιτερ. Απλώς περπατήστε το.

(Ευγενική προσφορά CicLAvia)

Η δωρεάν εκδήλωση, η οποία διαρκεί περίπου 7 μίλια και χρηματοδοτείται από τη Metro, μόλις ολοκλήρωσε την 40ή της συγκέντρωση, οπότε το Heart of LA θα είναι το 41ο. Μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο, έχουν μια ακόμη εκδήλωση με έδρα το Νότιο Λος Άντζελες στις 4 Δεκεμβρίου. Το 2023 σχεδιάζουν εννέα εκδηλώσεις και το 2024 ελπίζουν να πραγματοποιούν τις βόλτες σε μηνιαία βάση με πιο σύντομες διαδρομές προσανατολισμένες περισσότερο στο περπάτημα.

«Δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικό να βελτιώσουμε τις ζωές των ανθρώπων και να ενισχύσουμε τις κοινότητες, να ξεφύγουμε από την απομόνωση, να εξερευνήσουμε τη σύνδεση μεταξύ της υγείας μας και της υγείας του πλανήτη μας και να υποστηρίξουμε βιώσιμα συστήματα και υλικά που συγχρονίζονται με τη φύση», ισχυρίζεται ο Πασκουάλ. «Μέσα από εκδηλώσεις όπως το CicLAvia μπορούμε να φανταστούμε και να ζήσουμε ένα πιο καθαρό, πιο βιώσιμο και λιγότερο αυτοκινητοκεντρικό Λος Άντζελες».

CicLAvia, Κυρ., Οκτ., 9, 9 π.μ.- 4 μ.μ. Ελεύθερος. Δείτε παρακάτω τον χάρτη διαδρομής. Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.ciclavia.org/heart_of_la22

Σημείωση του συντάκτη: Η παρακάτω αποποίηση ευθυνών αναφέρεται σε διαφημιστικές αναρτήσεις και δεν ισχύει για αυτήν ή άλλες ιστορίες σύνταξης. Το άρθρο του LA Weekly δεν πωλεί και δεν θα πουλά περιεχόμενο.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *