Το Fallout των αντισημιτικών πανό στο LA που επαίνεσαν τον Kanye West

Αξιωματούχοι του Λος Άντζελες και της Καλιφόρνια μιλούν όταν μια ομάδα διαδηλωτών κρέμασε πανό σε μια υπέρβαση του αυτοκινητόδρομου 405, επαινώντας τα αντισημιτικά σχόλια του διασκεδαστή Kanye West.

Τα πανό έγραφαν: «Κορνάρετε αν ξέρετε ότι ο Kanye έχει δίκιο για τους Εβραίους», αναφερόμενος στα σχόλια που έκανε ο West για την εβραϊκή κοινότητα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο podcast του «Drink Champs» στις 16 Οκτωβρίου.

Με καλυμμένα τα πρόσωπά τους, διακρίνονταν οι διαδηλωτές να εκτελούν τον χαιρετισμό του Sieg Heil που έγινε δημοφιλής στη Γερμανία της δεκαετίας του 1940 υπό την κυριαρχία του Αδόλφου Χίτλερ.

Τη Δευτέρα, αξιωματούχοι του Λος Άντζελες, όπως ο δήμαρχος Έρικ Γκαρσέτι, μίλησαν ενάντια στην πράξη και καταδίκασαν τον αντισημιτισμό. «Καταδικάζουμε τα αντισημιτικά επεισόδια αυτού του Σαββατοκύριακου.

«Ο Εβραίος Angelenos θα πρέπει να νιώθει πάντα ασφαλής», έγραψε στο Twitter ο Garcetti, ο οποίος έχει Ρωσική εβραϊκή καταγωγή, τη Δευτέρα. «Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις ή προκαταλήψεις στο Λος Άντζελες. Και δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τον αγώνα για να το αποκαλύψουμε και να το εξαλείψουμε».

Το νομοθετικό εβραϊκό σώμα της Καλιφόρνια μίλησε επίσης για τη Γουέστ και τους διαδηλωτές τη Δευτέρα, φτάνοντας στο σημείο να φωνάξει την Adidas επειδή δεν απάντησε στα σχόλια του Γουέστ, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους συνεργάτες τους.

«Οποιαδήποτε εταιρεία -συμπεριλαμβανομένης της Adidas- που συνεχίζει να συναλλάσσεται με τον Kanye West είναι μέρος αυτής της επίθεσης στους Εβραίους», έγραψε ο γερουσιαστής της Καλιφόρνια, Scott Wiener και ο βουλευτής Jesse Gabriel σε κοινή δήλωση. «Είναι ηθικά απαράδεκτο να κλείνουμε τα μάτια στον αντισημιτισμό και να βάζουμε τα κέρδη πάνω από την ασφάλεια των Εβραίων σε άλλους που στοχοποιούνται από μίσος».

Η ώθηση για την Adidas να χωρίσει τους δρόμους της με τη west έρχεται μετά τις αποχωρήσεις από το GAP, το Balenciaga, το Vogue Magazine και πιο πρόσφατα το πρακτορείο ταλέντων του Creative Artists Agency (CAA).

Η MRC Entertainment ανακοίνωσε επίσης ότι δεν θα συνεργάζεται πλέον με τον West σε ένα ντοκιμαντέρ, λέγοντας:

«Σήμερα το πρωί, μετά από συζήτηση με τους κινηματογραφιστές μας και τους συνεργάτες διανομής, πήραμε την απόφαση να μην προχωρήσουμε σε καμία διανομή για το πρόσφατα ολοκληρωμένο ντοκιμαντέρ μας για τον Kanye West. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε περιεχόμενο που ενισχύει την πλατφόρμα του.

«Ο Kanye είναι παραγωγός και δειγματολήπτης μουσικής. Την περασμένη εβδομάδα δοκίμασε και έκανε remix σε μια κλασική μελωδία που έχει καταγραφεί για περισσότερα από 3000 χρόνια – το ψέμα ότι οι Εβραίοι είναι κακοί και συνωμοτούν για να ελέγξουν τον κόσμο για δικό τους κέρδος. Αυτό το τραγούδι ερμηνεύτηκε acapella την εποχή των Φαραώ, της Βαβυλώνας και της Ρώμης, έγινε ακουστική με την Ισπανική Ιερά Εξέταση και το Russian’s Pale of Settlement και ο Χίτλερ πήρε το τραγούδι ηλεκτρικό. Ο Kanye έχει πλέον βοηθήσει στην ενσωμάτωση του στη σύγχρονη εποχή.

«Τα ψέματα είναι ένα σημαντικό μέρος κάθε διάκρισης, και αυτό δεν διαφέρει. Όταν είναι καλοφτιαγμένα, δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι η δράση είναι δίκαιη, ότι ο μεγαλομανής «χτυπά» το θύμα. Είναι κρίσιμο για τους αντισημίτες, οι οποίοι πρέπει να εξηγήσουν γιατί επιτίθενται σε έναν λαό που αποτελεί λιγότερο από το μισό τοις εκατό του παγκόσμιου πληθυσμού. Δεν είναι δίκαιος αγώνας, αριθμητικά. Αλλά αν οι Εβραίοι είναι εξαιρετικά ισχυροί λόγω μυστικών κακών συνωμοσιών, το επιχείρημα είναι ότι πρέπει να είναι δίκαιο και εντάξει».

Το πρωί της Δευτέρας, αντισημιτικά φυλλάδια βρέθηκαν διανεμημένα σε σπίτια γύρω από το Μπέβερλι Χιλς και ενώ δεν είναι σαφές αν είχαν σχέση με τους διαδηλωτές στον αυτοκινητόδρομο 405, η δήμαρχος της πόλης Λίλι Μποσέ είπε σε tweet ότι πιστεύει ότι συνδέονται.

«Αηδιαστική ρητορική μίσους. Εβραϊκό μίσος. Βαριά, αηδιαστική βρωμιά που κρέμεται από μια υπερυψωμένη διάβαση στον αυτοκινητόδρομο 405», είπε ο Bosse στο tweet. «Η ίδια φρικτή οργάνωση που γέμισε τους δρόμους μας με φυλλάδια προπαγάνδας μίσους. Ως κόρη ενός επιζώντος του Άουσβιτς, πάντα θα δίνω μαρτυρία και θα μιλώ».

Ο West, ο οποίος άλλαξε νόμιμα το όνομά του σε Ye το 2021, πήγε στο podcast “Drink Champs” με βάση το hip-hop σε ένα επεισόδιο διάρκειας 3 ωρών που έκτοτε έχει αφαιρεθεί από όλες τις πλατφόρμες και οι οικοδεσπότες του ζητούσαν συγγνώμη που δεν προκάλεσαν περισσότερο τη West κατά τη διάρκεια του συνέντευξη.

Σε πολλές περιπτώσεις, ο Ye μίλησε για τις συνωμοτικές του απόψεις για τους «Σιωνιστές Εβραίους», οι οποίοι, όπως είπε, ελέγχουν τη βιομηχανία του θεάματος, καθώς και ότι επρόκειτο να «αποκαλύψει εβραϊκά επιχειρηματικά μυστικά».

Αργότερα μπήκε στο Twitter, δημοσιεύοντας «Νυστάζω λίγο απόψε, αλλά όταν ξυπνήσω θα πάω να πεθάνω σε Εβραίους».

Αυτό θα ήταν ένα από τα τελευταία του tweet πριν αποκλειστεί από τον λογαριασμό του στο Twitter από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την Anti Defamation League (ADL), αναφέρθηκαν 2.717 αντισημιτικά περιστατικά στις ΗΠΑ το 2021, αύξηση 34% σε σχέση με το 2020 και τα περισσότερα όλων των εποχών.

«Πρόκειται για μια εξωφρενική προσπάθεια να ανάψει τις φλόγες του αντισημιτισμού που κυριεύει το έθνος», ADL του Περιφερειακού Διευθυντή του Λος Άντζελες Τζέφρι Άμπραμς είπε σε δήλωση την Κυριακή. «Αυτή η ομάδα, γνωστή για την υποστήριξή της στον αντισημιτισμό και την ιδεολογία της λευκής υπεροχής, χρησιμοποιεί τώρα τον αντισημιτισμό του Ye και είναι απόδειξη ότι το μίσος γεννά περισσότερο μίσος».

-30-

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *