Το Instant Pot δεν θερμαίνεται ή δεν λειτουργεί;

Τελευταία ενημέρωση στις 22 Ιουλίου 2022 από την Anne-Marie

Είναι δικό σου Στιγμιαία Κατσαρόλα χωρίς θέρμανση ή δουλεύοντας; Αν αναρωτιέστε γιατί το Instant Pot σας δεν θερμαίνεται, αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τους πιθανούς λόγους.

Τοποθετήστε τα ροδισμένα κομμάτια χοιρινού κρέατος πίσω στο Instant Pot.


Το Instant Pot δεν λειτουργεί;

Το Instant Pot μπορεί να κάνει τόσα πολλά πράγματα που είναι εύκολο να ξεπεραστείτε με όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Τις περισσότερες φορές, η ηλεκτρική χύτρα ταχύτητας δεν πιέζεται επειδή δεν σφραγίζει σωστά.

Μπορεί επίσης να έχετε μια ελαττωματική συσκευή. Διαβάστε την ανάρτησή μου, Πότε είναι ασφαλές να ανοίξω το Instant Pot μου;, για να μάθετε πώς να κάνετε μια δοκιμαστική διαδρομή στο νερό.

Ελέγξτε τη βαλβίδα πλωτήρα

Πώς να βεβαιωθείτε ότι είναι σφραγισμένο:

  • Εάν η βαλβίδα πλωτήρα ΔΕΝ αναδύεται, δεν έχετε καλή στεγανοποίηση υπό υψηλή πίεση.
  • Αν δείτε το άκρο της βαλβίδας πλωτήρα να αναδύεται, έχετε καλή στεγανοποίηση. (Ψάχνετε για το άκρο της βαλβίδας πλωτήρα; Είναι στο πίσω μέρος του καπακιού και είναι κόκκινο στο Instant Pot Duo 8 λίτρων 7 σε 1.)

Διαφορετικά, εδώ είναι μερικά κοινά προβλήματα Instant Pot γιατί δεν λειτουργεί.

Η βαλβίδα πλωτήρα έχει κολλήσει

Αυτή η μικρή βαλβίδα πλωτήρα στο καπάκι έχει σκοπό να χαλαρώσει και να επιτρέψει στον αέρα να διαφύγει κατά το μαγείρεμα. Αλλά μερικές φορές δεν λειτουργεί σωστά. Εάν παρατηρήσετε ότι η βαλβίδα πλωτήρα δεν κινείται ελεύθερα, δοκιμάστε να την αποφράξετε.

Εάν η βαλβίδα απελευθέρωσης ατμού βουλώσει, μπορεί να σημαίνει ένα από τα τρία πράγματα:

1. Τα τρόφιμα έχουν συσσωρευτεί μέσα στη βαλβίδα πίεσης. Αφαιρέστε το καπάκι και αφαιρέστε προσεκτικά το φαγητό. Στη συνέχεια, καθαρίστε τη βαλβίδα με σαπούνι και νερό.

2. Κάτι εμποδίζει το άνοιγμα της βαλβίδας. Χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να απομακρύνετε οτιδήποτε μπορεί να προκαλεί το μπλοκάρισμα.

3. Η βαλβίδα έχει καταστραφεί. Σε αυτή την περίπτωση, αντικαταστήστε το καπάκι.

Μια Στιγμιαία Κουζίνα Πίεσης σε μια γαλάζια πετσέτα πιάτων.

Το κουμπί εξαερισμού δεν είναι σφραγισμένο

Εάν το πόμολο εξαερισμού πίεσης είναι στραμμένο στη θέση “εξαερισμού” αντί για “στεγανοποίηση”, τότε το καπάκι δεν έχει σφραγιστεί σωστά. Το Instant Pot θερμάνθηκε και το υγρό εξατμίστηκε μέσω της οπής εξαερισμού αντί να παγιδευτεί μέσα στο δοχείο.

Κάποτε μου συνέβη αυτό. Έβαλα το χρονόμετρο μου και βγήκα έξω με τον σκύλο μου. Όταν πήγα να ελέγξω τα πράγματα, κατάλαβα πολύ αργά ότι είχα καταστρέψει το δείπνο.

Μην μπείτε στον πειρασμό να γυρίσετε απλώς το πόμολο εξαερισμού σας από Εξαερισμός σε Σφραγισμένο, εκτός αν το πιάσετε ΑΜΕΣΩΣ. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν φτιάχνετε κάτι που χρειάζεται να μαγειρευτεί μόνο για λίγο.

Αντίθετα, πατήστε το κουμπί ακύρωσης και εκτονώστε την πίεση που συσσωρεύτηκε. Στη συνέχεια, ανοίξτε προσεκτικά το Instant Pot για να δείτε εάν το περιεχόμενο του φαγητού μπορεί να διασωθεί.

Επίσης, μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη βαλβίδα απελευθέρωσης πίεσης σωστά για να κάνετε μια γρήγορη απελευθέρωση και μια φυσική απελευθέρωση πίεσης. Δείτε την ανάρτησή μου, Τι είναι η φυσική απελευθέρωση έναντι της γρήγορης αποδέσμευσης σε ένα στιγμιαίο δοχείο;

Διαλέξατε τη σωστή λειτουργία;

Η λειτουργία σοτάρισμα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους μαγειρέματος της χύτρας ταχύτητας. Σε αυτήν τη λειτουργία, χρησιμοποιείτε υψηλή θερμοκρασία για να ροδίζετε γρήγορα τα τρόφιμα. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην απελευθέρωση χυμών και γεύσεων στο φαγητό.

Ωστόσο, η λειτουργία σοτάρισμα δεν λειτουργεί εάν αφήσετε το καπάκι ανοιχτό. Ωχ!

Έτσι, εάν το καπάκι είναι ανοιχτό, θα περιμένετε για πάντα να ζεσταθεί το λάδι. Αφαιρέστε το καπάκι για να ξεκινήσετε.

Δεν υπάρχει αρκετό υγρό στο Instant Pot σας

Η έλλειψη υγρού μαγειρέματος είναι θανατηφόρα! Οπότε το κόλπο για το μαγείρεμα με πίεση έχει στη συνταγή αρκετά ΑΠΑΡΑ υγρά.

Το Instant Pot χρειάζεται ΠΟΛΥ υγρό για να πιέσει κατά τη διάρκεια του κύκλου μαγειρέματος και να κολλήσει.

Τι είναι το λεπτό υγρό; Παραδείγματα είναι το ζωμό, ο ζωμός, το νερό, το κρασί και ο χυμός.

Η σάλτσα σπαγγέτι, η σάλτσα ντομάτας, η σάλτσα μπάρμπεκιου, το ροτέλ, η σάλσα κ.λπ., δεν είναι παραδείγματα.

Ακολουθούν οι ελάχιστες απαιτήσεις σε υγρά:

  • Instant Pot 3 λίτρων – 3/4 φλιτζάνι λεπτό υγρό
  • Instant Pot 6 λίτρων – 1 φλιτζάνι αραιό υγρό
  • Instant Pot 8 λίτρων – 1 1/2 φλιτζάνι λεπτόρρευστο υγρό

Το πρόβλημα όταν φτιάχνετε μια πηχτή σάλτσα

Τα προϊόντα με βάση την ντομάτα, όπως ο πελτέ ντομάτας, το κέτσαπ, η σάλσα κ.λπ., δεν υπολογίζονται στην απαιτούμενη ποσότητα υγρού σε μια συνταγή.

Αλλά προσθέτουν γεύση, οπότε θα θελήσετε να τα χρησιμοποιήσετε όπως στα υπέροχα Instant Pot Meatballs μου.

Αντίθετα, απλώστε τα προϊόντα με βάση την ντομάτα ή τις παχύρρευστες σάλτσες πάνω από το λεπτό υγρό σας. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με το Instant Pot να έχει έλλειψη υγρού ή να λάβει ειδοποίηση εγκαύματος.

Επίσης, αν θέλετε να πήξετε τη σάλτσα σας με αλεύρι ή άμυλο καλαμποκιού, κάντε το στην εσωτερική κατσαρόλα μετά το μαγείρεμα υπό πίεση. Αυτό το κάνω στη συνταγή Instant Pot Orange Chicken Recipe.

Χρησιμοποιήστε τη ρύθμιση σοτέ για να μαγειρέψετε τη σάλτσα, αν χρειάζεται.

Ένα ξύλινο κουτάλι με δύο κεφτεδάκια σε σάλτσα ντομάτας πάνω από ένα ανοιχτό Στιγμιαίο δοχείο με κεφτεδάκια σε σάλτσα.

Λήψη του επίφοβου μηνύματος εγκαύματος

Βλέπετε το μήνυμα εγγραφής στον πίνακα Instant Pot; Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να κινδυνεύετε να κάψετε το φαγητό σας ή να προκαλέσετε ζημιά στη συσκευή σας.

Δείτε πώς μπορείτε να το διορθώσετε:

  1. Πρώτον, προσθέστε περισσότερο ΑΠΑΛΟ υγρό στην κατσαρόλα.
  2. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν υπολείμματα φαγητού που κολλάνε στον δακτύλιο, αποτρέποντας την καλή σφράγιση.
  3. Τοποθετήστε πρόσθετα συστατικά πάνω από τα φαγητά που μαγειρεύετε για να δημιουργήσετε ένα φράγμα μεταξύ της κάτω αντίστασης και του ίδιου του πιάτου.

Καμένο φαγητό στον πάτο της κατσαρόλας

Εάν χρησιμοποιείτε το Instant Pot σας για να ροδίζετε το κρέας με τη λειτουργία σοτάρισμα, φροντίστε να ξεκολλήσετε την εσωτερική κατσαρόλα.

Ο τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να προσθέσετε πολλά υγρά (όπως ζεστό νερό ή ζωμό). Στη συνέχεια, ξύστε τα καμένα ροδισμένα κομμάτια με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα όσο η εσωτερική κατσαρόλα είναι ακόμα ζεστή.

Αφαιρέστε τα πάντα από το εσωτερικό δοχείο εάν θέλετε να αποφύγετε εντελώς τους κωδικούς σφάλματος ειδοποίησης εγκαύματος μετά τη χρήση της λειτουργίας σοτάρισμα. (Βάλτε το φαγητό σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το στην άκρη.)

Καθαρίστε και στεγνώστε καλά το εσωτερικό δοχείο από ανοξείδωτο χάλυβα. Στη συνέχεια, επιστρέψτε τα υλικά στο Instant Pot σας και μαγειρέψτε τη συνταγή σας.

Πρόβλημα στεγανοποιητικού δακτυλίου

Συχνά ένας από τους συνήθεις λόγους για τους οποίους το Instant Pot δεν σφραγίζεται είναι επειδή το στεγανοποιητικός δακτύλιος σιλικόνης είναι βρώμικο, χαλαρό ή κατεστραμμένο.

Αρχικά, καθαρίστε το δαχτυλίδι σας με ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα τροφών και το λίπος.

Αν το δαχτυλίδι σιλικόνης είναι ραγισμένο ή τεντωμένο, θα πρέπει να αντικατασταθεί.

Εάν ο δακτύλιος αποσπαστεί από τη θέση στεγανοποίησης, επανατοποθετείται εύκολα στη θέση του.

Μπορείτε να σφίξετε έναν χαλαρό δακτύλιο βάζοντάς τον στην κατάψυξη για λίγα λεπτά. Αλλά αυτό κάνει επίσης τη σιλικόνη να αποσυντίθεται πιο γρήγορα. Σχεδιάστε λοιπόν να αγοράσετε μερικούς ανταλλακτικούς δακτυλίους στεγανοποίησης νωρίτερα παρά αργότερα.

Φτιάχνουμε στιγμιαία κατσαρόλα σκληρά βρασμένα αυγά με καφέ αυγά χρησιμοποιώντας μια σχάρα αυγών χύτρας ταχύτητας.

Έχετε ένα Instant Pot 8 Quart;

Έχω ένα Instant Pot 8 λίτρων και δεν είχα κανένα πρόβλημα με αυτό.

Ωστόσο, άλλοι μου είπαν ότι είναι πιο επιρρεπείς σε υπερθέρμανση και ειδοποιήσεις εγκαυμάτων. Ίσως αυτό οφείλεται στο ότι είναι πιο ζεστά και η λειτουργία σοτάρισής τους φτάνει σε υψηλότερες θερμοκρασίες.

Εάν αντιμετωπίζετε αυτό το πρόβλημα, ρυθμίστε τη λειτουργία σοτάρισμα από υψηλή σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, απενεργοποιήστε τη συσκευή σας για 5 λεπτά για να κρυώσει πριν τη μαγειρέψετε υπό πίεση.

Το Instant Pot σας έχει ηλεκτρικά προβλήματα;

Τα προβλήματα τροφοδοσίας είναι κοινά προβλήματα με πολλές συσκευές κουζίνας.

Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο τροφοδοσίας έχει εισαχθεί πλήρως στην πρίζα. Ίσως η πρίζα να έχει σκοντάψει ή να είναι ελαττωματική κατά κάποιο τρόπο. Δοκιμάστε να το συνδέσετε σε άλλο.

Είναι επίσης πιθανό η ασφάλεια του Instant Pot σας να χρειάζεται αντικατάσταση, επειδή την έκαψε μια απότομη τάση.

Μια επισκευή μπορεί να είναι δύσκολο να κάνετε μόνοι σας. Αυτό συμβαίνει γιατί πρέπει να βγάλετε σωστά την παλιά ασφάλεια και να την αντικαταστήσετε με τον σωστό τύπο ασφάλειας.

Εάν δεν έχετε κάνει ποτέ αυτή τη δουλειά, θα πρέπει να την πάτε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών.

Επαγγελματική συμβουλή: Καλέστε εκ των προτέρων και λάβετε μια προσφορά. Δυστυχώς, μπορεί να διαπιστώσετε ότι μια επισκευή από εξειδικευμένο ηλεκτρολόγο είναι τόσο πολύ ή περισσότερο από ένα νέο Instant Pot.

Αποτυχία σύνδεσης συγκόλλησης

Μερικές φορές, ένα Instant Pot δεν θερμαίνεται λόγω μιας αποτυχημένης σύνδεσης συγκόλλησης στην κάτω πλευρά της πλακέτας κυκλώματος.

Αυτή η αποτυχημένη σύνδεση βρίσκεται στον ακροδέκτη εξόδου του κύριου ηλεκτρικού ρελέ (ή διακόπτη) που στέλνει ηλεκτρισμό στο θερμαντικό στοιχείο.

Μπορείτε να το διορθώσετε εάν είστε βολικοί με τον εξοπλισμό επισκευής και συγκόλλησης μικρών συσκευών.

Ακολουθεί ένα βίντεο από την Reese στο Frugal Repair που εξηγεί πώς να επισκευάσετε μια αποτυχημένη σύνδεση συγκόλλησης χύτρας ταχύτητας. Θα χρειαστείτε λίγη νέα συγκόλληση για να επισκευάσετε τον σύνδεσμο συγκόλλησης. Αλλά είναι αρκετά απλό αν είστε βολικοί.

Μια κουτάλα μαγειρεμένα λαχανικά πάνω από μια στιγμιαία κατσαρόλα με σούπα λαχανικών.

Επικοινωνήστε με την Εξυπηρέτηση Πελατών

Έχετε ακόμα προβλήματα; Επικοινωνήστε με την εξυπηρέτηση πελατών της Instant Pot στο 1-800-828-7280 Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00 π.μ. – 4:00 μ.μ. ET.

Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές Instant Pot

Ποια είναι η αγαπημένη σας συσκευή κουζίνας, κατσαρόλες στιγμιαίας χρήσης ή μαγειρικές εστίες;

.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *