6 Indie Pop και Rock καλλιτέχνες σε άνοδο το 2022

Η Taylor Swift, η Ariana Grande και η Lady Gaga είναι όλα γνωστά ονόματα στη μουσική βιομηχανία. Επομένως, δεν είναι καινούργιο για τους ηχοφίλους ή ακόμη και για περιστασιακούς ακροατές μουσικής να ακούν αυτά τα ονόματα στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο. Τώρα, η ομορφιά της μουσικής είναι ότι δεν αποτελείται μόνο από διάσημους καλλιτέχνες. Για παράδειγμα, οι indie pop και rock καλλιτέχνες εκτιμώνται ευρέως και από τους ακροατές.

Στις ΗΠΑ, το Τα είδη ποπ και ροκ ήρθαν στην πρώτη και τη δεύτερη θέση σε βαθμολογίες σε σύγκριση με άλλους το 2022. Δεν είναι περίεργο που υπάρχει άνοδος σε indie καλλιτέχνες που ανήκουν και συρρέουν στις κατηγορίες τόσο της ποπ όσο και της ροκ μουσικής.

Έτσι, αν είστε ο τύπος του ατόμου που λατρεύει να επιδίδεται σε διάφορα είδη μουσικής, εδώ είναι έξι indie pop και rock καλλιτέχνες που μπορείτε να ακούσετε, οι οποίοι σημείωσαν άνοδο το 2022.

Οι indie pop και rock καλλιτέχνες ενισχύουν το παιχνίδι τους στη μουσική βιομηχανία

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο οι mainstream Top 40 καλλιτέχνες που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, οι indie καλλιτέχνες κάνουν σταδιακά γνωστή την παρουσία τους στο κοινό. Οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει εξαιρετική μουσική και τα συμβόλαια δισκογραφικών δεν αποτελούν πλέον προϋπόθεση για τους καλλιτέχνες να είναι επιτυχημένοι στην τέχνη τους.

Αυτό έχει αποδειχθεί αμέτρητες φορές από indie pop/rock καλλιτέχνες που βρίσκονται σε άνοδο φέτος. Πάρτε για παράδειγμα τον Måneskin. Τους κατείχαν η σκηνή κατακτώντας την Νο. 1 θέση σε εννέα διαφορετικές χώρες και την Νο. 5 θέση σε 19 άλλες.

1. Måneskin

Είτε είστε εξοικειωμένοι είτε όχι με το όνομα Måneskin, μάλλον έχετε ακούσει το εξώφυλλο του “Ξεκινήστε” σε πλατφόρμες όπως το TikTok, και τον τελευταίο καιρό ακόμη και στο ραδιόφωνο. Το συγκρότημα Måneskin είναι αυτό που είναι υπεύθυνο για την ίδια διασκευή που κατάφερε να πιάσει το Νο. 1 σε εννέα χώρες και το Νο. 13 στο Billboard Hot 100 διάγραμμα!

Το ίδιο το συγκρότημα αιφνιδιάστηκε λόγω της ξαφνικής δημοτικότητάς του στις ΗΠΑ, και αυτή η ευκαιρία τους οδήγησε σε νέα ύψη. Το ιταλικό συγκρότημα είχε τη φήμη του να εξαπλωθεί σε πολλές πλατφόρμες ροής μουσικής, όπως το Spotify, στο οποίο η μουσική τους μεταδόθηκε περίπου 900 εκατομμύρια φορές.

Εκτός από το εξώφυλλό τους “Beggin”, έχουν επίσης άλλες δημοφιλείς επιτυχίες όπως “I Wanna Be Your Slave”, “Zitto E Buon”, “Moiro Da Re” και πολλά άλλα. Βράχος Οι λάτρεις της μουσικής σίγουρα θα απολαύσουν μουσική από ανθρώπους όπως ο Måneskin.

2. Holly Humberstone

Η 22χρονη Βρετανίδα indie pop καλλιτέχνης, Holly Humberstone, έχει πραγματικά αφήσει το στίγμα της στις καρδιές εκατομμυρίων. Η μουσική που παράγει της χάρισε ένα βραβείο που ονομάζεται Rising Star από τα BRITS Awards. Εκτός από αυτό το διάσημο βραβείο με το οποίο έχουν βραβευτεί καλλιτέχνες όπως η Adele, ο Sam Smith, η Jessie J και η Ellie Golding, η Humberstone καθήλωσε 64 εκατομμύρια ακροατές με τη μουσική που σκουπίζει.

Ένα παράδειγμα του πόσο εκπληκτική και άξια είναι η Humberstone για τα βραβεία και την έκθεσή της είναι οι προβολές που έχει σε κάθε βίντεό της στο YouTube. Το “Seveteen Going Under” έχει 1,7 εκατ. προβολές, το “The Walls Are Way Too Thin” έχει 2,3 εκατ. προβολές και το “Falling Sleep at the Wheels” έχει 2,2 εκατ. προβολές. Έχει πάρα πολλές άλλες μουσικές που έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, προβολές.

3. BoyWithUke

Αυτός ο 20χρονος ανώνυμος ράπερ από τη Μασαχουσέτη έχει καταξιωθεί με επιτυχία σε δύο από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικών μέσων – το YouTube και το TikTok. Αυτός ο ταλαντούχος νεαρός σταρ έμαθε να φτιάχνει ανεξάρτητα τη δική του μουσική χρησιμοποιώντας μόνο το GarageBand στο iPad του.

Μερικά από τα επιτυχημένα τραγούδια του στο YouTube έχουν συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές. Πάρτε για παράδειγμα το “Toxic”. Αυτό το τραγούδι έχει 77 εκατομμύρια προβολές, το “Understand” έχει 43 εκατομμύρια προβολές, το “Long Drives” έχει 34 εκατομμύρια προβολές, το “IDGAF” έχει 29 εκατομμύρια προβολές και το “Two Moons” έχει 27 εκατομμύρια προβολές. Ο BoyWithUke έχει περισσότερα τραγούδια στο οπλοστάσιό του και ευτυχώς για τους θαυμαστές του, θα ακολουθήσουν κι άλλα.

4. Βρεγμένο πόδι

Το ντουέτο-ροκ συγκρότημα, Wet Leg, σάρωσε το είδος της indie rock από τα πόδια του και το ανέβασε σε νέα ύψη. Το είδος της μουσικής τους είναι μια ανάσα φρέσκου αέρα, καθώς φαίνεται πολύ καιρό πριν, όταν ο κόσμος είδε ένα κοριτσίστικο ροκ συγκρότημα να αναλαμβάνει τα μουσικά charts.

Στο YouTube, μπορούμε να δούμε ότι τα βίντεό τους έχουν συγκεντρώσει επίσης αρκετές προβολές. Το «Chaise Longue» έχει 7,7 εκατομμύρια προβολές, το «Ur Mum» έχει 3,2 εκατομμύρια προβολές, το «Wet Dream» έχει 5 εκατομμύρια προβολές, το «Too Late Now» έχει 1,7 εκατομμύρια προβολές και το «Angelica» έχει 1,6 εκατομμύρια προβολές.

Το συγκρότημα έχει πραγματικά απογειωθεί από τότε που κατέληξαν να κερδίσουν το βρετανικό ανεξάρτητο βραβείο πρωτοπορίας. Αυτή είναι μόνο η αρχή για το Wet Leg. Ποιος ξέρει τι επιτυχίες τους επιφυλάσσουν στο μέλλον;

5. Surf Curse

Ένα άλλο επιτυχημένο τραγούδι που έκανε τους ανθρώπους να λατρεύουν ένα τραγούδι που φαίνεται να χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες του TikTok είναι το “Freaks” και δεν το τραγούδησε κανένας άλλος από το Surf Curse. Δεν γνωρίζουν όλοι ότι το τραγούδι “Freaks” τραγουδήθηκε στην πραγματικότητα από ένα indie συγκρότημα – και αυτό το κάνει ακόμα καλύτερο, καθώς δείχνει ότι οι indie καλλιτέχνες ανεβαίνουν στη μουσική βιομηχανία.

Το νεύρο, η μοναδικότητα και το ταλέντο του Surf Curse τους έχουν προσγειώσει μια δισκογραφική εταιρεία στην Atlantic Records, όπου ζουν αρκετοί καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως ο Lizzo και ο Ed Sheeran. Με αυτή την ευκαιρία, δίνεται στο συγκρότημα μια μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσει περισσότερα τραγούδια για τον κόσμο.

Εκτός από το “Freaks”, το Surf Curse έχει συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές στα βίντεό τους και στο κανάλι τους στο YouTube. Το “Disco” έχει 7 εκατομμύρια προβολές, το “Sugar” έχει 1,7 εκατομμύρια προβολές, το “In My Head Till I’m Dead” έχει 1 εκατ. προβολές και το “Goth Babe” έχει 509.000 προβολές.

6. Νέσα Μπάρετ

Η Nessa Barret, σταρ του TikTok και καλλιτέχνης indie μουσικής, είναι δημοφιλής εδώ και αρκετό καιρό και για όσους ίσως δεν γνωρίζουν, αρχικά δεν έγινε διάσημη λόγω του ότι ήταν μουσικός. Η φήμη της Barret χτύπησε όταν εντάχθηκε στο TikTok. Εκεί έγινε γνωστή για τα lip-syncing βίντεό της και συγκέντρωσε πολλούς θαυμαστές.

Αυτή η έκθεση την οδήγησε να στραφεί σε ένα διαφορετικό μονοπάτι – τη μουσική. Τα πράγματα εξελίχθηκαν υπέροχα για εκείνη, καθώς πέτυχε και σε αυτό το μονοπάτι. Έχει πολλά τραγούδια κάτω από τη ζώνη της, και όλα έχουν εκατομμύρια προβολές, αντίστοιχα.

Το “la die” έχει 53 εκατομμύρια προβολές, το “die first” έχει 11.000.000 προβολές, το “counting crimes” έχει 7.9M προβολές, το “keep me frikë” έχει 4.5M προβολές και το “die in the inside” έχει 5.4M προβολές. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η καριέρα της ανεβαίνει μόνο από εδώ!

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *