8 δημιουργικά πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν ο γείτονάς σας είναι πολύ δυνατός

Όλοι απολαμβάνουμε έναν καλό βραδινό ύπνο. Και όλοι είχαμε την εμπειρία να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον θορυβώδη γείτονα που σε τρυπάει πίσω στην πραγματικότητα, όπως εσύ αρχίζουμε να παρασυρόμαστε. (Αν δεν έχετε ασχοληθεί με έναν θορυβώδη γείτονα, ο θορυβώδης γείτονας είναι εσείς.)

Πάνω από τα τρία τέταρτα των Αμερικανών ζουν σε αστικές ή προαστιακές περιοχές, επομένως, ακόμα κι αν δεν βρίσκεστε σε πολυώροφο, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός μωρού που ουρλιάζει, που γελάει νεαρά άτομα ή ενός ζευγαριού που είναι επιρρεπές σε περίεργα γρυλίσματα που *Η ελπίδα* είναι το σεξ μέσα στο ακουστικό.

Και ενώ μια από τις μεγάλες χαρές του να ζεις σε ένα πολυσύχναστο μέρος είναι η αίσθηση ότι είσαι μέρος κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σου, κάποια στιγμή η μαμά θέλει απλώς να παρακολουθήσει τις ιστορίες της με ησυχία, με νιώθεις;

Αν τείνετε να αποφεύγετε τις συγκρούσεις όπως εγώ, έχουμε καταλήξει σε μια λίστα με δημιουργικά πράγματα που πρέπει να κάνετε όταν ο γείτονάς σας είναι πολύ δυνατά. Ευτυχισμένο το παράπονο!

1. Στείλτε τους ένα σημείωμα ζητώντας τους να το κρατήσουν

Εάν ζείτε σε διαμέρισμα ή διαμέρισμα, πιθανότατα είστε εξοικειωμένοι με τον ήχο των βημάτων του γείτονά σας που αντηχούν στην οροφή. Και ενώ είναι αναμενόμενος ένας συγκεκριμένος όγκος θορύβου, υπάρχουν κάποιοι ήχοι που απλά δεν πρέπει να γίνουν ανεκτοί. Αν διαπιστώσετε ότι σας κρατούν ξύπνιοι τα πάρτι του γείτονά σας αργά το βράδυ ή οι φωνές της τηλεόρασης, ίσως είναι καιρός να αναλάβετε δράση. Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση είναι να τους στείλετε ένα σημείωμα ζητώντας τους να το κρατήσουν κάτω. Αυτή η προσέγγιση μπορεί να είναι αποτελεσματική επειδή είναι ευγενική και μη συγκρουσιακή. Επιπλέον, δίνει στον γείτονά σας την ευκαιρία να διορθώσει την κατάσταση χωρίς να εμπλέξει τον ιδιοκτήτη ή την αστυνομία. Ωστόσο, εάν ο θόρυβος επιμένει αφού το έχετε ζητήσει ευγενικά, ίσως χρειαστεί να εξετάσετε πιο δραστικά μέτρα.

2. Καλέστε τους και ζητήστε τους να ησυχάσουν

Εντάξει, τώρα δοκιμάσατε το θέμα της σημείωσης μερικές φορές. Στην αρχή λειτούργησε, αλλά, εδώ είμαστε πάλι, στις 12:30 π.μ., και ένα πολύ άσκοπα ουρλιαχτό παιχνίδι Jenga βρίσκεται σε εξέλιξη. Τους τηλεφωνείς και τους ζητάς να ησυχάσουν. Στην αρχή διστάζουν, αλλά αφού τους εξηγήσεις πόσο επηρεάζει ο θόρυβος τους τον ύπνο σου, συμφωνούν να προσπαθήσουν να είναι πιο ήσυχοι. Δεν είναι τέλειο, αλλά είναι μια αρχή. Και τουλάχιστον τώρα μπορείτε να ξεκουραστείτε.

3. Τοποθετήστε ταμπέλες γύρω από το κτήριο σας που λένε στους ανθρώπους να είναι ήσυχοι

Η απόλυτη κίνηση χωρίς σύγκρουση, αν δεν θέλετε να είστε πολύ άμεσοι, είναι να τοποθετήσετε πινακίδες που ζητούν από τους ανθρώπους να είναι ήσυχοι. Μπορείτε να τοποθετήσετε πινακίδες σε κοινόχρηστους χώρους, όπως το λόμπι ή τους διαδρόμους, ή ακόμα και μέσα στο διαμέρισμά σας. Αν και μπορεί να μην φαίνεται πολύ, η τοποθέτηση αυτών των πινακίδων μπορεί να υπενθυμίσει στους ανθρώπους να έχουν επίγνωση του θορύβου που κάνουν και να βοηθήσουν να κρατήσουν τα πράγματα πιο ήσυχα. Και hey, αν ζείτε σε μια πολυκατοικία, μπορεί να κάνει τους πιο μακρινούς γείτονες να πέφτουν και αυτοί.

4. Καταπνίξτε τον θόρυβο με λευκό θόρυβο ή τη δική σας μουσική

Εάν έχετε δοκιμάσει όλα τα άλλα και ο γείτονάς σας εξακολουθεί να είναι πολύ δυνατός, τότε ίσως είναι καιρός να λάβετε πιο δραστικά μέτρα. Ένας τρόπος για να πνίξετε τον ήχο του γείτονά σας είναι να παίξετε μουσική ή λευκό θόρυβο σε δυνατή ένταση. Αυτό μπορεί να είναι λίγο άβολο, αλλά είναι καλύτερο από το να μην μπορείτε να κοιμηθείτε καθόλου. Επιπλέον, μόλις ο γείτονάς σας συνειδητοποιήσει ότι είναι πολύ δυνατός, μπορεί να είναι πιο πιθανό να ησυχάσει.

5. Αποκλείστε τον ήχο με ωτοασπίδες ή ακουστικά

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν και δεν αντέχετε άλλο τον ήχο του γείτονά σας, τότε αποκλείστε τον ήχο με ωτοασπίδες ή ακουστικά. Αυτή δεν είναι η ιδανική λύση, αλλά είναι καλύτερο από το να μην κοιμάστε καθόλου.

6. Μιλήστε με τον γείτονά σας προσωπικά για τον θόρυβο

Εάν έχετε δοκιμάσει όλες τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω και ο γείτονάς σας εξακολουθεί να είναι πολύ δυνατός, ίσως είναι καιρός να του μιλήσετε προσωπικά για τον θόρυβο. Αυτό μπορεί να είναι λίγο άβολο, αλλά είναι ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβετε την άποψή σας. Μπορείτε να εξηγήσετε πώς σας επηρεάζει ο θόρυβος και να τους ζητήσετε να προσπαθήσουν να είναι πιο ήσυχοι. Εάν είναι λογικά, πιθανότατα θα είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν.

7. Υποβάλετε καταγγελία στην αστυνομία ή στον ιδιοκτήτη

Εάν η συζήτηση με τον γείτονά σας δεν έχει αποτέλεσμα, τότε ίσως χρειαστεί να υποβάλετε καταγγελία στην αστυνομία ή στον ιδιοκτήτη. Αυτό μπορεί να είναι η τελευταία λύση, αλλά μπορεί να είναι απαραίτητο εάν ο θόρυβος σας ενοχλεί πραγματικά. Η αστυνομία ή ο ιδιοκτήτης μπορεί να είναι σε θέση να μιλήσει με τον γείτονα και να τον κάνει να ηρεμήσει. Ή, μπορεί να χρειαστεί να εμπλακούν εάν ο θόρυβος προκαλεί αναστάτωση.

8. Μετακίνηση

Εάν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορεί να μην έχετε άλλη επιλογή από το να απομακρυνθείτε από τον θορυβώδη γείτονά σας. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι συχνά η μόνη λύση εάν ο θόρυβος επηρεάζει πραγματικά την ποιότητα της ζωής σας. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δίνετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να βρει ένα νέο μέρος, ώστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσετε το άγχος της μετακίνησης στη μέση των τελικών ή της δύσκολης ώρας στη δουλειά.

Και αποφύγετε να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη: αν είστε τόσο μη αντιπαρατιθέμενοι, δεν θα κοιτάτε πολλά ούτως ή άλλως.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *