Art Desert Highway: Creative Stops στο Joshua Tree

Δεν είναι μυστικό ότι η σειρά από ψηλές πόλεις της ερήμου κατά μήκος της εθνικής οδού 62 – Pioneertown, Joshua Tree, 29 Palms, Morongo Valley, Yucca Valley, Landers, Wonder Valley και περίχωρα – είναι εδώ και πολύ καιρό το σπίτι μιας εκλεκτικής, παραγωγικής και συνεχώς εξελισσόμενης κοινότητας. καλλιτεχνών και ανεξάρτητων δημιουργικών εξερευνητών. Η οραματική πολιτιστική κλίση της περιοχής βρίσκει έκφραση σε οτιδήποτε, από την τέχνη της γης και τις υπαίθριες εγκαταστάσεις μέχρι τις μπουτίκ κατασκευαστών, τους τεχνίτες, τα αρχιτεκτονικά γλυκίσματα, τους χώρους γκαλερί, τα έργα κατοικιών καλλιτεχνών και πολλές ακόμη ασυνήθιστες, απροσδιόριστες προσφορές. Όπως κάθε άλλοτε νυσταλέος θύλακας τεράστιας φυσικής ομορφιάς που αντέχει αυτή τη στιγμή μια εισροή αστικών που ανακάμπτουν, το πολιτιστικό τοπίο του Joshua Tree είναι ένας συναρπαστικός συνδυασμός ιδεών και νέων αφίξεων, με διευρυμένη συνδεσιμότητα LA και εμβάθυνση της περιφερειακής ταυτότητας.

Το ορόσημο Art Queen & World Famous Crochet Museum του Shari Elf είναι ένα ιστορικό ορόσημο της παλιάς σχολής που έχει κρατήσει το δικό του, φαίνεται τόσο ελκυστικό και εμβληματικά εκκεντρικό όσο ποτέ. Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα καλλιτεχνικά φυλάκια στην περιοχή, η οικεία αρχιτεκτονική εντροπία, οι μικτές εγκαταστάσεις, το μαγεμένο τρέιλερ κούκλας και το χειροποίητο διακοσμημένο συγκρότημα μπουτίκ αργής μόδας περιβάλλεται από άλλους αγαπημένους τοπικούς καλλιτεχνικούς προορισμούς. Αυτή η περιοχή μικροτεχνών περιλαμβάνει τη Γκαλερί La Matadora, την ιδιόμορφη τοποθεσία αναμνηστικών του The Station σε ένα vintage βενζινάδικο και γκαράζ, το Space Cowboy Bookstore και την γκαλερί καλλιτεχνών και το εμπορικό συλλεκτικών ειδών Hey There Projects.

Το πρόγραμμα του La Matadora, που άνοιξε η Colleena Hake το καλοκαίρι του 2017, αγκαλιάζει το περίτεχνο, γοτθικό, φολκλορικό ροκοκό της τελετουργικής συναρμολόγησης ευρισθέντων αντικειμένων, σαν όλος ο κόσμος να ήταν ένας βωμός που χτίζεται. Η τρέχουσα (μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου) έκθεσή τους Ιερό Λείψανο περιλαμβάνει έργα των καλλιτεχνών Alea Bone και Shrine – δύο καλλιτέχνες που ο καθένας ανεβάζει τη χορογραφία της διάταξης του ευρισθέντος αντικειμένου σε νέα ύψη μωσαϊκού εμπλουτισμένου με πνεύμα, με νόημα.

Το Hey There Projects ιδρύθηκε το 2019 από καλλιτέχνες, φίλους, ντόπιους και κάποτε τους Angelenos Mark Todd και Aaron Smith, με τον απλό στόχο να αναδείξουν αναδυόμενους και καταξιωμένους καλλιτέχνες σε μια ευρύτερη περιφερειακή συζήτηση, ειδικά σε ένα περιβάλλον φυσικής ομορφιάς αντί για τσιμεντένια ζούγκλα. . Περιλαμβάνει επίσης έναν χώρο λιανικής πώλησης που διαθέτει λαϊκή τέχνη, βιβλία, zines, wearables, συλλεκτικά είδη, κεραμικά και διάφορα «προμήθειες για τον τρόπο ζωής της ερήμου», όπως τα πανταχού παρόντα ευρηματικά αρωματικά κεριά που είναι κατά κάποιο τρόπο κυριολεκτικά παντού. Σκεφτείτε τη διάταξη Wacko/La Luz de Jesus, αλλά λιγότερο Lowbrow και περισσότερα σκονισμένα μονοπάτια. Αυτήν τη στιγμή εκθέτουν μια παράσταση δύο ατόμων που περιλαμβάνει νέα έργα και γλυπτά που βασίζονται σε πορτρέτα των Ryan Heshka και Rob Sato. επόμενο είναι το ετήσιο έντυπο σόου τον Δεκέμβριο, ακριβώς στην ώρα για να δώσουμε το δώρο της τέχνης.

Λίγο πολύ στην απέναντι πλευρά του δρόμου, τα πρωινά του Σαββατοκύριακου περνούν καλά περιπλανώμενοι στη χώρα των θαυμάτων που είναι το Sky Village Swap Meet – μια αληθινά τριπλή κατασκευασμένη πόλη φαντάσματα που φιλοξενεί μια πληθώρα από vintage, κτήματα, πωλήσεις ετικετών, διάσωση και άμεση περιέργεια πωλήσεις, καθώς και αρκετές ελαφρώς ανεξήγητες, σχεδόν καθηλωτικές, εξαιρετικά φωτογενείς, ερμηνευτικές αρχιτεκτονικές κατασκευές που αποτελούν τη δική τους ανταμοιβή, πέρα ​​από τις επικές ευκαιρίες για τον θησαυρό. Ένα γιγάντιο κοτόπουλο, μια ακρόπολη από ψεύτικο βιτρό, μια χειροποίητη κρυστάλλινη σπηλιά, κάποια τελευταία ευκαιρία τύπου σαλούν Dada και ξεπερασμένες ρόδες βαγονιού είναι στολισμένες με vintage συσκευές, estate china, χειροποίητα κοσμήματα, περίεργα στολίδια και διασωθείσα τέχνη.

Υπάρχει μια νέα γκαλερί και βιβλιοπωλείο στο Joshua Tree Retreat Center. η 29 Palms Art Gallery ακμάζει και συνεχίζει να προσφέρει καλλιτεχνικούς και εκπαιδευτικούς προγραμματισμούς με βάση την κοινότητα. και το Κέντρο Τέχνης Yucca Valley που αναγκάστηκε να κλείσει κατά τη διάρκεια της πανδημίας άνοιξε ξανά μετά την πανδημία ως Joshua Tree Gallery of Contemporary Art και παρουσιάζει μερικά πραγματικά ενδιαφέροντα τοπικά και διεθνή προγράμματα.

Κατευθυνόμενοι προς τα βόρεια προς τα Landers, η διεθνώς γνωστή Μέκκα της ευθυγράμμισης τσάκρα με βάση τις συχνότητες ήχου, των βελτιωμένων υδάτων της γραμμής ley και της εξωγήινης σοφίας που είναι το Integratron εξακολουθεί να λειτουργεί όπως προβλέπεται. Η οικεία αυλή διαλογισμού και ο κήπος με γλυπτά του κήπου του είναι δωρεάν και ανοιχτοί, αλλά θα θελήσετε να κλείσετε τα εισιτήριά σας για τη συνεδρία ήχου-λουτρού εκ των προτέρων, γεμίζει γρήγορα. Οι συνεδρίες συνοδεύονται από ενημερωτικά μαθήματα για τον ιστότοπο, τη δομή και την ευρύτερη μποέμ ιστορία του έργου, αλλά με απλά λόγια, είναι λίγο πολύ η απόλυτη εμπειρία κολύμβησης ήχου και συντονισμού της συνείδησης που όλοι λένε ότι είναι.

Από έναν άλλο μακρύ και στροφές δρόμο προς τα βόρεια, και αν θέλετε να ανεβείτε γρήγορα σε ένα χαμηλόφωνο βουνό, το Rhythms of Life του Βρετανού καλλιτέχνη Andrew Rogers είναι ένα πετρογλυφικό γλυπτό δύο μερών που σκαρφαλώνει στην κορυφή μιας βραχώδους κορυφογραμμής. Προορισμένο να βιωθεί σωματικά από κοντά, αλλά μόνο πλήρως οπτικά αντιληπτό από τον αέρα, όπως όλα τα έργα του Rogers σε όλο τον κόσμο, συνδυάζει την ιστορική έρευνα σε περιφερειακούς πολιτισμούς με μια σύγχρονη αντίληψη του σημαντικού μνημείου.

Ενώ είστε έξω από το Landers, εκτός από την προσπάθεια να φάτε στο La Copine, του οποίου το θρυλικά άπιαστο εποχικό πρόγραμμα και το ερμηνευτικό σύστημα κρατήσεων είναι από μόνο του ένα βιωματικό έργο τέχνης, ρίξτε μια ματιά στην αρκετά νέα Goat Gallery που διευθύνεται από καλλιτέχνες. Αυτήν τη στιγμή παρουσιάζουν μια έκθεση έργων μικτών μέσων βασισμένων σε κείμενο της κάτοικος του Atwater/Whitewater, Bettina Hubby, της οποίας η αγάπη για τα διαφωτιστικά λογοπαίγνια ξεπερνιέται μόνο από την αγάπη της για την άγρια ​​θέα της ερήμου και τους ιερούς βράχους.

Ο Noah Purifoy λάτρευε επίσης το λογοπαίγνιο και την έρημο, και το μεγαλύτερο έργο του αείμνηστου καλλιτέχνη, το Desert Art Museum, εξακολουθεί να κάνει καταπληκτικά. Μετά την έκθεση LACMA πριν από πολλά χρόνια, ορισμένα από τα μεγαλύτερα έργα του ιστότοπου επιστράφηκαν στο αγροτεμάχιο, λίγο τακτοποιημένα από την εμπειρία, και πράγματι όλος ο ιστότοπος φαίνεται πιο προσεγμένος από πριν, καλώς και κακώς. Η εντροπία και η διάβρωση κρατούνται μακριά, αλλά χάνει κανείς την αίσθηση ότι η άμμος της ερήμου βρίσκεται σε μια μάχη αργής κίνησης για να ανακτήσει τα μνημεία που βρέθηκαν-αντικείμενα του καλλιτέχνη για την ανεμοδαρμένη λήθη. Αλλά ο σχολιασμός του για την ανάκτηση και τον επαναπροσδιορισμό υλικών, ο επαναπροσδιορισμός του τι μπορεί να είναι η τέχνη και ο κόσμος της τέχνης, η βιωσιμότητα και ο σκεπτικισμός είναι εξίσου οδυνηρά –ίσως περισσότερο– από ποτέ.

Στο δρόμο από αυτή την ιστορική τοποθεσία, ο γλύπτης, ο παραμυθάς και το μονοπρόσωπο φανταστικό Krblin Jihn Cabin του Eames Demetrios είναι επίσης κατά κάποιο τρόπο ακόμα όρθιο. Σκοπός που χτίστηκε ως ερείπιο, μια διαταραγμένη εισβολή στο επίπεδο ύπαρξής μας από μια γειτονική ένθετη πραγματικότητα, ο ιστότοπος βασίζεται στη σκληρή, σκληρή ισορροπία ελευθερίας και εξορίας που πληροφορεί τόσα πολλά για τη δυτική μυθολογία. Η ατμόσφαιρα του είναι τόσο κοσμική όσο και αφιερωμένη, προσκαλώντας τον άνεμο και τον ήλιο στην εγκατάλειψή του, χαράσσοντας μια στιγμή σε σχήμα τόπου για μια ιστορία που δεν χρειαζόταν να έχει λάβει χώρα στην έρημο, αλλά δεν θα μπορούσε να συμβεί πουθενά αλλού.

Αν ψάχνετε για μια συγκεκριμένη αφορμή για να κάνετε αυτό το συγκεκριμένο οδικό ταξίδι, το 10ο επετειακό φεστιβάλ BoxoPROJECTS Κουτί 10×10 ξεκινά στις 19 Νοεμβρίου και τα έργα που προέρχονται από την κατοικία καλλιτεχνών, ειδικά για τον ιστότοπο, εκδηλώσεις παραστάσεων όπως η βραδιά έναρξης στο Integratron και άλλα δημόσια προγράμματα, τα περισσότερα δωρεάν, μερικά με εισιτήρια, συνεχίζονται έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Δέκα καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε residencies στο BoxoPROJECTS τα τελευταία δέκα χρόνια εμφανίζονται στο Κουτί 10×10, μια 10η επετειακή έκθεση και γιορτή για την εξερεύνηση της «σύγχρονης τέχνης στα νέα σύνορα». Το ορόσημο προσφέρει μια στιγμή για προβληματισμό, γιορτή και βλέμμα μπροστά. Το residency, το οποίο ξεκίνησε το 2012, παρέχει σε καλλιτέχνες από μια σειρά επιστημονικών κλάδων έναν χώρο έμπνευσης εκτός της καθημερινής τους εμπειρίας, καθώς και σε μια εκτεταμένη οικογένεια καλλιτεχνών, ειδικών σε μια σειρά θεμάτων από την οικολογία και τη χρήση γης έως την γηγενή ιστορία και γεωλογία. και ανεξάρτητους στοχαστές από όλη τη θεωρία της τέχνης, τη φιλοσοφία και την κοινωνική πρακτική. Μέχρι σήμερα, η Boxo έχει φιλοξενήσει και παρουσιάσει σχεδόν 50 κατοικίες, επισκέπτες και καλλιτέχνες στούντιο, 15 εκθέσεις και τρεις εκδόσεις του φεστιβάλ mini-land art της εννοιολογικής και ευχάριστης γλυπτικής εγκατάστασης, το Joshua Treenial.

Για Κουτί 10×10, οι καλλιτέχνες Eli Hirtle, Heather L. Johnson και Jim Toia επιστρέφουν στο Joshua Tree για να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις που προωθούν τα προηγούμενα έργα διαμονής τους. Η Kelly Berg και ο Ben Cuevas θα παρουσιάσουν εργασίες ενημερωμένες ή ολοκληρωμένες από την εποχή τους στο χώρο τους, ενώ η Megan Evans, ο William Lamson και η Ana Sanchez-Colberg επαναλαμβάνουν πτυχές των έργων τους από μακριά. Η Caroline Partamian και ο Ethan Primason, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μετά την κατοικία τους, θα κάνουν μια ηχητική εγκατάσταση και παράσταση στο Integratron.

Ένα από τα μηνύματα της BoxoPROJECTS – και μάλιστα όλων αυτών των έργων υψηλής ερήμου και πολλών άλλων παρόμοιων – είναι να απορροφήσει, να τιμήσει, να σεβαστεί και να προβληματιστεί για το φυσικό τοπίο. Για το σκοπό αυτό, να θυμάστε ότι ένα ακόμη ιδιαίτερο πράγμα για την περιοχή είναι η άμεση γειτνίασή της με το ένδοξο Εθνικό Πάρκο Joshua Tree. Διακλαδίζεται από την κύρια διαδρομή βορρά-νότου είναι ένας ημικύκλιος ανατολής-δύσης με είσοδο/εξόδους κατά μήκος της εθνικής οδού 62 στο Joshua Tree and 19 Palms. Είτε σας πιέζει ο χρόνος είτε απλά δεν αισθάνεστε σαν μια σωστή πεζοπορία, αυτός ο βρόχος διαρκεί περίπου μισή ώρα για να ταξιδέψει, περνώντας μέσα από πολλά μίλια εκπληκτικού εδάφους που αλλάζει συνεχώς. Συμβουλή: όπως όλα, φαίνεται το καλύτερο σε μαγική ώρα.

Ένας εντυπωσιακός τρόπος για να νιώσετε τη φαγούρα σας για να βρεθείτε στη φύση χωρίς να εγκαταλείψετε εντελώς τις ανέσεις πλασμάτων σε στυλ ξενοδοχείου είναι να μείνετε σε ένα μέρος όπως το AutoCamp Joshua Tree. Μια περιφραγμένη κοινότητα κομψής, γυαλιστερής, εξαιρετικά εξοπλισμένης, πλήρως εξοπλισμένης μίνι-κουζίνας, άνετου και άνετου AirStreams (και μερικά μικροσκοπικά σπίτια) με ένα γοητευτικό κλαμπ, 24ωρο γενικό κατάστημα με θέμα glamping, κιτ s’mores, ψυγείο κρασιού, εξωτερικό χώρο τραπεζαρίες και ξύλινες ψησταριές, ακόμη και ορισμένες δραστηριότητες μουσικής και ευεξίας στις εγκαταστάσεις, το AutoCamp σε κεντρική τοποθεσία είναι πολύ λιγότερο απομακρυσμένο από ό,τι φαίνεται. Είναι ένας αρκετά μεγάλος ιστότοπος για να νοικιάσετε μια χούφτα AirStreams για μια ομαδική εκδρομή, αλλά αρκετά ιδιωτικός για μια πιο ρομαντική ή απλώς χαλαρωτική εναλλακτική λύση τόσο για μοτέλ όσο και για πλήρη κατασκήνωση. Βγαίνοντας έξω σε μια φωτεινή θέα της έναστρης νύχτας και ξυπνώντας στον μεγάλο φωτεινό γαλάζιο ουρανό με ραβδώσεις από σύννεφα την ανατολή του ηλίου, ενώ ταυτόχρονα βρίσκεστε λίγα λεπτά μακριά από την hipster beanery Joshua Tree Coffee Company και τα εξαιρετικά scones στο Boo’s Organic Ο φούρνος, θα μπορούσε απλώς να είναι το τέλειο χαρούμενο μέσο για έναν περίεργο τέχνη της πόλης.

Σημείωση του συντάκτη: Η παρακάτω αποποίηση ευθυνών αναφέρεται σε διαφημιστικές αναρτήσεις και δεν ισχύει για αυτήν ή άλλες ιστορίες σύνταξης.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *