Beatrice Wood: Σχέδια και γλυπτά, επιφάνειες και ιστορίες

Η Beatrice Wood ήταν σταθερή στον πνευματικό σουρεαλισμό της Ojai από το 1948, μια κομβική φιγούρα στην πρωτοποριακή ντανταϊστική ανατολική ακτή της Ευρώπης τις τρεις δεκαετίες πριν από τη μετακίνησή της στην Καλιφόρνια, ένας θρύλος μεταξύ των οπαδών της προοδευτικής κεραμικής, της πρωτο-φεμινιστικής ανεξάρτητη σκέψη, και ιδιαίτερα αναιδείς, λαμπρές ηλικιωμένες κυρίες — αλλά πάνω από όλα, αυτός ο διάσημος λάτρης της «σοκολάτας, των βιβλίων τέχνης και των νεαρών ανδρών» ήταν αφηγητής.

Beatrice Wood: Gold Luster Chalice, 1980, Εφυαλωμένο πήλινο

Οι ιδιόκτητες τεχνικές της και οι μυστικές πρακτικές κεραμικής της – όπως κυριολεκτικά κρυπτογραφημένες φόρμουλες λούστρου και άλλα άλυτα ακόμα μυστήρια του στούντιο της – απέδωσαν λαμπερές, αστραφτερές επιφάνειες που συνδυάστηκαν με τις ρουστίκ, διαμορφωμένες στο χέρι υφές και τα περιγράμματα της για εξαιρετικό αποτέλεσμα. Τα αγγεία και τα επιτραπέζια σκεύη του ξύλου συνδυάζουν τη βασιλική, αστραφτερή πολυτέλεια των πλούσιων χρωστικών και την απτική αισθησιασμό με τη χειροποίητη casual κομψότητα της λαϊκής τέχνης. Οι φιγούρες και τα γραφικά της ταμπλό συχνά αντιμετωπίζονταν σαν πίνακες ζωγραφικής ως προς το μπλοκάρισμα και τον συμβολισμό τους, αφηγούνται ιστορίες για το σώμα και το μυαλό και προσφέρουν ένα πολύ πιο εκτεταμένο πεδίο για να εκφραστεί η μάλλον ασυνήθιστη αίσθηση του χιούμορ της.

beatric wood la louver

Beatrice Wood: Untitled (Head in Abstraction), 1996, μολύβι και χρωματιστό μολύβι σε χαρτί

Αλλά ακόμη και όπως είναι γνωστή, μεταξύ των μεγαλύτερων θαυμαστών της, κυρίως λόγω των δυνατοτήτων της πρωτοποριακής της δουλειάς στον πηλό, είχε επίσης διατηρήσει μια στιβαρή πρακτική σχεδίασης, τήρησης ημερολογίου και χαρακτικής από τα πρώτα πειράματά της στο Dada, γύρω στο 1920 στη Νέα Υόρκη. , μέχρι τον θάνατό της στο Ojai το 1998 σε ηλικία 105 ετών. Όπως δείχνει η τρέχουσα έκθεση στο LA Louver, ήταν στην πραγματικότητα εδώ σε αυτές τις εκτυπώσεις και σχέδια όπου επεξεργάστηκε μερικές από τις πιο προσωπικές και προκλητικές ιδέες της για την αγάπη, σεξ, περιστασιακά πολιτική, και πάντα η αξία ενός καλού ριψοκίνδυνου λογοπαίγνιο.

Beatrice Wood: Thank God for Television, 1958, Πήλινα σκεύη και Ινδικά κοσμήματα

Βασισμένη από την εκτενή συλλογή του μελετητή και επιμελητή Francis M. Naumann, παρουσιάζοντας έργα που χρονολογούνται από το 1917 έως το 1996, η έκθεση περιλαμβάνει δεκάδες εκτυπώσεις και σχέδια μαζί με μια συλλογή θησαυρών με βάση τον πηλό. Βλέποντας σε εγγύτητα και με οπτικά σημεία τόσο σε βάθος όσο και σε πλάτος, η ελκυστικότητα της έκθεσης – εκτός από την αθάνατη χαρά των ίδιων των έργων – είναι η εξήγηση της συνεχιζόμενης αλληλεπίδρασης μεταξύ των σημαντικών δημιουργικών εμπνεύσεων της Wood και των επηρεαστικών γεγονότων της μακράς, συναρπαστικής ζωής της. Από υποβλητικά σκιαγραφημένα πορτρέτα των φίλων, συναδέλφων και συλλεκτών της, μέχρι ενεργητικές αποδόσεις πάρτι, ρομάντζα και σεξουαλικές περιπέτειες, και πιο στυλιζαρισμένες, αφηρημένες συνθέσεις και πλάγιες αναφορές σε πολιτικές στιγμές, η Beato, όπως την αποκαλούσαν στοργικά, αφιέρωνε τα πάντα στη μνήμη. δεσμεύοντάς το σε χαρτί.

Beatrice Wood: Cocktail Party 1990, Μολύβι και ακουαρέλα σε χαρτί

Όσο και αν η Beato δεν αγκάλιασε ποτέ φωνητικά την ετικέτα αυτή καθεαυτή, η ζωή που έζησε ήταν και συνεχίζει να είναι παράδειγμα ελεύθερης σκέψης φεμινιστικής επιθυμίας για αυτοδιάθεση – και καθώς οι λεπτομέρειες της ζωής της απολαμβάνουν μια αναβίωση μεταξύ των νέων γενιών που την ανακαλύπτουν τώρα , αυτό το μέρος της ιστορίας της συνεχίζει να αποκτά σημασία. Και πάντα επένδυε βαθιά στη δυναμική μεταξύ και μεταξύ των γυναικών — ειδικά στις σκανδαλωδώς ανεξάρτητες γυναίκες όπως η ίδια, που είχαν δεσμευτεί να κάνουν τον 20ο αιώνα πιο ενδιαφέρον. Το έργο της «Ηθοποιοί» του 1928 αφουγκράζεται το εμβληματικό τσίμπημα της θηλής του 1594 στο «Gabrielle d’Estrées et une de ses soeurs», ενώ το έργο της «Συζήτηση για την άμβλωση» του 1991 διοχετεύει μια οργανική κυβιστική ενέργεια για να αναπαραστήσει τη σαθρή φύση του ως διαζευγμένο από την σπλαχνική πραγματικότητα της εμπειρίας.

Beatrice Wood: Actresses, 1928, Ακουαρέλα και μελάνι σε χαρτί

Αλλά όσον αφορά τα σχέδιά της, ήταν η γοητεία της για όλη τη ζωή με τη σαγηνευτική και παράλογη δυναμική μεταξύ ανδρών και γυναικών, όπου η άγρια ​​εξυπνάδα της και η συσσωρευμένη σοφία της καρδιάς της έλαμπαν πραγματικά. Ένα έργο συγκεκριμένα, το Ιστορίες κρεβατιού χαρτοφυλάκιο, συνεχίζει να γοητεύει και να γοητεύει — και σε έναν ταιριαστό φόρο τιμής στην κληρονομιά του Beato, να εμπνέει μια ολόκληρη σειρά χειροποίητων σοκολατών που βασίζονται απευθείας σε αυτό και σχετικά σχέδια, τα οποία προσφέρονται για ερμηνεία ως γεύσεις σε αφροδισιακές λιχουδιές σε μικρές παρτίδες.

Beato Choclates: Menage a Trois (feat. Two Men with a Single Thought)

Beato Chocolates: The Pussy Between Us

Η Beato Chocolates, μια εταιρεία Ojai που ιδρύθηκε από τη Lisa Casoni και τη Heather Stobo της Porch Gallery σε συνεργασία με το Beatrice Wood Centre for the Arts του Ojai, χρησιμοποιεί το αυθεντικό έργο τέχνης του Wood για να δημιουργήσει συσκευασία φόρου τιμής για τις τοπικές σοκολάτες δίκαιου εμπορίου. Για παράδειγμα, το “Menage a Trois” είναι μια συνταγή με σκούρο κακάο, καραμέλα και θαλασσινό αλάτι που βασίζεται στο κομμάτι “Two Men with a Single Thought”, ενώ η φόρμουλα σοκολάτας γάλακτος αποτίει φόρο τιμής στο “The Pussy Between Us”, κάτι που δεν είναι πραγματικά. για τη γάτα στο κρεβάτι, αν και η Beato αγαπούσε τις γάτες της όσο αγαπούσε τη σοκολάτα της. Το «Bord at a Cocktail Party» παρουσιάζει το ομώνυμο σχέδιο του 1987, μαζί με κουλούρια και φυστικοβούτυρο και την περίφημη παρατήρηση ότι, «Υπήρχε μόνο ένας λόγος που ο Beato θα βαριόταν σε ένα κοκτέιλ πάρτι – η έλλειψη ενός όμορφου άντρα με ένα ενδιαφέρον για αυτήν». Το οποίο είναι ένα σενάριο που είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς.

Το Beatrice Wood: Drawings, Prints, and Ceramics θα προβληθεί στη Βενετία έως τις 29 Οκτωβρίου. για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε lalouver.com.

Beatrice Wood: Playwrits, 1926, Ακουαρέλα και μολύβι σε χαρτί

Beatrice Wood, άποψη εγκατάστασης στο LA Louver

Σημείωση του συντάκτη: Η παρακάτω αποποίηση ευθυνών αναφέρεται σε διαφημιστικές αναρτήσεις και δεν ισχύει για αυτήν ή άλλες ιστορίες σύνταξης.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *