Bridging the Gap- Το Pacific Bridge Arts φαίνεται να προσφέρει στους Ασιάτες μουσικούς ένα πόδι επάνω

Bridging the Gap — Το Pacific Bridge Arts φαίνεται να προσφέρει στους Ασιάτες μουσικούς ένα πόδι επάνω: Την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου, στο εστιατόριο Intercrew στο Λος Άντζελες σε συνεργασία με το Pacific Bridge Arts Foundation, θα πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με τίτλο A Night to Remember: A Celebration of Asian Americans in Music. Αν και είναι μια ιδιωτική εκδήλωση, εξακολουθεί να υπόσχεται να είναι μια σημαντική και σημαντική βραδιά για τους φοιτητές που λαμβάνουν υποτροφίες τη νύχτα, καθώς και για τους Ασιάτες Αμερικανούς καλλιτέχνες γενικά.

Ο Kevin Nishimura είναι συνιδρυτής του Pacific Bridge Arts Foundation, το οποίο παρέχει «μια πλατφόρμα για την υποστήριξη και τον εορτασμό των Ασιατών Αμερικανών, των ιθαγενών της Χαβάης και των νησιών του Ειρηνικού στις τέχνες και τον πολιτισμό» (σύμφωνα με τον ιστότοπό τους). Είναι επίσης μέλος του πρωτοποριακού ηλεκτρονικού/χιπ-χοπ outfit, του Κινήματος της Άπω Ανατολής. Αυτή η ομάδα δεν παίζει πλέον, αφού έχει μεταβεί στην επιχειρηματική πλευρά του κλάδου, αλλά θα φιλοξενεί αυτήν την εκδήλωση.

«Το Κίνημα της Άπω Ανατολής ήταν πραγματικά η αρχή της ζωής μας στην επαγγελματική μουσική βιομηχανία», λέει ο Nishimura. «Ξεκινήσαμε ως μουσικό συγκρότημα, κάνοντας ηλεκτρονική ραπ, εκπροσωπώντας την Korea Town και το Downtown LA. Είχαμε συμβόλαιο στο Interscope και είχαμε πραγματικά μια μαθησιακή εμπειρία στη μουσική βιομηχανία. Καθώς αρχίσαμε να μεγαλώνουμε και να μεταβαίνουμε σε μεγαλύτερο επιχειρηματικό ρόλο, θέλαμε πραγματικά να προσεγγίσουμε και να δημιουργήσουμε αυτά τα κανάλια για να προσεγγίσουμε. Το Pacific Bridge Arts ήταν αυτή η τέλεια γέφυρα όπου μπορούσαμε να επιστρέψουμε στην κοινότητα και να εμπνεύσουμε μαθητές και νέους μουσικούς που κοιτούσαν τη μουσική βιομηχανία και έβλεπαν ότι ένιωθαν τόσο μακριά. Το Pacific Bridge Arts ήταν ένας τρόπος για να γεφυρώσουμε αυτό το χάσμα μέσω υποτροφιών και διαφορετικών προγραμμάτων. Ξεκίνησε με ζωντανές εμφανίσεις. Γι’ αυτό θέλαμε να εμπλακούμε. Δεν είδαμε πολλά προγράμματα που έκαναν τέτοιου είδους δουλειά. Ήμασταν ενθουσιασμένοι που ήμασταν μέρος αυτού».

Το Κίνημα Άπω Ανατολής ίδρυσε μια εταιρεία με την ονομασία Transparent Arts, μετά την απομάκρυνσή της από τις παραστάσεις, η οποία διανέμει μουσική από την Ασία στις Ηνωμένες Πολιτείες, επενδύοντας σε καλλιτέχνες και κάνοντας περισσότερη κοινοτική εργασία μέσω του Pacific Bridge Arts. Ήταν μια καλή στιγμή να δουλέψω σε αυτόν τον χώρο, κυρίως λόγω της ολοένα αυξανόμενης δημοτικότητας των K-Pop και J-Pop στη δύση.

«Όταν ήμασταν καλλιτέχνες, ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια τόσο μεγάλη πλατφόρμα», λέει ο Nishimura. «Ακόμη και η ασιατική γλώσσα και συγκεκριμένα η κορεατική μουσική θα μπορούσε να ακουστεί σε όλο τον κόσμο και να τραγουδηθεί ακριβώς τέλεια, όπως τραγουδιέται η γλώσσα στα Κορεάτικα. Έτσι, το να το ακούσουμε να μεταφράζεται με τον τρόπο που μεταφράζεται η κοινότητα LatinX και η μουσική ήταν μια πραγματική έμπνευση για εμάς και γι’ αυτό είμαστε πολύ ευγνώμονες που είμαστε μέρος αυτού του επόμενου ταξιδιού. Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω πολλούς καλλιτέχνες που είναι φίλοι μας. Το Jay Parks και τόσα άλλα που κάνουν παγκόσμια κύματα από την Κορέα. Είναι μια υπέροχη στιγμή.”

Το Pacific Bridge Arts Foundation έγινε χάρη στον πρώην μέλος του συμβουλίου David Ryu, ο οποίος το ξεκίνησε αρχικά ως κοινοτική εκδήλωση στα σκαλιά του Δημαρχείου.

«Νομίζω ότι ήταν το δεύτερο έτος, επικοινώνησε μαζί μας, εμένα και τον σύντροφό μου James Roh, για να δούμε αν θέλαμε να το αναλάβουμε και να κάνουμε μια εκδήλωση», λέει ο Nishimura. «Είχαμε πολλή αγάπη για αυτό που έκανε για την κοινότητα, πιστεύαμε ότι ήταν τέλειο και το κάναμε. Πετάξαμε ένα πανηγύρι στα σκαλιά του Δημαρχείου και πήγε πολύ καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, για να είμαι ειλικρινής. Πολλοί από τους φίλους μας που ήταν στην K-Pop και την ασιατική hip-hop βιομηχανία μόλις βγήκαν και έπαιξαν. Οκτώ χιλιάδες έως 10.000 άνθρωποι στα σκαλιά του Δημαρχείου στο Downtown LA, και για εμάς δεν είχαμε δει ποτέ κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι την ίδια στιγμή, είδαμε τους ηγέτες της κοινότητας να βγαίνουν, απονέμαμε βραβεία από την πόλη του Λος Άντζελες, και μέσω αυτής της πρώτης εκδήλωσης μας ενέπνευσε να πάμε το Pacific Bridge Arts πολύ πιο μακριά. Τότε ήταν που το επεκτείναμε σε προγράμματα υποτροφιών και αυτό που είναι τώρα».

Ένα δεύτερο event προσέλκυσε παρόμοιο αριθμό ατόμων, με τους Jay Park και Mike Shinoda (Linkin Park) να παίζουν. Αυτό οδήγησε σε μια συνεργασία με την Amazon Music.

«Ένα στέλεχος εκεί ονόματι Frankie Yaptinchay ήταν ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη και τη συμμετοχή του Twitch της Amazon Music, ώστε να μπορέσουμε να το ενισχύσουμε παγκοσμίως», λέει ο Nishimura. «Καταφέραμε να φέρουμε πολύ μεγαλύτερα αστέρια για να κάνουν τη ζωντανή ροή κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τεράστια υποστήριξη από το Amazon και το Twitch για την εκπροσώπηση της κοινότητας API. Είχαμε διαφημιστικές πινακίδες στην Times Square της Νέας Υόρκης και αυτό ήταν σίγουρα μια συναισθηματική εμπειρία για να δούμε πόσο αναγνωρισμένη ήταν η κοινότητά μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πραγματοποιήσαμε τις μουσικές υποτροφίες Pacific Bridge Arts και τη συνεργασία με το GRAMMY Camp (μια πενθήμερη κατασκήνωση για μαθητές γυμνασίου που ενδιαφέρονται για καριέρα στη μουσική).

Αν ο απώτερος στόχος είναι να προωθήσει τους Ασιάτες μουσικούς, αλλά και να βοηθήσει τους νέους Ασιάτες μουσικούς να ξεκινήσουν τη μουσική, τότε έχουν μεγάλη επιτυχία. Η σημασία ομάδων όπως αυτή έχει τονιστεί από ένα κύμα βίας κατά του ασιατικού λαού κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χάρη στη διάδοση παραπληροφόρησης.

«Τέτοιες ειδήσεις επηρέασαν βαθιά την κοινότητα και, αν μη τι άλλο, μας ενοποίησαν», λέει ο Νισιμούρα. «Αν υπήρχε ανάγκη δεν θα μπορούσα να πω, αλλά σίγουρα υπήρχε μια αίσθηση ενότητας και δύναμης στους αριθμούς. Είμαι επίσης συνιδρυτής και μέλος του διοικητικού συμβουλίου ενός οργανισμού που ονομάζεται Gold House, ο οποίος έχει υποστηρίξει πολύ το Pacific Bridge Arts και συνεργαζόμαστε πολύ μαζί. Το Gold House ήταν καθοριστικό στην εκστρατεία Stop Asian Hate. Φέρνοντας στο τραπέζι μεγάλες εταιρείες για να βοηθήσουμε αυτό το GoFundMe. Έτσι, Pacific Bridge Arts, πραγματικά δεν το θίξαμε αυτό, αλλά θα πω ότι η υποστήριξη από την κοινότητα ήταν τεράστια.»

«Είναι δύσκολο για κάποιον να πάρει το δρόμο που έχει λιγότερο ταξιδεμένο. Σίγουρα περάσαμε πολλά από αυτά και η επιτυχία μας είναι πραγματικά προϊόν του περιβάλλοντός μας και των ανθρώπων που μας βοήθησαν στην πορεία», προσθέτει ο James Roh του κινήματος Far East. «Έτσι θέλουμε να υποστηρίξουμε όσους έχουν το θάρρος να κάνουν αυτά τα βήματα με όποιον τρόπο μπορούμε, είτε μέσω υποτροφιών, καθοδήγησης, εκπαίδευσης, οτιδήποτε άλλο. Θέλουμε απλώς να ξέρουν ότι δεν είναι μόνοι και μπορούν να έρθουν σε εμάς ανά πάσα στιγμή».

Επιστροφή λοιπόν στην εκδήλωση της 2ης Νοεμβρίου. Αυτή θα είναι η πρώτη γιορτή και δείπνο που διοργανώνει η Pacific Bridge Arts για τις υποτροφίες.

«Θέλαμε να κάνουμε μια βραδιά για να αναγνωρίσουμε πραγματικά τους Ασιάτες Αμερικανούς στη μουσική και μερικά από τα εκπληκτικά επιτεύγματα», λέει ο Nishimura. «Το Κίνημα Άπω Ανατολής θα φιλοξενήσει. δεν θα παίξουμε. Αλλά έχουμε έναν καταπληκτικό φίλο που βγαίνει να παίξει. Το όνομά της είναι Yuna, είναι Μαλαισιανή. είχε απίστευτη επιτυχία στην Αμερική συνεργαζόμενη με τον Usher και πολλά άλλα. Θα κάνει μια ακουστική παράσταση.

«Αναγνωρίζουμε μερικούς καταπληκτικούς φίλους, αλλά και Ασιάτες που είτε έχουν προταθεί είτε έχουν κερδίσει ένα Grammy.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που έχουμε τη Yuna να εμφανιστεί σε αυτή την εκδήλωση, την οποία γνωρίζουμε και σεβόμαστε εδώ και πολύ καιρό», προσθέτει ο Virman, επίσης από το Κίνημα της Άπω Ανατολής. «Είναι μια πρωτοπόρος που ποτέ δεν φοβήθηκε να είναι ο εαυτός της και εξακολουθεί να έχει υψηλά επίπεδα επιτυχίας. Είναι επίσης ένα φοβερό άτομο που θέλει πάντα να ανταποδώσει. Ο DJ Eman είναι ένας θρύλος στο αμερικανικό ραδιόφωνο που πάντα χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα του για να υποστηρίξει ανερχόμενους καλλιτέχνες, συμπεριλαμβανομένων και εμάς! Οι ομιλητές είναι επίσης φίλοι με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί με διαφορετικούς τρόπους τα τελευταία χρόνια. Είναι κάπως συγκλονιστικό να πιστεύεις ότι έχουν όλοι πιστοποίηση Grammy με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη από πού ξεκίνησαν».

Ο βραβευμένος με Grammy παραγωγός John Yip των Stereotypes θα μιλήσει, όπως και ο συνεργάτης του μηχανικός David Yungin Kim, ο ηλεκτρονικός καλλιτέχνης TOKiMONSTA και ο παραγωγός Nick Lee. Εν τω μεταξύ, υποτροφίες θα δοθούν στην Cayla Mendoza (Μουσικοθεραπεία και Ψυχολογία, Frost School of Music, Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι) και Claire Goh (Ινστιτούτο Τεχνών της Καλιφόρνια, Instrumental Studies – Κιθάρα).

«Θα έχουμε μερικούς από τους παραλήπτες να βγουν έξω, να μοιραστούν τις ιστορίες τους και ένας από αυτούς να παίξει για το κοινό εκείνο το βράδυ», λέει ο Nishimura. «Τελευταία, παρουσιάζουμε την Επιτροπή Φιλιππινέζων Μουσικών Ηγετών με επικεφαλής τον Βίρμαν από το Κίνημα της Άπω Ανατολής. Ο DJ E-Man, πρωτοπόρος στη μουσική βιομηχανία για τους Φιλιππινέζους, και διευθυντής προγράμματος για το Power-106, το οποίο, για εμάς που μεγαλώναμε, ήταν ο σταθμός με το ανεβασμένο κίνημα της Άπω Ανατολής. Είναι μια βραδιά γεμάτη δράση.”

Κοιτάζοντας το μέλλον, πέρα ​​από αυτήν την εκδήλωση, η Nishimura ελπίζει να επεκτείνει περαιτέρω αυτό το πρόγραμμα.

«Μιλούσαμε με την Recording Academy – είμαι μέρος του κεφαλαίου του LA», λέει. «Ελπίζουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα με την Ακαδημία Ηχογράφησης. Νομίζω ότι θα έχουμε κάποια μέλη του διοικητικού συμβουλίου να μιλήσουν επίσης. Θα θέλαμε να επαναφέρουμε το φεστιβάλ, αλλά πρέπει να το πω προσεκτικά γιατί το κάναμε πριν από πολύ καιρό και τώρα κάνουμε ζωντανή ροή με την Amazon Music. Θα δούμε λοιπόν που θα πάνε τα πράγματα. Μετά από φέτος, θα το συζητήσουμε. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε».

Γεφυρώνοντας το κενό: Για όλες τις πληροφορίες, μεταβείτε στο pacificbridgearts.org.

Σημείωση του συντάκτη: Η παρακάτω αποποίηση ευθυνών αναφέρεται σε διαφημιστικές αναρτήσεις και δεν ισχύει για αυτήν ή άλλες ιστορίες σύνταξης. Το άρθρο του LA Weekly δεν πωλεί και δεν θα πουλά περιεχόμενο.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *