Defending the Dodgers’ Oneil Cruz ανταλλάσσει τον Tony Watson το 2017

Time Warp: Προς υπεράσπιση της διαπραγμάτευσης του Oneil Cruz για τον Tony Watson το 2017

time warp – /ˈtīm ˌwôrp/

ουσιαστικό (ειδικά στην επιστημονική φαντασία) μια φανταστική παραμόρφωση του χώρου σε σχέση με το χρόνο κατά την οποία άνθρωποι ή αντικείμενα μιας περιόδου μπορούν να μετακινηθούν σε μια άλλη.


Το μπέιζμπολ είναι δύσκολο. Το να διευθύνεις μια ομάδα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Αν το να διευθύνεις μια ομάδα ήταν εύκολο, τότε ακόμη και οι Reds, οι Pirates, οι Rangers, οι Orioles ή οι Mariners θα είχαν μπερδευτεί σε έναν τίτλο τα τελευταία χρόνια. Καλό, οι Ρέιντζερς έκαναν συνεχόμενες εμφανίσεις στη Σειρά, όπου τους πνίγηκαν οι Γίγαντες του 2010 και το 2011, απείχαν κυριολεκτικά έναν τίτλο (δύο φορές) πριν συμβεί ο Ντέιβιντ Φρίς (δύο φορές). Η συνάφεια δεν έγινε από τότε, αλλά υποθέτω ότι έδωσαν στον Corey Seager πολλά χρήματα, κάτι που είναι.

Εν πάση περιπτώσει, αυτό το δοκίμιο δεν αφορά τους Ρέιντζερς, αλλά αν θέλετε μια παράκαμψη στην ιστορία της μιζέριας του μπέιζμπολ, με κάθε τρόπο, απολαύστε.

Όχι, αυτό το δοκίμιο αφορά ένα εμπόριο που οι περισσότεροι από εσάς πιθανότατα έχετε ξεχάσει. Μερικές φορές συμβαίνουν συναλλαγές και τη στιγμή της συναλλαγής, μπορείτε απλά να πείτε ότι ήταν μια τρομερή ιδέα. Ίσως ήταν zugzwang, ένας όρος που θα καλύψουμε σε βάθος αργότερα. Αντί να πάμε με το προφανές παράδειγμα της εμπορικής δυσφημίας των Dodgers, ας θυμηθούμε το εμπόριο του τότε πρωτάρη πρώτου βασικού παίκτη Paul Konerko και του pitcher Dennys Reyes στους Cincinnati Reds τον Ιούλιο του 1998 σε αντάλλαγμα για τον πιο στενό Jeff Shaw, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στους Dodgers. το All-Star Game εκείνης της χρονιάς.

Θυμάμαι έντονα αυτό το εμπόριο γιατί το εμπόριο έγινε στις 4 Ιουλίου 1998, ήμουν δεκαπέντε χρονών και έβλεπα τους Dodgers να παίζουν πραγματικά στην εθνική τηλεόραση για μια φορά χωρίς να συμμετέχουν οι Giants. (Έζησα κοντά στο Φρέσνο, Καλιφόρνια, το οποίο ήταν, είναι και παραμένει στην καρδιά της περιοχής εκπομπής Giants.) Ο Konerko ανταλλάχθηκε στη μέση του παιχνιδιού. Ο Shaw ήταν σερβιρισμένος κατά τη διάρκεια της θητείας του, εμφανίστηκε σε 235 παιχνίδια και σημείωσε 235⅓ innings ενώ έκανε 9-17 με 129 αποκρούσεις και 3,37 ERA στις τέσσερις σεζόν του με τους Dodgers.

Ωστόσο, ο Paul Konerko είχε μια Hall of Pretty Good καριέρα σε 17 επιπλέον σεζόν αφού μοιράστηκε από τους Reds στους White Sox παίζοντας 2.349 παιχνίδια, με μέσο όρο 0.279, 2340 χτυπήματα, 439 HRs, 1412 RBI, ένα SLG. 486 και OPS 0,841. Σαφώς, οι Dodgers πούλησαν χαμηλά στον Konerko, κάτι που δεν είναι καθόλου ελαφρύ απέναντι στον Shaw.

Με αυτό το παράδειγμα κατά νου, επιστρέφουμε στα Dodgers του 2017.

Οι κινήσεις των Dodgers 2017 στην προθεσμία

Στις 31 Ιουλίου 2017, την ημέρα της προθεσμίας του εμπορίου, οι Ντότζερς έκαναν αρκετές συμφωνίες για να ενισχύσουν το ρόστερ πριν από τα πλέι οφ, ενώ έτρεχαν με τη NL West. Έγιναν τρεις κινήσεις εκείνη την ημέρα:

Εδώ είναι τι ειπώθηκε στο TrueBlueLA τη στιγμή της διαπραγμάτευσης:

TrueBlueLA, Craig Minami, 31 Ιουλίου 2017:

ο Dodgers ανακοίνωσε ότι έλαβαν τον αριστερόχειρα ανακουφιστικό από τον Tony Watson [the] Πειρατές του Πίτσμπουργκ για δύο ανήλικους πρωταθλητές, τον επιθετικό Oneil Cruz και τον δεξιόχειρα pitcher Angel German, και οι δύο παίζουν για την Class-A Great Lakes Loons….

Ο Watson δεν έχει χρησιμοποιηθεί ως αριστερόχειρας ειδικός, καθώς οι δεξιόχειρες έχουν αντιμετωπίσει δύο φορές περισσότερο από τους αριστερόχειρες.

Ο Watson υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο για $5,6 εκατομμύρια και θα είναι ελεύθερος πράκτορας στο τέλος αυτής της σεζόν.

Αυτός ο τύπος συμφωνίας είναι γενικά χαρακτηριστικός μιας συμφωνίας προθεσμίας. Όπως επεσήμανε ο Κρεγκ, τόσο ο Κρουζ όσο και ο Γερμανός βρίσκονταν στην μπάλα κατηγορίας Α κατά τη στιγμή της διαπραγμάτευσης. Ένα αξιοπρεπές ανακουφιστικό σε μια μεσαία ομάδα μοιάζει με το να έχεις ένα σπορ αυτοκίνητο στο Μανχάταν – ένα αγαθό πολυτελείας που δεν χρειάζεσαι, ειδικά αν έχεις άμεσες ανάγκες αλλού.

Τι πήραν οι Dodgers;

Ο Γουάτσον εμφανίστηκε σε 24 αγώνες στην κανονική περίοδο για τους Ντότζερς, πηγαίνοντας 2-1 με 2,70 ΕΠΟΧΗ, κάνοντας 20 συμμετοχές, εγκαταλείποντας 15 H, 6 R (όλα κερδισμένα), με 6 BB και 18 Ks. Ωστόσο, η πραγματική αξία του Watson έλαμψε κατά τη διάρκεια της μετά τη σεζόν. Στη μετά τη σεζόν 2017, ο Watson εμφανίστηκε σε 11 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών 2 έως 6 του World Series. Ο Watson πήγε 2-0 (και οι δύο νίκες του World Series) με 3 κρατήσεις και αθροιστικό ERA 2,57. Ο Watson έκανε 7 innings στην postseason, εγκαταλείποντας 5 H, 3 R (2 κέρδισε), με 1 BB και 3 K.

Συνολικά – δεν είναι κακό pickup για δύο παίκτες Κατηγορίας Α. Ο Γουάτσον υπέγραψε συμβόλαιο με το Σαν Φρανσίσκο εκτός εποχής όπου παρέμεινε μέχρι την εκτός εποχής το 2020. Ο Watson αναπήδησε μεταξύ των Phillies, των Angels και των Giants το 2021 και αυτή τη στιγμή είναι εκτός πρωταθλήματος.

Τι πήραν οι Πειρατές;

Με τους παίκτες της Κατηγορίας Α, που αποκλείουν την κακή λήψη αποφάσεων για την εσπευσμένη μεταφορά τους στις μεγάλες εταιρείες, οι προοπτικές σε αυτό το επίπεδο τείνουν να μην φτάνουν στις μεγάλες εταιρείες αμέσως ή καθόλου, ανάλογα με την εξέλιξη.

Ο Άγγελος Γερμανός δεν ανέβηκε ποτέ πάνω από την μπάλα ΑΑ για το Πίτσμπουργκ. Μετά τη σεζόν του 2017, το 2018, προήχθη σε μπάλα High-A στο Bradenton, όπου σημείωσε 1-3 και 3 αποκρούσεις, με 6,92 ERA ως ανακουφιστικό. Εμφανίστηκε σε 35 αγώνες, πλασάροντας 40 13 innings, επιτρέποντας 41 H, 34 R (31 κερδισμένοι), 5 HR, 28 BB και 47 K. Το 2019, κέρδισε μια τελική άνοδο στο Double-A ball στην Altoona, όπου έκανε 3-3 και 2 Saves, με 4.33 ERA ως ανακουφιστικό. Εμφανίστηκε σε 39 αγώνες, κάνοντας 52 συμμετοχές, επιτρέποντας 33 H, 25 R (όλα τα κέρδη), 8 HR, 31 BB και 48 K. Angel German που εξελέγη free Agency μετά τη σεζόν 2019. Το 2020, ο Άνχελ Τζέρμαν υπέγραψε με τους Τάμπα Μπέι Ρέις για ένα μικρό πρωτάθλημα, αναθέτοντας στο Μοντγκόμερι. Αποφυλακίστηκε στις 27 Μαΐου 2020 και έκτοτε δεν έχει παίξει επαγγελματικό μπέιζμπολ.

Όσο για τον Oneil Cruz, παρέμεινε στο single-A West Virginia το 2018. Το 2019, ο Cruz κατέληξε στο Rookie ball αφού ξεκίνησε στο double-A Altoona για μισό χρόνο πριν υποβιβαστεί σε high-A Bradenton για το δεύτερο εξάμηνο. Ωστόσο, αμέσως μετά το 2019, ο Κρουζ κατάφερε να εξασφαλίσει λίγο χρόνο συμμετοχής με την Peoria στο Arizona Fall League και στη συνέχεια με τον Leones del Escogido στο Dominican Winter League. Το 2020, το 2020 που συντομεύτηκε από τον COVID, ο Κρουζ έπαιξε για τη Gigantes del Cibao στο Dominican Winter League.

Το 2021, ο Κρουζ τα κατάφερε τελικά, ξεκινώντας από το double-A Altoona, όπου έπαιξε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, πριν κάνει ένα pit stop στο triple-A Indianapolis και πιει ένα φλιτζάνι καφέ στα Majors. Φέτος, ο Κρουζ ξεκίνησε στο triple-A Indianapolis και προήχθη στους Majors στις 20 Ιουνίου 2022, όπου πήγε 2 στα 5, με 2 R, 1 2B και 4 RBI εναντίον των Cubs. Αλλά αυτό το statline δεν λέει όλη την ιστορία.

Ο Κρουζ έχει χαλαρώσει κάπως από το τολμηρό ντεμπούτο του (στις 7 Ιουλίου 2022), κερδίζοντας 10 για 55 (0,182) σε δεκαπέντε παιχνίδια, με 6 R, 3 2B, 3 HR, 9 RBI, 2 BB και 19 K (I νομίζω ότι βρήκα το πρόβλημα). Αυτό το statline είναι OBP 0,207, SLG 0,400 και OPS 0,607.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κρουζ είναι έξι πόδια, επτά ίντσες. Βασικά, είναι ένας πάουερ φόργουορντ στο μπάσκετ που παίζει shortstop με ταβάνια σε ταχύτητα εξόδου και δύναμη που θα έκανε όλους εκτός από τον Giancarlo Stanton ή τον Aaron Judge να κοκκινίσουν. Αλλά δεν χρειάζεται να δεχθείτε τον λόγο μου:

Ακόμα κι αν ο Κρουζ πήγαινε στο εξωτερικό, εξακολουθεί να προβάλλει ως αρκετά καλός – στη χειρότερη. Χμ, μια φυσική προοπτική που δεν μοιάζει με τίποτα από όσα έχουμε ξαναδεί, που συγκλόνισε αρχικά τη Λίγκα. Ορκίζομαι ότι έχω δει αυτό το σενάριο να παίζει στο παρελθόν.

Ω, Άγριο Άλογο – τι θα μπορούσε να ήταν.
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Περιμένετε, αυτή η φωτογραφία φαίνεται γνωστή – γιατί έχω μια περίεργη αίσθηση του deja vu;

Θυμάμαι αυτό το home run. Έχασα το μυαλό μου όταν το είδα ζωντανά. Ήταν πραγματικά εμβληματικό – γιατί το έχω σβήσει από τη μνήμη μου;

MLB: World Series-Boston Red Sox στο Los Angeles Dodgers

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο ή βίαιο περιεχόμενο

Πατήστε για εμφάνιση

Ω. Σωστά. Ο Μιτς Μόρλαντ Όμηρος από τον Ράιαν Μάντσον. Ή Γιατί το παιχνίδι Bullpen Order Matters
Robert Hanashiro-USA TODAY Sports

Αυτή η σύγκριση με τον Yasiel Puig δεν είναι απολύτως δίκαιη, επειδή η καριέρα του Puig εκτροχιάστηκε από ζητήματα εκτός γηπέδου, συγκρούσεις με συμπαίκτες και μια αποτυχία να ανταποκριθεί στις δυνατότητές του-μαμούθ με τρόπο που δεν είχε δει πριν ή έκτοτε. Κανείς δεν συγκρίνει τον Κρουζ με τον Πούιγκ από αυτή την άποψη. Ωστόσο, θα ήμουν παράλειψη αν δεν επισήμανα ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, Ο Κρουζ ενεπλάκη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα στη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου αντιμετώπισε πιθανή ποινή φυλάκισης ως αποτέλεσμα μιας σύγκρουσης που σκότωσε τρία άτομα. Δεν υπήρχαν διαθέσιμες πληροφορίες μετά το 2021 σχετικά με την έκβαση αυτής της υπόθεσης. Αξίζει να επαναλάβω, απ’ όσο μπορώ να πω, κανείς δεν θεώρησε επίσημα τον Κρουζ υπεύθυνο για το ατύχημα με οποιοδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή.

Αλλά όπως ο Puig, ο Cruz είναι είναι συναρπαστικό να παρακολουθείς και να παρακολουθείς αν μπορεί να βοηθήσει ένα ετοιμοθάνατο franchise των Pirates να αρχίσει να παίζει καλύτερο μπέιζμπολ. Ενώ ο Oneil Cruz έχει ξεψυχήσει τις εβδομάδες που μεσολάβησαν, είναι πολύ νωρίς για να πούμε ποια θα είναι η συνολική του πορεία. Στο τέλος, ο Κρουζ έκανε τα Major Leagues, κάτι που είναι από μόνο του ένα επίτευγμα.

Ένα εμπόριο όπου κέρδισαν και οι δύο σύλλογοι

Κοιτάζοντας πίσω, θα ήταν δίκαιο να πούμε ότι αυτό το εμπόριο είχε νικητές και στις δύο πλευρές. Οι Dodgers δεν θα μπορούσαν να έχουν ζητήσει τίποτα περισσότερο από τον Tony Watson το 2017, χωρίς να παρατηρήσουν τη χρήση του κάδου σκουπιδιών στο σκουπιδότοπο του Χιούστον. Οι Πειρατές πήραν δύο λαχειοφόρους ελάσσονες πρωταθλητές, έναν που δεν αναπτύχθηκε αλλά και έναν που είναι τώρα Major Leaguer.

Και ας μην λυπόμαστε πολύ για τους Dodgers σε αυτή την περίπτωση. Το 2021, οι Dodgers δεν μπόρεσαν να αναπτύξουν πολλά όσον αφορά το βάθος του πάγκου, εκτός από το ότι υπέγραψαν στον Albert Pujols μια συμφωνία κατώτατου μισθού μόλις αποδεσμεύτηκε από το Anaheim. Φέτος, οι Ντότζερς έχουν τον δικό τους άσωτο γιο, ο οποίος έχει διαπρέψει στο σύντομο διάστημα του με την ομάδα. Ομολογουμένως, αυτό το δοκίμιο ξεκίνησε πριν από την αναζωπύρωση του Τρέις Τόμσον, καθώς έβλεπα φλυαρίες που φώναζαν οι άνθρωποι για την επιστροφή του Oneil Cruz. Αυτό το συρμό σκέψεων δεν μου έκανε ποτέ νόημα γιατί Ο Κρουζ είναι μεσαίος παίκτης. (Θέλουν πραγματικά οι άνθρωποι να είναι ο Λουξ στο εξωτερικό – φαίνεται σαν μια τρομερή ιδέα, αλλά ίσως αξίζει να το εξερευνήσετε σε μια μελλοντική έκθεση.)

MLB: Colorado Rockies στο Los Angeles Dodgers

Ο Trayce Thompson έχει απολαύσει μια αναζωογόνηση καριέρας στο Λος Άντζελες
Kirby Lee-USA TODAY Sports

Το αν ο Trayce Thompson θα συνεχίσει το σταθερό του παιχνίδι με τους Dodgers είναι ένα ανοιχτό ερώτημα. Με τον τραυματισμό του Chris Taylor, φαίνεται πιθανό ότι θα συνεχίσει να έχει κανονικό χρόνο συμμετοχής. Το αν αυτή η δήλωση είναι ευλογία ή κατάρα θα γίνει γνωστό μόνο στο τέλος του έτους.

Ομολογουμένως, αυτό το δοκίμιο μπορεί να γεράσει όπως το γάλα, ειδικά αν ο Oneil Cruz φτάσει σε ένα ανώτερο κλιμάκιο αστέρι, αλά Frank Robinson ή Pedro Martinez. Αλλά προς το παρόν, αυτό το δοκίμιο χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι εκείνη την εποχή, υπήρχε μια έγκυρη άμυνα για την ανταλλαγή των Oneil Cruz και Angel German για τον Tony Watson το 2017.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *