Derek Skol: Πώς ο «Βίκινγκ» μεταμόρφωσε τη νοοτροπία του για να δημιουργήσει την ιδανική ζωή

Ο Δημοσιογράφος του Mindful Media PR Derek Skol χρησιμοποιεί την τέχνη του για να τον κατευθύνει προς τη ζωή που πάντα οραματιζόταν. Και έχει το Mindful Media PR να ευχαριστήσει γι’ αυτό.

Για Mindful Media PR’s Ο Ανώτερος Δημοσιογράφος Derek Skol, το ταξίδι του για την παραγωγή της καλύτερης κάλυψης από τον Τύπο για πελάτες παγκόσμιας κλάσης ακολούθησε πολλές εναλλακτικές διαδρομές – συμπεριλαμβανομένων θητειών στο μπαρ, στη σχολή επιχειρήσεων και στο κύκλωμα κωμωδίας.

Ήταν ενώ έπαιζε στο πρόγραμμα κωμωδίας Humber College του Οντάριο που έλαβε χώρα η μεγαλύτερη αυτοδιεκδίκηση του Skol για φήμη. «Λοιπόν, ο θρυλικός Robin Williams και εγώ ήπιαμε μια μπύρα μαζί και το επόμενο πράγμα που ξέρατε ότι αστειευόμασταν κάνοντας ένα μικρό αυτοσχεδιαστικό σκίτσο ακριβώς από την κορυφή του κεφαλιού μας. Έρχονταν πολλά γέλια και ένας φίλος το τράβηξε στη βιντεοκάμερά του.

Έχω ακόμα ένα αντίγραφο κάπου!». λέει ο Skol, αναπολώντας την εποχή που έπαιζε μια αυτοσχεδιαστική σκηνή με τον αείμνηστο, σπουδαίο ηθοποιό και κωμικό Robin Williams.

«Ήμασταν σε έναν δρόμο του Τορόντο που φιλοξενεί την Gay Pride Parade και είναι γνωστός ότι είναι επιβλητικός, περιεκτικός, δημιουργικός και πολύ διασκεδαστικός», λέει ο Skol. «Ο Γουίλιαμς είπε στο πλήθος ότι είναι Καναδός και ότι μόλις είχαμε παντρευτεί. Έσκυψε και μου έδωσε ένα μεγάλο φιλί στα χείλη. Ο Ρόμπιν φρικτός ο Ουίλιαμς με φίλησε στα χείλη. Το πήραμε στην κάμερα. Τι ωραία γαμημένη στιγμή.”

Ήταν το 2008, η τελευταία περιοδεία του Williams στη Βόρεια Αμερική πριν από τον πρόωρο θάνατό του το 2014.

Για τον Skol, το ταξίδι του μόλις ξεκινούσε.

Το 2011, ξεκίνησε ένα ταξίδι στην αυστραλιανή νησιωτική πολιτεία Τασμανία για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ. Ο Skol ήθελε να μοιραστεί τις ιστορίες των φιλοπεριβαλλοντιστών που βρίσκονταν σε μια παρατεταμένη μάχη με τους κατασκευαστές γης. Ιδιαίτερα η ιστορία της Miranda Gibson, η οποία διαμαρτυρόταν για την υλοτόμηση γηραιών δέντρων εκείνη την εποχή, και ζούσε σε έναν γιγάντιο γηραιό ευκάλυπτο 60 μέτρα πάνω από το έδαφος για περισσότερο από ενάμιση χρόνο.

Η οργάνωσή της κλήθηκε Το Δέντρο του Παρατηρητή, και παρήγαγε ένα καθημερινό blog από το δεντρόσπιτο που χτίστηκε για εκείνη. Πέρασε 449 ημέρες εκεί μέχρι που αναγκάστηκε να πέσει από μια δασική πυρκαγιά. «Ήμουν το τελευταίο άτομο που της πήρε συνέντευξη Το Δέντρο του Παρατηρητή πριν την καπνίσει. Αυτός ο απόβασης 60 μέτρων στην πλατφόρμα της στην κορυφή ήταν ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα που είχα κάνει ποτέ. Έφερα ψύχραιμη σαν αγγούρι, αλλά προσευχόμουν σε όλη τη διαδρομή», λέει.

«Η Τασμανία είναι το πιο εκπληκτικό μέρος στη γη», λέει ο Skol. «Είναι ένα από τα μέρη με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα στη γη. Είναι σαν το Jurassic Park, ακτινοβολεί».

Στην πορεία, ο Skol γοητεύτηκε με την Thylacine – ή την Τίγρη της Τασμανίας όπως είναι κοινώς γνωστή. Το Thylacine είναι ένα εξαφανισμένο Minion Marsupial που ήταν εγγενές στην αυστραλιανή ηπειρωτική χώρα και εθεάθη για τελευταία φορά ζωντανό το 1930 στην Τασμανία. Αν και οι θεάσεις του πλάσματος εξακολουθούν να αναφέρονται μέχρι σήμερα.

«Είναι σαν μια τίγρη ανακατεμένη με ένα καγκουρό ανακατεμένο με έναν λύκο». εξηγεί ο Skol. «Αλλά αν αυτό το ζώο ανακαλυφθεί ξανά, τότε μπορούμε να προστατεύσουμε ολόκληρο το οικοσύστημα στην Τασμανία, καθώς εμποδίζει την υλοτομία και την εξόρυξη στην περιοχή».

Η ταινία ντοκιμαντέρ του με τίτλο «Walk Like A Giant» είναι ακόμα ημιτελής πάνω από μια δεκαετία αργότερα. Ωστόσο, έχει γίνει η αποστολή του Skol να ολοκληρώσει το έργο μια μέρα. Εξακολουθεί να πιστεύει ότι ένα θαύμα θα μπορούσε να συμβεί και εντοπίζουν το άπιαστο τέρας που Ο Τεντ Τέρνερ κάποτε πρόσφερε ανταμοιβή 100.000 δολαρίων για απόδειξη της ύπαρξής του.

Όσο για τη μετάβαση του Skol στον κόσμο των δημοσίων σχέσεων – στον οποίο ο Skol έχει βυθιστεί λίγο περισσότερο από ένα χρόνο – λέει: «Δεν το βλέπω σαν δουλειά. Χρησιμοποιώ τις διαφορετικές δεξιότητες που έχω βελτιώσει όλα αυτά τα χρόνια, για να δημιουργήσω απίστευτα άτομα που υπερασπίζονται τη θετική αλλαγή και την προσωπική ανάπτυξη. Και γίνομαι μέρος του ρόλου τους στην αλλαγή του κόσμου προς το καλύτερο».

Να είσαι με Mindful Media PR έχει ήδη διδάξει στον Skol τόσα πολλά όσον αφορά την υπευθυνότητα, την υπευθυνότητα, καθώς και τη δική του ανάπτυξη.

Αναφέροντας μια πληθώρα μεντόρων ως πρωταγωνιστές στο ταξίδι του από τον δημιουργό τέχνης μέχρι τον διευθυντή μπαρ, στον εξέχοντα ρόλο του στο ΜΜ, Ο Skol εξηγεί πώς ο καθένας βοήθησε στη διαμόρφωση της νοοτροπίας του σε περιόδους διαμάχης και αγώνων.

«Ο Steve Bell ήταν ο Γενικός Διευθυντής μου στο JOEY franchise πίσω στο Τορόντο», λέει. «Τελικά ολοκληρώσαμε τον κύκλο μας, όταν – για άλλη μια φορά, ήταν δικός μου GM στο Τοπικός, στο Κιτσιλάνο Βανκούβερ». Ο Skol συνεχίζει: «Μου έδειξε κάποια σκληρή αγάπη όταν τη χρειαζόμουν περισσότερο. Μου έμαθε πολλά για την ακεραιότητα».

Επίσης, Kerryn AmyesΑνώτερος Δημοσιογράφος και ένα από τα τρία ιδρυτικά μέλη του ΜΜ, ήταν καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη του Skol. «Τα κύρια πράγματα που έχω εμπνεύσει από την Kerryn έχουν να κάνουν με την ευγένεια, τον επαγγελματισμό και την τάξη της. Αυτές είναι πτυχές από τις οποίες όλοι πρέπει να εμπνευστούν».

Ο Mark Groves είναι ειδικός στις ανθρώπινες συνδέσεις, ιδρυτής του @createthelove και οικοδεσπότης του εξαιρετικά δημοφιλούς podcast προσωπικής ανάπτυξης Το Podcast του Mark Groves. «Με ενέπνευσε να στραφώ σκόπιμα στις προκλήσεις με χάρη, να πω την αλήθεια μου και να αγαπήσω τον εαυτό μου άνευ όρων. Τώρα είναι πελάτης και έχει γίνει καλός μου φίλος. Μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις για την ελευθερία και τη σημασία του υγιούς λόγου».

Όσο για τους καλλιτεχνικούς μέντορες:Νιλ Γιανγκ είναι κάποιος που με βοήθησε να περάσω τις πιο σκοτεινές μέρες της ζωής μου», λέει. «Είναι το είδωλό μου, υπερασπίζεται αυτό που πιστεύει και αν δεν σου αρέσει – κρίμα».

Η αγάπη του για τη φίλη Hannah Sims είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας στην επιθυμία του να πετύχει. Η υποστήριξη του Sims για τις προσπάθειές του του έδωσε την ελευθερία να είναι ο εαυτός του και να φτάσει σε απαράμιλλα ύψη. «Ξέρω ότι είναι σούπερ κλισέ, αλλά αυτό το κορίτσι με ολοκληρώνει. Μπορώ να είμαι ακριβώς αυτός που είμαι και θα με στηρίξει. Επίσης, δεν βλάπτει που είναι πανέμορφη. Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο».

Ο Skol δεν πιστεύει στις συμπτώσεις και ξέρει ότι είναι ακριβώς εκεί που βρίσκεται για κάποιο λόγο. Η ενέργεια που φέρνει σε ένα δωμάτιο που προηγουμένως χρησιμοποιήθηκε σε κωμικά κλαμπ και μπαρ, έχει πλέον μετατραπεί στο τοπίο των μέσων και όχι μόνο.

Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά για την εκπληκτική μεταμόρφωση του Skol;

«Όσο δύσκολο κι αν είναι, το ξύπνημα στις 5:00 το πρωί και ο διαλογισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας. Επίσης το ημερολόγιο με βοηθά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου. Όλα αθροίζονται.”

Ο Skol συνεχίζει. «Προσπαθώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να εμπνεύσω τους γύρω μου να επιτύχουν το μεγαλείο. Είμαι θετικός, παθιασμένος και αγαπητός. Με το να ηγούμαι με αγάπη και να είμαι παράδειγμα, τιμώ επίσης τον εαυτό μου και τον χρόνο μου σε αυτόν τον πλανήτη».

Οι πολιτιστικές εμπειρίες του Skol παρέχουν μια πλατφόρμα για να ανέβει επίπεδο και όχι μόνο να κατανοήσει άλλους πολιτισμούς, αλλά και τον εαυτό του και τον σκοπό του. «Το να βλέπεις τα Ρωμαϊκά Τείχη στο Λονδίνο και τους ναούς στη Σρι Λάνκα, το Βιετνάμ, την Καμπότζη και την Ταϊλάνδη ήταν όλα όμορφες εμπειρίες», λέει. «Λατρεύω την αρχαία ιστορία και πολλά από τα τατουάζ μου το αντιπροσωπεύουν».

Παρομοιάζοντάς το με ιππασία σε ένα ατελείωτο κύμα που συνεχώς μεγαλώνει, ο Skol κάνει σερφ σε ένα ψηλό σημείο που ελπίζει να μην τελειώσει ποτέ. Καθισμένος σε ένα μπαλκόνι στη Σάντα Μάρτα της Κολομβίας δείχνει ένα από τα πολυάριθμα τατουάζ του, εξηγώντας πώς είναι συνώνυμο με την κυματική μεταφορά του. «Τα κύματα δεν πεθαίνουν», λέει.

«Και υπάρχει μια εικόνα του Ragnar Lodbrok, ενός ήρωα των Βίκινγκ – ή ίσως είμαι εγώ σε μια προηγούμενη ζωή. Οδηγεί σε αυτό το μεγάλο μεγάλο πλοίο, και έτσι νιώθω ότι εκπροσωπώ Mindful Media τώρα αμέσως.

«Αν μου έλεγες πριν από ένα χρόνο πού θα ήμουν τώρα, θα είχα γελάσει. Αυτό απλώς δείχνει πώς η συντριβή των περιοριστικών μας πεποιθήσεων και η ανάληψη δράσης οδηγεί πραγματικά σε τεράστια επιτυχία. Ρούντι Ρίκστινς (σύμβουλος στη Mindful Media και ένας εκπληκτικός προπονητής νοοτροπίας) μου το δίδαξε αυτό».

Το μακροπρόθεσμο όραμα του Skol είναι να συνεχίσει να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του προκειμένου να λαμβάνει τις καλύτερες αποφάσεις για τους πελάτες του. «Καθώς μεγαλώνουν, θα μεγαλώνω κι εγώ μαζί τους», λέει.

Ο Ντέρεκ Σκολ είναι πολύ σε εξέλιξη και ενώ, στο παρελθόν, τα ημιτελή έργα του θα τον είχαν στοίχειωνε, τώρα τα βλέπει ως ευκαιρίες για να εξελιχθεί και να φτάσει τις υψηλότερες δυνατότητές του.

Το «The Viking» δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Ακολουθήστε τον Derek Skol στις περιπέτειές του στη Νότια Αμερική και την ακούραστη δουλειά που κάνει Mindful Media PR τσεκάροντας το δικό του Ίνσταγκραμ.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *