Dodgers postseason: Starting rotation plans, Trea Turner, Andrew Heaney

Οι Dodgers κέρδισαν 111 αγώνες κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, κάτι που τους προσφέρει ξεχωριστά πλεονεκτήματα που δεν είχαν πριν από ένα χρόνο – ξεκούραση και πλεονέκτημα εντός έδρας. Για να κερδίσετε τις 11 ακόμη νίκες στην postseason, ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να παρακολουθήσετε για αυτόν τον Οκτώβριο.

Σύντομη στάση;

Ο Trea Turner ανέλαβε φέτος ως shortstop των Dodgers για τον Corey Seager, τώρα το ερώτημα είναι αν ο Turner θα ακολουθήσει το μονοπάτι του Seager. Όχι, δεν εννοώ αν ο Turner θα υπογράψει για περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια αλλού, αν και η εκκρεμή δωρεάν εταιρεία του αυτόν τον χειμώνα θα μπορούσε να ενισχυθεί από τον πραγματικό μου στόχο.

Ο Seager στα πρώτα του 31 παιχνίδια μετά τη σεζόν σημείωσε 0,203/.275/.331, μετά από κανονικές περιόδους στις οποίες σημείωσε αθροιστικό 0.295/.363/.496. Στη συνέχεια πήγε σουπερνόβα στην postseason του 2020, σημειώνοντας ένα ρεκόρ Οκτωβρίου με οκτώ αγώνες εντός έδρας, ενώ κέρδισε και τον MVP του NLCS και τον MVP του World Series.

Ο Τέρνερ είναι 0,228/.274/.287 παίκτης σταδιοδρομίας σε 39 παιχνίδια postseason και 0.302/.355/.487 χτυπητής κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου. Τα δεινά του περιλαμβάνουν το χτύπημα μόλις .216/.245/.255 στο πρώτο του σερί πλέι οφ με τους Ντότζερς το 2021. Ο Τέρνερ δεν ήταν καθόλου μόνος τον περασμένο Οκτώβριο, με τους Ντότζερς να κράτησαν δύο ή λιγότερα σερί σε έξι από τα 12 παιχνίδια τους, επισπεύδοντας Έξοδος από τα πλέι οφ του LA.

Ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες των Dodgers όλη τη σεζόν, αλλά και σημείωσε μόλις 0.260/.304/.409 από την 1η Σεπτεμβρίου. Οι Dodgers χρειάζονται τον Turner να είναι δυναμικός αυτή τη μετά τη σεζόν για να πετύχουν τους στόχους τους.

Κλείστε το αέριο

Οι Dodgers η μεγαλύτερη δύναμη το 2021 ήταν οι τρεις πρώτοι στην αρχική τους εναλλαγή, με τους Max Scherzer, Walker Buehler και Julio Urías να λαμβάνουν ψήφους Cy Young. Βασίστηκαν σε μεγάλο βαθμό στη μετά τη σεζόν, με τον Buehler να ξεκινά με σύντομη ανάπαυση και τόσο ο Scherzer όσο και ο Urías να δίνουν ανακούφιση μία φορά στο ενδιάμεσο.

Αλλά μετά από αυτό, οι Ντότζερς δεν είχαν κανέναν άλλον να κάνει μεγάλες συμμετοχές και, μόλις οι τρεις πρώτοι τελείωσαν από βενζίνη, τα πράγματα πήγαν νότια βιαστικά. Ο Buehler και ο Urías σημείωσαν υψηλά σταδιοδρομίας στα innings, και ο Scherzer ήταν 37, οπότε ήταν κατανοητό όταν δεν τους είχε μείνει τίποτα, αλλά αυτό δεν μείωσε τον πόνο που προκλήθηκε στις ευκαιρίες των Dodgers. Αυτή η τριάδα έκανε 50 από τις 105 συμμετοχές των Dodgers την περασμένη μετα-σεζόν και είχε 4,14 ERA, συμπεριλαμβανομένων 17 σειρών που επιτρέπονταν σε 18 NLCS innings.

Φέτος οι Dodgers είναι επίσης περιορισμένοι, αλλά έχουν στηθεί πολύ καλύτερα για να μοιραστούν τον φόρτο εργασίας. Έχουν δύο νόμιμους παίκτες στο Game 1, τον Urías και τον Clayton Kershaw, ο οποίος αυτή τη στιγμή παίζει το ίδιο καλά όπως έχει όλη τη χρονιά. Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Kershaw είναι υγιής, αφού τραυματίστηκε στον αγκώνα του το τελευταίο Σαββατοκύριακο της κανονικής περιόδου το 2021.

Ντέιβ Ρόμπερτς είπε στους δημοσιογράφους Παρασκευή στο Dodger Stadium ότι ο Ουρίας και ο Κέρσοου γνωρίζουν πότε θα αγωνιστούν, αλλά η ομάδα δεν ήταν ακόμη έτοιμη να ανακοινώσει τον αρχικό του αγώνα 1.

Ο Τάιλερ Άντερσον είχε μια χρονιά καριέρας και, αν και δεν είναι θεαματικός, είναι απίστευτα αποτελεσματικός στον περιορισμό της σκληρής επαφής. Ο Tony Gonsolin θα πρέπει να είναι έτοιμος να κάνει περίπου τέσσερα innings όποτε ξεκινάει, πιθανώς στο Game 4 μετά τον Anderson στο Game 3.

Dodgers που ξεκινούν την περιστροφή

Στάμνα εκκίνησης IP ΕΠΟΧΗ
Στάμνα εκκίνησης IP ΕΠΟΧΗ
Χούλιο Ουρίας 175 2.16
Κλέιτον Κέρσοου 126⅓ 2.28
Τάιλερ Άντερσον 178⅔ 2.57
Τόνι Γκόνσολιν 130⅓ 2.14

Πίσω τους, οι Dodgers έχουν το βαθύτερο bullpen τους εδώ και χρόνια, με πέντε ή έξι pitchers ικανά να κλείνουν παιχνίδια και να κάνουν σημαντικές συμμετοχές, συν τον Andrew Heaney και ενδεχομένως τον Dustin May να κάνουν bulk innings αν χρειαστεί.

Οι τέσσερις υποτιθέμενοι αρχικοί – Urías, Kershaw, Anderson, Gonsolin – δεν καταπονούνται αυτή τη σεζόν, και σε ορισμένες περιπτώσεις αφαιρέθηκαν από την έναρξη της κανονικής σεζόν νωρίς, ξυρίζοντας ένα inning εδώ και εκεί από τα χιλιομετρήματά τους. Θα πρέπει να είναι δυνατοί προς τον Οκτώβριο, αλλά και οι ορεκτικοί δεν πρέπει να καταπονούνται.

Αφήστε τα ορεκτικά να ξεκινήσουν και κρατήστε τα σε τακτική ξεκούραση εκτός από τα χειρότερα σενάρια. Αφήστε τον αρχικό του Παιχνιδιού 1 – νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι ο Ουρίας, ο αξιόπιστος βράχος της ομάδας όλο το χρόνο – να ξεκινήσει στο Παιχνίδι 5 και μην φέρετε τον πρώτο του Παιχνιδιού 2 με ανακούφιση. Οι Dodgers έχουν πραγματικά, αποτελεσματικά ανακουφιστικά για αυτό. Οι αρχάριοι σταμνί των ντότζερ είναι μεγάλη δύναμη, και θα πρέπει να παραμείνουν σε αυτόν τον ρόλο, και να μην παίξουν με σύντομη ανάπαυση ή ανακούφιση.

Το bullpen είναι επίσης μεγάλη δύναμη.

Ποιος Heaney θα εμφανιστεί;

Οι δύο τελευταίες εξόδους του Andrew Heaney στην κανονική περίοδο ήρθαν ανακούφιση, έτσι θα χρησιμοποιηθεί στα πλέι οφ. Είναι ο πιο ασταθής από τους Dodgers pitchers. Είχε μια τέλεια 3.10 ERA και 3.75 FIP, αν και δεν ήταν αρκετό για να σπάσει την αρχική περιστροφή τον Οκτώβριο.

Οι Dodgers θα χρειαστούν οπωσδήποτε τον Heaney, είτε πρόκειται να δημιουργήσουν αντίγραφο ασφαλείας ενός Gonsolin που δεν έχει ακόμη εκτεταθεί στο NLDS, είτε κατά τη διάρκεια δυνητικά πέντε συνεχόμενων ημερών παιχνιδιού για να κλείσουν το NLCS, εάν προκριθούν.

Ο Heaney οδηγεί την ομάδα σε ποσοστό χτυπημάτων (35,5%), αλλά όταν δεν χάνει ρόπαλα, τα μπέιζμπολ χτυπιούνται πολύ δυνατά, με ποσοστό σκληρού χτυπήματος 48,5 τοις εκατό που επίσης βρίσκεται στην κορυφή της ομάδας. Ο αριστερόχειρας επιτρέπει επίσης τρεξίματα στο σπίτι σχεδόν με τον ρυθμό των Reyes Moronta και Phil Bickford.

Μέσα από τις πρώτες επτά εκκινήσεις του, οι οποίες εξαπλώθηκαν σε τέσσερις μήνες χάρη σε δύο μακροχρόνιες στάσεις με τραυματίες λόγω φλεγμονής στον ώμο, ο Heaney επέτρεψε μόνο ένα τρέξιμο στο σπίτι. Στα τελευταία του εννέα παιχνίδια – τα οποία περιελάμβαναν επτά εκκινήσεις και δύο μαζικές ανακουφιστικές εμφανίσεις – ο Heaney επέτρεψε 11 home run με ERA 4,54.

Ο έλεγχος και ο περιορισμός της χρήσης του Heaney θα μπορούσε να αποδειχθεί καρποφόρος, καθώς οι αντίπαλοι πέτυχαν μόλις 0.175/.246/.325 με 37,3 τοις εκατό ποσοστό απεργίας την πρώτη του φορά μέσω μιας σειράς κτυπήματος. Οι Dodgers θα μπορούσαν ακόμα να κάνουν μαζική χρήση από τον Heaney, ακόμα κι αν θέλουν να αντιμετωπίσει την καρδιά μιας σύνθεσης μόνο μία φορά. Εάν ο αντίπαλος είναι οι Padres, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να φέρετε τον Heaney μετά τους Juan Soto, Manny Machado και Josh Bell και να τον βάλετε να αντιμετωπίσει 15 batters ενώ θα περάσει μόνο μία φορά από αυτά τα τρία. Οι περιστάσεις δεν επιτρέπουν πάντα μια τέτοια ιδανική ανάπτυξη, αλλά το πώς χρησιμοποιείται ο Heaney σίγουρα θα πρέπει να παρακολουθήσετε.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *