From Carpenter to Seven Figures: The Story of One Young Entrepreneur that Made It Κατά την Εποχή της Πανδημίας

Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να πάνε στο κολέγιο ή θέλουν να παραμείνουν στο μονοπάτι του κολεγίου. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εκπαίδευσης των ΗΠΑ, «Κάθε χρόνο, πάνω από 1,2 εκατομμύρια μαθητές εγκαταλείπουν το γυμνάσιο μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός είναι ένας μαθητής κάθε 26 δευτερόλεπτα – ή 7.000 την ημέρα».

Σε σύγκριση με τις ΗΠΑ, οι Αυστραλοί που εγκαταλείπουν το σχολείο είναι πιθανό να εγκαταλείψουν το σχολείο στη 10η τάξη. Πάνω από το ήμισυ των Αυστραλών που εγκατέλειψαν το σχολείο έφυγαν σε αυτό το έτος, με περίπου το 40 τοις εκατό να εγκαταλείπουν το σχολείο στην 11η τάξη και εκείνοι που εγκαταλείπουν το σχολείο είναι πιθανό να πάρουν το επάγγελμα. Στην πραγματικότητα, ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι ένα άτομο που εγκαταλείπει το γυμνάσιο θα κερδίσει 200.000 $ λιγότερα από έναν απόφοιτο γυμνασίου κατά τη διάρκεια της ζωής του. Και σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια λιγότερο από έναν απόφοιτο κολεγίου.

Αυτός ακριβώς ήταν ο Κάμερον Μόαρ‘μικρό τροχιά καθώς κατέβαινε τα σκαλιά του γυμνασίου του εκείνη την ημέρα. Εκείνη την εποχή δούλευε ως ξυλουργός σε μια πλούσια γειτονιά, δούλευε εξήντα ώρες την εβδομάδα, έπαιρνε ένα πενιχρό μεροκάματο με ένα αφεντικό που τον μισούσε. Η ζωή κάθε άλλο παρά ρόδινη ήταν όταν είχε τη στιγμή του «αχα». Θα μπορούσε είτε να δουλέψει για κάποιον για το υπόλοιπο της ζωής του σε μια δουλειά που ήταν κοσμική, κουραστική και ανεκπλήρωτη είτε θα μπορούσε να εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο και να κάνει μια αλλαγή.

Αποφάσισε να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Στην πραγματικότητα, ο Κάμερον πλησίαζε στο τέλος μιας τετραετούς μαθητείας ως επιπλοποιός και βρισκόταν σε καλό δρόμο για να ζήσει το όνειρο της γενιάς των γονιών του να βρει ένα εμπόριο, να αγοράσει ένα σπίτι και να το εξοφλήσει σταδιακά τα επόμενα 30 χρόνια.

Έχοντας εγκαταλείψει το γυμνάσιο στα 16 του λόγω κάποιων συνθηκών ζωής, ήξερε ότι οι επιλογές του θα ήταν περιορισμένες. «Ενώ μου άρεσε η δεξιοτεχνία να είμαι ξυλουργός, δεν ήταν αρκετά δύσκολο για μένα. Αν και δεν φοβάμαι τη σκληρή δουλειά, ήθελα να κάνω «έξυπνη» δουλειά που σημαίνει ότι το να ξυπνάω στις 5:30 π.μ. και να κάνω επαναλαμβανόμενες δουλειές, να δουλεύω 60 ώρες την εβδομάδα και να αναφέρομαι σε ένα αφεντικό που δεν μου πουλήθηκε ήταν ψυχικά εξαντλητικό. », λέει ο Κάμερον. «Το μόνο που ήθελα να κάνω στο τέλος της ημέρας ήταν να κοιμηθώ. Δεν είναι μια ζωή που εμπνέει».

Ήταν κατά τη διάρκεια αυτών των σκοτεινών ημερών που ο Κάμερον έπεσε σε κατάθλιψη. Η σχέση με την κοπέλα του είχε αρχίσει να υποφέρει. Αποφάσισε να κοιτάξει τους στενούς του φίλους και την οικογένειά του για να δει ποιος έχει μια καριέρα που ήταν περισσότερο σύμφωνη με το πώς φαινόταν ένα επιτυχημένο μέλλον. Άλλωστε, όταν βρισκόταν σε εκείνες τις πλούσιες γειτονιές που διεξήγαγε το εμπόριο του, ήταν ο πιο εμπνευσμένος.

Ο Reza Qorbanie ήταν ένας φίλος που ήταν ακριβώς αυτό. Ένας εμπνευστής. Ένα κίνητρο και ένας επιτυχημένος νέος επιχειρηματίας στη δημιουργία. Στην πραγματικότητα, ο Reza εργαζόταν στο ηλεκτρονικό εμπόριο εκείνη την εποχή, διατηρούσε μια διαδικτυακή επιχείρηση με εκπληκτικά αποτελέσματα. Ο Κάμερον Μόαρ αποφάσισε να ζητήσει τη συμβουλή του Ρέζα. Ο Ρέζα άρχισε να δείχνει στον Κάμερον τα σχοινιά. Ο Ρέζα ήταν μεγάλος δάσκαλος και υποστηρικτής του Κάμερον, αλλά το δύσκολο κομμάτι, στην αρχή, ήταν να βρει χρόνο για να εργαστεί στην επιχείρησή του. Εξάλλου, οι πλούσιοι εξακολουθούν να χρειάζονται ντουλάπια και ο Κάμερον δεν είχε την πολυτέλεια να αφήσει τη μαθητεία του ακόμα. Έπρεπε να γίνουν θυσίες.

Ο Κάμερον συνίδρυσε μια εταιρεία drop shipping με αποστολή να βοηθήσει τους καθημερινούς Αυστραλούς να μάθουν τις δεξιότητες του Διαδικτύου και να δημιουργήσουν βιώσιμες εξαψήφιες διαδικτυακές επιχειρήσεις. Συνέχισε μάλιστα να διευθύνει την επιχείρηση κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας σε μια εποχή που οι περισσότερες επιχειρήσεις αναδιπλώνονται, αλλά αυτό δεν τον πτόησε από το να συνεχίσει. Μέχρι σήμερα, ο Κάμερον και οι επιχειρηματικοί του εταίροι έχουν καθοδηγήσει πάνω από δύο χιλιάδες Αυστραλούς, με αρκετές εκατοντάδες από αυτούς να εγκαταλείπουν τις 9-5 δουλειές τους για να συνεχίσουν τη νέα τους διαδικτυακή επιχείρηση με πλήρη απασχόληση.

Απασχολούν μια ομάδα 15 μελών του προσωπικού πλήρους απασχόλησης σε όλη την Αυστραλία και διευθύνουν το διαδικτυακό σχολείο εξ ολοκλήρου online – με τα μαθήματα να διεξάγονται μέσω Zoom και προηχογραφημένων εκπαιδευτικών βίντεο που ενημερώνονται τακτικά. Έχουν προπονητές, μηχανικούς λογισμικού και εμπόρους που προσλαμβάνονται για να καθοδηγούν τους μαθητές τους. Έχουν τις περισσότερες ιστορίες επιτυχίας από οποιαδήποτε άλλη εκπαιδευτική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο Cameron Moar βρήκε ακόμη και περιθώρια να κάνει κάποια λάθη για να μάθει από νωρίς, αλλά ήταν αρκετά τυχερός και γρήγορος για να διορθώσει την πορεία του για να έχει έναν επικερδή πρώτο μήνα, κερδίζοντας 19.000 δολάρια.

Η επιτυχία του συνέχισε να χιονίζει μέχρι το σημείο που συνειδητοποίησε – αφού έφτασε στο εξαψήφιο σημείο αναφοράς – ότι θα ήταν εντάξει να φύγει από το εμπόριο και να ασχοληθεί με το dropshipping με πλήρη απασχόληση.

«Ήμουν απλώς ένας κανονικός έμπορος από την Αυστραλία, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εδώ με παρόμοιες ιστορίες και τα κατάφερα», λέει ο Cameron Moar. «Δεν καταλαβαίνω γιατί άλλοι άνθρωποι που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση δεν θα το έδωσαν το έναυσμα. Δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να το κάνεις, αλλά όταν βλέπεις τα αποτελέσματα καταλαβαίνεις ότι αξίζει τον κόπο».

Τώρα ο Κάμερον ζει τη ζωή των ονείρων του στα 22 του χρόνια. Έχει ένα διαμέρισμα δίπλα στη λίμνη, μια νέα BMW M5 και μια επιχείρηση που του επιτρέπει να εργάζεται από όπου θέλει, όποτε του αρέσει.

Η μεγαλύτερη συμβουλή του σε άλλους νέους επιχειρηματίες είναι αν δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτό που κάνετε και δεν εμπνέεστε κάθε μέρα όταν ξυπνάτε, τότε βρίσκεστε σε λάθος τομέα. Κάντε κάτι που σας κάνει να θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι το πρωί. Μόνο τότε μπορείτε να βρείτε την πραγματική επιτυχία.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published.