Humboldt Harvest Vibes 2022 – LA Weekly

Η ετήσια πλήρης συγκομιδή χρησιμεύει ως σημαντικό σημείο έρευνας για το ημερολογιακό έτος κάνναβης, μιλήσαμε με τον αγρότη Humboldt, ιδιοκτήτρια ιατροφαρμακευτικού ιατρείου και Νικητής του Κυπέλλου Humboldt 2015, Chrystal Ortiz, για να πάρουμε την άποψή της για την κατάσταση που οδεύει προς το Harvest 2022.

Φέτος μπαίνουμε στην πιο περίεργη συγκομιδή μέχρι τώρα. Αν και θα εξακολουθήσει να υπάρχει σημαντική ποσότητα παραγωγής στην Καλιφόρνια, λιγότερο από ποτέ θα συνδέεται με τους ανθρώπους που στήριξαν τα επίπεδα παραγωγής της πολιτείας για 40 χρόνια. Στη διαδικασία του εορτασμού των επιζώντων, είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε εκείνους που πίστευαν ότι θα έφταναν ως εδώ.

Ορισμένοι παραδοσιακοί χειριστές έκαναν ό,τι έπρεπε να κάνουν για να συμμετάσχουν στη νόμιμη αγορά — είτε μετακινούνταν ολόκληρες τις οικογένειές τους είτε μετακινούνταν δύο ώρες την ημέρα για να φτάσουν σε έναν αγροτικό χώρο που θα μπορούσαν να τους επιτραπεί. Κάποιοι δεν είχαν τους πόρους για να το πετύχουν. Γιορτάζοντας άλλη μια συγκομιδή, δεν υποτιμούμε τον αγώνα τους.

Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις επωνυμίες να εισέρχονται στη νόμιμη αγορά αργότερα από το αναμενόμενο. Και αν το ζιζάνιο αντέξει, το σημείο εισόδου δεν έχει σημασία γιατί οι άνθρωποι θα είναι ακόμα ενθουσιασμένοι. Απλώς κοιτάξτε πόσο μεγάλη ήταν η πτώση του Serge Cannabis σε τοπικό επίπεδο την περασμένη εβδομάδα ή πόσο μεγάλη θα είναι η πρώτη πτώση λουλουδιών 3ης γενιάς της οικογένειας από τη νέα τους εγκατάσταση στο Mendocino. Ελπίζουμε ότι πολλοί αγρότες στο Σμαραγδένιο Τρίγωνο θα μπορέσουν να ξαναμπούν στο παιχνίδι με παρόμοιο τρόπο όταν ξεκινήσουν οι εξαγωγές από κράτος σε κράτος και στη συνέχεια διεθνώς. Υπάρχει πάρα πολύ γλάστρα στην Καλιφόρνια αυτή τη στιγμή, αλλά πιθανότατα δεν υπάρχει αρκετή καλλιέργεια για να πάει στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή όταν έρθει η ώρα.

Η Chrystal Ortiz είναι ιδιοκτήτρια ενός ιατρείου στην κομητεία Humboldt καθώς και η High Water Farm, μια από τις μεγαλύτερες επώνυμες ξηρές φάρμες της πολιτείας. Μπορεί να δει τα πρόσφατα εμπόδια της αγοράς και από τις δύο οπτικές γωνίες.

«Νομίζω ότι η πραγματική καλλιεργητική περίοδος φέτος ήταν εκπληκτική. Και έτσι ακριβώς από την οπτική γωνία ενός αγρότη όσον αφορά τη χαρά του, ο πραγματικός καιρός και η εποχή ήταν πραγματικά όμορφος, συγχωρητικός και εκπληκτικός. Οπότε αυτό είναι συναρπαστικό», είπε ο Ortiz.

Όμως, ενώ ορισμένοι αγρότες δεν έχουν ανακάμψει ποτέ από τις πυρκαγιές, τις περισσότερες φορές ήταν η ευρύτερη αγορά που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια μειώνοντας την τιμή της λίρας. Για όσους συμμετείχαν στη νόμιμη αγορά της Καλιφόρνια, ήταν οι μεγάλες φάρμες που μείωσαν τις τιμές. Για όσους συμμετείχαν στην υπόγεια οικονομία κάνναβης της πολιτείας, ήταν το γεγονός ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να οδηγήσουν σε μέρη όπως η Οκλαχόμα ή το Μέιν και να πάρουν κατσαρόλα που ήταν 85% εξίσου καλή, χωρίς τον κίνδυνο να το στείλουν μέχρι το The Emerald Triangle

Αυτοί οι παράγοντες παραμένουν επίμονοι.

«Οι συνθήκες της αγοράς είναι τραγικές, ζοφερές και καταθλιπτικές, νομίζω ότι είμαστε όλοι σε μια κατάσταση αποσύνδεσης, νομίζω, από αυτήν την πραγματικότητα», είπε ο Ortiz γελώντας, προτού υπογραμμίσει ξανά ότι τα πράγματα ήταν πολύ φοβερά φέτος. η τιμή της λίρας.

Ενώ κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να το αντιμετωπίσει, πήρε τις δικές της επιτυχίες φέτος. Αυτή και ο σύζυγός της, Νόα, αναγκάστηκαν να απολύσουν το προσωπικό της φάρμας τους. Τώρα είναι στη φάρμα με πλήρη απασχόληση, ενώ εκείνη διευθύνει το ιατρείο.

Τη ρωτήσαμε ποιο από τα καπέλα της βρήκε πιο δύσκολα αυτή τη στιγμή, όντας αγρότης κάνναβης ή ιδιοκτήτης ιατρείου στην καρδιά της πιο διάσημης περιοχής παραγωγής κάνναβης στον κόσμο;

«Δεν έχω σκεφτεί καν αυτή την ερώτηση. Εννοώ ότι δεν έχω. Το κομμάτι της γεωργίας είναι προφανώς εξαιρετικά δύσκολο. Το ιατρείο έχει θετικές ταμειακές ροές και κυλά, αλλά είναι εξαιρετικά αργό. Όλα είναι τόσο αργά. Οι πωλήσεις εισιτηρίων μειώνονται. Οι άνθρωποι είναι κάτω. Άρα είναι και οι δύο σκληροί», είπε ο Ortiz. «Είναι και οι δύο εξίσου δύσκολοι για διαφορετικούς λόγους».

Αλλά οι επιζώντες όπως ο Ortiz που έφτασαν μέχρι εδώ στο Humboldt θα πρέπει να έχουν ένα αξιοπρεπές πόδι για να σταθούν ενάντια στην πλημμύρα. Είναι δύσκολο να ανταγωνιστείς το Southern Humboldt σε χρόνια χωρίς καπνό, όπως έχουν δείξει πολλοί διαγωνισμοί κατσαρόλας όλα αυτά τα χρόνια, ειδικά το Emerald Cup.

«Τουλάχιστον η ποιότητα θα είναι εξαιρετική. Η σεζόν ήταν εκπληκτική. Υπάρχει λιγότερος καπνός στον αέρα. Δεν υπάρχει καπνός, ξέρετε, είναι μόνο μία από αυτές τις εποχές μέχρι στιγμής», είπε ο Ortiz. “Για εμάς, ήταν απλά όμορφο.”

Ενώ μερικά από τα καλύτερα ζιζάνια προήλθαν από χρόνια ξηρασίας, ποιο είναι το νόημα αν όλα καταλήξουν να μυρίζουν σαν τους φαινοτύπους Wildfire Kush του 2018 που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά Mendocino Complex Fire που έσπασε ρεκόρ; Ευτυχώς η φύση είχε διαφορετικά σχέδια για τους αγρότες φέτος.

«Είχαμε νωρίς βροχές, είχαμε καλό νερό», είπε ο Ortiz. «Και έτσι με τις συνθήκες της αγοράς, εκτός από όλα τα άλλα εμπόδια που θα μπορούσαν να παρεμποδίσουν την επιχείρησή σας ξέρετε, βόμβες, παθογόνοι μικροοργανισμοί, καιρικές συνθήκες όλα αυτά τα πράγματα, ήταν χαριτωμένα».

Από εκεί και πέρα ​​η κουβέντα περνούσε από τις ανατροπές κάθε σοδειάς. Ο Ortiz σημείωσε ότι είναι δύσκολο να αναπτυχθείς με ένα αβέβαιο μέλλον. Νιώθει ότι υπήρχε ακόμα πολλή ελπίδα όλο το 2018. Αλλά το 2019 τα πράγματα άρχισαν να παίρνουν μια στροφή προς τη φρίκη του 2020 και του 2021.

Αλλά στη διαδικασία, τόνισε ότι δεν είναι μόνο η καταρρακτώδης αξία της κάνναβης που προκαλεί τα προβλήματα.

«Με όλη την κλιμάκωση και με όλες αυτές τις αυξήσεις της παραγωγής, και είχαμε επίσης ένα σωρό φυτώρια με ένα σωρό παθογόνα όπως ο λανθάνον ιός λυκίσκου, σούπερ ακάρεα και ένα σωρό σκατά που δεν είχαμε ποτέ αντιμετωπίσει πριν όταν όλοι ήταν μικρής κλίμακας απομονωμένο δάσος. μεγαλώσει», είπε ο Ortiz.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published.