It’s not my Money(ball) – Bonus Dodgers Edition – Here Today, Gon-dola.

Για όσους κρατούν βαθμολογία:

Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μην λέω ψέματα ενώ γράφω εδώ, ανεξάρτητα από το τι λένε τυχαίοι σχολιαστές ή αλλιώς. Το “Δεν είναι τα λεφτά μου (μπάλα)!” Η σειρά ήταν αρχικά απλώς μια ευκαιρία να επεκτείνω ένα σχόλιο που έγραψα προηγουμένως και που έμμεσα με οδήγησε στο να βρω δουλειά στον ιστότοπο. Και διασκεδάσαμε αρκετά, συχνά εις βάρος των ιδιοκτητών επισημαίνοντας την οικονομική καταστροφή ορισμένων πτυχών του πρωταθλήματος. Προσπάθησα να μην χτυπήσω σε άλλους θαυμαστές, τελικά, σου αρέσει αυτό που σου αρέσει και αυτό ισχύει γενικά όσο τίποτα άλλο σε αυτή τη ζωή.

Αλλά αφού εξέταζα ενδελεχώς τις ατασθαλίες των Αθλητικών και προετοιμαστώ να εξετάσω τις φασαρίες των Ακτίνων, θα ήθελα να αγνοήσω ένα εμποτισμένο πρόβλημα. Έπεσα σε μια ιστορία πρόσφατα στους Los Angeles Times και ειλικρινά, ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στο σπίτι μας. Όσο και αν με πονάει να γράψω την παρακάτω πρόταση, πρέπει να μιλήσουμε για τον Frank McCourt αφού αφιερώσαμε λίγο χρόνο εστιάζοντας στον Elon Musk.

Φωτογραφία του Jacob de Golish/Getty Images

Όπως θυμάστε, στο Μέρος 1, έθιξα εν συντομία τον αναμφισβήτητα χειρότερο ιδιοκτήτη που είχαν ποτέ οι Dodgers.

TrueBlueLA, Michael Elizondo, 4 Φεβρουαρίου 2022:

Δύο λέξεις: Φρανκ. McCourt.

Τον θυμάστε; Ο άνθρωπος που Κυριολεκτικά οδήγησε τους Dodgers σε ένα οικονομικό χαντάκι. Ο άνθρωπος που εξακολουθεί να πληρώνεται ως μέρος ιδιοκτήτης χώρων στάθμευσης Dodger Stadium — Σημείωση του συντάκτη: η ομάδα πληρώνει 14 εκατομμύρια δολάρια ετησίως ως ενοίκιο για τις παρτίδες σε μια κοινή οντότητα που ανήκει στον McCourt και την ομάδα ιδιοκτησίας Guggenheimαν και ο McCourt δεν λαμβάνει ούτε μοιράζεται κανένα ετήσιο εισόδημα στάθμευσης — γι’ αυτό αρνούμαι να σταθμεύσω εκεί στο 99,9999% των περιστάσεων.

Θα σκεφτείτε, εντάξει – ο McCourt δεν λαμβάνει κανένα από τα ετήσια έσοδα από το πάρκινγκ του Dodger Stadium. Μπορεί φυσικά να πιστεύετε ότι ο McCourt δεν έχει καμία περαιτέρω σχέση με την ομάδα, και επομένως, εκτός οπτικού πεδίου, εκτός μυαλού. Λοιπόν, αυτή η δήλωση δεν είναι απολύτως ακριβής καθώς βρίσκεται στην περιφέρεια. Αλλά για να καταλάβουμε τι συμβαίνει τώρα, πρέπει να πάμε περίπου πέντε χρόνια πίσω.

Θέλετε λοιπόν να φτιάξετε μια γόνδολα.

Μία από τις δύο προτεινόμενες διαδρομές για το έργο Gondola που υποστηρίζεται από τον McCourt.
Ευγενική προσφορά του Los Angeles Aerial Rapid Transit Project

Συζητήσαμε προηγουμένως για το Dodger Stadium Express την προηγούμενη φορά, οπότε δεν χρειάζεται να μείνουμε εδώ για πολύ. Εκτός από το έτος που δεν ήταν το 2020, υπάρχει αυτή η συμπληρωματική υπηρεσία. Ανά Μετρό, περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία για πρόσβαση στο στάδιο από το 2010 έως την έναρξη της σεζόν του 2022.

Η ειρωνεία και το εξαιρετικό πρόβλημα που σχετίζεται με τον συνολικό εφιάλτη που μπαίνει και βγαίνει από το Dodger Stadium, το οποίο δεν είμαι σε καμία περίπτωση ικανός να απαντήσω, είναι γιατί μια παρόμοια εγκατάσταση στο Milwaukee φαίνεται να λειτουργεί πολύ καλύτερα από ό,τι στο Λος Άντζελες. Η καλύτερη υπόθεση που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το μη-Miller Park/American Life Field είναι μικρότερο από το Dodger Stadium και, ως εκ τούτου, έχει λιγότερους επισκέπτες. Δεν είμαι έμπειρος στην επιστήμη της κυκλοφορίας, επομένως θα απευθυνθώ στους χρήστες του YouTube Traffic/Infrastructure για να δω αν μπορούν να βοηθήσουν στην απάντηση αυτής της ερώτησης αργότερα.

Η άλλη προτεινόμενη διαδρομή για το έργο Gondola που υποστηρίζεται από τον McCourt.
Ευγενική προσφορά του Los Angeles Aerial Rapid Transit Project

Ωστόσο, προτάθηκαν συμπληρωματικά σχέδια μεταφοράς το 2018, ξεκινώντας με το έργο γόνδολας, γνωστό και ως το Los Angeles Aerial Rapid Transit Project («LA ART» ή «Aerial Rapid Transit Technologies»).

Los Angeles Times, Laura J. Nelson, 26 Απριλίου 2018:

Τώρα, μια εταιρεία που χρηματοδοτείται από τον πρώην ιδιοκτήτη των Dodgers, Frank McCourt, πρότεινε μια πιθανή λύση [to people arriving late to Dodger games because of traffic near the stadium]: ένα λιφτ γόνδολα που θα μετέφερε τους επιβάτες από το σταθμό Union στο Dodger Stadium αεροπορικώς σε πέντε λεπτά.

Είναι μια ανορθόδοξη πρόταση σε μια πόλη όπου οι μεγάλες ιδέες συχνά φουντώνουν και σβήνουν — σαν ένα παρόμοιο βήμα για ένα εναέριο σύστημα με το σήμα του Χόλιγουντ. Αλλά αυτή τη φορά, λένε οι υποστηρικτές, το σχέδιο είναι πραγματικό.

«Είμαι απολύτως βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί», είπε ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι στους δημοσιογράφους την Πέμπτη. «Δεν είναι πραγματικά τρελό. Μπορεί να φαίνεται έτσι γιατί στο Λος Άντζελες δεν το έχουμε αυτό. Αλλά αυτό υπάρχει σε περισσότερες από δώδεκα πόλεις σε όλο τον κόσμο.»

Το άρθρο ανέφερε ότι το έργο LA ART βρισκόταν ακόμη υπό περιβαλλοντική αναθεώρηση και συνέκρινε το έργο με ένα άλλο έργο υποδομής που χρηματοδοτήθηκε ιδιωτικά, το έργο της σήραγγας του Έλον Μασκ, το οποίο συζητήσαμε την προηγούμενη φορά. Το άρθρο της κας Nelson συνέχισε επισημαίνοντας ότι η επενδυτική εταιρεία του Frank McCourt θα χρηματοδοτούσε ένα μέρος του εκτιμώμενου κόστους 125 εκατομμυρίων δολαρίων του έργου LA ART και θα αναζητούσε ιδιωτική χρηματοδότηση για το υπόλοιπο.

Προτεινόμενη όψη καμπίνας γόνδολας στο σύστημα Union Station – Dodger Stadium
Ευγενική προσφορά της Aerial Rapid Transit Technologies

Το άρθρο επεσήμανε επίσης ότι ο McCourt πούλησε τους Dodgers το 2011, αλλά διατήρησε το μισό ενδιαφέρον για τα 130 στρέμματα στάθμευσης γύρω από το στάδιο, όπου η προτεινόμενη γραμμή γόνδολας θα έφτανε στο τέρμα της. Επιπλέον, η υποστηριζόμενη από τη McCourt εταιρεία ζητούσε την έγκριση της Metro για το έργο και τη βοήθεια με μια έκθεση περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μια διαδικασία προσέγγισης της κοινότητας. Την εποχή του άρθρου, η υποστηριζόμενη από τον McCourt εταιρεία ήλπιζε επίσης να υπογράψει μια συμφωνία μίσθωσης για την κατασκευή μιας στάσης γόνδολας στο σταθμό Union Station. Οι υπεύθυνοι του έργου δήλωσαν τότε ότι η εταιρεία θα αποζημιώσει τη Metro για τις δαπάνες που σχετίζονται με την περιβαλλοντική αναθεώρηση και τις δημόσιες ακροάσεις.

Los Angeles Times, Laura J. Nelson, 26 Απριλίου 2018:

…Βάσει της συμφωνίας πώλησης των Dodgers το 2012, η ​​γη γύρω από το Dodger Stadium ελέγχεται από κοινού από τον McCourt και την τρέχουσα ιδιοκτησία της ομάδας. Οι Dodgers δεν θα υποχρεωθούν να συνεισφέρουν στη χρηματοδότηση της γόνδολας, είπε ο Welborne. Αν και οι δανειστές μπορεί να είναι πιο δεκτικοί για να χρηματοδοτήσουν μια γόνδολα που πηγαίνει στο Dodger Stadium 365 ημέρες το χρόνο – και όχι μόνο σε 81 ημερομηνίες αγώνων εντός έδρας – η Welborne είπε ότι η ανάπτυξη του χώρου του σταδίου δεν είναι απαραίτητη για να καταστεί το έργο οικονομικά βιώσιμο. «Δεν προτείνονται αναπτυξιακά σχέδια», είπε.

Η εταιρεία θα πρέπει να αποκτήσει κάποιο δικαίωμα διέλευσης στην περιοχή της Τσάιναταουν για να κατασκευάσει τους στύλους υποστήριξης για τα καλώδια της γόνδολας και να εξασφαλίσει τα δικαιώματα αέρα στον χώρο πάνω από ορισμένα κτίρια. Η απόκτηση γης είναι συχνά ένα από τα πιο ακριβά – και επίμαχα – μέρη ενός έργου μεταφοράς.

Ακόμη, [Mayor] Ο Garcetti είπε, αυτό δεν είναι ανησυχητικό. Το έργο καταλαμβάνει λίγο χώρο στο έδαφος, και θα ήταν δυνατό να κατασκευαστεί μια διαδρομή από το σταθμό Union που δεν θα υπερέβαινε τα σπίτια ή τις επιχειρήσεις, ίσως μέσω του Los Angeles State Historic Park. Σε άλλες περιπτώσεις, είπε, τα καλώδια της γόνδολας θα ήταν αρκετά ψηλά ώστε να αποφευχθούν τα αεροπορικά δικαιώματα πάνω από κτίρια…Οι υποστηρικτές του έργου ελπίζουν ότι η δημόσια προσέγγιση μπορεί να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του έτους, με τελικές αποφάσεις για διαδρομές και σταθμούς το 2019 ή το 2020. Το σύστημα θα μπορούσε να ξεκινήσει να λειτουργεί από την ημέρα έναρξης το 2022, είπε ο Garcetti, πολύ πριν από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028.

[emphasis added.]

Σύμφωνα με τα υλικά της ίδιας της LA ART που περιλαμβάνουν εκτιμήσεις για τη χωρητικότητα της γόνδολας, όταν ολοκληρωθεί η γόνδολα θα χωρούσε 30-40 άτομα ανά αυτοκίνητο, ταξίδευε έως και 20 mph για να φτάσει από το σταθμό Union στο Dodger Stadium σε πέντε έως επτά λεπτά, μεταφέροντας έως και 5.500 άτομα την ώρα . Επιλέχθηκε μια τελική διαδρομή κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας, όπως φαίνεται παρακάτω.

Προτεινόμενη τελική διαδρομή της γόνδολας Union Station – Dodger Stadium
Ευγενική προσφορά της Aerial Rapid Transit Technologies

Καθώς επιλέχθηκε μια διαδρομή, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να πιστέψετε ότι το έργο εκκρεμεί και ότι το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να χτιστεί το αιματηρό πράγμα. ΟΧΙ ακριβως. Σαφώς, η κατασκευή της γόνδολας δεν ξεκίνησε, πολύ λιγότερο ολοκληρώθηκε, μέχρι την έναρξη της σεζόν του 2022. Για να εξετάσουμε πλήρως πώς έχουν τα πράγματα, θα πρέπει να εξετάσουμε ζητήματα που υπερβαίνουν το εύρος αυτής της τρέχουσας σειράς. Θα χρειαστεί να κάνουμε μια συζήτηση για το νόμο.

Ώρα για διασταύρωση με ομιλία νόμου

Την επόμενη φορά, “Δεν είναι τα λεφτά μου (μπάλα)!” διασταυρώνεται με το “Law Talk”, καθώς αναλύουμε τα ζητήματα της περιβαλλοντικής αναθεώρησης, του εξέχοντος τομέα και μιας συνεχιζόμενης αγωγής σχετικά με αυτό το εν εξελίξει έργο.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *