Liberté Chan – Από τηλεοπτικός μετεωρολόγος μέχρι διευθύνων σύμβουλος της An International Business

Αν παρακολουθήσατε τις Ειδήσεις KTLA τα τελευταία 10 χρόνια, ίσως γνωρίζετε το Liberté Chan. Ο μετεωρολόγος συμμετείχε στις υψηλής βαθμολογίας KTLA Weekend Morning News και τις απογευματινές εκπομπές καθημερινών από το 2012 έως το 2021. Μετά από σχεδόν μια δεκαετία στον σταθμό, ο Chan επέλεξε να εγκαταλείψει τη βιομηχανία ειδήσεων πέρυσι. Κατά τη διάρκεια του αποχαιρετισμού της στον αέρα, είπε ότι επέλεξε να μην ανανεώσει το συμβόλαιό της επειδή το πάθος της για τις ειδήσεις είχε ξεθωριάσει και υπήρχαν άλλες εξωτερικές ευκαιρίες που ήθελε να εξερευνήσει. Ανέφερε επίσης ότι ο πρόσφατος θάνατος της μητέρας της μετά από έναν χρόνο μάχης με τον καρκίνο του παγκρέατος συνέβαλε στην απόφασή της.

Σήμερα, λέει ότι ο θάνατος της μαμάς της – η οποία ήταν η καλύτερη φίλη και η έμπιστή της – της έμαθε «ότι η ζωή είναι σύντομη και θέλω να εστιάσω σε πράγματα με τα οποία με παθιάζουν. πράγματα που με φέρνουν χαρά», λέει ο Τσαν.

Αν ακολουθήσετε την Τσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα μάθετε γρήγορα ότι ζει έναν ενεργό, υγιεινό τρόπο ζωής. Ασκεί γιόγκα καθημερινά και προωθεί προϊόντα και πρακτικές υγείας και ευεξίας στην πλατφόρμα της εκτός από συμβουλές για ταξίδια, μόδα και τρόπο ζωής.

Αν και αυτό είναι που βλέπετε στα social, αυτό είναι απλώς η πλευρική φασαρία της. Η κύρια δουλειά της είναι να είναι Διευθύνων Σύμβουλος στη Softub Spas®, μια εταιρεία με έδρα το Λος Άντζελες που κατασκευάζει μοναδικά υδρομασάζ που είναι ενεργειακά αποδοτικά, φορητά και συνδέονται σε μια απομονωμένη πρίζα 115v.

Πώς έγινε λοιπόν από τηλεοπτική μετεωρολόγος σε διευθύνουσα σύμβουλο μιας διεθνούς επιχείρησης;

Κάθισα πρόσφατα μαζί της και ιδού τι έμαθα:

Ε: Πώς ένας μετεωρολόγος στο KTLA έγινε Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας – μια εταιρεία που έμαθα ότι την έχετε και εν μέρει με τα δύο αδέρφια σας;

Α: Αυτή είναι μια οικογενειακή επιχείρηση για την οποία δεν μίλησα ποτέ γιατί ήταν θέμα του πατέρα μου. Όταν ήρθε στη ζωή μου ως έφηβος και παντρεύτηκε τη μαμά μου, με ενδιέφερε μόνο να αφήσω ένα σημάδι στη βιομηχανία των ειδήσεων και να το κάνω μόνη μου. Αφού αποφοίτησα από το κολέγιο, όταν δεν είχα δουλειά, πούλησα μερικά από τα σπα του σε μια εμπορική έκθεση στο Λονγκ Μπιτς, αλλά μετά από αυτό, πραγματικά δεν ήθελα να ακολουθήσω μια καριέρα στην οικογενειακή επιχείρηση. Είχα πτυχίο στη δημοσιογραφία και το όνειρό μου ήταν να γίνω ρεπόρτερ υγείας γιατί ήθελα να μοιραστώ χρήσιμες πληροφορίες με το κοινό, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις για την υγεία για τη ζωή τους.

Το πάθος μου για την υγεία και τα νέα με οδήγησαν να πάρω μεταπτυχιακό στη Δημόσια Υγεία από το USC, συν μια πρακτική άσκηση στο KTLA. Τελικά, έβαλα ένα καρούλι μαζί και με προσέλαβαν στη Σάντα Μαρία. μια μικρή αγορά στην κεντρική ακτή. Έγινα ρεπόρτερ γενικής αποστολής και ενώ κυνηγούσα φωτιές, τροχαία ατυχήματα και κάλυπτα εκθέσεις κομητείας, ο πατέρας μου διατηρούσε τη Softub Spas® και δύο άλλες εταιρείες εκείνη την εποχή. Θυμάμαι να με ρώτησε αν θα ήμουν το πρόσωπο και η φωνή της εταιρείας, αλλά αρνήθηκα, λέγοντας ότι ήμουν υπό σύμβαση και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω την ομοιότητα μου για να προωθήσω ένα προϊόν, ακόμη και για την οικογένεια.

Γρήγορα πριν από μερικά χρόνια, όταν ο πατέρας μου διαγνώστηκε με ALS. Αφού πέθανε το 2017, η μαμά μου ανέλαβε την εταιρεία του. Λίγα χρόνια αργότερα, διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας και μετά από σχεδόν ένα χρόνο μάχη με την ασθένεια, έφυγε από τη ζωή. Σε εκείνο το σημείο, μόλις είχαμε μπει σε lockdown και ξαφνικά, τα αδέρφια μου και εγώ βρεθήκαμε ως μέτοχοι μιας διεθνούς εταιρείας υδρομασάζ που είχε ξεκινήσει ο πατέρας μου το 1986. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του πένθους μου, συνειδητοποίησα ότι η καρδιά μου δεν ήταν στις ειδήσεις πλέον. Οι πρώτες πρωινές ώρες επηρέαζαν την υγεία μου και αποφάσισα να αφήσω νέα μετά τη λήξη του συμβολαίου μου τον Φεβρουάριο του 2021.

Την ίδια περίοδο, συνειδητοποίησα ότι το να είσαι συνιδιοκτήτης μιας εταιρείας φέρει τεράστια ευθύνη. Δεν μπορείς απλώς να κάθεσαι εκεί, να είσαι αδρανής, ανενημέρωτος και να περιμένεις ότι η εταιρεία θα ευδοκιμήσει. Πρέπει να εμπλακείτε και να μάθετε για την εταιρεία εάν θέλετε να τη δείτε να αναπτύσσεται και να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Έχουμε 117 υπαλλήλους που εξαρτώνται από αυτήν την εταιρεία. Η ενασχόλησή μου ξεκίνησε με τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ και λόγω του θανάτου του Διευθύνοντος Συμβούλου μας νωρίτερα φέτος, προσφέρθηκα εθελοντικά να πάρω τη θέση του. Προφανώς, δεν ξέρω όλα όσα ήξερε και ακόμα μαθαίνω, αλλά έχω περικυκλωθεί από μια ομάδα ανθρώπων που θέλουν το καλύτερο για την εταιρεία. Σήμερα, συνεργάζομαι πολύ στενά με τους νομικούς, φορολογικούς και οικονομικούς συμβούλους μας, τον πρόεδρο και το συμβούλιο μας.

Ε: Οι γονείς σου έχουν φύγει και οι δύο. Είμαι σίγουρος ότι τους άρεσε αυτή η εταιρεία. Νιώθετε νοσταλγία όταν εργάζεστε στην οικογενειακή επιχείρηση;

Υπάρχει πολύς συναισθηματισμός. Με κάνει να νιώθω πιο κοντά τους και έχω μια έντονη αίσθηση της υποχρέωσης να τους κάνω περήφανους, ακόμα κι αν δεν είναι φυσικά εδώ για να το δουν. Πολλές μέρες, εύχομαι να είχα δεχθεί την πρόταση του πατέρα μου να δουλέψει στην εταιρεία όταν ήμουν 21 ετών, γιατί τότε θα μπορούσα να είχα δουλέψει δίπλα-δίπλα μαζί του. Αντίθετα, ακολούθησα το όνειρό μου να γίνω ρεπόρτερ και αργότερα μετεωρολόγος και δεν θα μετανιώσω ποτέ για αυτήν την απόφαση. Ήθελα να το κάνω σε έναν κλάδο όπου δεν είχα καμία σχέση με κανέναν και απέδειξα στον εαυτό μου ότι μπορούσα. Επιπλέον, πολλές από τις δεξιότητες που έμαθα ως δημοσιογράφος, μπορώ να εφαρμόσω σε πράγματα που κάνω τώρα με την ομάδα Πωλήσεων και Μάρκετινγκ.

Το πραγματικά όμορφο με αυτή την εταιρεία είναι οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ. Θυμάμαι ότι ο μπαμπάς μου πάντα έλεγε, “Libs, μου αρέσει αυτή η εταιρεία, έχουμε μια τόσο μεγάλη ομάδα ανθρώπων που εργάζονται εδώ, είμαι πολύ τυχερός”. Πολλοί από τους σημερινούς υπαλλήλους μας δούλευαν με τον μπαμπά μου και ήταν στην εταιρεία για δεκαετίες.

Στην πραγματικότητα, έχουμε ένα ζευγάρι που γνωρίστηκε στο Softub τη δεκαετία του ’90, όταν βρισκόταν στο Chatsworth (τα διοικητικά μας γραφεία βρίσκονται τώρα στη Βαλένθια). Αυτό το ζευγάρι παντρεύτηκε και όταν μεταφέραμε το εργοστάσιό μας στο New Bedford της Μασαχουσέτης, μετακόμισαν και εκείνοι. Εκπαίδευσαν πολλούς από τους σημερινούς υπαλλήλους μας που εργάζονται στη γραμμή και εξακολουθούν να εργάζονται οι ίδιοι στο εργοστάσιό μας. Επιπλέον, οι δύο μεγαλύτερες κόρες τους εργάζονται εκεί επίσης σε διευθυντικούς ρόλους.

Ξέρετε, είναι μια από εκείνες τις μεγάλες εταιρείες όπου οι υπάλληλοί μας λένε ότι αισθάνονται σαν να είναι μια οικογένεια και αυτό είναι κάτι σπάνιο στον επιχειρηματικό κόσμο. Νομίζω ότι κάθε εργαζόμενος που επιλέγει να μείνει σε μια εταιρεία για 20-30 χρόνια, αυτό μιλάει από μόνο του. Στο μυαλό μου, αυτό είναι μια καλή ένδειξη ότι έχετε μια εξαιρετική εταιρεία. Έτσι, ο μπαμπάς μου μπορεί να έφυγε, αλλά άφησε μια κληρονομιά και νιώθω πολύ ευλογημένη που έχω την ευκαιρία να γίνω μέρος της και να βοηθήσω να αναπτυχθεί αυτό που ξεκίνησε πριν από 36 χρόνια.

Ε: Καταλαβαίνω ότι γεννήθηκες και μεγάλωσες στο Λος Άντζελες από μητέρα Κινέζα και πατέρα Καυκάσιο. Ενώ υπάρχουν άλλες γυναίκες και επιχειρήσεις και διευθύνοντες σύμβουλοι που ανήκουν σε μειονότητες, δεν είναι τόσο συνηθισμένο. Έχετε αντιμετωπίσει προκλήσεις λόγω του φύλου ή της φυλής σας;

Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα ερώτηση. Ως παιδί, όποτε ήμουν με τη μαμά μου, οι άνθρωποι πάντα πίστευαν ότι ήταν η νταντά γιατί δεν της έμοιαζα. Θυμάμαι επίσης να μου λέει ότι όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες από το Χονγκ Κονγκ ως έφηβη, βίωσε πολλές διακρίσεις. Αλλά αυτό ήταν πολύ καιρό πριν, και ευτυχώς, τα πράγματα έχουν αλλάξει λίγο. Για να είμαι ειλικρινής, ποτέ δεν βίωσα πολλές διακρίσεις. Νομίζω ότι το Λος Άντζελες είναι ένα τέτοιο χωνευτήρι και στις μέρες μας, οι άνθρωποι μικτής φυλής είναι αρκετά συνηθισμένοι.

Στο χώρο εργασίας, είμαι περήφανος που λέω ότι έχουμε πολλή ποικιλομορφία. Όσον αφορά τους υπαλλήλους μας, έχουμε μια σειρά ηλικιών από άτομα στα 20 τους έως άτομα κοντά στην ηλικία συνταξιοδότησης. Επίσης, το 90% του εργατικού δυναμικού μας είναι Ισπανόφωνοι, και αυτό είναι πολύ ιδιαίτερο.

Μας αρέσει να προσλαμβάνουμε άτομα με βάση την εμπειρία και το σύνολο των δεξιοτήτων τους. Δεν έχει σημασία αν το άτομο είναι αρσενικό, θηλυκό ή από διαφορετικό μέρος του κόσμου, σημασία έχει μόνο αν είσαι το κατάλληλο άτομο για τη δουλειά. Ο πατέρας μου πίστευε ότι η διαφορετικότητα ήταν πολύ σημαντική, επομένως από την αρχή της Softub, ήταν περιεκτική και ανεκτική με όλους. Είμαι περήφανος που συνεχίζουμε αυτό που ξεκίνησε.

Ε: Δεν έχω ακούσει ποτέ για το Softub Spas μέχρι που γνώρισα εσάς και τη σύνδεσή σας με αυτό. Πες μου για αυτό.

Α: Μας αρέσει να λέμε ότι είναι το καλύτερα κρυμμένο μυστικό όταν πρόκειται για υδρομασάζ. Φυσικά, προσπαθούμε να το αλλάξουμε αυτό και να μην είναι τόσο μυστικό εξερευνώντας διαφορετικούς τρόπους μάρκετινγκ – για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή καλλιεργούμε την παρουσία μας στο διαδίκτυο.

Όμως, νομίζω ότι το μόνο πράγμα που εκπλήσσει πάντα τους ανθρώπους είναι ότι εκτός από το ότι το προϊόν μας είναι διαθέσιμο και στις 50 πολιτείες, πωλείται επίσης σε 30 διαφορετικές χώρες. Στην πραγματικότητα, το ένα τρίτο της επιχείρησής μας βρίσκεται στην Ευρώπη.

Όταν μεγάλωνα και πήγαινα οικογενειακά ταξίδια, ο μπαμπάς μου ήταν πάντα πολύ ενθουσιασμένος που συναντούσε τους Ευρωπαίους αντιπροσώπους και διανομείς μας στο εξωτερικό. Οι Ευρωπαίοι φαίνεται να καταλαβαίνουν πραγματικά το προϊόν μας επειδή ταιριάζει σε μικρούς χώρους, συνδέεται σε τοίχο, είναι φορητό και είναι ενεργειακά αποδοτικό.

Ε: Γιατί κάποιος θα ήθελε να επιλέξει ένα Softub Spa από ένα πιο δημοφιλές, όπως ένα από αυτά τα σκληρά υδρομασάζ από το τζακούζι;

Δεν θα ήθελα να πω τίποτα κακό για άλλες εταιρείες, πιστεύω ότι το Jacuzzi κάνει ένα εξαιρετικό προϊόν, αλλά το ίδιο κάνουμε και εμείς. Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι που κάνουν το προϊόν μας διαφορετικό και καλύτερη επιλογή για πολλούς ανθρώπους εκεί έξω. Κατά τη γνώμη μου, οι μεγαλύτεροι λόγοι που διαφοροποιούν το προϊόν μας από άλλα στην αγορά. είναι οικονομικά αποδοτικό, ενεργειακά αποδοτικό και πολύ άνετο.

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, το σημείο εισόδου μας είναι χαμηλότερο από τα παραδοσιακά, ακρυλικά υδρομασάζ. Οι τιμές μας κυμαίνονται από $4.500-$7.000 ενώ ένα παραδοσιακό σπα μπορεί να κοστίσει έως και $20.000.

Επίσης, τα υδρομασάζ μας δεν διαθέτουν θερμάστρα, επομένως οι πελάτες μας δεν βαραίνουν το κόστος λειτουργίας. Τα σπα μας σχεδιάστηκαν με ένα πατενταρισμένο σύστημα ανάκτησης θερμότητας. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η απόβλητη θερμότητα που παράγεται από τον κινητήρα της αντλίας συλλαμβάνεται και χρησιμοποιείται για τη θέρμανση του νερού. Γι’ αυτό τα υδρομασάζ μας δεν χρειάζονται θερμάστρα. Κοστίζει περίπου 15 $ το μήνα για να τρέχετε και να είστε ζεστοί 24/7. Με ένα παραδοσιακό ακρυλικό σπα, ο λογαριασμός ενέργειας αυξάνεται κατά 40-70 $ το μήνα.

Ε: Εφόσον δεν υπάρχει θερμάστρα, το νερό γίνεται πραγματικά πολύ ζεστό, όπως άλλα υδρομασάζ;

Ναι φυσικά! Ακριβώς όπως και άλλα υδρομασάζ, το νερό μας ζεσταίνεται πολύ και φτάνει τους 104 βαθμούς, που είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο από την ομοσπονδία.

Ε: Πόσα άτομα χωρούν στη μπανιέρα σας; Υπάρχουν διαφορετικά χρώματα;

Τα σπα μας χωρούν 2-6 άτομα ανάλογα με το μέγεθος και υπάρχουν 13 διαφορετικά χρώματα για να διαλέξετε. Όμως, θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερα στο μέλλον.

Ε: Πώς μοιάζει λοιπόν το μέλλον; Τι έπεται?

Υπάρχουν πολλά σπουδαία πράγματα στα σκαριά. Αναζητούμε συνεχώς νέα χρώματα, πρόσθετα προϊόντα μετά την αγορά, ένα κατάστημα ναυαρχίδα και ελπίζουμε να επεκτείνουμε την εκπροσώπησή μας σε άλλες χώρες. Πάντα κοιτάμε την επέκταση και την ανάπτυξη. Είναι μια συναρπαστική στιγμή στο Softub Spas. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, είναι πολύ ωραίο να κουβαλάω τη δάδα και να συνεχίζω την κληρονομιά του πατέρα μου. Η πώληση ενός προϊόντος που κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλά, αισθάνονται καλά.

Μπορείτε να ακολουθήσετε το Liberte στο Instagram και να ελέγξετε το softub.com.

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *