Local and Luminary: Arts & Letters-Mindcast Podcasts

Ο συνεχώς διευρυνόμενος κόσμος των podcast είναι απείθαρχος στην καλύτερη περίπτωση και οι τυχαίες βελτιώσεις των μηχανών αναζήτησης, οι προτάσεις του αλγορίθμου και “τι να ακούσω;” Οι αναρτήσεις στο Twitter δεν φτάνουν πάντα την ουρά σας εκεί που θέλετε. Με τα podcast για την τέχνη και τη λογοτεχνία, η κατάσταση είναι καλύτερη και χειρότερη. Από τη μία πλευρά, για συζητήσεις σχετικά με την εικαστική τέχνη, προτιμά κανείς τα γραφικά — υπάρχει ένα παλιό αστείο για την «τέχνη στο ραδιόφωνο» και τα podcast αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Αυτό έχει δημιουργήσει μια ποικιλία δημιουργικών λύσεων, όπως αντίστοιχους λογαριασμούς Instagram κ.λπ., όπου μπορείτε να βρείτε εικόνες από τα επεισόδια. Ενώ η ιστορία της τέχνης προσφέρεται μάλλον για την αφήγηση, το άλυτο μυστήριο, τη μοχθηρή ή λυτρωτική βιογραφία, ακόμη και τις μορφές αληθινού εγκλήματος, ο προγραμματισμός της σύγχρονης τέχνης επωφελείται από οπτικές καμπάνες και σφυρίχτρες. Η ποίηση και ο προφορικός λόγος, από την άλλη πλευρά, ταιριάζουν ιδανικά για τον κόσμο της φωνής και του ήχου, και μερικά από τα πιο συναρπαστικά podcast ποίησης ξεπερνούν τις συναισθηματικές αναγνώσεις και ενσωματώνουν συνεντεύξεις και ηχητικά πειράματα.

Αν ψάχνετε για ένα μέρος για να ξεκινήσετε την περιπέτεια podcasting με φιλελεύθερες τέχνες, τα παρακάτω είναι μια χούφτα επιλεγμένων τίτλων τέχνης και ποίησης από το τοπικό LA έως το διεθνές επίκαιρο, καθώς και ένα επίκεντρο στην πλατφόρμα Luminary που επικεντρώνει τις τέχνες και τη δημιουργικότητα μορφές σε όλη την προσβάσιμη συνδρομητική υπηρεσία πρωτότυπου και επιμελημένου περιεχομένου με έμφαση σε συγγραφείς και καλλιτέχνες.

Indie & Local

Όχι πραγματική τέχνη. Οι καλλιτέχνες Sourdough, Man One και Erin Yoshi επιμελούνται την πτέρυγα podcasting του οίκου εκκαθάρισης indie οπτικής κουλτούρας Not Real Art, το οποίο παράγει επίσης εκδηλώσεις, συμπόσια, εκθέσεις, εκδοτικά και δημόσια έργα που αναδεικνύουν ανεξάρτητους καλλιτέχνες του Λος Άντζελες — ειδικά εκείνους με αστική, κουλτούρα του δρόμου και άγρια, μοναδικά οράματα. Το ίδιο το podcast βασίζεται σε συνεντεύξεις, με έμφαση στην προσωπικότητα, την κοινότητα και τα μη συμβατικά μονοπάτια προς την επιτυχία. notrealart.com/podcast.

Τι ακούνε οι καλλιτέχνες. Ο καλλιτέχνης Pia Pack δημιούργησε την απατηλά απλή υπόθεση αυτού του podcast ως έναν τρόπο για να εξερευνήσετε και να ενισχύσετε τη συνδεσιμότητα μεταξύ των καλλιτεχνών – τόσο συχνά που βρίσκονται μόνοι στα στούντιο τους – και των συναδέλφων και του κοινού τους. Περισσότερο από τις παραδοσιακές συνεντεύξεις, αυτά τα επεισόδια ξεκινούν με την αποσυσκευασία της μουσικής που παίζουν οι καλλιτέχνες στα στούντιο τους και τη χρησιμοποιούν ως τρόπο στις ιστορίες της ζωής τους – και κατ’ επέκταση, ως μια διαδρομή για μια πιο βαθιά εικόνα για το νόημα και τις διαδικασίες τους. δουλειά. whatartistslistento.com.

Rodeo Drive. Τώρα στην τρίτη του σεζόν, το podcast του Rodeo Drive γιορτάζει αδιαμαρτύρητα την ηλιόλουστη αίγλη και την ακριβή τιμή του εμβληματικού χαρακτήρα μόδας και σχεδιασμού του Μπέβερλι Χιλς. Ωστόσο, προς μεγάλη του τιμή και προς όφελος των ακροατών, το πρόγραμμα λαμβάνει σοβαρά υπόψη του τι μπορεί να είναι αυτή η πολυτέλεια, με τακτικά εικαστικούς καλλιτέχνες, προνοητικούς σχεδιαστές μόδας και αντικειμένων, λάτρεις του φαγητού και των αυτοκινήτων και άλλες εξαιρετικές δημιουργικές φωνές για τις απόψεις τους για την εξέλιξη του ονείρου της Καλιφόρνια. rodeodrive-bh.com/podcast.

Ποιήματα στον αέρα. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Λος Άντζελες φιλοξενεί μια κλασική, απλή, εμπνευσμένη εβδομαδιαία ανάγνωση ποίησης από την ποιήτρια του Λος Άντζελες Lynne Thompson — τη δική της και άλλων με έμφαση στο νέο και το τοπικό — δημιουργώντας την τέλεια επιμελημένη έμπνευση που έρχεται πάντα την κατάλληλη στιγμή . lapl.org/books-emedia/podcasts/poems-on-air.

Art World Deep Dive: National & International

The Lonely Palette. Τα ιδρύματα του Λος Άντζελες θα μπορούσαν να κάνουν χειρότερα από το να εμπνέονται από το podcast του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστώνης της Tamar Avishai, το οποίο συνδυάζει την αυθάδη ιστορία της τέχνης με χαλαρωτικούς τόνους και απροσδόκητα συναισθηματικές συνεντεύξεις με τους επισκέπτες του μουσείου — όλα με σκοπό τις βαθιές βουτιές σε single αριστουργήματα από τη συλλογή. Αν είστε εδώ, νοιάζεστε ήδη για την τέχνη, αλλά αυτό είναι το είδος του προγράμματος που μπορεί να σας κάνει να θυμάστε γιατί και πώς ξεκίνησε αυτή η φροντίδα. thelonelypalette.com.

Ιστορία της Τέχνης για Όλους. Το υπόβαθρο της Allyson Healy στην ιστορία της τέχνης και της αρχιτεκτονικής, καθώς και η εμπειρία της στον τομέα της δημόσιας επιμέλειας σύγχρονης γκαλερί τέχνης, δηλώνουν την επιθυμία της να προσφέρει συνομιλητικά σημεία εισόδου σε μεγάλες στιγμές της ιστορίας της τέχνης — με ιδιαίτερη έμφαση στις διαχρονικές πτυχές της τέχνης που κάνουν διαρκείς εικόνες και αντικείμενα σχετικά με πολιτισμούς εκατοντάδες ή χιλιάδες χρόνια και μισό κόσμο μακριά, σήμερα. arthistoryforall.com.

Οι Μεγάλες Γυναίκες Καλλιτέχνες. Η Katy Hessel έχει μια απάντηση στην αναιδή πρόκληση της ιστορικού τέχνης Linda Nochlin — Γιατί δεν υπήρξαν σπουδαίες γυναίκες καλλιτέχνες; — με τη μόνη δυνατή απάντηση: μια σειρά συνεντεύξεων με γυναίκες καλλιτέχνες για την καριέρα τους, καθώς και επιμελητές, συγγραφείς, συλλέκτες και λάτρεις της τέχνης που μιλούν για τη γυναίκα καλλιτέχνη που σημαίνει τα περισσότερα για αυτές, από την ιστορία της τέχνης και το σήμερα. instagram.com/thegreatwomenartists.

Φωστήρας

Το Luminary είναι μια προσιτή και προσβάσιμη πλατφόρμα της οποίας η συνδρομή 2,99 $/μήνα προσφέρει πρόσβαση στη βιβλιοθήκη της με μερικές δεκάδες πρωτότυπες σειρές και μια λίστα επιμελημένων/φιλοξενούμενων προγραμμάτων — όλα με έμφαση στις τέχνες, συμπεριλαμβανομένης της ποίησης και του θεάτρου, καθώς και προοπτικές για ιστορία, ποπ κουλτούρα και εκκεντρική αφήγηση.

Τα κυριότερα σημεία του μενού αυθεντικών πρωτότυπων δημιουργημάτων με αγάπη περιλαμβάνουν Το Roxane Gay Agenda‘s “κακό φεμινιστικό podcast των ονείρων σου” και Ποιητική — ένα πίσω από τους στίχους που αφηγούνται παραμύθια μαρκίζ συγγραφέων hip-hop με οικοδεσπότη τον Omari Hardwick. Ο Talib Kweli έχει μια τεράστια παρουσία στον ιστότοπο, με αρκετές σειρές και μεμονωμένους τίτλους να εκρήγνυνται στη διασταύρωση μουσικής, προφορικού λόγου και πολιτιστικών επειγόντων περιστατικών. Ο Kweli είναι επίσης μέρος αυτού που φαίνεται να είναι ένα νέο πείραμα για τους Luminary – η αποκλειστική κυκλοφορία ενός άλμπουμ, καθώς επανενώνεται με τον yasiin bey για ένα νέο Μαύρο αστέρι πτώση μετά από 24 χρόνια, καλείται, κατάλληλα, Χωρίς φόβο για το χρόνο.

Το Poetry Foundation παράγει μια σειρά από τίτλους που βρίσκονται στο Luminary, από σαρωτικές λογοτεχνικές τάσεις έως τοπικές σκηνές όπως ο προφορικός λόγος στο Σικάγο. Ποίηση στο ράφι, Ποίημα της ημέρας από το περιοδικό Poetry, και VS Όλα είναι μέρη όπου οι κλασικές εμπειρίες «ανάγνωσης» συγκρούονται με ποιητές που εμβαθύνουν στις μεγάλες ιδέες που τους εμπνέουν, μέσα και έξω από το δικό τους έργο. Το Up The Arts είναι ένα εβδομαδιαίο podcast που ανεβάζει την LGBTQ+ κοινότητα στο θέατρο, τη μουσική, την τέχνη και τη λογοτεχνία.

Σε Η Τέχνη της Τέχνηςο παρουσιαστής Matt Mazany παίρνει συνεντεύξεις και ζωγραφίζει ένα εκφραστικό πορτρέτο του καλεσμένου του ενώ μιλούν για τη δημιουργία και την εκτίμηση της εικαστικής τέχνης. ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΗ ΤΕΧΝΗ είναι ένα εβδομαδιαίο podcast που φιλοξενείται από τον Jonathan Wolfe και το έφηβο φαινόμενο NFT και το κυλιόμενο thunderball της καθαρής χαράς Fewocious, που μιλά για τις εμπειρίες τους ως νέους καλλιτέχνες, περιγράφει λεπτομερώς τη δημιουργική τους διαδικασία, παίρνει συνεντεύξεις από καλλιτέχνες που αγαπούν και πολλά άλλα. Είναι λίγο τυχαίο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Υπάρχουν πολλά στο Luminary που αγγίζουν τη γεωπολιτική, την παγκόσμια ιστορία, τη φεμινιστική σκέψη, την εξομολογητική κωμωδία και πολλά άλλα — αλλά ας τελειώσουμε με τον τίτλο που με τράβηξε για πρώτη φορά στην πλατφόρμα: Μεταφυσικό Milkshake. Αυτό το εβδομαδιαίο pod φιλοξενείται από τον μελετητή των παγκόσμιων θρησκειών και τον συγγραφέα δημιουργικών/ψυχαγωγίας Reza Aslan και τον ίσως απίθανο κουμπάρο του, τον ηθοποιό Rainn Wilson, και όταν ισχυρίζονται ότι ασχολούνται με το “Life’s Big Questions”, δεν αστειεύονται. Μιλούν για πράγματα όπως ο θάνατος, η αγάπη, το υπερφυσικό, ο φόβος της οικειότητας, η δικαιοσύνη, το νόημα της ζωής, η πατρότητα, η τέχνη, η κωμωδία, η αυτοκαταστροφή, ο πόλεμος, η βεβαιότητα, η πίστη, η ηθική, η σοφία, η θρησκεία, το φύλο, η ομορφιά, ο εθισμός , έμπνευση, να είμαστε μόνοι, να είμαστε μαζί και να είμαστε ο εαυτός μας. Οι καλεσμένοι τους κυμαίνονται από ειδικούς της επικαιρότητας (που συχνά είναι πολύ ξεκαρδιστικοί) έως κωμικούς φίλους τους (που συχνά είναι σοκαριστικά βαθείς και φιλοσοφημένοι), και η ανταπόκριση και η προθυμία τους να «πάνε βαθιά και να γίνουν παράξενοι» καθιστούν αυτό το περίεργο έργο απαραίτητο για ένα διδακτικό αλλά με κατανόηση. και εξαιρετικά διασκεδαστική ενασχόληση με την πραγματικότητα. luminarypodcasts.com.

Επιλεγμένη εικόνα: Shizu Saldamando από το What Artists Listen To, Επεισόδιο 47

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *