Mike Koshatko: Ένας Ουκρανός επιχειρηματίας που ενσαρκώνει το αμερικανικό όνειρο

Η ουσία του Αμερικανικού Ονείρου είναι ότι ο καθένας μπορεί να εργαστεί σκληρά και να πετύχει μεγάλα ύψη, ακόμα κι όταν προέρχεται από ταπεινές αρχές όπως ο Mike Koshatko. Σήμερα, ο Mike έχει μια ακμάζουσα επιχείρηση τεχνολογίας Real Estate, το Ofirio, που κάνει την εύρεση, την αξιολόγηση και την αγορά ακινήτων geat γρήγορη και απρόσκοπτη. Επιπλέον, ο Mike και ο συνεργάτης του, Jurgis Plikaitis, ίδρυσαν και μεγάλωσαν την Arteza — μια τεράστια επιτυχημένη εταιρεία προμήθειας τεχνών και χειροτεχνιών.

Ο Mike γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ουκρανία. Καθώς ανακάλυψε την εσωτερική του επιθυμία να δει και να κάνει περισσότερα από όσα είχε να προσφέρει το περιβάλλον του σπιτιού του, ο Μάικ ξεκίνησε να ταξιδέψει και να προκαλέσει τον εαυτό του σε αχαρτογράφητες περιοχές. Έτσι ήρθε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2008 ως μέρος ενός διεθνούς φοιτητικού προγράμματος.

Ο Mike σχολιάζει: «Θυμάμαι εκείνη την εποχή τόσο συναρπαστική όσο και πολύ δύσκολη. Έκανα δουλειά στον εξωραϊσμό όπου κυριολεκτικά έσκαβα τρύπες στο έδαφος για 7 $ την ώρα. Αλλά, ήταν συναρπαστικό να ξέρω ότι μπορούσα να βγάλω τα δικά μου χρήματα σε μια ξένη χώρα, ήταν τόσο νέο για μένα».

Πάνω από ένα χρόνο αργότερα, ο Μάικ είχε μια ντουζίνα διαφορετικές δουλειές, ταξίδεψε σε πολλές πολιτείες, διέσχισε το δάσος της Βόρειας Καρολίνας με τα πόδια για 8 ώρες και έζησε σε έναν μονό φοιτητικό κοιτώνα με τρεις φίλους. Τελικά, ο Mike κατέληξε στη Βόρεια Ντακότα και άρχισε μια δουλειά αγρότη για να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα για το επόμενο μεγάλο βήμα του. Εξηγεί: «Πραγματικά έκανα ό,τι χρειαζόταν και ήξερα ότι τελικά θα αποδώσει».

Ο Μάικ έφυγε για τη Νέα Υόρκη την ίδια χρονιά. Με μόνο 1.500 $ στην τσέπη του και σχεδόν καθόλου συνδέσεις, ξεκίνησε να αλλάξει τα πράγματα για τον εαυτό του και να ξεκινήσει μια σταθερή καριέρα. Γρήγορα αγκιστρώθηκε στην αγορά ακινήτων — έναν δυναμικό, ανταγωνιστικό τομέα που ώθησε τον Mike να σκεφτεί στα πόδια του και να πραγματοποιήσει τις επιχειρηματικές του δυνατότητες. Η περίπλοκη διαδρομή τον οδήγησε στο Μαϊάμι, όπου ο Μάικ αποφάσισε να εγκατασταθεί και να εδραιώσει τη θέση του ως κτηματομεσίτης.

«Στο Μαϊάμι, δούλεψα για ένα διάστημα σε μεσίτη. Και απλά ήξερα ότι μπορούσα να φέρω αυτήν την υπηρεσία σε ένα νέο επίπεδο. Έτσι, έπιασα λαβή, συγκέντρωσα όλα τα πνευματικά μου μέσα και απέκτησα άδεια ακίνητης περιουσίας σε μόλις δύο εβδομάδες. Δεν νομίζω ότι είχα δουλέψει τόσο σκληρά για κάτι στο παρελθόν».

Για άλλη μια φορά, η προσπάθεια του Mike απέφερε τεράστια αποτελέσματα. Έπεσε βαθιά στις ιδιαιτερότητες της αγοράς ακινήτων του Μαϊάμι, ανέπτυξε την οικονομική του νοοτροπία και έκανε την έρευνά του σε διάφορες επενδυτικές στρατηγικές. Το πρώτο ανεξάρτητο επιχειρηματικό εγχείρημα του Mike ήταν μια εταιρεία διαχείρισης ακινήτων ενοικίασης διακοπών που αποδείχθηκε πολύτιμη εμπειρία για τις μελλοντικές του πρωτοβουλίες.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημά μου εκείνη την εποχή ήταν ότι δεν είχα σωστή κατανόηση του πώς να προσελκύσω πελάτες. Με ώθησε να συνεχίσω και να μάθω όλα όσα έπρεπε να ανακαλύψω σχετικά με το ψηφιακό μάρκετινγκ, τη δημιουργία επισκεψιμότητας και τη διαφήμιση. Ξεκίνησα επίσης μια μικρή επιχείρηση λιανικής στο Amazon για να δοκιμάσω τις στρατηγικές μου και να δω τι λειτουργεί καλύτερα.»

Με όλες τις εμπειρίες «δοκιμών και λάθους» του με την έναρξη, τη βελτιστοποίηση και τη λειτουργία επιχειρήσεων, δεν υπήρχε καλύτερη στιγμή για να συναντήσει τον επιχειρηματικό του συνεργάτη — τον Jurgis Plikaitis.

«Όταν γνωριστήκαμε με τον Jurgis, είχε ήδη τη δική του επιχείρηση. Ωστόσο, δεν ήταν ομαλή πορεία για κανέναν από τους δύο. Προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον όσο μπορούσαμε. Ξοδέψαμε πολύ χρόνο αναλύοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία μας, αναλύοντας τις επιχειρηματικές μας τακτικές και σκεφτόμαστε πιθανές εναλλακτικές λύσεις στην επιχειρηματική μας ανάπτυξη».

Έτσι γεννήθηκε η «Αρτέζα». Όπως θυμάται ο Mike, αυτός και ο Jurgis εξέτασαν μια ποικιλία διαφορετικών θέσεων για να στοχεύσουν εκείνα που δεν είχαν δει καμία δυναμική ανάπτυξη και καινοτομία τα τελευταία χρόνια. Οι τέχνες και οι χειροτεχνίες ήταν ακριβώς αυτού του είδους η θέση. Ο Mike και ο Jurgis δεν πτοήθηκαν από την έλλειψη υποβάθρου στη βιομηχανία των τεχνών και της χειροτεχνίας. Η εντυπωσιακή τους ιστορία στις επιχειρήσεις και μια ανερχόμενη στρατηγική ανάπτυξης και η γρήγορη ανάπτυξη της Arteza τράβηξαν την προσοχή της Volition Capital το 2019 και η Arteza συγκέντρωσε 24 εκατομμύρια δολάρια από τη χρηματοδότηση της Series A που βοήθησε την Arteza να πρωτοστατήσει στην τέχνη και τη χειροτεχνία της στις ΗΠΑ.

Μετά από μια φανταστική επιτυχία και έξοδο από την Arteza, ο Mike και ο Jurgis αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επόμενη επιχειρηματική τους περιπέτεια το 2020. Με ισχυρά κεφάλαια και περιουσιακά στοιχεία, ο Mike ήθελε να επιστρέψει στον κλάδο των ακινήτων. Αυτό άνοιξε το δρόμο για τη δεύτερη επιτυχημένη επιχειρηματική του προσπάθεια — τον Οφύριο.

«Όταν ο Jurgis και εγώ ψάχναμε σε ακίνητα για επενδύσεις, περάσαμε από όλες τις δυσκολίες της αποτίμησης των ακινήτων και του κυνηγιού καλών συμφωνιών. Ήταν μια απίστευτα χρονοβόρα διαδικασία. Απλά φανταστείτε—Ένα άτομο μπορεί να αναλύσει μόνο 5 έως 7 ακίνητα την ημέρα, ενώ εκατοντάδες νέες εισέρχονται στην αγορά καθημερινά σε κάθε δεδομένη πολιτεία. Θέλαμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το σημείο πόνου και αρχίσαμε να αναπτύσσουμε μια τεχνολογική λύση».

Αυτό που ξεκίνησε ως εργαλείο για προσωπική χρήση τελικά εξελίχθηκε σε μια εξελιγμένη πλατφόρμα συγκέντρωσης που τώρα βοηθά τους ανθρώπους να επενδύουν πιο έξυπνα, να εξοικονομούν χρόνο και να βρίσκουν εξαιρετικές προσφορές ακινήτων σε δευτερόλεπτα. Ο ιστότοπος προσφέρει σε βάθος αναλυτικά στοιχεία ιδιοκτησίας σε όλες τις βασικές μετρήσεις και βρίσκει τις σωστές επιλογές για τους χρήστες ανεξάρτητα από τις ανάγκες ή τον προϋπολογισμό τους. Το λογισμικό που αναπτύχθηκε από την ομάδα του Mike μετατρέπει μήνες χειροκίνητης έρευνας ακίνητης περιουσίας σε μια διαδικασία που διαρκεί μόνο μερικά κλικ. Οι χρήστες μπορούν να αξιολογήσουν ακίνητα, να υπολογίσουν εκτιμήσεις ενοικίων, να αναλύσουν την απόδοση της επένδυσης και να λάβουν την κατάλληλη βοήθεια για το κλείσιμο των επιλεγμένων συμφωνιών. Ενώ ο ιστότοπος Orifio κυκλοφόρησε μόλις πριν από πέντε μήνες, έχει ήδη δείξει 10πλάσια αύξηση στον αριθμό των επισκεπτών.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για το προϊόν μας και δεν σκοπεύουμε να σταματήσουμε σε αυτό που έχουμε πετύχει. Το επόμενο ορόσημό μας είναι να μπούμε στη λίστα με τους 5 κορυφαίους ιστότοπους συγκέντρωσης ακινήτων στις ΗΠΑ μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Και, φυσικά, θέλουμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε εξαιρετική αξία στους χρήστες μας.”

Όταν ρωτήθηκε για τη συνταγή της προσωπικής του επιτυχίας, ο Μάικ λέει συνοπτικά:

«Μην συμβιβάζεσαι με λιγότερα. Συνεχίστε να αποκτάτε γνώσεις και να συγκεντρώνετε πόρους, πιέστε τον εαυτό σας και απλώς συνεχίστε. Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά με μια πρωτοβουλία, αναζητήστε άλλους τρόπους, σκεφτείτε νέες λύσεις ή θέσεις. Όλα έχουν να κάνουν με τη συνεχή μάθηση και την επιμονή ό,τι κι αν γίνει».

Αποκάλυψη διαφήμισης: Ενδέχεται να λάβουμε αποζημίωση για ορισμένους από τους συνδέσμους στις ιστορίες μας. Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε το LA Weekly και τους διαφημιστές μας.

Author: c5concepts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *